Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, wulfen napisał:

Kwestia ekspozycji. Jak sobie ustawiasz czas naswietlania zdjęcia  na 30 sekund wtedy nawet oled wydaje się jakby świecił. Podstawy fotografii, pytanie czy udajesz idiotę czy nigdy zdjęć nie robiłeś.

W rzeczywistosci ten lg ma szmaciany obraz w porownaniu do średnio jasnych tv typu panasonic ex780 a co dopiero xe93.

Jesteś tak głupi, że musisz pytać o co chodziło ?

Samsung LEA786 ma obraz lepszy niż XE93. Widzisz ? Też potrafię pisać brednie. Czemu klapy muszą mieć taki ból dupska że aż muszą tworzyć alternatywną rzeczywistość ?

BTW. Na gejonly ziarno też chciał zabłysnąć tymi fotkami porównawczymi i tak samo go jadą xD

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
3 godziny temu, Ins napisał:

Tak w ogóle do mnie coś doszło. Nie raz tutaj ziarenko jarał się filmikami i screenami porównującymi oledy z lcd i mówił, że po tym można ocenić jak słabo świeci oled. Czemu w takim razie na moich fotkach jasność jest sporo większa ? 

Ty chyba jednak nie jesteś normalny.

Przecież ci napisałem, że mam słaby aparat w tel i zdjęcie wygląda jakby było w rozdziałce 320 x 240 z blurem. W rzeczywistości patrząc na nity lg oled świeci 4x gorzej.

Po co drążysz i odwracasz kota ogonem jak chodziło mi tylko i wyłącznie aby pokazać kolor, kontrast hdr vs sdr. To też mi się w pewien sposób udało bo nastała cisza na temat wyższości hdr nad sdr.

22 minuty temu, wulfen napisał:

Wczoraj odpaliłem bloodborna i szok. Wygląda 100 razy lepiej niż na moim poprzednim panasie. Motion flow+prawie oledowa czerń+tworzenie realimu+wysoka jasność i świetne kolory przeszło moje oczekiwania. Trzeba tylko koniecznie dać w grze jasność na zero i w tv zmniejszyć poziom czerni.

A spróbuj przetestować jeszcze na shadow of the colossus  i w hdr zmniejszyć też trochę jasność(gamme) w grze. Kolory powinny być co najmniej tak samo nasycone albo i bardziej niż w sdr.

Bloodbornem Wulf trzeba się sporo pobawić.

Ciężko mi grę ustawić. Kino Pro to dobra opcja.

Shadow już niestety sprzedałem.

Być może niebawem jeszcze Raczeta sprawdzę.

Dzisiaj odpaliłem także Nioh w 4k. Jak do tej pory to najlepszy obraz jaki wygenerował XE93. Żyleta to mało powiedziane:banderas:

Nawet mimo skopanego 30fps, dzięki upłynniaczu w Bravi da się na tej opcji grać.

Opublikowano
1 minutę temu, Kyokushinman napisał:

Ty chyba jednak nie jesteś normalny.

Przecież ci napisałem, że mam słaby aparat w tel i zdjęcie wygląda jakby było w rozdziałce 320 x 240 z blurem. W rzeczywistości patrząc na nity lg oled świeci 4x gorzej.

Po co drążysz i odwracasz kota ogonem jak chodziło mi tylko i wyłącznie aby pokazać kolor, kontrast hdr vs sdr. To też mi się w pewien sposób udało bo nastała cisza na temat wyższości hdr nad sdr.

Klap nieogar, nie nowego w sumie xD Nadal nie rozumiesz czemu jest z twoich ustawień taka beka ?

Opublikowano

Mi to nie przeszkadza

W sumie to nawet ich nie podałem.

Przyjdzie Ukanio, może nawet dzisiaj to sobie z nim popiszesz. Ja swoje przedstawiłem co do hdr, więcej nie ma zamiaru. Masz na szotach gdzie jest kolor a gdzie mgła. Na hdr się nie wypinam, tylko czekam do (PS5) jak tryb ten zostanie w pełni pokryty barwami.

Z ignorantem nie mam zamiaru pisać bo to do niczego nie prowadzi. Nadal żyjesz w swoim świecie.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano
  • Autor
48 minut temu, Ins napisał:

Jesteś tak głupi, że musisz pytać o co chodziło ?

Samsung LEA786 ma obraz lepszy niż XE93. Widzisz ? Też potrafię pisać brednie. Czemu klapy muszą mieć taki ból dupska że aż muszą tworzyć alternatywną rzeczywistość ?

No i co znowu nerwy puszczają jak wyszły na jaw twoje przekręty/nieuctwo?

Opublikowano

Na twoich szotach udowodniłeś, że twój magiczny tryb sdr jest jednym wielkim kupskiem. Nie ma sensu dalej rozmawiać na temat różnic między HDR, a SDR skoro podoba ci przejaskrawiona i przekolorowana papka na ekranie.

1 minutę temu, wulfen napisał:

No i co znowu nerwy puszczają jak wyszły na jaw twoje przekręty/nieuctwo?

what ? xD chyba nie ogarniasz trollingu nie ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Autor
Cytat

what ? xD chyba nie ogarniasz trollingu nie ?

Nie oganiam twojego trollingu? Pokazałeś swoje nieuctwo i głupotę  teraz udajesz że trollujesz?

Zacznijmy od początku

napisałeś:

Cytat

Tak w ogóle do mnie coś doszło. Nie raz tutaj ziarenko jarał się filmikami i screenami porównującymi oledy z lcd i mówił, że po tym można ocenić jak słabo świeci oled. Czemu w takim razie na moich fotkach jasność jest sporo większa ? 

To ja ci tłumaczę podstawy fotografii:

2 godziny temu, wulfen napisał:

Kwestia ekspozycji. Jak sobie ustawiasz czas naswietlania zdjęcia  na 30 sekund wtedy nawet oled wydaje się jakby świecił. Podstawy fotografii, pytanie czy udajesz idiotę czy nigdy zdjęć nie robiłeś.

Wtedy ty  wpadasz w furię pisząc bezsensu

Cytat

Jesteś tak głupi, że musisz pytać o co chodziło ? [...]

Czemu klapy muszą mieć taki ból dupska że aż muszą tworzyć alternatywną rzeczywistość ?

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
2 minuty temu, wulfen napisał:

Ten tekst to właśnie trololo z ziarenko jak to jara się tym wszystkim. Chodzi o to, że może sobie te wszystkie filmiki i zdjęcia wsadzić głęboko. A ty mnie pouczasz jakbym serio pisał.

Rozumiemy już ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wyszło, że jesteście obaj nieogarami, co właśnie udowodniłeś <facepalm>

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, Kyokushinman napisał:

Czyli wyszło, że jesteś trollem XD

Albo teraz tak się tylko tłumaczy, gdyby  trollował to raczej aż tak nerwowo nie reagowałby na moje posty. W każdym razie mamy do czynienia z obrzydliwą osobą, która jest trollem chamem i prostakiem, albo idiotą, chamem i prostakiem :)

Cytat

Samsung LEA786 ma obraz lepszy niż XE93.

W czym lepszy?

Cytat

Chodzi o to, że może sobie te wszystkie filmiki i zdjęcia wsadzić głęboko

Pewne rzeczy można porównać na takich zdjęciach o ile oba zdjęcia porównawcze są na tych samych ustawieniach aparatu. Np można w ten sposób porównać maksymalną jasność czy nasycenie kolorów.

Przykładowo te zdjęcie bardzo dobrze oddaje rzeczywistość co widzą ludzkie oczy(w kwestii jasności i nasycenia):

2xQFnyf.jpg

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Wulfen a może sobie pójdziesz na PW jak masz coś Insowi do powiedzenia?

Opublikowano
  • Autor

A może to ins sobie odpocznie od forum jeśli ma tylko obrażać innych użytkowników?

Opublikowano

Ale ja z Tobą nie mam zamiaru dyskutować. Rozumiemy się?

Opublikowano

Nie wiedzą gdzie jest trolling, gdzie dyskusja, grają na paściarskich ustawieniach z olbrzymim lagiem, nie wiedzą na czym polega HDR (tutaj głównie ziarno). Nasza elita w pigułce xD

PS. Wyzywaj mnie dalej. Świetnie to świadczy o tobie :)

7 minut temu, wulfen napisał:

Przykładowo te zdjęcie bardzo dobrze oddaje rzeczywistość co widzą ludzkie oczy

No chyba tylko klaperskie oczy bo z rzeczywistością nie ma to nic wspólnego.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

A Ty Ins skończ łaskawie z tym CW. Klapki i inne botki to parę pięter niżej :lapka: 

Opublikowano

Dziękuję za uwagę :hi:

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, Ins napisał:

No chyba tylko klaperskie oczy bo z rzeczywistością nie ma to nic wspólnego.

W przeciwieństwie do ciebie ja na poparcie swoich twierdzeń mam dowody. Każda jasna scena na tv oled wygląda jak szmata, bo jasność  spada wraz ze wzrostem średniej jasności sceny i jest to powszechnie znany fakt.

luminanceapl.png?x17527

W marketach zazwyczaj na oledach puszczone jest jakieś ciemne demo gdzie  pół ekranu jest czarna i wtedy taki obraz robi wrażenie a jak pojawi się jakaś scena w śniegu obraz robi się szmaciany. Jak ktoś nie wierzy niech sobie sam sprawdzi w sklepie na jasnym materiale.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Skoro jesteś już tutaj @Kyoto możesz napisać jak to co wrzucił wulfen ma się do rzeczywistości ? 

4 minuty temu, wulfen napisał:

Każda jasna scena na tv oled wygląda jak szmata

<facepalm>

Kolejny raz jak to cały świat się myli tylko ty i ziarno wiecie lepiej, mam racje ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Przecież ziarno ma coś nie tak z tymi kolorami w HDR w U4. Przecież to tak nie wygląda w realu. No i te zdjęcia z fleszem chyba kolejny pkt. do złotych teorii (hdr bez hdr itp. itd.), czyli sprawdzanie jakości obrazu (jasność, kolory) tylko z fleszem!

Ehhh a miałem spokojnie popracować i znowu tu wszedłem. Wciąga jak narkotyk.

Opublikowano
9 minut temu, Ins napisał:

Skoro jesteś już tutaj @Kyoto możesz napisać jak to co wrzucił wulfen ma się do rzeczywistości ? 

Nie wiem o jakiej szmacie mowa. Serio. Na bezpośrednich porównaniach jakoś nie zauważyłem różnic. Sony świecił jaśniej ale to nie miało wpływu ani na odwzorowanie kolorów ani na oddanie szczegółów czy coś w tym stylu. Był jaśniejszy ale to nie znaczy lepszy. HDR był zauważanie mocniejszy ale to wszystko jeśli chodzi o Sony. O LG pisałem - czerń (o ja pindolę). Wszystko wydawało się tak głęboki, tak naturalne a i HDR dawał mega wrażenie szczególnie przy ciemnych scenach (First Light)

Ale serio - dzisiaj siedziałem cały dzień w domu (choroba) i się trochę nudziłem to trochę popisałem. Ale co bym nie napisał to mam wrażenie że dla tej dwójki nie będzie miało kompletnie żadnego znaczenia bo oni wiedzą swoje i nie mam zamiaru z nimi dyskutować.

P.S.

Włączyłem na chwilę te ulepszacze i których mowa - sam teraz gram na TV który pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o IL ale ja pierdole. Jak można tak grać? Jak by ktoś mi założył alko-gogle.

A odnośnie TV Sony który kupił Kyokushinman to serio jest bardzo dobry TV ale w tych pieniądzach (bardzo blisko) można mieć moim zdaniem TV lepszy. LG właśnie.

Aha - @Ins to oznaczanie na mnie nie działa :D Wyłączyłem sobie powiadomienia. Zdrowszy będę :lapka: 

Opublikowano

A co ja blanti żeby grać w kuchni? ;)