Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Dostał i dlatego wylewa żale na innym forumku, a nie tutaj :cool:

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Ciekawe co na to @ukanio, trzymasz się jakoś?

Bo u Kukuryku obecnie pewnie mniej więcej tak to wygląda:

giphy.gif

Edytowane przez Hum

Opublikowano

@ukanio

przekaż tej suce tadziowi kukukryku, że jest moją suką 

Opublikowano

Dobra beka z kury, i to podobno to ten co nie podnosi nóg żeby kogoś nie skrzywdzić xD

Opublikowano

mozna ich console wars podpatrzec bez rejestracji...co te kukuryku xddd

dzis do blubera:

Nie irytuj mnie, tylko lepiej napisz do tego całego admina żeby mnie odbanował bo poleciałem za nic.

Mam grube info do tv wars a tutaj nie zamierzam śmiecić gównem.

Opublikowano

Nie wiem za co poleciał, ale na pewno można o nim powiedzieć, że

he-died-fighting.jpg

Opublikowano

Gdziekolwiek jest niechaj głosi dobrą nowine o turbo SDR, HDR10 z telewizora i magicznym działaniu upłynniacza. W imie ojca i sony. Amen.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

Inputlag przy włączonym upłynniaczu w trybie gra 20ms. Gdzie jest wulfen i kukuryku? Niech kupują najnowsze samsungi i w końcu przestaną się ośmieszać z tym upłynniaczem powyżej 80ms w XE93.

O, chłopaki z hdtvpolska mówią dokładnie to co ja mówiłem a czego ty nie mogłeś przyjąć do wiadomości:

Koper:

"Interpolację gier z niską płynnością (30fps) do 120fps, by uzyskać wrażenie lepszej płynności, jakby gra miała prawie 60fps natywnie!"

Gmeru:

"Największy efekt wow uzyskamy oczywiście gdy odpalimy upłynniacz w grze, która działa w 30fps. Serio, złudzenie jest na tyle mocne, że mamy obraz, który wygląda „prawie jak w 60fps”."

"Najgorzej gdy po chwili chcemy wyłączyć upłynniacz. Wtedy dopiero widzimy jak np. Forza Horizon 3 szarpie."

:D

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
38 minut temu, wulfen napisał:

O, chłopaki z hdtvpolska mówią dokładnie to co ja mówiłem a czego ty nie mogłeś przyjąć do wiadomości

Przecież tutaj jest beka z ciebie nie dlatego że upłynniacz daje złudzenie 60fps, ale dlatego że wmawiasz innym że przy takim lagu (ponad 80ms) z upłynniaczem da sie komfortowo grać. Naprawde masz aż tak mały móżdżek że jeszcze to do ciebie nie dotarło, czy celowo udajesz głupiego? 

No a teraz gdy lag w samsungu z upłynniaczem jest mniejszy niż w twoim śmiesznym XE93 w trybie gra, to założe sie że musisz czuć sie nieźle zaorany mecząc sie z pływającym sterowaniem jak ostatni paralityk.  :yao:

Opublikowano

Wszystko jest lepsze w Q9FN niż w tym jego krawędziaku, a wulfen tak zszokowany jakością Szajsunga, że wrzuca teksty, z którymi nikt nie walczył xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

To chyba jakaś nowa strategia, wrzuca się teksty, których nikt nie mówił i następnie bohatersko tłumaczy się samego siebie. Co się dzieje w głowach niektórych to ja nawet nie. 

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, Ins napisał:

wrzuca teksty, z którymi nikt nie walczył xD

Walczył Piotruś w newsach na ppe. Jak napisałem, że dzięki upłynniaczowi obraz wygląda prawie jak 60 klatek, piotruś się pluł mówiąc że "chłopaki  hdtvpolska" by takie twierdenie wyśmiali, a teraz się okazuje że oni piszą dokładnie to samo co ja :) Więc te cytaty co dałem były  skierowane w stronę piotrusia i ewentualnie innych osób, które nie potrafiły przyjąć tego oczywistego faktu do wiadomości.

18 godzin temu, PIOTR8642 napisał:

założe sie że musisz czuć sie nieźle zaorany mecząc sie z pływającym sterowaniem jak ostatni paralityk.  :yao:

Ja się z niczym nie męczę, przeciwnie jestem zachwycony obrazem jaki daję mój TV o czym wielokrotnie tu zresztą pisałem, gorzej z tobą. Cały czas piszesz na benchmarku i na ppe że w niemal każdej grze masz u siebie rozmazany obraz.

I w sumie się nie dziwię - grasz bez upłynniacza co przy grach w 30 fps daję wrażenie rozmazania i szarpania obrazu jak to napisał Gmerek. Także ten telewizor skierowany jest właśnie dla ciebie, może na nim  włączysz sobie upłynniacz i przestaniesz narzekać na rozmazany obraz.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

I co tam jeszcze wulfenik pomajaczysz...:rofl:

No wiem, boli, boli ten nowy samung. 

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
51 minut temu, wulfen napisał:

w newsach na ppe

No to proponuje zmykać jak najszybciej właśnie na ten zacny portal i tam dzielić się swoją magiczną wiedzą xD 

Co następne? Onet ? Forum Pani domu ? 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.04.2018 o 22:00, Ins napisał:

No to proponuje zmykać jak najszybciej właśnie na ten zacny portal i tam dzielić się swoją magiczną wiedzą xD 

W tym co piszę nie ma żadnej magii. Mówię to co prędzej czy później potwierdzaja testerzy tv.

Mowilem o znakomitej obróbce obrazu w tv sony co   benchmark.pl i hdtvpolska potwierdziły, mówiłem o problemie wypalania sie oledów i z przeprowadzonego testu rtings okazało się że miałem rację. Mówiłem że uplynniacz daje wrazenie zbliżone do 60 klatek, a bez uplynniacza w 30 klatkach widać szarpanie i teraz znowu hdtv polska to potwierdza.

Dalej się nie nauczyłeś że w temacie tv zawsze mam rację?

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
2 godziny temu, wulfen napisał:

Mowilem o znakomitej obróbce obrazu w tv sony co   benchmark.pl i hdtvpolska potwierdziły

Wiele osób mówiło tutaj o najlepszym obrazie na OLEDach , co hdtvpolska potwierdziło dając im znaczek Referencja. A XE93 nie dostał, więc jest gorszy. Tak mi przykro. 

mówiłem o problemie wypalania sie oledów i z przeprowadzonego testu rtings okazało się że miałem rację

Mowiłes tez że lepiej kupić LCD od Sony a u kukuryku XE93 sie rozchrzanił po tygodniu. To u kogo OLED rozwalił sie po tygodniu? Ktoś coś słyszał? Nikt? Nic? No widzisz jakie te XE93 to badziewie przy OLEDach.

Mówiłem że uplynniacz daje wrazenie zbliżone do 60 klatek, a bez uplynniacza w 30 klatkach widać szarpanie i teraz znowu hdtv polska to potwierdza.

A wszyscy ci mówili że o kant dupy z takim upłynniaczem z lagiem powyżej 80ms w którym responsywność sterowania nadaje sie żeby ją o kant dupy rozbić. No i jeszcze testy benchmark i hdtvpolska , które w tabelach o inputlagu tylko to potwierdzały.

Tu chyba już wszyscy sie nauczyli że twoje wyciaganie słówek z kontekstu i obracanie ich na swoje usprawiedliwienie, jest tak samo śmieszne jak i te twoje racje.

PS

A teraz płyń stąd i razem z kukuryku uzgodnijcie w końcu jedną "racje" w kwestii tego czy HDR to mleko czy nie mleko. Albo jak sami nie wiecie, to poproście o opinie w tej sprawie ukanio :D

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
11 godzin temu, wulfen napisał:

W tym co piszę nie ma żadnej magii. Mówię to co prędzej czy później potwierdzaja testerzy tv.

Mowilem o znakomitej obróbce obrazu w tv sony co   benchmark.pl i hdtvpolska potwierdziły, mówiłem o problemie wypalania sie oledów i z przeprowadzonego testu rtings okazało się że miałem rację. Mówiłem że uplynniacz daje wrazenie zbliżone do 60 klatek, a bez uplynniacza w 30 klatkach widać szarpanie i teraz znowu hdtv polska to potwierdza.

Twoja magia to pyerdololo jaki to oled nie jest zły i jedyne co warto wybrać to Sony. Jedyne czego się nauczyłem, a czego nie wiedziałem wcześniej to fakt, że istnieją żałosne korpo TV slejwy, które muszą się non stop upewniać po wydaniu gotówki, że dobrze zrobiły. Nikt tutaj nie cisnął nikogo aż tak bardzo dopóki ty i twój przydupas:

ik8f8ajybjvy.gif

nie zaczęliście truć dupy tym trybem kliszy i poprawy rzeczywistości*, który jest jedynie dla tych lekko opóźnionych.

Teraz zamiast ustosunkować się do trybu gry z upłynniaczem i lagiem 20ms w Samsungu zmieniasz tor rozmowy bo jesteś zwykłą miernotą, a nie specem za jakiego się uważasz. Tak więc proszę kontynuuj i dalej zniechęcaj ludzi do telewizorów Sony. 

* czy chvj wie jak to się nazywało, żenujące w każdym razie, Sony musiało nazwać tak fikuśnie zwykłe opcje bo chyba ma swoich klientów za skończonych idiotów ... nie to bym jakoś się sprzeciwiał xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Autor
W dniu 29.04.2018 o 01:31, PIOTR8642 napisał:

Mowiłes tez że lepiej kupić LCD od Sony a u kukuryku XE93 sie rozchrzanił po tygodniu.

Przecież nic takiego nie miało miejsca. Kyokushinman oddał TV ze względu na rozmiar a nie na jakąś wadę.

Cytat

PS

A teraz płyń stąd i razem z kukuryku uzgodnijcie w końcu jedną "racje" w kwestii tego czy HDR to mleko czy nie mleko. Albo jak sami nie wiecie, to poproście o opinie w tej sprawie ukanio :D

Nie muszę się ze wszystkim zgadzać z kyokushinmanem, niemniej uncharted 4 w trybie hdr ma jakby lekko obniżony kontrast w średnich tonach. Ja to załatwiam ustawieniem zaawansowanego zwiększania kontrastu w TV, poziomem czerni i paroma innymi suwakami i jak dla mnie w takim ustawieniu obraz jest zarąbisty.

Przy włączonym HDR w opcjach gry powinny być co najmniej 2 suwaki od kalibracji tak jak to jest np w god of war. Mam nadzieje, że w nowym the last of us  naughty dog doda takie 2 suwaki od ustawień hdr a nie tylko on/off.

Cytat

* czy chvj wie jak to się nazywało, żenujące w każdym razie, Sony musiało nazwać tak fikuśnie zwykłe opcje bo chyba ma swoich klientów za skończonych idiotów ... nie to bym jakoś się sprzeciwiał xD

Tworzenie realizmu. Są tam opcje niedostępne na żadnym innym TV.

Na hdtv polska masz coś niecoś o suwaku "rozdzielczość"(jedna z opcji tworzenia realizmu) w recenzji np XF90

Suwak „rozdzielczość” pracuje zaś na wyższą ostrość obrazu i robi to w znacznie lepszy sposób niż zwykły suwak z tym związany. Przede wszystkim nie kreuje artefaktów w postaci podwójnych konturów.
Źródło: https://hdtvpolska.com/sony-xf90-test-nastepcy-xe93-xe90-2018-kd-55xf9005-dolby-vision/

Jak dla mnie najlepsza opcja tworzenia realizmu, działa o wiele lepiej niż suwak ostrość. Gdyby taki piotruś zobaczył jak ładnie potrafi ten suwak poprawić ostrość nie pisałby wszędzie jaki ma rozmyty obraz w grach na ps4 pro, tylko dał sobie rozdzielczość na 50 i cieszył się ostrym obrazem.

Opublikowano
5 godzin temu, wulfen napisał:

Ja to załatwiam ustawieniem zaawansowanego zwiększania kontrastu w TV, poziomem czerni i paroma innymi suwakami i jak dla mnie w takim ustawieniu obraz jest zarąbisty.

To co dla ciebie jest zarabiste, dla kukuryku jest mlekiem. To zarąbiste mleko masz :D

Jak dla mnie najlepsza opcja tworzenia realizmu, działa o wiele lepiej niż suwak ostrość.

No ale dalej według kukuryku masz mleko w HDR. 

Gdyby taki piotruś zobaczył jak ładnie potrafi ten suwak poprawić ostrość nie pisałby wszędzie jaki ma rozmyty obraz w grach na ps4 pro, tylko dał sobie rozdzielczość na 50 i cieszył się ostrym obrazem.

Ostry to masz w natywnym 4K. Ale zapomniałem że ty przecież oglądasz tv z przedpokoju i ustawiasz sobie magicznym przyciskiem na pilocie natywne 4K z checkboardrenderingu buahahahahahahaha