Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
16 minut temu, Kyo napisał:

To forum jak najbardziej dyskusyjne ale jednocześnie nie czyjś prywatny folwark w którym może świnić do woli  - nic nie zostało wykasowane - nowy temat.  Zapraszam do dyskusji.

Ok dzięki.

Cytat

Dzięki wulfen i ziarno, mamy display wars dzięki wam. Możecie być z siebie dumni.

Takie coś musiało nastąpić.

Jest to o wiele ciekawsze niż idiotyczne przepychanki botów z klapami w CW.

Przy okazji może czegoś cię nauczę z Wulfenem.

Edytowane przez Kyokushinman

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
4 minuty temu, Kyokushinman napisał:

Przy okazji może czegoś cię nauczę z Wulfenem.

Wybacz ale nigdy nie nauczysz mnie być zaślepionym fanem korporacji.

Opublikowano
Cytat

Przy okazji może czegoś cię nauczę z Wulfenem

Przecież wy ustawiacie obraz w tv metodą na oko, podobno lepiej niż Koper spektrofotometrem. To czego wy tu możecie ludzi nauczyć:D

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
  • Autor

I co, teraz w temacie telewizorów będą mogły wypowiadać się osoby, które głoszą jedynie słuszny pogląd a cała reszta będzie przenoszona do tego tematu? Faszystowskie forum.

Opublikowano

@Ins

To co niby źle, że Sony dobre tv robi?

Cytat

I co, teraz w temacie telewizorów będą mogły wypowiadać się osoby, które głoszą jedynie słuszny pogląd a cała reszta będzie przenoszona do tego tematu? Faszystowskie forum.

Tak niestety jest praktycznie ze wszystkim.

Opublikowano

Sony robi dobre TV, ale nie aż tak jak staracie się swoim żałosnymi tekstami udowodnić.

2 minuty temu, wulfen napisał:

Kyo zrobił nowy temat by oddzielić pjerdololo od normalnych dyskusji, a ten nadal nie rozumie. Wulfen w całej okazałości.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Autor

A kto ma ustalać co jest normalną dyskusją a co pjerdololo. Rozumiem że pjerdololo to np kalibracja TV inną metodą niż ta która się podoba pewnym osobom albo wytknięcie wad oledów,  które będą ukrywane i przenoszone do tego tematu.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
8 minut temu, wulfen napisał:

To przepraszam do mnie? Post o folwarku i świnieniu był skierowany między innymi do Ciebie. Proponuje przeczytać jak tamten temat się nazywał w którym z uporem maniaka śmieciłeś. 

Odnośnie kalibracji - pokaż mi na oko ile to jest metr. Dokładnie metr. Ni mniej ni więcej.

P.S. Tutaj można śmiecić do woli. 

Pozdrawiam.

@Paolo de Vesir jeszcze jeden taki tekst w tym dziale a wylecisz na miesiąc z forum. 

5 minut temu, wulfen napisał:

A kto ma ustalać co jest normalną dyskusją a co pjerdololo.

Na pewno nie ty. 

Z mojej strony koniec tematu. 

Opublikowano

Nie wiem po co się tłumaczysz przed nimi Kyo.

Sam zrobiłem pjerdololo w następstwie ich bzdur, ale tak czy inaczej dzięki za ogarnięcie tematu.

10 minut temu, wulfen napisał:

co jest normalną dyskusją

No na pewno nie te twoje żałosne fotki

Opublikowano
12 minut temu, wulfen napisał:

A kto ma ustalać co jest normalną dyskusją a co pjerdololo. Rozumiem że pjerdololo to np kalibracja TV inną metodą niż ta która się podoba pewnym osobom albo wytknięcie wad oledów,  które będą ukrywane i przenoszone do tego tematu.

Dobrze że kalibracja TV nie polega na twojej metodzie na oko (i to jeszcze na TWOJE oko). Bo wtedy wszyscy musieliby sie męczyć ze sztucznie wyostrzonym obrazem z artefaktami i siedzieć od tv najlepiej w przedpokoju żeby tego nie widzieć. No i grać (a raczej pływać z motionflow) wmawiając sobie że wcale nie sterują z input lagiem 83ms, jakby mieli reumatyzm w dłoniach.

Także w sumie dobrze sie składa, że ktoś zareagował i wrzucił to "pjerdololo" do oddzielnego tematu.

Opublikowano

Ja może jeszcze raz wyjaśnię o co chodzi - nie jesteśmy jakiś specjalistycznym forum ALE jednak tamten temat jest do POMOCY zrobiony. Jest w dziale HD i ktoś zapytał się o coś a jego post zginął w morzu spamu i przepychanek - ostatnie co chcę to usuwać rozmowy a tym bardziej jakieś kary rozdawać. Ale serio - nie lepiej było sobie zrobić tematu do dyskusji który TV jest lepszy tylko przez X stron ten sam śmietnik robić? 

Dlatego tematu nie nazwałem TV Wars - tylko dyskusje o wszystkim i o niczym. Chcecie TV Wars? To zróbcie. Ja nikomu nie mam zamiaru czegoś zabraniać.

Aloha :lapka: 

Opublikowano
5 minut temu, Kyo napisał:

Dlatego tematu nie nazwałem TV Wars - tylko dyskusje o wszystkim i o niczym. Chcecie TV Wars? To zróbcie. Ja nikomu nie mam zamiaru czegoś zabraniać.

Aloha :lapka:

Oj tam, dobrze wiesz jak będzie "dyskusja" w tym temacie wyglądać ;P Zmień na display wars i będzie zabawnie :)

@up

No na PS4 pro jest paćkowaty obraz w porównaniu do X1X i PC więc KS7000 nie ma z tym nic wspólnego.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
6 minut temu, wulfen napisał:

Jakbyś skorzystał z moich ustawień, to może nie płakałbyś na benchmarku i ppe jaki masz strasznie rozmyty obraz w każdej grze na ps4 pro i na dowód jaki paćkowaty obraz jest na ps4 pro i samsungu ks7000 wstawiał takie obrazki:

pS2QC08.jpg

Napiszesz w jakich "warunkach" (czyli po podłaczeniu ps4pro do jakiego tv) został zrobiony ten screen, czy ja mam to ZNOWU zrobić? Przecież nie raz ci wyjaśniałem na niejednym forum, a ty dalej z uporem maniaka próbujesz manipulować faktami i udawać głuchego i ślepego.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem w jakich warunkach(?) to robiłeś, ale przekonywałeś że tak u ciebie i ogólnie na ps4 pro wygląda obraz. Także nie wykręcaj się teraz jak wąż.

Od kilku lat widzę jakie obrzydliwe zdjęcia wrzucasz i jak płaczesz na różnych portalach jaki fatalny obraz daję ps4 pro a wcześniej zwykłe ps4. A teraz twierdzisz że twoje ustawienia są ok i wcale nie masz rozmazanego obrazu a ja mam zbyt wyostrzony obraz :rofl:

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
6 minut temu, wulfen napisał:

Nie wiem w jakich warunkach(?) to robiłeś, ale przekonywałeś że tak u ciebie i ogólnie na ps4 pro wygląda obraz. Także nie wykręcaj się teraz jak wąż.

No przecież 100 razy pisałem ci (nawet ostatnio na PPE, wcześniej na benchu) że ten screen z multika COD BO3 został zrobiony kiedyś przeze mnie , gdy miałem ps4pro podłaczone do tv FullHD. A ta gra nie ma supersamplingu , wiec obraz nie jest na takim tv skalowany w dół , tylko wyświetlony w 1080p. A tak właśnie wygląda screen zrobiony w 4K przy takim obrazie. Bardzo prosze, wstaw swój screen w 4K z tej gry z tego miejsca, gdy ps4pro podłaczysz pod tv FullHD. Bedzie wyglądał identycznie. 

Tak więc mam nadzieję że juz po raz ostatni gasze twoje kolejne kłamstwo (bo wiedziałeś w jakich warunkach zrobiony screen) i próbe manipulacji (wmawianie że tak wyglada obraz z tej gry na ks7000).

Opublikowano

Niedawno wyszła beta OS'a gdzie łaskawie Sony wrzuciło supersampling więc zaraz Ci wulfen znajdzie odpowiednią fotkę, mimo że i tak w tamtej dyskusji będziesz mieć rację.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, PIOTR8642 napisał:

A ta gra nie ma supersamplingu i wiec obraz nie jest na takim tv skalowany w dół , tylko wyświetlony z 1080p.

Czyli specjalnie odpaliłeś grę w 1080p, przeskalowałeś w górę zdjęcie z 1080p do 4k, zapisałeś w jpg i twierdziłeś, że tak to u ciebie wygląda na tv 4k. Nieźle, teraz wychodzą na jaw twoje kłamstewka i manipulacje.

Cytat

swój screen w 4K z tej gry z tego miejsca, gdy ps4pro podłaczysz pod tv FullHD.

Fajnie że wyjawiłeś jak dokonałeś swojej manipulacji. Trzeba było jeszcze do TV 720p podłączyć i wtedy zrobić share w 4k(czyli przeskalowanie z 720p->4k) i potem wmawiać ludziom że tak wygląda obraz na ps4 pro i TV 4k.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
28 minut temu, wulfen napisał:

Kalibracja to ustawienie obrazu TV by jak najbardziej zbliżył się do oryginału, referencji bez zniekształceń, przekłamań itp. Odpowiednie odwzorowanie kolorów, gammy każdej barwy na każdym poziomie jasności. Ustawienie obrazu pod swój gust i preferencje to nie jest kalibracja.

Opublikowano
1 minutę temu, Ins napisał:

Niedawno wyszła beta OS'a gdzie łaskawie Sony wrzuciło supersampling więc zaraz Ci wulfen znajdzie odpowiednią fotkę, mimo że i tak w tamtej dyskusji będziesz mieć rację.

Zgadza się, ale każdy kto nie ma bety OSa a ma PS4Pro i może je podłaczyć pod tv FHD, sam zobaczy że jego screen bedzie wygladał identycznie jak mój (jeśli ma COD BO3). 

Opublikowano
3 minuty temu, wulfen napisał:

Czyli specjalnie przeskalowałeś w górę zdjęcie z 1080p do 4k, zapisałeś w jpg i twierdziłeś, że tak to u ciebie wygląda na tv 4k. Nieźle, teraz wychodzą na jaw twoje kłamstewka i manipulacje.

Fajnie że wyjawiłeś jak dokonałeś swojej manipulacji. Trzeba było jeszcze do TV 720p podłączyć i wtedy zrobić share w 4k(czyli przeskalowanie z 720p->4k) i potem wmawiać ludziom że tak wygląda obraz n a ps4 pro i TV 4k.

Nic specjalnie nie skalowałem. Po prostu miałem wtedy podłaczoną konsole pod tv FHD. A screeny z BO3 chciałeś żebym wstawił przy okazji screenów Infinity war (które już ma supersampling). A jak pamietam rozmowa wtedy na benchu była poźną noca i nie chciało mi sie przepinać konsoli do tv 4K żeby robić te screeny, więc błednie założyłem że skoro screeny z COD IW robią sie we właściwej jakosci (nieważne czy masz konsole podpietą pod tv 4K czy pod FHD), to i z BO3 takie beda. Okazało się jednak że BO3 nie ma supersamplingu i gdy tylko sie w tym zorientowałem , to od razu dawno temu napisałem ci o tym. Ale ty próbujesz od tego czasu z uporem maniaka wmawiać innym że tak wygląda u mnie obraz na PS4pro i ks7000, czym tylko sie ośmieszasz coraz bardziej.

A co do innych screenów z innych gier, to oczywiście nadal nie moge sie doczekać , żebyś wrzucił choćby jeden swój screen z tego samego miejsca z gry co moje i udowodnił mi że manipuluje zdjęciami. Bo oczywiście wyjdzie wtedy na to że twoje screeny wyglądają identycznie jak moje.

Opublikowano
Godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

Dobrze że kalibracja TV nie polega na twojej metodzie na oko (i to jeszcze na TWOJE oko). Bo wtedy wszyscy musieliby sie męczyć ze sztucznie wyostrzonym obrazem z artefaktami i siedzieć od tv najlepiej w przedpokoju żeby tego nie widzieć

Nie no makabra, osoba co cały czas wysyłała fotki z ponad skali ostrości ze swojego blaszaka na go teraz zarzuca to samo komuś innemu :facepalm:

Miej ty trochę godności Piotruś.

Opublikowano
4 godziny temu, Kyokushinman napisał:

Nie no makabra, osoba co cały czas wysyłała fotki z ponad skali ostrości ze swojego blaszaka na go teraz zarzuca to samo komuś innemu :facepalm:

Miej ty trochę godności Piotruś.

Tylko jest drobna różnica, bo kiedy wgrywa się moda wyostrzającego grafike w grze multi (np BF4) żeby lepiej dostrzec przeciwników (gdy gra się na powiedzmy w miare wysokim poziomie takie rzeczy maja znaczenie), to nie lata sie poźniej po forach żeby wmawiać wszystkim że nie widać różnicy między sztucznie wyostrzonym obrazem w np. 1440p, a natywnym 4K.

Opublikowano

Mówisz wyostrzyć? Ok rozumie bo sam w tv mam opcje takie jak rozdziałka czy ostrość itp. na bardzo wysokim poziomie, jednak przedstawione tam szoty co wrzuciłeś są dramatyczne, to tak jakby ktoś podciągnął w skali ostrości do 100 na np. 1000 i to zrobił sztucznie na monitorze z różnego rodzaju badziewiem jak obwódki itd. W Bravi to co innego, jest specjalny procesor, który to świetnie obrabia i niweluje mając do tego jeszcze kilka opcji. Dlatego też w tv tej marki nie ma problemów w większości grach z zębami (na np.samsungu po podkręceniu ostrości jest dramat) oraz wszelakiego rodzaju obwódkami, wyostrzeniu (typowym dla monitora i tv crt hd).

Więc nie narzucaj Wulfenowi czegoś o czym nie masz zielonego pojęcia. Na temat graf i wyższości plastikowego Crysisa z modami nad np. takim Horizonem czy Uncharted 4 w wersji Pro (np. U4 na amator to drama obrazowa) też się z nim nie kłóć bo chłopak ma milion razy większe na ten temat pojęcie niż ty;)