Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

przecież wszyscy ci tutaj piszą od 50 kilku stron, że taki lag przeszkadza

"Wszyscy" :D

Cytat

A poza tym których recenzentów pytałeś i ci powiedzieli że lag powyżej 200 im nie przeszkadza? Może tych z Digital Foundry?

Oj piotruś, piotruś kolejny raz chwalisz się swoim IQ poniżej 70 :)

Recenzentów z metacritic.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
37 minut temu, Kyokushinman napisał:

Wszyscy hehe.

Miałem na myśli wszystkich normalnych.

Także uprzedzając pytania...twój wyimaginowany psiapsiół z tego samego IP czyli Ukanio, też sie nie załapuje do tej grupy.

Opublikowano
1 godzinę temu, wulfen napisał:

Recenzentów z metacritic

Trzeba było jeszcze się z nimi podzielić swoimi mądrościami jak to pilotem od tv ustawiasz sobie na PS4 grafike jak po modach na PC, albo z szachownicowego 4K robisz natywne. Napewno WSZYSCY poklepali by cie po plecach w ramach uznania dla twoich... yyyyy... "umiejętnosci kalibracyjnych".

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
Godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

Miałem na myśli wszystkich normalnych.

A co ja niby takiego nienormalnego zrobiłem.

- masz jasno na białym artykuł co do laga z hdtvpl

- masz w idealny sposób na szotach przedstawione jak hdr 10 jedzie ten z opcji gry, nawet to nierealne słoneczko zachowałem w Uncharted 4 gdzie niby nie da się tego hdru pokazać

- wypisałem ci wszystkie korzyści jak też i wady XE93 zachowując się w sposób najbardziej obiektywnie jak się da

- cześć ustawień też podałem aby nie było

- nie obrażam nikogo i nie wyzywam, co niestety większość tych niby normalnych notorycznie w moim kierunku czyni

- jadę po samsungach ponieważ jest to chyba najbardziej przereklamowana marka tv a w rzeczywistości po sprawdzeniu kilku modeli prezentuje obrazową drame

- że tryb gra pogarsza obraz to też pokazywałem obrazek od samych inżynierów tv w którym było jasno napisane, że w trybie gra następuje pogorszenie obrazu

- podobnie jest ze spadkiem jasności w wielbionym lg, ale o tym przekonali się sami posiadacze

Wypisywać mogę tego wiele i w żadnym wypadku nie zmyślam.

Wszystko masz to podparte wiedzą, fotkami, artykułem, filmikiem itd.

Także ja nie widzę tutaj nic nienormalnego.

Taki mause to jest dopiero ni normal. 

Jak się zdenerwuje to 6 minusów z miejsca daje hehe, ale spoko też oddam

Jakby to na mnie jakieś wrażenie robiło :facepalm:

Także piotruś osoby normal to bardziej w kierunku moim, wulfa, ukanio a nie w kierunku dziury pod podłogą lub w ścianie.

Tam gryzą i jeszcze zarazisz się czymś. Po co ci to;)

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano
49 minut temu, Kyokushinman napisał:

- masz jasno na białym artykuł co do laga z hdtvpl

No tak. I nawet tam jest czarno na białym napisane "input lag wyświetlacza powinien być mniejszy od 50 [ms], by nie wpływać negatywnie na rozgrywkę." A ty grasz z lagiem powyżej 80ms wiec jeszcze się dziwisz że jest z ciebie beka?

Poza tym podpierasz się artykułami gościa (Koper), który to podobno nie zna się na swojej robocie według ciebie. Dziwne.

- masz w idealny sposób na szotach przedstawione jak hdr 10 jedzie ten z opcji gry, nawet to nierealne słoneczko zachowałem w Uncharted 4 gdzie niby nie da się tego hdru pokazać

Mówisz o tych szotach na których po twoich ustawieniach Drake ma czerwoną łape i są czarne plamy zamiast widocznych detali? Zapewne devsi z ND też wiedzieli na swoich idealnie skalibrowanych monitorach studyjnych takie dziwadła graficzne i takie było ich założenie żeby to pokazać. Pewne info. 

- wypisałem ci wszystkie korzyści jak też i wady XE93 zachowując się w sposób najbardziej obiektywnie jak się da

Według twoich testów XE93 ma HDR do bani. Inżynierowie Sony i testerzy recenzujacy telewizory tez są zdziwieni.

- cześć ustawień też podałem aby nie było

Wiem , wiem, właczyć HDR10, dowalić tryb dynamiczny, upłynniacz na maks i gitara. Profesjonalne ustawienia odwzorowujące obraz referencyjny jaki widzieli devsi z ND na swoich monitorach studyjnych.

- nie obrażam nikogo i nie wyzywam, co niestety większość tych niby normalnych notorycznie w moim kierunku czyni

Nie odpowiadam za innych , ale sam przyznasz że poziom twoich bredni (HDR10, upłynniacz z inputlagiem itp) jest tak żenujący że nie dziwie sie że irytuje innych normalnych ludzi. 

- jadę po samsungach ponieważ jest to chyba najbardziej przereklamowana marka tv a w rzeczywistości po sprawdzeniu kilku modeli prezentuje obrazową drame

Po jakim sprawdzeniu? W sklepie? 

- że tryb gra pogarsza obraz to też pokazywałem obrazek od samych inżynierów tv w którym było jasno napisane, że w trybie gra następuje pogorszenie obrazu

Gorzej niż twoje farfocle z wyostrzonym kontrastem i z przesyconymi do obrzygu kolorami, to już napewno nie będzie wyglądać.

- podobnie jest ze spadkiem jasności w wielbionym lg, ale o tym przekonali się sami posiadacze

Też sie o tym przekonałeś na swoim OLEDzie którego na oczy nie widziałeś?

Wszystko masz to podparte wiedzą, fotkami, artykułem, filmikiem itd.

Wrzucić ci pare artykułów o profesjonalnej kalibracji tv? Albo o prawdziwym HDR? Ale uprzedzam, to może być dla ciebie szok co tam wypisują.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

Ty jednak faktycznie nie masz nawet  tego 70 IQ.

Sorry, ale myliłem się i rzeczywiscie nie da rady normalnie rozmawiać z taką osobą a tym bardziej jej odpisywać.

Dobrej nocy oraz chęci zdobycia wiedzy życzę bo jak tak dalej pójdzie to skończysz może nie w tej małej dziurze pod podłogą, ale w o wiele większej, gęstej, śmierdzącej i smolistej.

Opublikowano

nadal lepiej od ciebie.

Opublikowano
8 minut temu, Kyokushinman napisał:

Ty jednak faktycznie nie masz nawet  tego 70 IQ.

Żeby sie zachwycać graniem z lagiem przy upłynniaczu jak ty i wulfen, to faktycznie trzeba mieć IQ na poziomie...tak ze 30.

11 minut temu, Kyokushinman napisał:

Sorry, ale myliłem się i rzeczywiscie nie da rady normalnie rozmawiać z taką osobą a tym bardziej jej odpisywać.

Czyżby ci zabrakło argumentów? No ale tak to jest jak wszystkie profesjonalne artykuły/źródła/strony/linki podważają twoje herezje.

Opublikowano

nadal lepiej od ciebie.

Opublikowano
W dniu 8.04.2018 o 22:46, Kyokushinman napisał:

osoby normal to bardziej w kierunku moim, wulfa, ukanio a nie w kierunku dziury pod podłogą lub w ścianie.

Wytłumacz proszę co tu jeszcze robisz? Skoro twój intelekt przewyższa możliwości serwera na którym stoi forum to weź to je, bnij i odprawiaj te szopki ze swoimi waflami. Łatwiej wam będzie, nikt nie będzie sra,ł na głowę, jeszcze zaproście jakiegoś przedstawiciela sony polska niech zobaczą co ich produkty robią z ludzi. Może jeszcze zasponsorują wam darmowe leczenie farmakologiczne, w twoim przypadku może być tylko lepiej bo już gorzej się nie da. 

Opublikowano

Sony w ostatnim czasie to tylko fajne reklamy umie robic. 

Opublikowano
20 minut temu, easye napisał:

Matryca od LG + (pipi)owy system operacyjny. 

Cena tez zapewne sporo wyższa. 

Opublikowano

Wcale, ale to wcale mnie to nie zdziwi jak te matryce będą takie same jak w w nowych seriach lg 8 i piedololo, że sony ma lepsze.

Opublikowano

Co do ceny.

W tym roku nie powinno to już być tak dużym problemem, ponieważ japoński producent ujawnił właśnie ceny swoich nowych telewizorów z serii AF8 i ich startowe ceny będą zdecydowanie przystępniejsze od poprzedników. Zaczynać będą się one od 2800 USD za 55-calowy model oraz 3800 USD za 65-calowy wariant. Wciąż trudno mówić tu o kwotach odpowiednich dla zwykłego Kowalskiego, a konkurencja, czyli LG, posiada tańsze alternatywy (modele C8 wystartują od 2500 USD, a na rynku pojawi się jeszcze tańszy B8), niemniej jednak są niemal połowę niższe niż przed rokiem. Poza tym, Sony chwali się zastosowaniem technologii, której na próżna szukać u konkurencji, czyli Acoustic Surface. Jest to system generowania dźwięku poprzez drgania samego ekranu, co pozwala zrezygnować z tradycyjnych głośników.
https://ithardware.pl/aktualnosci/tegoroczne_oled_tv_od_sony_zdecydowanie_tansze_od_poprzednikow-5619.html

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Zaraz dowiem się, że matryca od LG lepsza niż matryce LG w topowych OLED-ach. Znaczek Sony jednak nobilituje. :pawel: 

To nie chodzi o matryce, ale o procesor co tą matrycą obrabia :facepalm:

Tutaj już Sony zmiata Lg w przedbiegach.

Jednak na ten rok tv faktycznie się nie popisali. 

Wszystkie niemal modele gorsze od poprzedniego roku. Dla przykładu taki XF85 to ipsowskie kontrastowe dno względem va Xe85.

ZD9 i XE93, XE94 nadal bez konkurencji.

Cała nadzieja jeszcze w tym oled A8.

Edytowane przez Kyokushinman