Opublikowano 26 marca 20187 l 19 godzin temu, wulfen napisał: B7 nie liczę, bo to niższa liga. Rzekł koleś, który potrafi spartolić obraz swoimi ustawieniami na XE93 do tego stopnia, że Bloodborne wygląda u niego tak: Albo tak: W porównaniu z tym to nawet tv Manty daje lepszy obraz. Edytowane 26 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 26 marca 20187 l Dobra, zatrzymam te karuzele smiechu, bo tego sie (pipi)a nie da czytac. W dniu 22/03/2018 o 10:08, Kyokushinman napisał: (...) jakieś zniekształcenia obrazu po bokach. Na 40 to jakoś wygląda, ale im większy tv to zamiast lepiej jest gorzej. (...) W dniu 22/03/2018 o 10:44, _Be_ napisał: To się nazywa chromatic aberration i jest zamierzonym efektem W dniu 22/03/2018 o 11:00, Kyokushinman napisał: Wiem jak to się nazywa tylko nie chciało mi się pisać. Jesli juz szafujemy angielska terminologia, to znieksztalcenie obrazu nazywa sie "lens distortion", a powoduje je szeroki obiektyw. Wszystko od 8mm-50mm powieksza srodek, wszystko od 50mm-300mm zmniejsza. Od tego mamy winietowanie (ciemniejszy obraz po bokach) oraz inne cudowne wynalazki, ktorymi nas obarczyla optyka. Takim wynalazkiem jest rowniez "chromatic aberration", czyli zalamanie swiatla przy silnie kontrastujacych (jasnych oraz ciemnych) obszarach, ktore powoduja fioletowe obwodki: Czy wystepuje w grach? Nie chce mi sie sprawdzac, ale raczej nie. Aberracja chromatyczna, moim zdaniem, wystepuje przy rejestracji obrazu. Jesli sie myle, niech mnie ktos poprawi. Edytowane 26 marca 20187 l przez Gość
Opublikowano 26 marca 20187 l Tych dwóch asów nauczać może tylko mityczny Ukanio, który sąsiaduje z przysadką mózgową Kyokushinmana.
Opublikowano 27 marca 20187 l Nie wiem czy to dobry temat ale wiem że jest tu wiele fanów HDRa więc wklejam: wedlug Eurogamera obok Gran Turismo Sport najlepszy HDR w grach
Opublikowano 27 marca 20187 l Autor W dniu 26.03.2018 o 20:09, Maus napisał: Czy wystepuje w grach? Nie chce mi sie sprawdzac, ale raczej nie. Aberracja chromatyczna, moim zdaniem, wystepuje przy rejestracji obrazu. Jesli sie myle, niech mnie ktos poprawi. Proszę bardzo Wiedzmin 3 - ustawienia postprocesingu W grach często symuluje się niedoskonałości kamery/aparatu jak właśnie aberracja, ziarno, winieta itd. Moim zdaniem to psuję tylko obraz no ale niestety twórcy gier często uważają, że to doda realizmu i dają do gier takie efekty Edytowane 27 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 27 marca 20187 l Jedyna aberracja chromatyczna jaką nie wyłączyłem grając na PC, to ta w Alien Isolation, bo świetnie pasowała do oprawy, symulując nieco obraz z taśmy VHS.
Opublikowano 27 marca 20187 l @wulfen czyli poparłeś moją pierwszą część wypowiedzi. Ale co to ma wspólnego z HDR?
Opublikowano 27 marca 20187 l Autor 10 minut temu, Maus napisał: @wulfen czyli poparłeś moją pierwszą część wypowiedzi. Ale co to ma wspólnego z HDR? Piłeś coś? Edytowane 27 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 28 marca 20187 l 10 godzin temu, Maus napisał: Nie piję do twojej wypowiedzi, tylko kukuryku. To w takim razie po co sie odzywasz jak o czyms nie masz pojecia. Nastepnym razem prosze mnie takze nie obrazac jakims kukuryku bo to jest mega chamskie i swiadczy tylko o totalnym braku kultury (cos ala piotrus).
Opublikowano 28 marca 20187 l 17 minut temu, Kyokushinman napisał: Nastepnym razem prosze mnie takze nie obrazac jakims kukuryku bo to jest mega chamskie i swiadczy tylko o totalnym braku kultury (cos ala piotrus). Zamiast strzelać fochy, to lepiej byś opowiedział jeszcze raz tą historyjke jak to sztuczny HDR (z tv) jest lepszy od prawdziwego (z gry)
Opublikowano 28 marca 20187 l Tutaj nie ma o czym pisać. Dla mnie jest dużo lepszy, podobnie jak tryb żywy z upłynniaczem w porównaniu z klatkującym i smużącym trybem gra.
Opublikowano 28 marca 20187 l Rozpisałbym się na czym polega HDR, ale ten baran myśli, że ustawiając sobie suwakami cienie oraz kontrast, może otrzymać efekt lepszy od HDR. Ręce opadają. Edytowane 28 marca 20187 l przez Gość
Opublikowano 28 marca 20187 l 42 minuty temu, Maus napisał: Rozpisałbym się na czym polega HDR, ale ten baran myśli, że ustawiając sobie suwakami cienie oraz kontrast, może otrzymać efekt lepszy od HDR. Ręce opadają. Jedziesz dalej. W Horizon HDR tv >>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>SDR >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Hdr z gry W Uncharted 4 SDR>HDRtv>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Spoiler >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>HDR z gry Lepiej pokazać się nie da. Edytowane 28 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 28 marca 20187 l Swoją drogą, czy Maus nie jest profesjonalnym fotografem, a Kyokushin znów upiera się, że zna się na wszystkim lepiej od każdego?
Opublikowano 28 marca 20187 l Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twoja, że właśnie moja racja jest racja najmojsza!
Opublikowano 28 marca 20187 l Wrócę do domu to się rozpiszę i zrujnuje kolejny raz światopogląd jakiemuś randomowi.
Opublikowano 28 marca 20187 l Szkoda twoich wypocin na randoma. Ja i tak to co napiszesz mam w dupie. Jedyna osoba co to tutaj się udziela i jest ogarnięta to Wulf i tylko z nim mogę poważnie dyskutować. Także nie trać czasu. Edytowane 28 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 28 marca 20187 l 34 minuty temu, Kyokushinman napisał: edyna osoba co to tutaj się udziela i jest ogarnięta to Wulf Ukanio już nie?
Opublikowano 28 marca 20187 l 30 minut temu, _Be_ napisał: Ukanio już nie? Ten to akurat sie nie udziela.