Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
Cytat

Typowa i powszechna reakcja jak sie nie chce, bądź nie potrafi tv lcd ustawić. Podobnie było za czasów wymarłej już plazmy.

Ty już pokazałeś jak ustawiasz LCD. Beka była niezła, nie powiem.

Edytowane przez PIOTR8642

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
6 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Ty już pokazałeś jak ustawiasz LCD. Beka była niezła, nie powiem.

No ciężko wam cokolwiek wyjasnić jak coś przedstawiam z oficjalnych zródel a wy sie na to wypinacie.

Nawer szoty wrzucam idelanie przedstawiające hdr 10 vs sdr vs hdr z gry. Niestety tego też nie widzicie.

Wiec dla ciebie moze to smieszne ale dla mnie przy takim postepowaniu to zaplakac jest nad czym.

Kto cos zalapal to brawo on a kto nic to sorry, ale tylko wspołczuć. 

Opublikowano

Nikt nic nie załapał bo po prostu nie ma czego. Bzdurny obraz zostaw dla siebie i innych januszy. Proponuje prowadzić swoją krucjatę na onecie, być może znajdzie się jakaś ofiara losu, która ci przytaknie.

Opublikowano

Może na onecie ktoś sie nabierze na te historyjki, że na XE93 jest lepszy obraz niż na OLEDzie.

Opublikowano
3 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

Może na onecie ktoś sie nabierze na te historyjki, że na XE93 jest lepszy obraz niż na OLEDzie.

No jest i to znacznie lepszy.

Jednak trzeba pogrzebać w ustawieniach z oczywistych względów.

Samo to, że kupuje drugi raz Xe93 zamiast oleda to o czymś świadczy.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

z kopernika tez sie smiali jak mowil ze ziemia okragla, a caly swiat twierdzil co innego - nie daj sie kukuryku, piej jeszcze glosniej, niech ciemny lud cie slyszy

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, Ficuś napisał:

z kopernika tez sie smiali jak mowil ze ziemia okragla, a caly swiat twierdzil co innego

Ty się lepiej cofnij do podstawówki. Wstyd.

Opublikowano

Ziemia jest płaska. Mam racje @wulfen @ukanio?

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, _Be_ napisał:

Ziemia jest płaska. Mam racje @wulfen @ukanio?

Następny nieuk. Nie wie czego dokonał Kopernik. Powinieneś teraz razem z Ficusiem usunąć konto.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyokushinman napisał:

Samo to, że kupuje drugi raz Xe93 zamiast oleda to o czymś świadczy.

No nie świadczy to za dobrze o tobie. Dwa razy pakować się w gorszy sprzęt, wow, jest się czym chwalić.

Opublikowano

Pod względem jasności tj. najbardziej istotnej rzeczy potrzebnej do hdru ten tv jest 4x lepszy.

A ty mowisz ze gorszy hehe xd.

Ogarnij sie i zacznij doceniac konkurencje, która robi główny wspołczynnik efektu wow hehe najlepiej.

Opublikowano

Na chvj mi taka ilość nitów skoro wszystko naokoło się rozjaśnia xD Kontrast człowieku. HDR wypada dobrze na OLED'ach i FALD'ach. Ostatnio oglądałem pokazówkę Pasażerów w HDRze na XE93 .... buahaha jakie to było kupsko. Trzeba byłoby zjechać sporo z jasnością by obraz nie straszył twoim ulubionym mlekiem na ekranie.

HDR to bardzo jasne elementy na tle ciemnych, jak i detale w nich zawarte plus naturalne kolory dzięki poszerzonej palecie barw. Twoje ustawienia są dokładnym przeciwieństwem tego o co chodzi w HDR. Niezłe masz urojenia myśląc, że ktokolwiek oprócz wuflena weźmie twój bełkot na poważnie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
51 minut temu, Kyokushinman napisał:

Ogarnij sie i zacznij doceniac konkurencje, która robi główny wspołczynnik efektu wow hehe najlepiej.

Ale przecież ty grasz w SDR to i tak tego efektu nie zobaczysz, choćby w HDR było 10tys nitów.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
15 minut temu, Ins napisał:

HDR to bardzo jasne elementy na tle ciemnych, jak i detale w nich zawarte plus naturalne kolory dzięki poszerzonej palecie barw.

Wątpie żeby ci dwaj eksperci od spartaczonych ustawień w ogóle rozumieli o co chodzi z tą poszerzoną paletą barw.

Opublikowano
8 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Ale przecież ty grasz w SDR to i tak tego efektu nie zobaczysz, choćby w HDR było 10tys nitów.

Gram w hdr 10 i tych nitów jest z 10 razy więcej niż w tym czymś z gry.

Opublikowano

Grasz w SDR ze sztucznie podbitą jasnością. To nie jest HDR, zrozum to wreszcie. Ja wiem, że pstrokate i świecące to twoja bajka, no ale daj pan spokój, nie rób z siebie idioty non stop powtarzając to samo.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, Ins napisał:

Na chvj mi taka ilość nitów skoro wszystko naokoło się rozjaśnia xD

Jest to głównie widoczne na tego typu obrazach:

windowl20.png&key=1d862fb0c8945720fc2f2b

Natomiast w takiej forzie horizon gdzie obok bardzo jasnego słoneczka jest dość jasne niebo, żadnego rozświetlenia/halo/bloomingu nie widać wcale. Na dobrym TV burza elektryczna w gearsach napierdala prawie jak prawdziwa. A na takim b7, jeszcze w trybie gry, zobaczysz może 1/4 tego co ja mam na ekranie.

Cytat

Ostatnio oglądałem pokazówkę Pasażerów w HDRze na XE93

Na wprost czy pod kątem?

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
1 minutę temu, wulfen napisał:

Jest to głównie widoczne na tego typu obrazach:

Nom i dlatego film wyglądał jak (pipi) w HDR xD

W Forzie nie tylko jest słoneczko,  jeździ się również nocą. Wspaniale się musi się śmigać przy mleku wokół reflektorów ? Dodatkowo z mega lagiem bo tryb gry to kupa nieziemska xD Racjonalizujcie sobie, że wydaliście sporą sumę na krawędziowca. Zamiast dozbierać do ZD9 albo kupić oleda to wybraliście najgorszą możliwą opcję. Brawo wy kwik. A nie przepraszam, jest przecież upłynniacz, istny deal breaker :dynia:

Opublikowano
  • Autor
Cytat

Dodatkowo z mega lagiem bo tryb gry to kupa nieziemska xD

Przecież sam tutaj propagujesz granie w trybie gra :D Czyżbyś poczuł moc motion flow albo tworzenia realizmu? :)

Cytat

Wspaniale się musi się śmigać przy mleku wokół reflektorów ? [...]Racjonalizujcie sobie, że wydaliście sporą sumę na krawędziowca.

Jakość wygaszania XE93 jest zbliżona do samsunga ks9500 ze 128 strefami wygaszania, a do tego oferuje jasność nieosiągalną dla oledów przez najbliższe 5 lat.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Chodziło o to, że musicie grać z mega lagiem, bo macie chvjowy tryb gry na tym swoim krawędziowcu. Czegoś jeszcze nie zrozumiałeś ? 

Opublikowano
  • Autor
Cytat

bo macie chvjowy tryb gry na tym swoim krawędziowcu.

Co? :D .  W bravi w trybie gry są po prostu zablokowane wszystkie ulepszacze jak motionflow czy tworzenie realizmu, coś czego ty i tak nigdy nie doświadczysz na lg, a poza tym tryb gry w bravi nie różni się od trybu kino domowe czy jakiegoś innego. Najbardziej schrzaniony tryb gry mają oledy lg które obniżają jasność w hdr :D W bravi to jest nie do pomyślenia. Ja tam trybu gry nie włączam, po to są nowoczesne TV z  ulepszeniami obrazu by z nich korzystać a nie ograniczać TV i włączać sobie ustawienia najgorsze z możliwych.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

To teraz pogadaj z kolegą kukuryku, bo on o trybie gry na waszym krawędziaku ma trochę inną opinię xD 

PS. Mam w dvpie te wasze upłynniacze, nie potrzebuje tego do absolutnie niczego tak na dobrą sprawę. Może jak kiedyś będzie to absolutnie bez artefaktów i z lagiem max 30ms to będzie to warte splunięcia. Na chwilę obecną tylko debil wybiera mołszonfloł kosztem laga.

11 minut temu, MaZZeo napisał:

jezuuu, w Euro jest promocja i nie dość że dają zwrot 400zł na konto to jeszcze karta podarunkowa za 10% wartości.

I taki 65B7 wychodzi za 9k

oby za rok były podobne deale :banderas:

No promocja świetna. Ja za swojego dałem 9100zł (wliczając 400zł zwrotu od LG), więc wychodzi podobnie :) Im bliżej pojawienia się nowego modelu tym częściej dobre oferty. W przyszłym roku zapewne w jeszcze niższej cenie wyrwiesz B8 albo C8, bo ceny oledów od LG systematycznie spadają.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tryb gra akurat na Xe93 ma o dziwo dobry obraz baa nawet bardzo na tle starszych modeli np. W W5500 to dramat.

Niestety tak jak Wulf pisze brakuje w nim funkcji ktore kopią dupsko takiemu np. Lg.

Zreszta i bez tego tryb gra Xe93 zamiata lg, który zyskal nowa funkcje tj. wygaszanie ale jasnosci xd

Edytowane przez Kyokushinman