Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Przeczytałem ostatnie kilka stron tego tematu i to generalnie wygląda tak, jakby dzieciak, który własnie dostał swój pierwszy rower na komunię za 499 zł z tesco chciał wyjaśniać zawodowym kolarzom, którym rowerem lepiej się jeździ.

No, bo w tym Twoim, to masz za(pipi)iste przerzutki, co prawda ja w moim jeszcze nie dostaję nogami do pedałów, ale tu też fajnie mi wskakują, jak pokręcę ręką. 

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
4 minuty temu, Kyo napisał:

Kyokushinman czy ja dobrze widzę że robiłeś zdjęcia z użyciem lampy błyskowej?

Akurat była włączona.

Nie zwracałem nawet na to uwagi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyokushinman napisał:

@Kyo

Każdy ma swój gust i każdy sobie ustawi jak chce.

Ja nie mówię, że są perfekcyjne bo nie są, ale może komuś akurat przypasują.

Tutaj wstęp macie:

v8h0de.jpg

2ymizif.jpg

Patrząc na ten filmik to w hdr jest dużo lepiej, niestety w grach jest odwrotnie.

Pasuje faktycznie sobie jakiś film hdr albo materiał obczaić.

Ten temat od początku jest źródłem beki, ale teraz poważnie. Zmień tą rozdzielczość i zakres rgb na auto w opcjach ps4. A ten filmik poniżej nie jest w formacie hdr, bo przy ustawieniu auto nic się nie zmienia, a włączenie hdr jest wymuszeniem tego w sdr. Że też takie rzeczy muszę pisać do "Expert TV settings", czy coś takiego ;p.

Opublikowano
1 minutę temu, sprite napisał:

Najwyższa pora żebyś wrzucił już ssj2 ukanio, bo nie dajesz rady ziarno.

No niestety potrzebuje wsparcia bo zamiast tematu sdr vs hdr zrobił się temat jakości zdjęcia z aparatu:kaz:

Dziwnym zbiegiem okoliczności nagle wszyscy o wypranym hdr nie zamierzają nawet dyskutować. Hmm:notbad:

Opublikowano

Nie rozumiesz chłopie, że w SDR twoje turbo ustawienia i kolory można o kant dupy rozbić ? Nikt normalny nie gra na tak sprapranym obrazie. 

Opublikowano

Mam nadzieję, że Ukanio wyjaśni o co w tym wszystkim chodzi, musisz go zmotywować aby zaczął się udzielać bo już nic nie wiadomo.

W końcu HDR czy SDR turbo lepszy

Opublikowano

Bo może masz coś źle ustawione?

Pkaż Ratcheta jak u ciebie wygląda. Jest teraz w Plusie więc można potestować.

Opublikowano
1 minutę temu, Kyokushinman napisał:

No niestety potrzebuje wsparcia bo zamiast tematu sdr vs hdr zrobił się temat jakości zdjęcia z aparatu:kaz:

Dziwnym zbiegiem okoliczności nagle wszyscy o wypranym hdr nie zamierzają nawet dyskutować. Hmm:notbad:

3 minuty temu, bocieque napisał:

Ten temat od początku jest źródłem beki, ale teraz poważnie. Zmień tą rozdzielczość i zakres rgb na auto w opcjach ps4. 

To nic nie zmieni bo sprawdzałem nadal HDR w U4 jest bez kolorów.

Opublikowano

Dobra mam taki problem, próbuje takie ustawienia zrobić na swoim oledzie, udało mi sie zmienić tryb na żywy, włączyć upłynniacze i wprawdzie daleko mi do twojego sony, ale w końcu pokazuje jakieś kolory lepsze i płynność, tylko nagle zaczałem być na ostatnich miejscach w meczach call of duty, nie mogę nikogo trafić, czy przez to że obraz jest ładniejszy zacząłem gorzej grać?

Opublikowano

Zacząłeś patrzeć na grafike, a nie na przeciwników

a tak serio to do 60fps MF nie

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Akurat w U4 HDR nie jest do końca dobrze zrobiony, więc zmień sobie grę na FFV albo Horizona.

Opublikowano
14 minut temu, Ins napisał:

Akurat w U4 HDR nie jest do końca dobrze zrobiony, więc zmień sobie grę na FFV albo Horizona.

Nie żebym bronił u4 czy sony ale na moim ps4 bieda edition i samsungu sprzed 2 lat ten hdr zapamiętałem jakoś lepiej.  A i nigdy hdr nie uruchamiałem ręcznie.  Jak gram na koksie czy ps4 to po uruchomieniu gry z hdr samo się hdr uruchamia. Tak samo jak oglądam netflixa czy amazon prime. Z tą jasnością też nie wyobrażam sobie grania dłużej niż 30 min. Cholera oczy mi by się stopiły przy sesji kilku godzinnej.

Opublikowano

Tak w ogóle do mnie coś doszło. Nie raz tutaj ziarenko jarał się filmikami i screenami porównującymi oledy z lcd i mówił, że po tym można ocenić jak słabo świeci oled. Czemu w takim razie na moich fotkach jasność jest sporo większa ? 

Opublikowano

Bo LED'a trzeba umieć ustawić? :D 

Opublikowano
9 minut temu, Ins napisał:

Tak w ogóle do mnie coś doszło. Nie raz tutaj ziarenko jarał się filmikami i screenami porównującymi oledy z lcd i mówił, że po tym można ocenić jak słabo świeci oled. Czemu w takim razie na moich fotkach jasność jest sporo większa ? 

Na bank masz lepszy aparat w telefonie!!!!!

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Ins napisał:

Kwestia ekspozycji. Jak sobie ustawiasz czas naswietlania zdjęcia  na 30 sekund wtedy nawet oled wydaje się jakby świecił. Podstawy fotografii, pytanie czy udajesz idiotę czy nigdy zdjęć nie robiłeś.

W rzeczywistosci ten lg ma szmaciany obraz w porownaniu do średnio jasnych tv typu panasonic ex780 a co dopiero xe93.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Boże, masakra jak się forumowa klika uwzięła na typów. Wzajemna masturbacja i obrażanie Ukanio i Kyo bo co, bo nie poklepują was po plecach? Szczerze? Moim zdaniem żenada.

@Kyokushinman @ukanio

Mam takie pytanie. Mój telewizor to Sony Bravia KDL-32W655A. Odpalam na nim Celeste

uCMEHrZ.jpg

i nie mogę już patrzeć na ten las pikseli, aż oczy bolą. Da rade to jakoś zmiękczyć? Może coś z kolorami zrobić?

Opublikowano

Zmienić gre

Opublikowano
57 minut temu, ragus napisał:

Wzajemna masturbacja i obrażanie Ukanio i Kyo

Łe tam. Mnie ciężko obrazić :lapka: 

Opublikowano
  • Autor
Cytat

Kino Pro fajnie przy Bloodbornie się spisuje.

Wczoraj odpaliłem bloodborna i szok. Wygląda 100 razy lepiej niż na moim poprzednim panasie. Motion flow+prawie oledowa czerń+tworzenie realimu+wysoka jasność i świetne kolory przeszło moje oczekiwania. Trzeba tylko koniecznie dać w grze jasność na zero i w tv zmniejszyć poziom czerni.

Cytat

Jestem rozczarowany hdr i niestety zdania na chwile obecną nie zmienię. Mam dziwne wrażenie, że dopiero w filmach to da radę.

A spróbuj przetestować jeszcze na shadow of the colossus  i w hdr zmniejszyć też trochę jasność(gamme) w grze. Kolory powinny być co najmniej tak samo nasycone albo i bardziej niż w sdr.

Edytowane przez wulfen