Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
23 minuty temu, Maus napisał:

Boisz się zderzyć z faktami, że od razu wyciągnąłeś wnioski kukuryku?

Faktami hehe? Pisz myszko być może poczytam, ale nie obiecuje bo mnie to nie interesuje. Już raz się zbłazniłeś.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

W którym miejscu napisałem coś niezgodnego z prawdą?

Opublikowano
1 godzinę temu, _Be_ napisał:

No bez sensu żebyś się co chwilę przelogowywał. 

Cytat

Ty chyba jesteś ślepy jak twierdzisz, że Geralt na tym trailerze wygląda gorzej niż w W3. 

Raczej nie. 

W3 PS4 Pro

qnjmn4.jpg

2irloch.jpg

VS

To coś

net73r.jpg

XD

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Ała moje oczy xD

Opublikowano

Jakiegoś Geralta wersji bdsm na walentynki. 

Opublikowano

Jaka jest taka jest, ale pokazuje przepaść w detalach na postaci, oczywiście na korzyść W3.

W SC 6 Geralt hmm? Postacie z Virtua Fighter 5 Final Showdown z poprzedniej generacji mają więcej polygonów.

Opublikowano

Kolejny tydzień, a kokodżambo dalej leci na 2 konta. Brawo moderacja. 

Opublikowano

Błagam, SC jest na innym silniku, a na innym silniku jest W3, porównanie z dupy.

Opublikowano
4 godziny temu, Kyokushinman napisał:

Jedyna osoba co to tutaj się udziela i jest ogarnięta to Wulf i tylko z nim mogę poważnie dyskutować.

8 godzin temu, Kyokushinman napisał:

W Horizon

HDR tv >>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>SDR >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Hdr z gry

8 godzin temu, Kyokushinman napisał:

W Uncharted 4

SDR>HDRtv>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ukryj zawartość

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>HDR z gry

Wulfen, nie wiedziałem że ten twój XE93 to taki lipny tv, skoro (podobno według Kukuryku) w Horizonie lepiej wygląda SDR od trybu HDR. O U4 nawet nie wspominam:rofl: 

Czekam na waszą dyskusje w tym temacie :D

Opublikowano
5 godzin temu, Kyokushinman napisał:

Szkoda twoich wypocin na randoma.

Ja i tak to co napiszesz mam w dupie.

Jedyna osoba co to tutaj się udziela i jest ogarnięta to Wulf i tylko z nim mogę poważnie dyskutować.

Także nie trać czasu.

To może wymieńcie się poglądami na facebooku bo poziom żenady jaki obaj prezentujecie dawno temu przestał być śmieszny.

Opublikowano

http://www.tvtest.pl/najlepsze-telewizory-roku-2017-2018/

Co tam robią szajsungi?:facepalm: 

Tak sobie teraz myślę co jest dla mnie gorsze od trybu gra oraz braku upłynniacza w gamingu?

O dziwo znalazłem. Jest tym kamera w serii fifa, której nie mogę ustawić aby komfortowo grać.

Seria co prawda nie zasługuje nawet na to aby buty Pesowi czyścić, jednak nie powiem ostatnia część grafą robi konkretnie i chętnie bym sobie zagrał, jednak przez zwaloną kamerę no nie da się.

Na turniejach w pesa też grają na tragicznym ustawieniu kamery (dotyczy to chyba nawet 95% graczy), gdzie górnej części boiska praktycznie nie widać. Dla mnie to zero radości z gry .

@ Be

A ty na jakiej kamerze grasz w pesa?

Opublikowano
49 minut temu, Kyokushinman napisał:

A ty na jakiej kamerze grasz w pesa?

Bodaj tele. Swoją drogą odpalilem w PESie motionflow i jest taki lag, że nie da się w to grać normalnie. 

Opublikowano
7 minut temu, _Be_ napisał:

Bodaj tele. Swoją drogą odpalilem w PESie motionflow i jest taki lag, że nie da się w to grać normalnie. 

A jaki masz tv?

Bo wiesz lagowi gracze takie bramki strzelają:drinks:

Tutaj akurat bramka gościa z którym ostro napierdzielam.

Opublikowano

Grając offline to wiesz. 

Opublikowano

Ostatnio psx extreme zakupiłem jakieś 3 lata temu, jednak wczoraj coś mnie naszło aby obczaić co tam słychać.

Na plus o wiele lepszy papier a szoty z gier w dużo lepszej kolorystyce niż w hdr z gry. To kolejna sprzeczność, że ten pseudo hdr z rzeczywistością ma niewiele wspólnego.

Sorry chłopaki, wiem też, że już pewnie tego czytać się nie da, ale na każdym kroku pojawia się coś, że muszę to badziewie bez kolorów skrytykować i wyśmiać.

:unknown:

Opublikowano

Ile razy będziesz pisać to samo ? Nie ogarniasz HDR'u bo:

1. Grasz na zyebanych ustawieniach SDR i prawdziwy HDR nie zrobi na tobie wrażenia jak grasz na max jasności całego obrazu i olbrzymim nasyceniu kolorów

2. Masz ch.ujowy tryb gry w soniaszu

Tak więc pisz, że po prostu wolisz grać na beznadziejnym sztucznym obrazie, a nie że HDR jest popsuty.

Opublikowano

Kukuryku to w ogóle powinien pisać petycje do devów żeby gry miały bardziej walącą po oczach kolorkami oprawe. Taki plastic fantastic. Im bardziej nasrane nasyconych do przesady kolorów, tym lepiej.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
4 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

Kukuryku to w ogóle powinien pisać petycje do devów żeby gry miały bardziej walącą po oczach kolorkami oprawe. Taki plastic fantastic. Im bardziej nasrane nasyconych do przesady kolorów, tym lepiej.

Wystarczy mi hdr z barwami a nie mleko.

Opublikowano

Znowu musisz pisać takie brednie? Chciałeś zreszta napisać, że starcza ci SDR. Taki znawca, a myli pojęcia. 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

HDR10>SDR(tutaj zależy od gry)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>jakość szotów w magazynie psx extreme nr 47>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>hdr z gry

Sorry Ins, zdanie nie zmienię, dla mnie hdr z gry to totalne nieporozumienie. Jeżeli komuś podoba się wyblakła kolorystyka z np. nierealnym słońcem to ok. Gusta.

Sprawdzałem na Horizon, Uncharted, BF1, Fifa18, RE7. Tylko w to ostatnie da radę pograć jeżeli już bym musiał.

To co robi tv na hdr 10 z Horizon to jest absolutne mistrzostwo świata:banderas:

Poniżej moje porównanie obrazu w tej grze, które praktycznie odzwierciedla wszystko co miałem na ekranie:

HDR 10 (moje ustawienie): 10

SDR : (moje ustawienie): 9-

HDR z gry (moje ustawienie): 6+

HDR z gry tryb gra: 4

SDR z gry tryb gra: 3

Wiem doskonale też, że HDR 10 zrobi robotę w Girsach 4.

Act 3 i i te błyskawice, ależ tam musi dawać od ekranu. Może kiedyś sprawdzę bo jak na razie MS nie chce abym kupił Koksa.

Opublikowano

Jesteś śmieszny koleżko. Chcesz udowadniać swoją rację, a piszesz HDR10 nie mająć pojęcia o co dokładnie chodzi. Ja wiem, że w telewizorze Sony tak to wygląda/się nazywa ale jakbyś miał choćby minimalną wiedzę to by było ci wstyd takimi pojęciami rzucać. Napisałem już powyżej czemu jesteś nieogarem hadeerowym, ale widzę że dalej próbujesz coś udowodnić.

Tak więc drogi januszu hade wybieraj, albo masz chvvjowy telewizor albo chvjowe ustawienia. Ja na swoim telewizorze potrafie ustawić identyczne ustawienia obrazu nie licząc maks jasności w trybie żywym/dynamicznym w trybie gry. Naprawdę twój soniaszek nie ogarnia ?

Ostatnio ogładałem demko w markecie "Pasażerów" w 4K/HDR na mesjaszu XE9305 xDDD Jakie to było (pipi) na tym telewizorze to nie mam pytań. Przy każdym jaśniejszym światełku zaraz cała okolica się rozjaśniała ...  A nie biorę pod uwagę czarnych pasów, które były szare tak na dobra sprawę. Przypominam, że to było bardzo widoczne przy sztucznym oświetleniu. Powodzenia przy oglądaniu w normalnych warunkach xD

Edytowane przez Ins