Opublikowano 18 marca 20187 l Godzinę temu, wulfen napisał: Dobra, jako ciekawostkę wrzucam zdjęcie z moda hdr 10 do bloodbornea Ja pier..ole, ja nie wiem czy tu widać chociaż z połowe detali jakie ma ta gra (nawet biorąc poprawke na ten aparat) Czarna plama level master. Jakim trzeba być idiotą żeby tak ustawiać obraz ? Nie odpowiadaj. Edytowane 18 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 19 marca 20187 l Szkoda, że aparat nie odda tego co jest na ekranie. Jednak dzięki hdr 10 sporo ta gra może zyskać w oświetleniu, kontraście. Sam aż obczaję z ciekawości tego BB. Piotruś ty to sobie kup najlepiej ten tv i po kłopocie, wówczas Ja czy Wulf możemy ciebie lub innych szkolić. Najgorsze jest tylko to, że ty nawet nie chcesz przyjąć korepetycji xd
Opublikowano 19 marca 20187 l Umiesz ustawiać OLED-y? Ranking wskazał jednoznacznie że to topowy TV, nie ma sensu brać nic innego (jeśli budżet pozwoli).
Opublikowano 19 marca 20187 l 3 minuty temu, Kyokushinman napisał: Piotruś ty to sobie kup najlepiej ten tv i po kłopocie, wówczas Ja czy Wulf możemy ciebie lub innych szkolić Wy mnie możecie szkolić...buahahahahahahaha Po efektach takiego szkolenia jaki widać na waszych zdjęciach, to bym od razu poszedł do was żebyście mi pieniądze oddali.
Opublikowano 19 marca 20187 l 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Umiesz ustawiać OLED-y? Ranking wskazał jednoznacznie że to topowy TV, nie ma sensu brać nic innego (jeśli budżet pozwoli). Tak jak mówiłem jest to o wiele łatwiejsze niż lcd. Ta technologia to klasa sama w sobie i jak pojawi się matryca zdolna wyświetlić te 1500 czy nawet 1000 nitów to można bez wahania kupować. Sam bym to zrobił, ale na daną chwile nie ma takiego tv. Tutaj głównie mam na myśli oczywiście firme Sony z uwagi na najlepsze polepszacze obrazu.
Opublikowano 19 marca 20187 l 5 minut temu, Kyokushinman napisał: Najgorsze jest tylko to, że ty nawet nie chcesz przyjąć korepetycji Takich korepetycji nie przyjmnie nikt, kto nie ma zaćmy na oczach i jest poczytalny umysłowo.
Opublikowano 19 marca 20187 l 6 minut temu, Kyokushinman napisał: Tak jak mówiłem jest to o wiele łatwiejsze niż lcd. Ta technologia to klasa sama w sobie i jak pojawi się matryca zdolna wyświetlić te 1500 czy nawet 1000 nitów to można bez wahania kupować. Sam bym to zrobił, ale na daną chwile nie ma takiego tv. Tutaj głównie mam na myśli oczywiście firme Sony z uwagi na najlepsze polepszacze obrazu. TV służy mi do grania (także do PvP) więc interesuje mnie niski input lag.
Opublikowano 19 marca 20187 l Chyba że ktoś lubi Poziom Detali na OFF, FOV na OFF i Czarna plama zamiast obrazu na ULTRA, to wtedy XE93
Opublikowano 19 marca 20187 l Najlepiej dla osoby co interesuje się chociaż trochę grafiką w grach po otrzymaniu takiego czegoś jak powyżej? To hmm? Wyłączyć tv. A na takim czymś praktycznie każdy gra.
Opublikowano 19 marca 20187 l Zmodowany Bloodborne Wulfena po jego magicznych ustawieniach Cytat Nie traci detali w czerni, po prostu aparat nie był w sanie zarejestrować całego zakresu tonalnego.
Opublikowano 19 marca 20187 l 3 godziny temu, Kyokushinman napisał: Najlepiej dla osoby co interesuje się chociaż trochę grafiką w grach po otrzymaniu takiego czegoś jak powyżej? To hmm? Wyłączyć tv. A na takim czymś praktycznie każdy gra. ty ale juz lepiej grać z takim nienasyconym obrazem z minimalnym lagiem niż oversaturated obrazem z lagiem rzedu 100ms w którym nic nie widać w ciemnych kątach
Opublikowano 19 marca 20187 l Autor 9 godzin temu, Kyokushinman napisał: Piotruś ty to sobie kup najlepiej ten tv i po kłopocie, wówczas Ja czy Wulf możemy ciebie lub innych szkolić. Najgorsze jest tylko to, że ty nawet nie chcesz przyjąć korepetycji xd Nie wie co traci, zamiast kupić dobry TV i ładnie poprosić o kalibrację prawdziwych ekspertów to on dzwoni do Kopra i płaci mu 500 zł czy więcej a potem narzeka wszędzie, że ma rozmazany obraz przy rozdzielczości 1440p lub nawet szachownicowym 2160p Cytat z lagiem rzedu 100ms w którym nic nie widać w ciemnych kątach Nie mam laga 100 ms ani obraz nie gubi detali w ciemnych miejscach. Tutaj te same ustawienia TV tylko ekspozycja aparatu +3ev Edytowane 19 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 19 marca 20187 l 1 minutę temu, wulfen napisał: Nie wie co traci, zamiast kupić dobry TV i ładnie poprosić o kalibrację prawdziwych ekspertów Po czytaniu Cię na ppe.pl nikt nie mógłby wziąć Cię na poważnie, tym bardziej Twoich rad.
Opublikowano 19 marca 20187 l 5 godzin temu, wulfen napisał: Tutaj te same ustawienia TV tylko ekspozycja aparatu +3ev Łał, jeśli tak wygląda zmodowany Bloodborne to ja nie ma pytań. To jakiś tryb widzenia Predatora ? Chociaż obstawiam jeszcze, że to obraz widziany na ułamek sekundy przed wybuchem tego twojego XE93. Albo tego aparaciku , którym nie potrafisz nawet zrobić zdjęcia w wyższej rozdzielczości niż " prawie HDReady". Wstaw jeszcze z tego miejsca dla porównania zwykły share z konsoli bez twoich spierd...nych ustawień, z których całe forum ma beke po pachy, ok. Edytowane 19 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 20 marca 20187 l 19 godzin temu, wulfen napisał: Nie mam laga 100 ms skąd wiesz? masz licznik w oczach?
Opublikowano 20 marca 20187 l Na serio, nie wierzę w to co się dzieje w tym temacie, a czytam tylko z doskoku xDDDDD
Opublikowano 20 marca 20187 l Ja nadal nie wiem, czy to wyrafinowany trolling, który zabrnął za daleko, czy po prostu kółko cosplayerów Steviego Wondera.
Opublikowano 20 marca 20187 l Autor Cytat Nie mam laga 100 ms 4 godziny temu, _Be_ napisał: skąd wiesz? Z testów. https://hdtvpolska.com/sony-xe93-test-kd-55xe9305-najwyzszy-model-led-lcd-4k-hdr-od-sony-z-dolby-vision/ Edytowane 20 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 20 marca 20187 l Autor Tak sobie patrzę teraz na hdtvpolska temat tego TV i widzę że pewien użytkownik(Xisiek), który jeszcze kilka miesięcy temu próbował ze mną walczyć, teraz piszę prawie dokładnie to samo co ja Cytat OLED to bardzo dobry tv, szczególnie ten z logo Panasonica czy Sony, tyle tylko, że jak każdy jeden sprzęt ma swoje mocne i słabe strony i właśnie między innymi dlatego nie jest "lekarstwem na całe zło" i do pewnych rzeczy nadaje się doskonale a do innych niekoniecznie. Ale do rzeczy kolega @Michael97 pytał czy xe93 na parę lat starczy i jak z czernią - starczy spokojnie, to jeden z najlepszych tv na rynku jaki można kupić. Czerń wybitna - zobacz na pomiary kontrastu w teście, w codziennym użytkowaniu niewiele ustępująca smole oleda. Naturalnie w najtrudniejszej scenie czarne/ciemne atramentowe niebo usiane gwiazdami oled będzie perfekcyjny, ale xe93 choć gorszy będzie trzymał bardzo wysoki poziom no i bez obawy o wypalenia będziesz mógł ogladac dowolną treść na ekranie. Chłopaki z hdtv polska w końcu zaczynają mówić jak Wulfen. Mam nadzieję że wy też kiedyś przejrzycie na oczy. Edytowane 20 marca 20187 l przez wulfen