Opublikowano 10 marca 20187 l @PIOTR8642 Już wszyscy wiedzą, że koleś gra na tragicznych ustawieniach obrazu. Po cholerę prowokujesz go do dalszego bełkotu ? Edytowane 10 marca 20187 l przez Ins
Opublikowano 10 marca 20187 l 25 minut temu, PIOTR8642 napisał: Także wrzuć jakieś inne zdjecia. Nie ma sensu, tysiaca nitow na zdjeciu nie zobaczysz. 5 godzin temu, blantman napisał: Ja na xbox nawet nie mam pytania. Tam to jest prosciej zrobione zgoda. 33 minuty temu, PIOTR8642 napisał: Ziarenko Tak tak juz to wiemy nie musisz non stop powtarzac.
Opublikowano 10 marca 20187 l @Ins Zaciekawiła mnie na tych zdjęciach ta zachwalana przez niego "OLEDowa czerń", która w jego wykonaniu objawia się tym że nie widać kawałka ściany 5 minut temu, aphromo napisał: Nie ma sensu, tysiaca nitow na zdjeciu nie zobaczysz. Nie chodzi mi o nity. 5 minut temu, aphromo napisał: Tak tak juz to wiemy nie musisz non stop powtarzac. A jak on ma na imie ? Kukuryku ? Edytowane 10 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 10 marca 20187 l 37 minut temu, PIOTR8642 napisał: Zaciekawiła mnie na tych zdjęciach ta zachwalana przez niego "OLEDowa czerń", która w jego wykonaniu objawia się tym że nie widać kawałka ściany Przecież on sam pisał, że może tracić detale w czerniach, co automatycznie wiąże się też z clippingiem, bo dla niego ważny jest KONTRAST ... no i dlatego gra na LCD i w dodatku krawędziowym xDDDDDD Edytowane 10 marca 20187 l przez Ins
Opublikowano 10 marca 20187 l Godzinę temu, aphromo napisał: Tam to jest prosciej zrobione zgoda. Ale co jest prosciej zrobione? Na ps4 przecież też hdr się uruchamia z automatu jeśli jest włączony w opcjach obrazu.
Opublikowano 10 marca 20187 l Dokładnie, tylko kilka gier na krzyż zadaje takie pytanie. Jednak w 80% przypadków leci to z automatu, ew. przed kalibrujemy jasność pod hdr ale to zależy już od gierki a nie systemu PS4. Identyczna sytuacja jak na Xone. Ofermo jak zawsze coś poje bał. Standard. Edytowane 10 marca 20187 l przez balon
Opublikowano 10 marca 20187 l 2 minuty temu, balon napisał: Jednak w 80% przypadków leci to z automatu, ew. Czyli nie zawsze, co bylo celem mojego cytatu. Dalem blantowi plusika na znak pokoju rozejsc sie.
Opublikowano 10 marca 20187 l 2 godziny temu, aphromo napisał: 8 godzin temu, blantman napisał: Ja na xbox nawet nie mam pytania. Tam to jest prosciej zrobione zgoda. 2 godziny temu, PIOTR8642 napisał: 1 minutę temu, aphromo napisał: Czyli nie zawsze, co bylo celem mojego cytatu. Dalem blantowi plusika na znak pokoju rozejsc sie. Ty masz jakiegoś Alzheimera, że nie pamiętasz co pisałeś post wcześniej? Co za typ. Plus od ciebie to jak 3 minusy. Zresztą analogicznie z minusami xD
Opublikowano 10 marca 20187 l 2 godziny temu, PIOTR8642 napisał: Nie chodzi mi o nity. Pewnie, ja traktuje te zdjecia w charakterze pogladowym, bo inaczej sie nie powinno, kolor i kontrast fantastyczne, ciemne miejsca wiadomix nie powinno ich byc, cos za cos. 19 godzin temu, aphromo napisał: W dniu 9.03.2018 o 13:17, blantman napisał: czy ps4 to po uruchomieniu gry z hdr samo się hdr uruchamia. Nie, nie uruchamia sie. Pamiec juz nie ta... O tym mowilem. 3 minuty temu, balon napisał: Plus od ciebie to jak 3 minusy. Zresztą analogicznie z minusami xD Godne pozalowania.
Opublikowano 10 marca 20187 l Godzinę temu, aphromo napisał: kolor i kontrast fantastyczne Ty tak na poważnie ? Przecież na tym zdjęciu SDR nawet w tej badziewnej jakości widać że przez to nasycenie kolorów choćby z liści robi sie zielona papka. A to tylko jeden z wielu przykładów z brzegu. A tak w ogóle to na serio sądzisz że kolorystyka w U4 w zamierzeniu twórców miałaby przypominać ten przekolorowany do przesadyzmu "plastic fantastic"?
Opublikowano 10 marca 20187 l 15 minut temu, PIOTR8642 napisał: zielona papka. To wina rozdzielczosci, tutaj masz najnormalniejsze w swiecie zdjecie bez hdr. Ja chce tego samego w grach. 21 minut temu, PIOTR8642 napisał: A tak w ogóle to na serio sądzisz że kolorystyka w U4 w zamierzeniu twórców miałaby przypominać ten przekolorowany do przesadyzmu "plastic fantastic"? Nie wiem. Ogolnie pare razy w lesie bylem i potwierdzam, ze wyglada to mniej wiecej tak
Opublikowano 10 marca 20187 l 34 minuty temu, aphromo napisał: To wina rozdzielczosci, tutaj masz najnormalniejsze w swiecie zdjecie bez hdr. Ja chce tego samego w grach. Nie wiem. Ogolnie pare razy w lesie bylem i potwierdzam, ze wyglada to mniej wiecej tak Polski las w słoneczny dzień. Oczywiście ofermo tworzy nowy realizm i rzeczywistość. Mentor ziarno na bank dumny. http://
Opublikowano 10 marca 20187 l balon poprawiłem twoje zdjęcie do potrzeb tematu no teraz to wygląda o wiele lepiej
Opublikowano 10 marca 20187 l 51 minut temu, aphromo napisał: najnormalniejsze w swiecie zdjecie bez hdr. Ja chce tego samego w grach.
Opublikowano 10 marca 20187 l Ja pier.dole http://poznajpolske.onet.pl/odkryj-najpiekniejsze-zakatki-w-polsce-konkurs-lasow-panstwowych-i-national/cf20w
Opublikowano 10 marca 20187 l No i zobacz na resztę zdjęć lasu/zieleni ze swojego linku, przemyśl co nie co, zreflektuj się i zastosuj plis jedną z dwóch opcji: Spoiler a) je bnij się w łeb i przestań pisać na tym forum b) przestań pisać na tym forum Edytowane 10 marca 20187 l przez balon
Opublikowano 10 marca 20187 l miałem napisać tutaj post o polskich lasach, fotografii i saturacji, ale napisze tylko xD
Opublikowano 10 marca 20187 l 9 minut temu, balon napisał: No i zobacz na resztę zdjęć lasu/zieleni ze swojego linku, przemyśl co nie co, zreflektuj się i zastosuj plis jedną z dwóch opcji: Ukryj zawartość Zobaczylem. Ciekawie wyglada nasz kraj. A tutaj Queensland, Australia
Opublikowano 10 marca 20187 l Przecież pisałeś, że lpare razy" byłeś w lesie czyli rozumiem australijskim z podkręconymi kolorami tak? Edytowane 10 marca 20187 l przez balon
Opublikowano 10 marca 20187 l 31 minut temu, balon napisał: Przecież pisałeś, że lpare razy" byłeś w lesie Dobrze pamietasz. Na przyklad do takiego 31 minut temu, balon napisał: rozumiem australijskim z podkręconymi kolorami tak? Zle rozumiesz. https://sprzedajemy.pl/sprzedam-dzialke-nad-jeziorem-chancza-2-1b8e55-nr44208877 Edytowane 10 marca 20187 l przez aphromo
Opublikowano 11 marca 20187 l Dobra ustawiłem w końcu hdr taki jak ma być tzn. ten faktycznie lepszy pod niemal każdym względem od sdr i na pewno to z mlekiem nie ma nic wspólnego, na którym gra i sie jara 90 procent forum. Poźniej wrzuce szota, ale od razu mówie też kiepski jakości, jednak różnica będzie widoczna z miejsca. Teraz początkowa pościgowa scena z błyskawicami w Uncharted 4 nabiera faktycznie nowego wymiaru HDR SDR Mleczarnia hdr na żywym z nasyceniem 70 oraz BC 2020 Edytowane 11 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 11 marca 20187 l Jeżeli to ma być ten Twój skok jakościowy i użyłeś już wszystkich magicznych sztuczek z ustawieniami to powiem ci drogi kolego że na moim ks7000 taki obraz miałem już rok temu i nie wiem czym ty się zachwycasz. Jeżeli dopiero teraz kupiłeś sobie jakiś w miarę telewizor to gratulacje ale nie dorabiaj do tego jakiejś dziwnej ideologii z ustawieniami bo to śmieszne już było a teraz jest tylko godne politowania. Pogadaj ze swoim alter ego i przestań już z siebie robić pajaca.
Opublikowano 11 marca 20187 l Pamiętajcie, że on i jego ekipa udzielali się w temacie o wyborze telewizorów na długo zanim Kukushinman odkrył na czym w ogóle polega HDR. Gościu miał cudowne ustawienia na których obraz wyglądał beznadziejnie. Te wszystkie mleka, szarpanie obrazu czy inne paćki o których oni mówią to jestem na 90% pewien, że to nie problem z TV a z operatorem pilota.
Opublikowano 11 marca 20187 l 2 godziny temu, Absolem napisał: Jeżeli to ma być ten Twój skok jakościowy i użyłeś już wszystkich magicznych sztuczek z ustawieniami to powiem ci drogi kolego że na moim ks7000 taki obraz miałem już rok temu i nie wiem czym ty się zachwycasz. Jeżeli dopiero teraz kupiłeś sobie jakiś w miarę telewizor to gratulacje ale nie dorabiaj do tego jakiejś dziwnej ideologii z ustawieniami bo to śmieszne już było a teraz jest tylko godne politowania. Pogadaj ze swoim alter ego i przestań już z siebie robić pajaca. A ty dalej o jakości obrazu o którą na tych szotach wyżej nie chodzi Ile masz lat 10? Bo nawet nie potrafisz zdania poprawnie zrozumieć. Twój ks to jest dno w każdym trybie i największy przereklamowany bubel. W Bravi tak naprawdę nic nie trzeba zmieniać a w ks jak coś zrobisz to tylko będzie gorzej. Cały czas chodzi mi o to, że mam po włączeniu hdr w opcjach gry tak jak na tym filmiku poniżej w 1:54 a nie jak w 4:46. Nie trzeba nawet przewijać suwaka tutaj na tym obrazku z yt jest to wszystko. Hdr kolor vs Hdr bez koloru. Edytowane 11 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 11 marca 20187 l 11 minut temu, Kyokushinman napisał: Twój ks to jest dno w każdym trybie i największy przereklamowany bubel. W Bravi tak naprawdę nic nie trzeba zmieniać a w ks jak coś zrobisz to tylko będzie gorzej. Piszesz takie nieprzemyślane i niepoparte żadnymi realnymi argumentami rzeczy o telewizorze (KS7000), który mimo upływu czasu nadal jest jednym z lepszych wyborów, jeżeli chodzi o 4K i HDR w segmencie telewizorów LED. Nie porównuję tutaj KS7000 z OLED, żeby była pełna jasność. Czyste fakty: wysoka jasność w trybie SDR i HDR, poziom czerni na poziomie wręcz znakomitym jak na telewizor LED, bardzo dobre pokrycie szerokiej palety barw, bardzo dobre systemy poprawy płynności i ostrości obrazu. To wszystko są fakty na temat serii KS, a przeciwko tym faktom ty masz argument w postaci pseudo-testu wykonanego metodą "na oko", ponoć gdzieś kiedyś w jakimś sklepie... Naprawdę, zaczyna mi przychodzić z coraz większą trudnością poważne odnoszenie się do tego co wypisujesz.