Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

hahahahaha te screeny z horizon to identyko ta sytuacja z screenem z laska co dal ins 

xdddddddddddddddddd

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Kyokuszyn ale daj screeny z gry a nie z menu

Opublikowano

Zaraz wrzucę.

Tak kibicujesz insowi ficuś a ten materiał mówi co innego.

Co do tego już się nie odniesiecie? Tylko odwracacie kota ogonem aby nie przyznać mi racji co do hdr w grach? XD

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

26 stron (pipi)enia o niczym podpierane filmami z kamerki przeglądanymi najczęściej w pracy na kiepskich wyświetlaczach LCD.

Opublikowano

to tak jak wybieranie aparatów lustrzanek przez amatorów na forach a potem robienie zdjęć na AUTO

Opublikowano

Chętnie wymienię swoje 65b7 na telewizor kyokuskusa. Bo po tych zdjęciach widzę ze u mnie bieda na tym oled straszna. 

Opublikowano

Cholera ja chyba też wymienię swojego 65B7,  ale wstrzymajmy się chwilkę ...

tadaaa:

3uPad5P.jpg

Dostałem te ustawienia od tajnego klubu posiadaczy OLED'ów. Nie chcą się nimi dzielić bo są zbyt magiczne ale dla mnie zrobili wyjątek.

Opublikowano

Przypominam, że zdjęcie :facepalm: różnych trybów pracy TV powinno być robione na tych samych ustawieniach aparatu zlokalizowanego w dokładnie tym samym miejscu z wyłączoną wszelką automatyką i wyłączonym autofocusem (czyli ostrością ustawioną ręcznie), tak aby pomiar wizualny był miarodajny.

Opublikowano

Żadne trollololo, ale rozczarowujące jest to, że po 26 stronach nakręcania hype'u okazuje się, że OLED generuje jednak lepszy obraz niż LCD kyokushina (swoją drogą gunwo rozmazane i obrzydliwy bloom), nawet na turbo ustawieniach. :/ 

Dzięki ins, teraz wiem że tylko OLED <3

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
5 minut temu, Ins napisał:

Cholera ja chyba też wymienię swojego 65B7,  ale wstrzymajmy się chwilkę ...

tadaaa:

3uPad5P.jpg

Dostałem te ustawienia od tajnego klubu posiadaczy OLED'ów. Nie chcą się nimi dzielić bo są zbyt magiczne ale dla mnie zrobili wyjątek.

Jeden szot z oleda i już widać masakryczne obwódki na ekranie po podciągnięciu ostrości xd

Opublikowano
Teraz, Kyokushinman napisał:

Jeden szot z oleda i już widać masakryczne obwódki na ekranie po podciągnięciu ostrości xd

Co widać? 

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Żadne trollololo, ale rozczarowujące jest to, że po 26 stronach nakręcania hype'u okazuje się, że OLED generuje jednak lepszy obraz niż LCD kyokushina (swoją drogą gunwo rozmazane i obrzydliwy bloom), nawet na turbo ustawieniach. :/ 

Dzięki ins, teraz wiem że tylko OLED <3

Mam bardzo słaby aparat w tel.

O to cała przyczyna. 

Szot tylko miał pokazać hdr vs sdr a nie jakość obrazu, która zjada oleda z miejsca.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Kyokushinman czy ja dobrze widzę że robiłeś zdjęcia z użyciem lampy błyskowej?

Opublikowano
Teraz, Kyo napisał:

Kyokushinman czy ja dobrze widzę że robiłeś zdjęcia z użyciem lampy błyskowej?

Właśnie miałem o to pytać :D 

Opublikowano

Na uwagę pana ziarno, zwróciłem się do klubu i dostałem zaktualizowane ustawienia. Tamte poprzednie były stare i przez pomyłkę mi je wysłano:

YNOwRcq.jpg

Oczywiście ma słaby aparat i w rzeczywistości wygląda to milion razy lepiej. Tylko tryb dynamiczny, tylko SDR, tylko 100ms laga !!!

Opublikowano

Oversaturated czyli to samo co z niebieskimi zębami. Jak komuś się to podoba to ok w sumie, ludziom różne debilne pomysły przychodzą do głowy.