Opublikowano 17 marca 20187 l No ale zamknij mordę jak tutaj piszesz. Nikogo nie interesuje zdanie niewolnika marki
Opublikowano 17 marca 20187 l Autor 1 minutę temu, Ins napisał: No ale zamknij mordę jak tutaj piszesz. Nikogo nie interesuje zdanie niewolnika marki I kto tu jest niewolnikiem marki skoro tak cię to zabolało
Opublikowano 17 marca 20187 l Autor W lg wychodzi ziarno a do tego ma gorszy upłynniacz i brak tworzenia realizmu. Nie ma co sobie głowy zawracać koreańską tandetą Edytowane 17 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 17 marca 20187 l Jak nie walczenie konsolami, co lepsze ps4 czy xbox albo switch, to jeszcze walk na telewizory, co tu się z ludźmi dzieje XDD
Opublikowano 17 marca 20187 l To już nie pierwszy raz słyszę, jak TV od Sony się psuje. Chyba Gmeru kiedyś tu pisał, by nie przejmować się wypaleniami OLEDów, bo równie dobrze LCD się może nam popsuć. I mamy tu przyklad. Najlepsze co zrobić, to po prostu iść do sklepu i wyjść z OLEDem. Bez czytania setek analiz, oglądania testów, prób wytrzymałościowych itp. Tym więcej człowiek szuka, tym bardziej wpada tylko w paranoje.
Opublikowano 17 marca 20187 l Kyoku co by nie wybierał to musi mieć znaczek sony, także nie ma cie się co produkować
Opublikowano 18 marca 20187 l No ale jakiej marki niewolnikiem jest @Ins? Czekam na odpowiedź. @wulfen oczywiście
Opublikowano 18 marca 20187 l 2 godziny temu, wulfen napisał: W lg wychodzi ziarno Ziarno na materiale w jakości kaset VHS, bo przecież wszyscy ogladają dzisiaj filmy tylko w takiej jakości...śmiechłem.
Opublikowano 18 marca 20187 l 2 godziny temu, raven_raven napisał: Niewolnikiem jakiej marki jest Ins? Też chciałbym wiedzieć. W sumie dobrze byłoby kupować w ciemno kupska jak wulfeny bo ma znaczek odpowiedni. Po co sprawdzać, testować i miesiącami wybierać nowy sprzęt skoro można odwalić wulfena. Edytowane 18 marca 20187 l przez Ins
Opublikowano 18 marca 20187 l Autor 10 godzin temu, Ins napisał: Też chciałbym wiedzieć. W sumie dobrze byłoby kupować w ciemno kupska jak wulfeny bo ma znaczek odpowiedni. Może najpierw odpowiedz jakiej marki ja miałbym być niewolnikiem, bo to ty zacząłeś tę gadkę. Miałem TV 3 różnych marek. Dwa samsungi, jeden sony i jeden panasonic. Czyli rozumiem że wg ciebie jestem niewolnikiem samsunga? Cytat Po co sprawdzać, testować i miesiącami wybierać nowy sprzęt skoro można odwalić wulfena. Na jakiej podstawie twierdzisz, że ja niczego nie testowałem i nie sprawdzałem? Znowu jakieś urojenia Insa Akurat byłem bardzo bliski kupna LG b6 jakoś w sierpniu ubiegłego roku, akurat była dobra cena ok 6000-6500 zł. Na szczęście się powstrzymałem. Potem miałem na oku jeszcze philipsa pos 9002, ale widząc między innymi denerwujący mnie auto brightness limiter wybrałem xe93. Edytowane 18 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 18 marca 20187 l Przywróciłem mu ustawienia fabryczne i się s(pipi)iel naprawił, ale i tak jednak idę go oddać i zamawiam większego. Z tego co zaobserwowałem to za każdym razem jak się ma hdr 10 na danym trybie to pod żadnym pozorem nie wolna zmieniać na inny tryb wyświetlania obrazu (mowa o tych głównych) bo się obraz buguje. Kto ma ten sam model to może obczaić czy ma tak samo. Ja jutro jeszcze sprawdzę w markecie.
Opublikowano 18 marca 20187 l Autor Cytat Przywróciłem mu ustawienia fabryczne i się s(pipi)iel naprawił, ale i tak jednak idę go oddać i zamawiam większego. Nom, ja też jednak muszę przyznać, że przydałby się trochę większy teraz. Nasłuchałem się głupot piotrusiów i innych, że obraz poniżej 4k na takim dużym tv będzie marny a okazało się to bzdurą kompletną. Tworzenie realizmu robi swoje i taki bloodborne wygląda znacznie lepiej niż na moim poprzednim 42 calowym panasie z natywną rozdzielczością 1080p. Za 2-3 lata pewnie sam zmienię na coś 65 calowego. Z drugiej strony przy takiej wielkości moim zdaniem przydałby się już ekran zakrzywiony, bo kąt oczu do krawędzi takiego TV jest już znaczący co w przypadku LCD degraduję trochę jakość obrazu. Edytowane 18 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 18 marca 20187 l Tworzenie realizmu dobre na wszystko...tak tak. A tych zdjęć zmodowanego Bloodborne'a do dziś nikt nie widział.
Opublikowano 18 marca 20187 l Autor Cytat A tych zdjęć zmodowanego Bloodborne'a do dziś nikt nie widział. Nie chce mi się, poza tym i tak zdjęcie odpalone na ekranie monitora nie oddałoby nawet 30% tego co widać na TV.
Opublikowano 18 marca 20187 l 13 minut temu, wulfen napisał: Nie chce mi się, poza tym i tak zdjęcie odpalone na ekranie monitora nie oddałoby nawet 30% tego co widać na TV. No ale tak kozaczyłeś że je zamieścisz i udowodnisz jak to cudownie wygląda u ciebie bloodborne, a tu prosze... znowu narobiłeś w gacie jak przyszło co do czego
Opublikowano 18 marca 20187 l Autor No przecież ci mowie, że zdjęcie odpalone na ekranie monitora nie oddałoby nawet 30% tego co widać na TV. Masz downa czy co?
Opublikowano 18 marca 20187 l I tak Wulfenik który tak kozaczył, sam sie zaorał po raz kolejny. Edytowane 18 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 18 marca 20187 l 3 godziny temu, wulfen napisał: Nom, ja też jednak muszę przyznać, że przydałby się trochę większy teraz. Nasłuchałem się głupot piotrusiów i innych, że obraz poniżej 4k na takim dużym tv będzie marny a okazało się to bzdurą kompletną. Tworzenie realizmu robi swoje i taki bloodborne wygląda znacznie lepiej niż na moim poprzednim 42 calowym panasie z natywną rozdzielczością 1080p. Za 2-3 lata pewnie sam zmienię na coś 65 calowego. Obraz 1080p jest kapitalny na tym tv. Kolekcja Drejka wygląda lepiej niż na W829, KZ:SF masakruje (przy nim to można zastosować xtended dynamic range), Order też bardzo fajnie wygląda (oczywiście wpierw tryb foto i ziarno na 0) Tutaj Ukanio raczej miał racje, nie potrzebnie się bałem większego ekranu. Sony to jednak Sony. Nie warto słuchać pseudo znawców typu Klosz którzy nie siedzą w ustawieniach i jedyne co potrafią to pisać bezsensowne posty anty. Cytat Z drugiej strony przy takiej wielkości moim zdaniem przydałby się już ekran zakrzywiony, bo kąt oczu do krawędzi takiego TV jest już znaczący co w przypadku LCD degraduję trochę jakość obrazu. Tutaj masz racje. Szkoda, że Sony nie produkuje zakrzywionych. Edytowane 18 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 18 marca 20187 l Autor Dobra, jako ciekawostkę wrzucam zdjęcie z moda hdr 10 do bloodbornea dla porównania tutaj ustawienia Klosza(minimalnego) Edytowane 18 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 18 marca 20187 l Przesycone kolory, utrata detali w czerni.! Super obraz bulwo. Teraz już wiem jak nie ustawiać telewizora.
Opublikowano 18 marca 20187 l Autor Nie traci detali w czerni, po prostu aparat nie był w sanie zarejestrować całego zakresu tonalnego.
Opublikowano 18 marca 20187 l UP Kiedy już mi się wydaje że bardziej głupio się nie da oni ciągle podnoszą poprzeczkę.