Opublikowano 7 kwietnia 20187 l 7 minut temu, Maus napisał: Tak, a o co chodzi? O ten ser co mi za(pipi)ałeś wczoraj z lodówki.
Opublikowano 7 kwietnia 20187 l 4 godziny temu, Kyokushinman napisał: Wpierw doczytaj. https://hdtvpolska.com/input-lag-co-to-za-diabel-i-jak-duze-ma-rogi/ Cytat Swojego czasu serwis eurogamer zbadał, że lag całego systemu tzn. zsumowany z konsoli, wyświetlacza i wszystkiego po drodze zaczyna mieć wpływ na rozgrywkę gdy wynosi więcej jak 200ms. A zdanie dalej w tym artykule ... Cytat Przy czym samej konsoli schodzi się średnio 133 [ms] w zależności od gry. Można by więc generalizować, że input lag wyświetlacza powinien być mniejszy od 50 [ms], by nie wpływać negatywnie na rozgrywkę.Źródło: https://hdtvpolska.com/input-lag-co-to-za-diabel-i-jak-duze-ma-rogi/ To jak ty naparzasz z upłynniaczem na lagu telewizora powyżej 80ms to i tak masz (pipi)zke dla reumatyków zamiast responsywnego sterowania. A jeśli wszyscy ci to mówią, to chyba aż tyle osób nie może sie mylić. Poza tym zamiast ośmieszać się inputlagiem który wynika z upłynniacza, to może kup sobie porządny PC do grania i będziesz miał wtedy zapewnioną płynność w grach na odpowiednim poziomie, a przy okazji odpowiednio responsywne sterowanie. Bo domyślam się że tłukąc prze lata na konsoli Sony w 30fps, tak spodobało ci sie nagle upłynnienie i brak szarpiacego obrazu w każdej grze, że jesteś gotów dla niego nawet pogodzic się z artefaktami i gównianym inputlagiem. Dlatego porządny PC zapewniający taki komfort grania byłby chyba dla ciebie idealny. Poza tym jeśli lubisz oczo(pipi)ne kolory to na PC do większości gier przecież można wgrać sobie pliczek z modyfikacją obrazu i po sprawie. Wtedy zamiast tego: Masz to: Albo zamiast tego: Masz to: Bez artefaktów i innych czarnych plam zamiast detali, jakie sobie fundujesz w twoim wykonaniu. Tu masz walące po oczach kolorki w dwie sekundy, bo tyle zajmuje wgranie moda, zamiast ślęczenia jak idiota z pilotem w ręku przy każdej grze i przestawianiu opcji w tv. Także serio, w twoim przypadku mocny PC podłączony pod tv sprawdziłby sie idealnie. Do tego pad w łape i grasz w najlepsze. Edytowane 7 kwietnia 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 7 kwietnia 20187 l Oj Piotrusiu niewierny ależ się spisałeś. Po co? Jak i tak to nic nie zmieni. PC też ma mnóstwo ograniczeń i jest mega niewygodny podczas odpalania gier. W dodatku ja nie jestem uczulony na laga a obraz o wiele piękniejszy mam na tv niż gracze co bulą za kompa po 20-30k. Robię to ustawieniami tv oraz odpowiednio mocną konsolą tj. Pro, Koks.
Opublikowano 7 kwietnia 20187 l 12 minut temu, Kyokushinman napisał: Jak i tak to nic nie zmieni. PC też ma mnóstwo ograniczeń i jest mega niewygodny podczas odpalania gier. Myslałem że dla kogoś takiego jak ty "niewygoda podczas odpalania gier na PC" to pikuś w porównaniu z tym, że (tak jak pisałeś) musisz przepinać ciagle kabel HDMI w inne wejście tv, bo masz pod nimi różne ustawienia (HDR/SDR/HDR10). No ale nie wnikam. 18 minut temu, Kyokushinman napisał: W dodatku ja nie jestem uczulony na laga a obraz o wiele piękniejszy mam na tv niż gracze co bulą za kompa po 20-30k. Robię to ustawieniami tv oraz odpowiednio mocną konsolą tj. Pro, Koks. Przecież nie masz XOX. To jakimi ustawieniami w telewizorze poustawiasz sobie obraz , żeby na PS4pro wyglądał lepiej niż powiedzmy...w takim Far Cry 5 na PC w natywnym 4K i ultra detalach?
Opublikowano 7 kwietnia 20187 l Kura robi HDR nawet na telewizorach kineskopowych, myślisz ze nie zrobi 4K z FHD? Edytowane 7 kwietnia 20187 l przez eX4cT_PL
Opublikowano 7 kwietnia 20187 l Autor 11 godzin temu, eX4cT_PL napisał: Tak jak pisałem, dla niedzielniaka który pokazuje tylko jak wyglądają gry osobom które nie stać na konsole to może i 200ms nie robi różnicy, ale osoby które zmieniają bezprzewodowe pady na przewodowe w celu redukcji laga to wypociny kury są jak dobry kabaret. Ostatni Tomb raider w wersji na ps4 miał 200 ms laga i to z samej tylko gry i co? I nic, recenzenci z całego świata tego nie zauważyli, a nawet jeśli zauważyli to i tak nie obniżyli przez laga oceny. Wniosek z tego taki że lag ponad 200 milisekund nie przeszkadzał recenzentom z całego świata. A tak poza tym to ty jesteś tym klapem co uciekł z tego forum i przyleciał na gameolny klepać się z irasem i innymi klapami? Edytowane 7 kwietnia 20187 l przez wulfen
Opublikowano 7 kwietnia 20187 l To ten sam osobnik. Wyrzucili go z psx forum i nagle się pojawił na gameonly narzekając okrutnie na to forum i użytkowników. Poszukał tam sobie klapów, ale za wiele nie znalazł i przejęty wrócił z podkulonym ogonem ponownie tutaj. Cała historia.
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l Już to pisałem na porzedniej stronie.. Wy nie macie tekstur w grach, rozumiecie to? Wy macie pasztet! Tekstury są u mnie i u Pinga na GE FORCE 1080GTX. U was jest pasztet. Wy sobie wmawiacie, że macie fajne tekstury, ale tak naprawdę macie pasztet, chu.jnię, nie wiem... końską spier.dolinę... Widziałem nie tak dawno cienie w nowym Wolfie i Wiedźminie na najnowszym Xboksie... No i co? No i pasztet znowu ;/ Nie jestem jakimś koneserem i smakoszem pasztetu... Ale te wasze super mocne konsole są właśnie tyle kur.wa warte - pasztet. Wszędzie ku.rwa pasztet. Kłoćcie się dalej który pasztet jest lepszy PS4P v X1X. Takie typy jak kjukiszin - cośtam i inne wulfeny nie mają pojęcia jak TV ustawić, naoglądają się Soula i na forum wrzucają swoją amatorszczyznę... gardzę. Najbardziej mnie rozpier.dala jak Wulfen i ziarno (pipi)ą o grafice... Typy co ma mają o grafice pojęcie zerowe XD Źal, trochę przykro...
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l 5 godzin temu, wulfen napisał: Ostatni Tomb raider w wersji na ps4 miał 200 ms laga i to z samej tylko gry i co? I nic, recenzenci z całego świata tego nie zauważyli, a nawet jeśli zauważyli to i tak nie obniżyli przez laga oceny. Wniosek z tego taki że lag ponad 200 milisekund nie przeszkadzał recenzentom z całego świata. Buahaha jaki ty jesteś głupi xD Wg ciebie nie wazne jest jaki jaki jest lag na outpucie bo ten wczesniejszy jest spory ? xD Pamiętam jak dauny twojego pokroju tlumaczyly mi, ze sterowanie w Killzone 2 jest umyslnie zlagowane by poczuc moc i ciezar broni .. Co za banda idiotów xD
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l Widzę wulfen znów odstawił leki. Spoko, pamietam naszą rozmowę na ppe, nt. tego że dla Ciebie jedyny wyznacznik rozwoju w branży to graficzka, nawet kosztem AI, fizyki i złożoności. XD Jest jeszcze jakieś forum na którym nie jesteś jeszcze pośmiewiskiem?
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l 6 godzin temu, raven_raven napisał: Sonowcy vs Sonowcy. Zaczyna mi sie podobać ten rozwój wydarzeń. Ja nie jestem klapem. Poprzednia generacja to wyglądała tak, na X360 prawie 150 gier na dysku a PS3 służył tylko do exów. Teraz niestety jest odwrotnie, ba mało tego nawet xboxa one sprzedałem bo aż tak Ms zadbał o gry. Liczę, że na E3 w końcu coś pokażą. W sumie to zapowiedź Girsów 5 i FH4 mi wystarczy. Bardzo chce kupić Koksa, ale Ms nie chce ode mnie kasy. Sprawa tv to oczywiście, że Sony bo co niby innego? Za dużo zalet i praktycznie są to tv bez wad, nawet te najtańsze mają lepsze kolory niż taki samsung ks 7000. 6 godzin temu, Royal napisał: Najbardziej mnie rozpier.dala jak Wulfen i ziarno (pipi)ą o grafice... Typy co ma mają o grafice pojęcie zerowe XD Źal, trochę przykro... Tutaj nikt takiego pojęcia o grafie nie ma jak ja, wulf i ukanio. A na pewno nikt nie przywiązuje aż takiej wagi do wizualiów jak my. Taki Horizon to mnie bardziej grafą cieszy niż sama gra.
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l 12 godzin temu, wulfen napisał: Ostatni Tomb raider w wersji na ps4 miał 200 ms laga i to z samej tylko gry i co? I nic, recenzenci z całego świata tego nie zauważyli, a nawet jeśli zauważyli to i tak nie obniżyli przez laga oceny. Wniosek z tego taki że lag ponad 200 milisekund nie przeszkadzał recenzentom z całego świata. A tak poza tym to ty jesteś tym klapem co uciekł z tego forum i przyleciał na gameolny klepać się z irasem i innymi klapami? I co z tego? Czyli jak masz 200ms w grze + odpalisz MF w TV to po naciśnięciu guzika na padzie możesz iść na fajkę w zasadzie. No chyba nie myślisz ze Ci się lag nie sumuje? kisne Edytowane 8 kwietnia 20187 l przez eX4cT_PL
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l sony bravia to go,wno obsrane LG OLED KROL Edytowane 8 kwietnia 20187 l przez kubson
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l Autor 7 godzin temu, Ins napisał: Buahaha jaki ty jesteś głupi xD Wg ciebie nie wazne jest jaki jaki jest lag na outpucie bo ten wczesniejszy jest spory ? xD Pamiętam jak dauny twojego pokroju tlumaczyly mi, ze sterowanie w Killzone 2 jest umyslnie zlagowane by poczuc moc i ciezar broni .. Co za banda idiotów xD Klasyczne Insowe bicie piany. Odpowiedz dlaczego tomb raider na ps4 pomimo ogromnego laga 200ms(czyli doliczając TV nawet w trybie gry, w sumie lag grubo przekracza 200ms) ma większą ocenę niż wersja na pc i xone? Jeżeli liczy się każda milisekunda dlaczego tomb raider został tak wysoko oceniony? 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Spoko, pamietam naszą rozmowę na ppe, nt. tego że dla Ciebie jedyny wyznacznik rozwoju w branży to graficzka, nawet kosztem AI, fizyki i złożoności. XD Jedno jest w dużym stopniu niezależne od drugiego. Standardowo za grafikę odpowiada głównie gpu, a za fizykę i ai cpu. Edytowane 8 kwietnia 20187 l przez wulfen
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l Co mnie obchodzą recenzje ? Przecież one nie są wyznacznikiem absolutnie niczego. Taki Killzone 2 był przeolbrzymim balasem, nawet nie biorąc pod uwagę laga w sterowaniu, a oceny miał świetne. Tak więc jak szukasz jakiegoś związku z oceną i lagiem no to mogę pogratulować ci niepełnosprytności.
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l Autor No właśnie, co cię obchodzą gracze i większość recenzentów z całego świata, którzy w ogóle nie wyczuwają laga powyżej 200 ms, a przynajmniej im to nie przeszkadza. Jak ins powie że liczy się pojedyncza milisekunda laga to tak właśnie jest i wszyscy mają przed tym klękać a cały świat się mylił. Edytowane 8 kwietnia 20187 l przez wulfen
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l to myli sie swiat czy nie myli? przy milisekundach sie nie myli, a przy hdr sie myli?
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l W dniu 6.04.2018 o 23:16, milan napisał: Ciekawe dlaczego raven i be nie mają dzikiej lewackiej cioty jak czytają w którymś temacie o plastiku z deawoo xD Znaczy wiem, ale mam beke. Bo to temat TV Wars?
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l 5 godzin temu, Kyokushinman napisał: Sprawa tv to oczywiście, że Sony bo co niby innego? Za dużo zalet i praktycznie są to tv bez wad, nawet te najtańsze mają lepsze kolory niż taki samsung ks 7000. Dlatego dalej czekam aż pochwalisz sie jakimi to ustawieniami w tv Sony zrobisz sobie taką grafike na PS4pro jak na PC za 20-30tys? Możesz opisać na przykładzie FarCry 5 (w końcu gra na czasie).
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l 4 godziny temu, wulfen napisał: No właśnie, co cię obchodzą gracze i większość recenzentów z całego świata, którzy w ogóle nie wyczuwają laga powyżej 200 ms, a przynajmniej im to nie przeszkadza. Jak nie przeszkadza...przecież wszyscy ci tutaj piszą od 50 kilku stron, że taki lag przeszkadza, ślepy jesteś czy niepełnosprytny ? A poza tym których recenzentów pytałeś i ci powiedzieli że lag powyżej 200 im nie przeszkadza? Może tych z Digital Foundry? Kolejne samozaoranie pseudo speca. Edytowane 8 kwietnia 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l 4 godziny temu, wulfen napisał: Jak ins powie że liczy się pojedyncza milisekunda laga to tak właśnie jest i wszyscy mają przed tym klękać a cały świat się mylił. Gdybyś nie robił z siebie internetowego pośmiewiska na własne życzenie, to nie musiałbyś przed nim klękać. Edytowane 8 kwietnia 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 8 kwietnia 20187 l 8 godzin temu, wulfen napisał: Klasyczne Insowe bicie piany. Odpowiedz dlaczego tomb raider na ps4 pomimo ogromnego laga 200ms(czyli doliczając TV nawet w trybie gry, w sumie lag grubo przekracza 200ms) ma większą ocenę niż wersja na pc i xone? Jeżeli liczy się każda milisekunda dlaczego tomb raider został tak wysoko oceniony? Jedno jest w dużym stopniu niezależne od drugiego. Standardowo za grafikę odpowiada głównie gpu, a za fizykę i ai cpu. 200 z gry, z 200 z MF i ze 150 z neta Ja pier.dole xD pół sekundy opóźnienia ? ŻADEN PROBLEM