Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

@PIOTR8642 Już wszyscy wiedzą, że koleś gra na tragicznych ustawieniach obrazu. Po cholerę prowokujesz go do dalszego bełkotu ? ;)

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
25 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Także wrzuć jakieś inne zdjecia. 

Nie ma sensu, tysiaca nitow na zdjeciu nie zobaczysz. 

5 godzin temu, blantman napisał:

Ja na xbox nawet nie mam pytania.

Tam to jest prosciej zrobione zgoda.

33 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

Ziarenko

Tak tak juz to wiemy nie musisz non stop powtarzac.

Opublikowano

@Ins Zaciekawiła mnie na tych zdjęciach ta zachwalana przez niego "OLEDowa czerń", która w jego wykonaniu objawia się tym że nie widać kawałka ściany :D

5 minut temu, aphromo napisał:

Nie ma sensu, tysiaca nitow na zdjeciu nie zobaczysz.

Nie chodzi mi o nity.

5 minut temu, aphromo napisał:

Tak tak juz to wiemy nie musisz non stop powtarzac.

A jak on ma na imie ? Kukuryku ?

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
37 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Zaciekawiła mnie na tych zdjęciach ta zachwalana przez niego "OLEDowa czerń", która w jego wykonaniu objawia się tym że nie widać kawałka ściany

Przecież on sam pisał, że może tracić detale w czerniach, co automatycznie wiąże się też z clippingiem, bo dla  niego ważny jest KONTRAST ... no i dlatego gra na LCD i w dodatku krawędziowym xDDDDDD

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Godzinę temu, aphromo napisał:

Ale co jest prosciej zrobione? Na ps4 przecież też hdr się uruchamia z automatu jeśli jest włączony w opcjach obrazu. 

Opublikowano

Dokładnie, tylko kilka gier na krzyż zadaje takie pytanie. Jednak w 80% przypadków leci to z automatu, ew. przed kalibrujemy jasność pod hdr ale to zależy już od gierki a nie systemu PS4. Identyczna sytuacja jak na Xone. Ofermo jak zawsze coś poje bał. Standard.

Edytowane przez balon

Opublikowano
2 minuty temu, balon napisał:

Jednak w 80% przypadków leci to z automatu, ew.

Czyli nie zawsze, co bylo celem mojego cytatu. Dalem blantowi plusika na znak pokoju rozejsc sie.

Opublikowano
2 godziny temu, aphromo napisał:
8 godzin temu, blantman napisał:

Ja na xbox nawet nie mam pytania.

2 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

1 minutę temu, aphromo napisał:

Czyli nie zawsze, co bylo celem mojego cytatu. Dalem blantowi plusika na znak pokoju rozejsc sie.

Ty masz jakiegoś Alzheimera, że nie pamiętasz co pisałeś post wcześniej? Co za typ.

Plus od ciebie to jak 3 minusy. Zresztą analogicznie z minusami xD

Opublikowano
2 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

Nie chodzi mi o nity.

Pewnie, ja traktuje te zdjecia w charakterze pogladowym, bo inaczej sie nie powinno, kolor i kontrast fantastyczne, ciemne miejsca wiadomix nie powinno ich byc, cos za cos.

19 godzin temu, aphromo napisał:
W dniu 9.03.2018 o 13:17, blantman napisał:

czy ps4 to po uruchomieniu gry z hdr samo się hdr uruchamia.

Nie, nie uruchamia sie. Pamiec juz nie ta...

O tym mowilem.

3 minuty temu, balon napisał:

Plus od ciebie to jak 3 minusy. Zresztą analogicznie z minusami xD

Godne pozalowania.

Opublikowano
Godzinę temu, aphromo napisał:

kolor i kontrast fantastyczne

Ty tak na poważnie ? Przecież na tym zdjęciu SDR nawet w tej badziewnej jakości widać że przez to nasycenie kolorów choćby z liści robi sie zielona papka. A to tylko jeden z wielu przykładów z brzegu.

A tak w ogóle to na serio sądzisz że kolorystyka w U4 w zamierzeniu twórców miałaby przypominać ten przekolorowany do przesadyzmu "plastic fantastic"?

Opublikowano
15 minut temu, PIOTR8642 napisał:

zielona papka.

To wina rozdzielczosci, tutaj masz najnormalniejsze w swiecie zdjecie bez hdr. Ja chce tego samego w grach.

IMG_6359.JPG

21 minut temu, PIOTR8642 napisał:

A tak w ogóle to na serio sądzisz że kolorystyka w U4 w zamierzeniu twórców miałaby przypominać ten przekolorowany do przesadyzmu "plastic fantastic"?

Nie wiem. Ogolnie pare razy w lesie bylem i potwierdzam, ze wyglada to mniej wiecej tak

55128524waldweg-mit-sonnenschein.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, aphromo napisał:

To wina rozdzielczosci, tutaj masz najnormalniejsze w swiecie zdjecie bez hdr. Ja chce tego samego w grach.

IMG_6359.JPG

Nie wiem. Ogolnie pare razy w lesie bylem i potwierdzam, ze wyglada to mniej wiecej tak

55128524waldweg-mit-sonnenschein.jpg

Polski las w słoneczny dzień. Oczywiście ofermo tworzy nowy realizm i rzeczywistość. Mentor ziarno na bank dumny. 

http://6345220ca063.jpg

Opublikowano

balon poprawiłem twoje zdjęcie do potrzeb tematu 

9ku3K0p.jpg

no teraz to wygląda o wiele lepiej 

Opublikowano
51 minut temu, aphromo napisał:

najnormalniejsze w swiecie zdjecie bez hdr. Ja chce tego samego w grach.

IMG_6359.JPG

:facepalm:

Opublikowano

No i zobacz na resztę zdjęć lasu/zieleni ze swojego linku, przemyśl co nie co, zreflektuj się i zastosuj plis jedną z dwóch opcji:

Spoiler

a) je bnij się w łeb i przestań pisać na tym forum

b) przestań pisać na tym forum

Edytowane przez balon

Opublikowano

miałem napisać tutaj post o polskich lasach, fotografii  i saturacji, ale napisze tylko 

xD 

Opublikowano
9 minut temu, balon napisał:

No i zobacz na resztę zdjęć lasu/zieleni ze swojego linku, przemyśl co nie co, zreflektuj się i zastosuj plis jedną z dwóch opcji:

Ukryj zawartość

Zobaczylem. Ciekawie wyglada nasz kraj. A tutaj Queensland, Australia

BuderimForest.jpg

Opublikowano

Przecież pisałeś, że lpare razy" byłeś w lesie czyli rozumiem australijskim z podkręconymi kolorami tak?

Edytowane przez balon

Opublikowano
31 minut temu, balon napisał:

Przecież pisałeś, że lpare razy" byłeś w lesie

Dobrze pamietasz. Na przyklad do takiego

spn029h1.jpg

las.jpg

20347756_640157236180373_8547870240648724480_n.jpg

31 minut temu, balon napisał:

rozumiem australijskim z podkręconymi kolorami tak?

Zle rozumiesz.

https://sprzedajemy.pl/sprzedam-dzialke-nad-jeziorem-chancza-2-1b8e55-nr44208877

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Dobra ustawiłem w końcu hdr taki jak ma być tzn. ten faktycznie lepszy pod niemal każdym względem od sdr i na pewno to z mlekiem nie ma nic wspólnego, na którym gra i sie jara 90 procent forum.

Poźniej wrzuce szota, ale od razu mówie też kiepski jakości,

jednak różnica będzie widoczna z miejsca.

Teraz początkowa pościgowa scena z błyskawicami w Uncharted 4 nabiera faktycznie nowego wymiaru:banderas:

2uswxva.jpg

HDR

2uhs8zq.jpg

SDR

wmcns3.jpg

Mleczarnia hdr na żywym z nasyceniem 70 oraz BC 2020 :kaz:

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Jeżeli to ma być ten Twój skok jakościowy i użyłeś już wszystkich magicznych sztuczek z ustawieniami to powiem ci drogi kolego że na moim ks7000 taki obraz miałem już rok temu i nie wiem czym ty się zachwycasz. Jeżeli dopiero teraz kupiłeś sobie jakiś w miarę telewizor to gratulacje ale nie dorabiaj do  tego jakiejś dziwnej ideologii z ustawieniami bo to śmieszne już było a teraz jest tylko godne politowania. Pogadaj ze swoim alter ego i przestań już z siebie robić pajaca. 

Opublikowano

Pamiętajcie, że on i jego ekipa udzielali się w temacie o wyborze telewizorów na długo zanim Kukushinman odkrył na czym w ogóle polega HDR. Gościu miał cudowne ustawienia na których obraz wyglądał beznadziejnie.

Te wszystkie mleka, szarpanie obrazu czy inne paćki o których oni mówią to jestem na 90% pewien, że to nie problem z TV a z operatorem pilota. 

Opublikowano

2 godziny temu, Absolem napisał:

Jeżeli to ma być ten Twój skok jakościowy i użyłeś już wszystkich magicznych sztuczek z ustawieniami to powiem ci drogi kolego że na moim ks7000 taki obraz miałem już rok temu i nie wiem czym ty się zachwycasz. Jeżeli dopiero teraz kupiłeś sobie jakiś w miarę telewizor to gratulacje ale nie dorabiaj do  tego jakiejś dziwnej ideologii z ustawieniami bo to śmieszne już było a teraz jest tylko godne politowania. Pogadaj ze swoim alter ego i przestań już z siebie robić pajaca. 

A ty dalej o jakości obrazu o którą na tych szotach wyżej nie chodzi:rofl:

Ile masz lat 10? Bo nawet nie potrafisz zdania poprawnie zrozumieć.

Twój ks to jest dno w każdym trybie i największy przereklamowany bubel. W Bravi tak naprawdę nic nie trzeba zmieniać a w ks jak coś zrobisz to tylko będzie gorzej.

Cały czas chodzi mi o to, że mam po włączeniu hdr w opcjach gry tak jak na tym filmiku poniżej w 1:54 a nie jak w 4:46.

Nie trzeba nawet przewijać suwaka tutaj na tym obrazku z yt jest to wszystko. Hdr kolor vs Hdr bez koloru.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano
11 minut temu, Kyokushinman napisał:

Twój ks to jest dno w każdym trybie i największy przereklamowany bubel. W Bravi tak naprawdę nic nie trzeba zmieniać a w ks jak coś zrobisz to tylko będzie gorzej.

Piszesz takie nieprzemyślane i niepoparte żadnymi realnymi argumentami rzeczy o telewizorze (KS7000), który mimo upływu czasu nadal jest jednym z lepszych wyborów, jeżeli chodzi o 4K i HDR w segmencie telewizorów LED. Nie porównuję tutaj KS7000 z OLED, żeby była pełna jasność.

Czyste fakty: wysoka jasność w trybie SDR i HDR, poziom czerni na poziomie wręcz znakomitym jak na telewizor LED, bardzo dobre pokrycie szerokiej palety barw, bardzo dobre systemy poprawy płynności i ostrości obrazu. To wszystko są fakty na temat serii KS, a przeciwko tym faktom ty masz argument w postaci pseudo-testu wykonanego metodą "na oko", ponoć gdzieś kiedyś w jakimś sklepie...

Naprawdę, zaczyna mi przychodzić z coraz większą trudnością poważne odnoszenie się do tego co wypisujesz.