Opublikowano 9 marca 20187 l Nie no spoko, jak ktoś chce ustawienia i ma Xe93 to niech poda swoje a ja mu opisze wszystko co do czego służy. Na obecną chwile nie jestem w stanie podać pełnych moich ustawień sdr ponieważ zbyt krótki czas użytkuje tv. Edytowane 9 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 9 marca 20187 l Psychoza niestety. Szkoda, nawet brałem pod uwagę jakiegoś Soniacza, ale widać, że topowy do gier jest teraz OLED od LG i potem długo, długo nic.
Opublikowano 9 marca 20187 l 13 minut temu, Kyokushinman napisał: Nie no spoko, jak ktoś chce ustawienia i ma Xe93 to niech poda swoje a ja mu opisze wszystko co do czego służy. Na obecną chwile nie jestem w stanie podać pełnych moich ustawień sdr ponieważ zbyt krótki czas użytkuje tv. Przez większość czasu bredziłeś o wszelkich testach, jakie rzekomo wykonałeś jeżdżąc po sklepach, teraz opowiadasz banialuki, że nie jesteś w stanie podać ustawień, bo dopiero testujesz. Wychodzi na to, że TV kupiłeś w ciemno, a te twoje testy, to jedna wielka bzdura. Tak samo popieranie swojej tezy jakimś Ukanio, który mam pewność, że to wymysł wyobraźni. Rzodwojenie jaźni jak nic. Przez chwilę ten temat był zabawny, teraz jedna wielka żenada.
Opublikowano 9 marca 20187 l 9 minut temu, Kyokushinman napisał: Nie no spoko, jak ktoś chce ustawienia i ma Xe93 to niech poda swoje a ja mu opisze wszystko co do czego służy. Na obecną chwile nie jestem w stanie podać pełnych moich ustawień sdr ponieważ zbyt krótki czas użytkuje tv. A moglbys podac te czesciowe, tak zebym sobie na swoim tv skopiowal? Skoro i tak sa lepsze niz moje, to przeciez nie zaszkodzi, nawet jesli nie sa idealne Moze byc na pw. Nikomu innemu nie podam.
Opublikowano 9 marca 20187 l 27 minut temu, Kyokushinman napisał: Nie no spoko, jak ktoś chce ustawienia i ma Xe93 to niech poda swoje a ja mu opisze wszystko co do czego służy. Na obecną chwile nie jestem w stanie podać pełnych moich ustawień sdr ponieważ zbyt krótki czas użytkuje tv. Po prostu przyjmij, że mam ustawiony tryb Standardowy, bez żadnych zmian.
Opublikowano 9 marca 20187 l Godzinę temu, Kinoji napisał: A moglbys podac te czesciowe, tak zebym sobie na swoim tv skopiowal? Skoro i tak sa lepsze niz moje, to przeciez nie zaszkodzi, nawet jesli nie sa idealne Moze byc na pw. Nikomu innemu nie podam. Właśnie jestem w trakcie pisanie. Edit. Jednak na forum wrzucę część. Edytowane 9 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 9 marca 20187 l A nie wystarczy zrobić zdjęcia ekranu w menu ustawień? @Kyokushinman i @ukanio zrobicie sobie te fotke razem czy dalej będziecie udawać, że tematu nie ma? moglibyscie tak zamknąć mordy hejterom a tak to no, nie wiem co tak słabo
Opublikowano 9 marca 20187 l W dniu 8.03.2018 o 08:35, Kyokushinman napisał: Wczoraj w nocy jak pojawiło się tylko białe tło na całym ekranie to obaj mimowolnie rękami zasłanialiśmy oczy a tv rozświetli cały pokój jakby ktoś światło zapalił No i tutaj pojawia się głupota tych ustawień. Bo kolor biały nie ma prawa razić. To nie jest słońce, źródło światła itp. To jest właśnie ten debilizm który każdemu wciskacie. Wszystko na maxa. Jak w trybie sklep. Wszystko oczojebne, nienaturalne itp. Każdy ma prawo ustawiać jak chce itp. Ale koniec z wciskaniem tych pierdół w tym drugim temacie koniec ze spamem i pisaniem że cały świat się myli tylko nie ja.
Opublikowano 9 marca 20187 l Trochę mi się przypomina znajomy który kupował sprzęt do domu - ważne aby jak najgłośniej grał - nie ważne JAK GRA ale jak głośno gra. Tutaj widzę to samo - nie ważne jak dobrze TV wyświetla obraz - ważne jak jasno to zrobi.
Opublikowano 9 marca 20187 l Jeszcze bawi mnie to, że kukuryku mówi o mleku w HDRze, a potem mówi, że OLED-y mają za mało nitów żeby tę technologię docenić. Potem SDR lepsze od HDR-u. Chłopak ewidentnie staje na chooyu by zracjonalizować zakup Soniacza i uznaje za najlepsza każdą technologię jaką ta firma zaoferuje. Psychoza niestety.
Opublikowano 9 marca 20187 l @Kyo Każdy ma swój gust i każdy sobie ustawi jak chce. Ja nie mówię, że są perfekcyjne bo nie są, ale może komuś akurat przypasują. Tutaj wstęp macie: Patrząc na ten filmik to w hdr jest dużo lepiej, niestety w grach jest odwrotnie. Pasuje faktycznie sobie jakiś film hdr albo materiał obczaić.
Opublikowano 9 marca 20187 l Tak - dlatego napisałem że każdy ma prawo ustawić jak chce ale Ty niejednokrotnie pisałeś żeby ktoś brał TV X bo jest lepszy (jaśniejszy?) od TV Y. No sorry ale na takie coś nie będę pozwalać. Chyba że konkrety to ok.
Opublikowano 9 marca 20187 l haha tak jak pisałem, jasność max, tryb żywy i upłynniacz xD Co za janusz hade
Opublikowano 9 marca 20187 l Nikt się nie spodziewał czegoś innego. Tyle z tego jego (pipi)olo o mitycznych ustawieniach.
Opublikowano 9 marca 20187 l 8 minut temu, Kyo napisał: Tak - dlatego napisałem że każdy ma prawo ustawić jak chce ale Ty niejednokrotnie pisałeś żeby ktoś brał TV X bo jest lepszy (jaśniejszy?) od TV Y. No sorry ale na takie coś nie będę pozwalać. Chyba że konkrety to ok. No co, a nie jest Xe93 jaśniejszy od oleda ld b7 itd? Mam Ci to udowodnić w nitach? Wystarczy obczaić na tv ratings. Sam zresztą utworzyłeś chyba najlepszy temat na psx forum dal takich dyskusji. Edytowane 9 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 9 marca 20187 l Nikogo nie obchodzi najjaśniejszy ekran tylko wystarczająco jasny by zobaczyć HDR i naturalny obraz. Dlatego ludzie tak bardzo chwalą te OLED-y i dlatego ja widząć wyścigi w półmroku odpalone na OLEDzie oniemiałem jak realistycznie wygląda ten obraz. Kolorki jak z trybu dynamicznego lub wystawy sklepowej to beka.
Opublikowano 9 marca 20187 l Ins@ Ty w ogóle lepiej się nie wtrącaj jak dorośli ludzie dyskutują. Zaraz wam pokaże jaki to hdr wyprany jest z barw bo o to się tak naprawdę rozchodzi. Chwila. Edytowane 9 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 9 marca 20187 l 7 minut temu, Kyokushinman napisał: No co, a nie jest Xe93 jaśniejszy od oleda ld b7 itd? Mam Ci to udowodnić w nitach? Ty mi nie musisz nic udowadniać. Przeczytaj proszę na spokojnie co napisałem. P.S. Możesz też przeczytać moją opinię o tych dwóch TV (wrzuciłem na forum jakiś czas temu) które miałem przyjemność i możliwość "potestować" chociaż stwierdzenie "sprawdzić" bardziej tu pasuje. P.S. W 93 pasowało mi dosłownie wszystko za wyjątkiem systemu.
Opublikowano 9 marca 20187 l Ten amator jeszcze mi zabrania udzielania się tutaj xD Magiczne ustawienia: Mleko na ekranie: "Jak ktoś nie potrafi ustawić TV to bla bla bla" iksdeeee
Opublikowano 9 marca 20187 l 11 minut temu, Kyo napisał: Ty mi nie musisz nic udowadniać. Przeczytaj proszę na spokojnie co napisałem. P.S. Możesz też przeczytać moją opinię o tych dwóch TV (wrzuciłem na forum jakiś czas temu) które miałem przyjemność i możliwość "potestować" chociaż bardziej stwierdzenie "sprawdzić" bardziej tu pasuje. Doskonale Cie rozumie Kyo, ale nikt mi nie będzie wciskał ściemy, że hdr ma w grach bardziej nasycone kolory i lepszy kontrast. SDR HDR Nasycenie aż 70 w obu trybach. A HDR nadal wyblakły i to przy 2020. Edytowane 9 marca 20187 l przez Kyokushinman