Opublikowano 30 marca 20187 l A co gdybym wam napisal, ze kukuryku, wulfen, apohromoo, mozi i atos to te same osoby? Edytowane 30 marca 20187 l przez Gość zapomnialem o aphromoo
Opublikowano 30 marca 20187 l Wpierw fotograf, później typowy cwaniak od obrażania a teraz co psycholog? Proponuje ograniczyć ser gouda. Serio na zdrowie wyjdzie
Opublikowano 30 marca 20187 l Mocarz ostro wszedł jak się okazało, że w nawet przedpotopowej technologii (LCD) Sony dostaje po dupie od Samsunga. No i na dodatek ten android xD Jakim trzeba być desperatem się w to pakować.
Opublikowano 30 marca 20187 l 16 minut temu, Maus napisał: A co gdybym wam napisal, ze kukuryku, wulfen, apohromoo, mozi i atos to te same osoby? To byś po prostu skłamał, ohydnie i ordynarnie. Nie mam z nimi nic wspólnego, proszę admina o sprawdzenie numerów IP i czegokolwiek jeszcze tylko sobie życzysz.
Opublikowano 30 marca 20187 l 2 minuty temu, Maus napisał: IP ladnie ukrywasz, ale zapomniales o mailu misiek. Żadnego IP nie ukrywam, nawet nie wiem jak to zrobić. Zarzucasz mi rzeczy, których nie zrobiłem. Jesteś zwykłym kłamcą, i zgłaszam twój post do admina.
Opublikowano 30 marca 20187 l O zgrozo a gdzie w tym wszystkim jest Ukanio? Może ten czub więzi jakiegoś typa i zajeżdża go tymi bzdurami na temat ustawień w telewizorze sony.
Opublikowano 30 marca 20187 l Autor 5 godzin temu, Kyokushinman napisał: Taa a lokalne wygaszanie pan raczył dać na duże oraz jeszcze kilka opcji związanych z czernią co ma akurat ogromne znaczenie w tym tv? Do tego pewnie jeszcze oglądał TV pod kątem ~45 stopni. "Znafca"
Opublikowano 30 marca 20187 l No i jest kolejny ekspert xD Bardzo boli, że szajsung prawdopodobnie przebił twoją ukochaną firme ?
Opublikowano 30 marca 20187 l Autor 2 minuty temu, Ins napisał: Bardzo boli, że szajsung prawdopodobnie przebił twoją ukochaną firme ? Jeżeli tak się stanie to bardzo dobrze, jestem za postępem technologicznym. Chciałbym żeby jak najszybciej pojawiły się TV LCD z 4000 nitów i 1000 stref albo oledy z 1000 nitów i bez tego tragicznego ograniczania jasności(ABL) i problemów z wypaleniami. Może być to nawet tv Manta, nie robi mi. Czytając jednak takie rewelacje od bajkopisarza jak ty mam co do tego duże wątpliwości.
Opublikowano 30 marca 20187 l Wulfen też opowiesz nam historyjke o tym jak to HDR z tv jest lepszy od HDRu z gry ? Dawaj, nie wstydź sie. Kukuryku liczy na twoje poparcie.
Opublikowano 30 marca 20187 l Jestem w szoku, że wulfen ma jakiekolwiek swoje zdanie. Kukuryku twierdzi, że nigdy nie bedzie nic lepszego od Sony, a ten z otwartymi rekami bierze wszystko, byle tylko nie oled bo ma jakas traume. Chyba znowu nie bylo konsultacji jezeli chodzi o linie obrony przenajswietszej bravii.
Opublikowano 30 marca 20187 l Idea HDRu według chłopców od bravii - im bardziej zaświeci w oczy tym lepiej. A rozszerzony zakres tonalny ? A co to?
Opublikowano 30 marca 20187 l Sony tak bardzo wstydzi się swoich lcd, że w tym roku w segmencie premium dają tylko oledy ;p.
Opublikowano 30 marca 20187 l Jak nie skończycie wzajemnych podjazdów i pomówień to daję słowo - zamknę temat i nie pozwolę na kontynuowanie rozmów w innym. Wesołych Świąt!
Opublikowano 30 marca 20187 l 2 godziny temu, Maus napisał: A co gdybym wam napisal, ze kukuryku, wulfen, apohromoo, mozi i atos to te same osoby? @Maus XD chyba Cię suty pieką.
Opublikowano 30 marca 20187 l Autor 18 minut temu, PIOTR8642 napisał: Idea HDRu według chłopców od bravii - im bardziej zaświeci w oczy tym lepiej. No przecież to jest powszechnie uznawana oczywista oczywistość. Jakość hdr mierzy się przez pomiar światłości. Nawet na hdtv polska zrobili taki podział hdru: 350 cd/m2 – minimum, by w ogóle było widać, że jest to obraz z efektem HDR 351 – 500 cd/m2 – przedział w którym da się odczuć wyższą jasność i większą ilość detali w bielach, ale nie ma jeszcze przepaści względem treści SDR 501 – 750cd/m2 – zaczyna się robić przyjemnie, czuć, że obcujemy z nową jakością obrazu 751 – 1 000 cd/m2 – efekt HDR wyraźnie odczuwalny, ilość detali w jaskrawych polach jest bardzo duża 1 001 – 1 500 cd/m2 – efekt HDR w pełnej krasie, wywołujący efekt WOW Edytowane 30 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 30 marca 20187 l Co warto dodać z tej samej strony? Tyczy się to OLEDów: Podczas seansu nie liczą się jednak wyłącznie efekty na wysokich jasnościach. Jeśli by wziąć pod uwagę obraz jako całość, to na pewno umieściłbym E6V na pierwszym miejscu. Dlaczego? Bo obok bardzo jasnych (choć nie najjaśniejszych) efektów jest w stanie wyświetlić najlepszą czerń świata, a to daje porażające efekty wizualne, jeśli oglądamy w ciemnym pomieszczeniu. Telewizory LCD, choć mogą wykrzesać wyższą jasność, to tracą przy tym sporo na czerni. Nawet najlepsze modele z podświetleniem Direct LED ce(pipi)ą się wtedy ułomnościami np. w postaci efektu halo. OLED natomiast wyświetla wyższe jasności w sposób całkowicie naturalny.Źródło: https://hdtvpolska.com/lg-65e6v-test-signature-oled-4k-z-hdr/
Opublikowano 30 marca 20187 l Co do wojenki na firmy to jednak żadne Sony czy Samsung, ale Panas co roku dodaje do pieca w takim stopniu, że wychodzi referencja w każdym teście (jaki widziałem). OLED (ez1000) czy LED (DX900). Jakieś Hollywood certified czy pierwsze na rynku 3d LUT calibration to nie z czapy się wzięły. Nie mówiąc o testach na hdtvpolska.
Opublikowano 30 marca 20187 l 58 minut temu, PIOTR8642 napisał: Idea HDRu według chłopców od bravii - im bardziej zaświeci w oczy tym lepiej. A rozszerzony zakres tonalny ? A co to? Na trybie hdr z opcji gry jest tylko jeden zakres na całym ekranie tzn. mleczny, mglisty, szary, bezbarwny itp. 41 minut temu, wulfen napisał: No przecież to jest powszechnie uznawana oczywista oczywistość. Jakość hdr mierzy się przez pomiar światłości. Nawet na hdtv polska zrobili taki podział hdru: 350 cd/m2 – minimum, by w ogóle było widać, że jest to obraz z efektem HDR 351 – 500 cd/m2 – przedział w którym da się odczuć wyższą jasność i większą ilość detali w bielach, ale nie ma jeszcze przepaści względem treści SDR 501 – 750cd/m2 – zaczyna się robić przyjemnie, czuć, że obcujemy z nową jakością obrazu 751 – 1 000 cd/m2 – efekt HDR wyraźnie odczuwalny, ilość detali w jaskrawych polach jest bardzo duża 1 001 – 1 500 cd/m2 – efekt HDR w pełnej krasie, wywołujący efekt WOW O to właśnie chodzi, hdr ma dawać po oczach i zapewnić kapitalny kontrast, nasycenie danej sceny. Robi to niestety jak na razie tylko hdr 10 w tv. Programiści to co wrzucają do gier to jest jak na razie na jedno kopyto. Przynajmniej w tych grach co sprawdziłem w jednych lepiej RE7, Horizon a w kolejnych gorzej Uncharted, Fifa18. Zdaje sobie też sprawę, że ten hdr na oledzie będzie lepiej robił ponieważ wyjdą jakieś kolory, kontrast i czerń. Edytowane 30 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 30 marca 20187 l Autor Godzinę temu, Ins napisał: byle tylko nie oled bo ma jakas traume. Nie mam żadnej traumy tylko dostrzegam wady tej technologii. Jak zrobią 1000 nitów bez ABL i powidoków/wypaleń to może sam stanę się prawie takim fanbojem tej technologii jak co niektórzy tutaj. A najlepiej żeby jeszcze była opcja tworzenia realizmu i motion flow Edytowane 30 marca 20187 l przez wulfen
Opublikowano 30 marca 20187 l 4 minuty temu, wulfen napisał: Nie mam żadnej traumy tylko dostrzegam wady tej technologii. Jak zrobią 1000 nitów bez ABL i powidoków/wypaleń to może sam stanę się prawie takim fanbojem tej technologii jak co niektórzy tutaj. Najlepiej oczywiście żeby jeszcze była opcja tworzenia realizmu i motion flow To czekamy na takiego oleda od Sony. Ciekawe jak ten z tego roku będzie stał z nitami. Edytowane 30 marca 20187 l przez Kyokushinman