Opublikowano 30 marca 20187 l Klaperstwo trzeba tępić Sorry @Kyo, ale inaczej tego się nie da nazwać. Żaden z tych pseudo expertów nie wyszedł ponad soniaszka. Przykre trochę. Tak swoją drogą jestem ciekaw jak będzie tych dwóch panów boleć anus w tym roku. Wszystko wskazuje na to, że Samsung zrobił model który przebija ZD9 i to może być dość ciężkie do strawienia dla nich. Oczywiście jest szansa, że w połowie roku będzie ZF9 no ale pewnie i tak uraczą nas tutaj panowie bólem dupska w międzyczasie, oczywiście naście razy pisząc o tej poprawie rzeczywistości czy jakkolwiek ten tryb dla daunów się nazywa xD Edytowane 30 marca 20187 l przez Ins
Opublikowano 30 marca 20187 l Godzinę temu, Ins napisał: Klaperstwo trzeba tępić Sorry @Kyo, ale inaczej tego się nie da nazwać. Żaden z tych pseudo expertów nie wyszedł ponad soniaszka. Przykre trochę. Tak swoją drogą jestem ciekaw jak będzie tych dwóch panów boleć anus w tym roku. Wszystko wskazuje na to, że Samsung zrobił model który przebija ZD9 i to może być dość ciężkie do strawienia dla nich. Oczywiście jest szansa, że w połowie roku będzie ZF9 no ale pewnie i tak uraczą nas tutaj panowie bólem dupska w międzyczasie, oczywiście naście razy pisząc o tej poprawie rzeczywistości czy jakkolwiek ten tryb dla daunów się nazywa xD Samsung to nie wiem żeby co robił tego nie przebije. Oni dobrego obrazu nie potrafią zrobić. KS7000 doskonale to potwierdził jaka to obrazowa kupa złomu na tle tylko średniego Soniaka. Zresztą porównywanie geniuszy techniki czyli Japończyków do Koreańczyków XD Na tv też to się przekłada. Niestety jest Sony>Reszta. Wracając do Hdru z gry, niestety tego nie zmienisz. Piszę to specjalnie bo wiadomo, że to hdr 10, ale mi jakoś nie przechodzi przez gardło aby ten szmelc tak nazywać. Cytat Tak więc drogi januszu hade wybieraj, albo masz chvvjowy telewizor albo chvjowe ustawienia. Ja na swoim telewizorze potrafie ustawić identyczne ustawienia obrazu nie licząc maks jasności w trybie żywym/dynamicznym w trybie gry. Naprawdę twój soniaszek nie ogarnia ? Właśnie, że ten Soniaczek aż za bardzo ogrania bo na takim oledzie (specjalnie jeszcze ściemnionym dla trybu gry) to nawet 15% nie ma tej jasności co na XE93. Musiałbyś do oleda chyba latarkę podpiąć aby to przebić Ja nie mam nic do oleda aby nie było bo to lepsza technologia, jednak albo się rozwinie albo będzie trupem i wygryzą ją micro ledy. Bardzo ładny obraz nie powiem. Podobnie XE93 miałem ustawiony, tylko z o wiele większą ostrością i oczo(pipi)nością. Edytowane 30 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 30 marca 20187 l 17 minut temu, Kyokushinman napisał: Samsung to nie wiem żeby co robił tego nie przebije No i o taką odpowiedź mi chodziło. Nie porównywałem, ale Sony górą xD Jakim trzeba być nieogarem by takie tezy wygłaszać ? 18 minut temu, Kyokushinman napisał: to nawet 15% nie ma tej jasności co na XE93 Na chvj mi taka jasność skoro wygląda to jak kupa xD Wiem bo widziałem Ty wiesz bo masz Sony. Jesteś zaiste wspaniałym ekspertem kwik.
Opublikowano 30 marca 20187 l Teraz, Ins napisał: No i o taką odpowiedź mi chodziło. Nie porównywałem, ale Sony górą xD Jakim trzeba być nieogarem by takie tezy wygłaszać ? Takim, który miał bezpośrednie porównanie tych tv.
Opublikowano 30 marca 20187 l Czyli porównywałeś Q9F 2018 i ZD9 i nie ujawnionym ZF9. Czy ty jesteś naprawdę taki głupi czy nie zrozumiałeś co napisałem ?
Opublikowano 30 marca 20187 l Samsung się nie zmieni zawsze będzie miał podobny obraz. 6 minut temu, Ins napisał: Na chvj mi taka jasność skoro wygląda to jak kupa Taa a lokalne wygaszanie pan raczył dać na duże oraz jeszcze kilka opcji związanych z czernią co ma akurat ogromne znaczenie w tym tv?
Opublikowano 30 marca 20187 l Teraz, Kyokushinman napisał: Samsung się nie zmieni zawsze będzie miał podobny obraz. To co napisałeś idealnie świadczy o twoim niedoyebaniu. Normalny człowiek cieszy się, że coś idzie do przodu i jest udoskonalane, a ty i twoje nieogarstwo ma swoje zdanie. Teorytykiem jesteś i dodatkowo strasznym amatorem. 2 minuty temu, Kyokushinman napisał: Taa a lokalne wygaszanie pan raczył dać na duże oraz jeszcze kilka opcji związanych z czernią co ma akurat ogromne znaczenie w tym tv? No fajnie, ale widziałem jak słabo ten telewizor radzi sobie z HDR'em i czernią. Nowy Samsung podobno daje radę pod tym względem, ale XE9305 to troszkę kupa za takie pieniądze.
Opublikowano 30 marca 20187 l 4 minuty temu, Ins napisał: To co napisałeś idealnie świadczy o twoim niedoyebaniu. Normalny człowiek cieszy się, że coś idzie do przodu i jest udoskonalane, a ty i twoje nieogarstwo ma swoje zdanie. Teorytykiem jesteś i dodatkowo strasznym amatorem. Do przodu hehe, raczej się cofają. Obraz podobny a płynność kilka razy gorsza niż w samsungu ponad 5 letnim. Myślisz, że ta czerń coś zmieni w nowszych modelach? Wręcz przeciwnie, dzięki wyższemu kontrastowi jeszcze bardziej będzie widać jak tragiczne są kolory czy poszarpane krawędzie w tych tv.
Opublikowano 30 marca 20187 l Czytałeś opinie ludzi, którzy mają zarówno ZD9 i Q9 tegoroczne ? Zapewne nie bo to co piszesz wygląda jak pierdnięcie mózgu. Edytowane 30 marca 20187 l przez Ins
Opublikowano 30 marca 20187 l Teraz, Ins napisał: Czytałeś oponie ludzi, którzy mają zarówno ZD9 i Q9 tegoroczne ? Zapewne nie bo to co piszesz wygląda jak pierdnięcie mózgu. Opinie internetu, ala np. bullshit z hdrem? Nie dzięki, wolę sam sprawdzić.
Opublikowano 30 marca 20187 l Nie ogarniasz HDR'a więc to zdanie nie ma sensu. Upewnij się natomiast, że kontrast, jasność, tryb gry i absolutnie wszystko niszczy soniasza. Boli dupka nie ?
Opublikowano 30 marca 20187 l Kyoku, jesteś Mendrkiem tematu o telewizorach. Przestałem wierzyć, że to trollolo. Edytowane 30 marca 20187 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 30 marca 20187 l 31 minut temu, Kyokushinman napisał: Opinie internetu, ala np. bullshit z hdrem? Nie dzięki, wolę sam sprawdzić. Twoje opinie ala np bullshit z ustawieniami też są dla wszystkich opiniami z internetu i to do tego jeszcze z du.py
Opublikowano 30 marca 20187 l 2 godziny temu, raven_raven napisał: Ins, że Tobie się chce jeszcze jemu odpisywać. Przecież nawet jego alter-ego tutaj nie pisze by go poprzeć Ja chcialem wejsc w dyskusje, ale w jego wypadku pomoglaby tylko lepa na ryj.
Opublikowano 30 marca 20187 l To się tak będzie ciągnęło w nieskończoność :). Włączanie sztucznie hdr w grze/materiale chodzącym w formacie sdr jest już wystarczającą patologią. Do tego dochodzi maksowanie kolorów w taki sposób, że widoczny gamut barw na ekranie wygląda mniej więcej tak: https://zapodaj.net/77ac5a6f2f111.png.html Mniej nasyconym, pastelowym kolorom mówmy nie! Bo one nie istnieją w normalnym świecie ;p. Uncharted 4 wygląda jak fortnite czy to w sdr czy hdr. Sztuczne podbijanie kontrastu kosztem detali. Porównywanie xe93 do falda. Narzekanie na kolory w Samsungach z kropką kwantową, kiedy w testach to one prezentują najszerszą paletę barw ze wszystkich rozwiązań. Oledy im minimalnie ustępują, reszta razem z luminoforami/triluminos od Sony jest daleko w tyle. Nie widzi wad podświetlenia krawędziowego w xe93, które choć w Sony jest bardzo dobre (jak na krawędziaka), to nie ma startu do faldów. On musi mieć jakieś problemy ze wzrokiem ;p. Nie bierze pod uwagę profesjonalnych testów, robionych przez doświadczonych ludzi z drogim, profesjonalnym sprzętem. Na oko przecież jest lepiej ;p. Jak się waży, to pewnie też na oko, wagom nie ufa. Jak ma coś wyciąć, zrobić na wymiar, to rozumiem, że też na oko, bo narzędzia pomiarowe się mylą ;p. Wiem, że ten temat to taki CW, beka dla beki, ale to już się nudne robi ;p.
Opublikowano 30 marca 20187 l ins jakbys mieszkal blizej to bym cie na browara wyciagnal byle tylko odciagnac Ciebie od odpisywania nawiedzonemu kukuryku on tak robi i pisze po wszystkich forach od kilku lat, serio punktowanie jego debilizmu nagle mu swiatopogladu nie zmieni i nie przemowisz do rozsadku
Opublikowano 30 marca 20187 l 1 godzinę temu, bocieque napisał: Nie widzi wad podświetlenia krawędziowego w xe93, które choć w Sony jest bardzo dobre (jak na krawędziaka), to nie ma startu do faldów. Że co? Przecież napisałem, że są widoczne prześwity i czerń tak nie robi jak np. w W829. Jestem krytyczny potrafię się do czegoś przyznać co nie zagrało tak jak powinno. Cytat Mniej nasyconym, pastelowym kolorom mówmy nie! Bo one nie istnieją w normalnym świecie Na wycieczkę się wybierz np. na Karaiby to zobaczysz kolory. Jak ktoś siedzi schowany na jakimś smogowatym osiedlu tym bardziej o tej porze roku to oczywiście, że tych kolorów nie zobaczy. W normalnym świecie widziałeś takie słońce? XD Dyskusja z wami to dla mnie i dla was strata czasu. Powód jest taki, że wam wprost wmówiony o za(pipi)istości hdr z gry i teraz tego bronicie bo jakiś pseudo ekspert tak powiedział itd. Edytowane 30 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 30 marca 20187 l Acha, czyli prawdziwy świat i rzeczywistość są jedynie na Karaibach, u nas to jest ściema i nikt nigdy nie widział prawdziwych kolorów. Przepraszam, gdzie tu naciska się spust? Chcę zobaczyć jak jego głowa wybucha.
Opublikowano 30 marca 20187 l Sam sobie strzel. To może inaczej po co jest ten cały tryb żywy, hdr 10 czy kino pro w tv?
Opublikowano 30 marca 20187 l To może inaczej. Po co jest prawdziwy świat, za oknem, który wygląda tak jak wygląda, czyli... no cóż, normalnie? Jeśli ten cały tryb żywy, kino srino i nie wiadomo co jeszcze wygląda dla ciebie bardziej prawdziwie niż to, co ma imitować, no to wybacz, ale popierdoliło cię dokumentnie.
Opublikowano 30 marca 20187 l Proszę rzeczywistość. Polska, miasto Wolsztyn. Ja tam widzę kolory i nie muszę nawet wyruszać w świat. W hdr z gry ich nie ma. Edytowane 30 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 30 marca 20187 l Przecież prawdziwe kolory są tylko na Karaibach. Zapomniałeś dodać, że wiedziałeś, ale nie chciało ci się pisać.
Opublikowano 30 marca 20187 l Gosc probuje cos udowodnic zdjeciem z podjebanym vibrance i saturation w photoshopie. Jakis niedowlad mozgowy panuje w tym Brzozowie?
Opublikowano 30 marca 20187 l Ta wystarczy sobie chłopaku tylko porównać te dwa szoty. Oba to słoneczny dzień baa mało tego Drejk zapierdziela akurat po Madagaskarze co powinno to jeszcze potęgować. A jaka jest rzeczywistość? Taka XD Cytat Gosc probuje cos udowodnic zdjeciem z podjebanym vibrance i saturation w photoshopie. Teraz wyszło jak z ciebie pseudo znawca fotografii xd Obczaj sobie google masa jest takich fotek. Cytat Jakis niedowlad mozgowy panuje w tym Brzozowie? Chyba u ciebie w mysiej dziurze. Za dużo sera wpierdalasz. Edytowane 30 marca 20187 l przez Kyokushinman