Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

To teraz w tym wszystkim poszukaj gdzie jest dla mnie pseudo hdr z poziomu opcji gry.

Podpowiem Ci:

Spoiler

W czarnej dupie

Hmm tam przynajmniej jest czerń:kaz:

Edytowane przez Kyokushinman

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

czyli sztucznie dodany hdr reprodukowany przez telewizor, jest lepszy niż oryginalne metadane z kodu źródłowego? 

cudny temat, kopalnia wiedzy :mog:

Opublikowano
17 minut temu, Pawliko napisał:

czyli sztucznie dodany hdr reprodukowany przez telewizor, jest lepszy niż oryginalne metadane z kodu źródłowego? 

cudny temat, kopalnia wiedzy :mog:

Nie szukaj tu logiki. Wg niego TV Sony potrafi wszystko, nawet idealnie zreprodukować brakujące bity, żeby uzyskać 10 bitową paletę. Co te Sony, to ja nie wiem :obama:

Opublikowano
3 minuty temu, Shagohad napisał:

Nie szukaj tu logiki. Wg niego TV Sony potrafi wszystko, nawet idealnie zreprodukować brakujące bity, żeby uzyskać 10 bitową paletę. Co te Sony, to ja nie wiem :obama:

10 bitów to ma W829.

Mało tego nawet 12bit pisze podczas podłączenie do niego PS4 :)

Opublikowano

Pfff to już snes miał 16 bitów 

Edytowane przez kislawa

Opublikowano

nie wiedziałem, że można oceniać temat, z miejsca dałem 5 :)

Opublikowano

Edit - a zresztą :lapka: 

Opublikowano

Jeden z lepszych tematów na tym forum.

Kontrowersje zawsze są ciekawe.

Ja tutaj nie zamierzam poklepywać czegoś co jest słabe a chwalone przez prawie wszystkich bo np. słoneczko bardziej okrągłe, bo lag mniejszy itp. Co z tego jak obraz jest słabiutki.

Szkoda, że w chwili obecnej jestem praktycznie sam. Jedna osoba mało zdziała, ponieważ nawet jakby głosiła najwyższą racje to i tak zostanie zjechana przez grono.

Może Ukanio, w końcu dołączy, ale jego namówić to bardzo ciężka sprawa.

@aphromo

Miałeś racje co do wielkości tv.

Już wydaje mi się za mały :( 

Opublikowano

Wiesz, może jak rzetelne testy przeczą Twojej teorii o dominacji Sony to może być tak, że... się mylisz? Jesteś fanbojem? Testy pokazały że są telewizory o świetnym obrazie i niskim lagu, ale Ty sobie coś ubzdurałeś, że najważniejsza jest jasność ekranu i brniesz w zaparte. Jeszcze te upłynnianie obrazu, tworzenie rzeczywistości (xD) i zmiana obozu w sprawie HDR. Także nie dziw się, że ludzie Ci jadą i się z Ciebie śmieją skoro robisz z siebie pośmiewisko. :lapka:

Opublikowano

to jest raczej kwestia gustu, Kyokushinman lubi oczo(pipi)ność wszystko musi być przesycone, kolorowe, jaskrawę, wtedy obraz mu się podoba, jego sprawa. Szkoda tylko, że tak usilnie forsuje swoje mądrości i jeszcze może komuś w głowię namieszać kto szuka dobrego telewizora. 

Opublikowano
8 godzin temu, Kyokushinman napisał:

Tak Pawliko hdr 10 z Bravizji to to czego oczekiwałem.

Można go włączyć w każdej grze.

No nie moge...HDR bez HDRu :D I to w każdej grze, nawet nieobsługującej HDRu:rofl:

Na to mógł wpaść jedynie "miszcz kalibracji level master".

To tak jakby sie ośmieszać i twierdzić że w tv 3D tez uruchomiłeś 3D bo była tam taka opcja "udająca 3D" , a z prawdziwym materiałem 3D nie miało to nic wspólnego.

Tak podejrzewałem że ty jesteś "yntelygentny inaczej", ale takich bzdetów to chyba nikt sie nie spodziewał. 

Opublikowano
2 godziny temu, Kyokushinman napisał:

Szkoda, że w chwili obecnej jestem praktycznie sam.

Jak tylko odbanują Wulfena to od razu potwierdzi twoje rewelacje. Sądząc po jego bredniach które głosi, to założe sie że też gra z "HDRem bez HDRu" :yao:

2 godziny temu, Kyokushinman napisał:

Może Ukanio, w końcu dołączy, ale jego namówić to bardzo ciężka sprawa.

No nie dziwie sie. Może on ma chociaż gram mózgu między uszami i właśnie do niego dotarło, że "HDR bez HDRu" to może być jednak zbyt radykalny poziom zbłaźnienia, żeby sie pod tym podpisywać.

Ale z tym mózgiem u niego to też moge sie mylić...

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyokushinman napisał:

@aphromo

Miałeś racje co do wielkości tv.

Już wydaje mi się za mały :( 

Nie, zebym sie chwalil, ale raczej rzadko sie zdarza zebym nie mial racji :) Jedyne co moge doradzic, hmm kolega Ins dal przyklad, za jakis czas postaraj sie opylic i wez wiekszego.

np. słoneczko bardziej okrągłe, bo lag mniejszy itp. Co z tego jak obraz jest słabiutki.

Mysle podobnie. Rzadko kiedy ustawiam tryb gra, po prostu to sie nie oplaca. Odnosnie HDR, to mi sie bardziej podoba HDR niz wczesniejszy, to krok w dobra strone, ale to jeszcze nie jest to jak chce, zeby bylo. Kolor i kontrast jeszcze nie ten.

Szkoda, że w chwili obecnej jestem praktycznie sam.

Dyskusja tutaj to juz od dawna kabaret i chlew i ja sobie odpuscilem, uwazam ze Ukanio mysli podobnie. Tutaj siedza dogmatycy, ktorzy wiedza lepiej niz np tvtest, co sie bede klocil.

Bylo nie bylo Oled to TV premium za ciezkie pieniadze, ma argumenty zeby sie bronic, i komus ma prawo taki obraz sie podobac.  Osobiscie uwazam ze Soniacze sa lepsze, ale ja to ja.

Opublikowano

Ceny OLEDow są już bardzo zbliżone do telewizorów LCD, C7 w 55 cialach za 6700 zł średnio chodzi. 

Opublikowano

Mowie o 65. Jesli kupowac TV, to tak zeby to mialo rece i nogi.

Opublikowano
21 minut temu, aphromo napisał:

Tutaj siedza dogmatycy, ktorzy wiedza lepiej niz np tvtest

Na tvtest redaktor też napewno zachwala HDR bez HDRu. I to w każdej grze.

Opublikowano

tak się zastanawiam czy slejwy sony, jakby mieli przed sobą tylko same matryce, bez ramek to czy potrafili wskazać swój ukochany produkt? :xboss:

Opublikowano

Precz mi z oczu.

Opublikowano
22 minuty temu, aphromo napisał:

Mowie o 65. Jesli kupowac TV, to tak zeby to mialo rece i nogi.

To też żadna różnica, taki xe93 kosztuje niecale 10 tys przecież... Tyle samo co OLED. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dla mnie to jest paradoks, ze 55 chodzi niemalze polowe taniej niz 65, nie ja ceny ustalam.

S(pipi)ysyny handlarzyny...

6 minut temu, easye napisał:

Tyle samo co OLED. 

Pewnie dlatego, ze jedno i drugie to premium tv.

Opublikowano
18 minut temu, Pawliko napisał:

zapiekło ^^

serio szkoda czasem slow na Was...

Opublikowano
4 godziny temu, Kyokushinman napisał:

Mało tego nawet 12bit pisze podczas podłączenie do niego PS4

Jest napisane.

Opublikowano
3 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

Na tvtest redaktor też napewno zachwala HDR bez HDRu. I to w każdej grze.

Jak byk pisze kretynie hdr.

Idz do marketu i sobie sprawdz baa nawet zapytaj inżynierów od Sony co to takiego hdr 10. Czemu w tv to umieści itd.

Po jego włączeniu masz dużo wyższą jasność, lepszy kontrast, kolor, lepszą czerń oraz zminioną kolorystykę otoczenia. Czyjnik światła też niektywny z wiadomego powodu. Wole ten twój nie hdr, gdzie błyskawice rozpierdalają widza jakby faktycznie jakaś burze była na przykładzie U4 aniżeli jakieś milke way rozlane na ekranie identyczne w każdej grze.

Żegnam.

Miłych snów Piotruś i abym ci sie nie przyśnił bo widze, że koszmary masz z mojego powodu.