Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Nie no spoko, jak ktoś chce ustawienia i ma Xe93 to niech poda swoje a ja mu opisze wszystko co do czego służy.

Na obecną chwile nie jestem w stanie podać pełnych moich ustawień sdr ponieważ zbyt krótki czas użytkuje tv.

Edytowane przez Kyokushinman

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Ten temat już nawet przestał być śmieszny. Serio :(

Opublikowano
13 minut temu, Kyokushinman napisał:

Nie no spoko, jak ktoś chce ustawienia i ma Xe93 to niech poda swoje a ja mu opisze wszystko co do czego służy.

Na obecną chwile nie jestem w stanie podać pełnych moich ustawień sdr ponieważ zbyt krótki czas użytkuje tv.

Przez większość czasu bredziłeś o wszelkich testach, jakie rzekomo wykonałeś jeżdżąc po sklepach, teraz opowiadasz banialuki, że nie jesteś w stanie podać ustawień, bo dopiero testujesz. Wychodzi na to, że TV kupiłeś w ciemno, a te twoje testy, to jedna wielka bzdura. Tak samo popieranie swojej tezy jakimś Ukanio, który mam pewność, że to wymysł wyobraźni. Rzodwojenie jaźni jak nic. Przez chwilę ten temat był zabawny, teraz jedna wielka żenada.

Opublikowano
9 minut temu, Kyokushinman napisał:

A moglbys podac te czesciowe, tak zebym sobie na swoim tv skopiowal? Skoro i tak sa lepsze niz moje, to przeciez nie zaszkodzi, nawet jesli nie sa idealne :)

Moze byc na pw. Nikomu innemu nie podam.

Opublikowano
27 minut temu, Kyokushinman napisał:

Po prostu przyjmij, że mam ustawiony tryb Standardowy, bez żadnych zmian. 

Opublikowano
Godzinę temu, Kinoji napisał:

A moglbys podac te czesciowe, tak zebym sobie na swoim tv skopiowal? Skoro i tak sa lepsze niz moje, to przeciez nie zaszkodzi, nawet jesli nie sa idealne :)

Moze byc na pw. Nikomu innemu nie podam.

Właśnie jestem w trakcie pisanie.

Edit.

Jednak na forum wrzucę część.

Opublikowano

A nie wystarczy zrobić zdjęcia ekranu w menu ustawień? 

@Kyokushinman i @ukanio

zrobicie sobie te fotke razem czy dalej będziecie udawać, że tematu nie ma? 

moglibyscie tak zamknąć mordy hejterom a tak to no, nie wiem co tak słabo :lapka: 

Opublikowano
W dniu 8.03.2018 o 08:35, Kyokushinman napisał:

Wczoraj w nocy jak pojawiło się tylko białe tło na całym ekranie to obaj mimowolnie rękami zasłanialiśmy oczy a tv rozświetli cały pokój jakby ktoś światło zapalił:obama:

No i tutaj pojawia się głupota tych ustawień. Bo kolor biały nie ma prawa razić. To nie jest słońce, źródło światła itp. To jest właśnie ten debilizm który każdemu wciskacie. Wszystko na maxa. Jak w trybie sklep. Wszystko oczojebne, nienaturalne itp. 

Każdy ma prawo ustawiać jak chce itp. Ale koniec z wciskaniem tych pierdół w tym drugim temacie koniec ze spamem i pisaniem że cały świat się myli tylko nie ja. 

Opublikowano

Trochę mi się przypomina znajomy który kupował sprzęt do domu - ważne aby jak najgłośniej grał - nie ważne JAK GRA ale jak głośno gra. 

Tutaj widzę to samo - nie ważne jak dobrze TV wyświetla obraz - ważne jak jasno to zrobi.

Opublikowano

Jeszcze bawi mnie to, że kukuryku mówi o mleku w HDRze, a potem mówi, że OLED-y mają za mało nitów żeby tę technologię docenić. Potem SDR lepsze od HDR-u. Chłopak ewidentnie staje na chooyu by zracjonalizować zakup Soniacza i uznaje za najlepsza każdą technologię jaką ta firma zaoferuje. Psychoza niestety.

Opublikowano

@Kyo

Każdy ma swój gust i każdy sobie ustawi jak chce.

Ja nie mówię, że są perfekcyjne bo nie są, ale może komuś akurat przypasują.

Tutaj wstęp macie:

v8h0de.jpg

2ymizif.jpg

Patrząc na ten filmik to w hdr jest dużo lepiej, niestety w grach jest odwrotnie.

Pasuje faktycznie sobie jakiś film hdr albo materiał obczaić.

Opublikowano

Tak - dlatego napisałem że każdy ma prawo ustawić jak chce ale Ty niejednokrotnie pisałeś żeby ktoś brał TV X bo jest lepszy (jaśniejszy?) od TV Y. No sorry ale na takie coś nie będę pozwalać. Chyba że konkrety to ok.

Opublikowano

haha tak jak pisałem, jasność max, tryb żywy i upłynniacz xD Co za janusz hade

Opublikowano

Nikt się nie spodziewał czegoś innego. Tyle z tego jego (pipi)olo o mitycznych ustawieniach.

Opublikowano
8 minut temu, Kyo napisał:

Tak - dlatego napisałem że każdy ma prawo ustawić jak chce ale Ty niejednokrotnie pisałeś żeby ktoś brał TV X bo jest lepszy (jaśniejszy?) od TV Y. No sorry ale na takie coś nie będę pozwalać. Chyba że konkrety to ok.

No co, a nie jest Xe93 jaśniejszy od oleda ld b7 itd?

Mam Ci to udowodnić w nitach?

Wystarczy obczaić na tv ratings.

Sam zresztą utworzyłeś chyba najlepszy temat na psx forum dal takich dyskusji.

Opublikowano

Nie oraj się dalej, nawet nie rozumiesz co do ciebie kyo napisał.

Opublikowano

Nikogo nie obchodzi najjaśniejszy ekran tylko wystarczająco jasny by zobaczyć HDR i naturalny obraz. Dlatego ludzie tak bardzo chwalą te OLED-y i dlatego ja widząć wyścigi w półmroku odpalone na OLEDzie oniemiałem jak realistycznie wygląda ten obraz. Kolorki jak z trybu dynamicznego lub wystawy sklepowej to beka.

Opublikowano

Ins@

Ty w ogóle lepiej się nie wtrącaj jak dorośli ludzie dyskutują.

Zaraz wam pokaże jaki to hdr wyprany jest z barw bo o to się tak naprawdę rozchodzi. Chwila. 

Opublikowano
7 minut temu, Kyokushinman napisał:

No co, a nie jest Xe93 jaśniejszy od oleda ld b7 itd?

Mam Ci to udowodnić w nitach?

Ty mi nie musisz nic udowadniać. Przeczytaj proszę na spokojnie co napisałem.

P.S. Możesz też przeczytać moją opinię o tych dwóch TV (wrzuciłem na forum jakiś czas temu) które miałem przyjemność i możliwość "potestować" chociaż stwierdzenie "sprawdzić" bardziej tu pasuje. 

P.S. W 93 pasowało mi dosłownie wszystko za wyjątkiem systemu.

Opublikowano

Ten amator jeszcze mi zabrania udzielania się tutaj xD

Magiczne ustawienia:

Oversaturatedlabel.jpg

Mleko na ekranie:

VsVibrantColorslabeled.jpg

"Jak ktoś nie potrafi ustawić TV to bla bla bla" iksdeeee

Opublikowano
11 minut temu, Kyo napisał:

Ty mi nie musisz nic udowadniać. Przeczytaj proszę na spokojnie co napisałem.

P.S. Możesz też przeczytać moją opinię o tych dwóch TV (wrzuciłem na forum jakiś czas temu) które miałem przyjemność i możliwość "potestować" chociaż bardziej stwierdzenie "sprawdzić" bardziej tu pasuje. 

Doskonale Cie rozumie Kyo, ale nikt mi nie będzie wciskał ściemy, że hdr ma w grach bardziej nasycone kolory i lepszy kontrast.

SDR

1zbsxzs.jpg

HDR

5yr9s8.jpg

Nasycenie aż 70 w obu trybach. A HDR nadal wyblakły i to przy 2020.