Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Fajny film Kobik, chłop skarży się na Hot Pixel, który może trafić się w każdym telewizorze, ale praktycznie tylko w OLEDach podlega gwarancji. 

W ogóle nie wiem skąd ten OLED, że ma taką czerń xD

Edytowane przez easye

Opublikowano
W dniu 5.03.2019 o 09:33, Paolo de Vesir napisał:

To chyba tak samo jak z wypaleniami w OLED: słyszał każdy, ale nie widział nikt.

Przecież to jest potwierdzone już od dawna, że się wypalają. Taka technologia Panie;)

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nowe Oledy będą miały 2.1 hdmi? Jak myślicie?

Opublikowano

To teraz pytanie w jakiej cenie to rzucą. Bo jak będzie różnica między modelami 1.5k-2k to imo B8 powinno styknąć. Raczej nic lepszego za 5 tysięcy się chyba obecnie nie kupi?

Opublikowano

Możesz spodziewać się że będzie pewnie ok. 7.5k do 8k za B9 w 55", nawet jeśli różnica w obrazie będzie niewielka to i tak zapłacisz podatek od nowości. Dla porównania XF90 kosztuje obecnie min. 4,600.00 PLN za 55". a oficjalna cena następcy (XG95) to już 1,999.00 EUR mimo że recenzje które przeczytałem mówią o niewielkiej poprawie względem poprzednika i zalecają kupno XF90 w releacji jakość/cena.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Ja bym chciał w końcu żeby te wszystkie Smart Aplikacje działały jak należny na tych telewizorach po paręnaście tys zl! HBO Go ma takiego dałna, że co chce coś obejrzeć to czarny ekran i tutaj chyba nie ma znaczenia, że to akurat jest Web OS, bo jakiego znajomego nie zapytam, nawet użytkowników Samsungów to każdy ma te same błędy. Netflix po ostatniej aktualizacji co jakiś czas zamiast odtworzyć materiał wyświetla:

"Mamy obecnie problem z odtworzeniem tego tytułu. Spróbuj ponownie później lub wybierz inny tytuł."

Musze wyłączać telewizor, najlepiej od zasilania, by znowu zaczął działać. Strasznie mnie to irytuje, pytam znajomych, ktorzy maja troche starsze telewizory, to jest jeszcze gorzej - wyłączanie korków, bo się YT zaciął, "Ty przynajmniej jeszcze aktualizacje dostajesz, u mnie po 1 zepsuli mi Netflixa i nie maja zamiaru go naprawić" (Sony Bravia z 2013 r.)", mega irytujące!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mnie zawsze te aplikacje irytowały i od paru lat używam Apple TV, rodzica kupiłem roku express i są również bardzo zadowoleni. 

Opublikowano
W dniu 15.03.2019 o 17:48, Paolo de Vesir napisał:

Możesz spodziewać się że będzie pewnie ok. 7.5k do 8k za B9 w 55", nawet jeśli różnica w obrazie będzie niewielka to i tak zapłacisz podatek od nowości. Dla porównania XF90 kosztuje obecnie min. 4,600.00 PLN za 55". a oficjalna cena następcy (XG95) to już 1,999.00 EUR mimo że recenzje które przeczytałem mówią o niewielkiej poprawie względem poprzednika i zalecają kupno XF90 w releacji jakość/cena.

Wiesz ale xf90 to nadal chyba LCD? Ja szukam Oleda - dla mnie to dużo lepsze matryce niż LCD.

Opublikowano
W dniu 15.03.2019 o 15:04, Starh napisał:

Nowe Oledy będą miały 2.1 hdmi? Jak myślicie?

Mają niby mieć. B8 w necie już dostaniesz za ~4800 w 55 calach. 9 seria na pewno będzie dużo dużo droższa na starcie. Więc do pułapu 5k to pewnie znowu czekanie do marca 2020.

Opublikowano
36 minut temu, Starh napisał:

Wiesz ale xf90 to nadal chyba LCD? Ja szukam Oleda - dla mnie to dużo lepsze matryce niż LCD.

No tak, tak samo jak i XG95. Posłużyłem się analogią aby oddać że niewielka poprawa obarczona jest często nieadekwatnym kosztem (czyt. podatek od nowości).

Opublikowano
Godzinę temu, bartiz napisał:

Mają niby mieć. B8 w necie już dostaniesz za ~4800 w 55 calach. 9 seria na pewno będzie dużo dużo droższa na starcie. Więc do pułapu 5k to pewnie znowu czekanie do marca 2020.

Bardziej polecają c8 niż b8. 

Ceny podobno tak się kształtują 

2018 2019 2019 vs 2018
55" C-series $2999 $2499 -$500
65" C-series $3999 $3499 -$500
77" C-series $9999 $6999 -$3000
55" E-series $3499 $3299 -$200
65" E-Series $4499 $4299 -$200
65" W-Series $6999 $6999 $0
77" W-series $14999 $12999 -$2000

Opublikowano

XG95 gorszy do XE93, ZF9 chociaż najlepszy hdr na rynku to jednak ogólnie gorszy od ZD9.

Sony coś leci sobie w kulki ostatnio.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powinniśmy założyć temat oled po 24m, pewnie wyszłoby na to że 99% ma to samo. 

• 1 rok później...
Opublikowano

@WisnieR odpal God of Wara tam bym chciał zobaczyć, dokładnie na tym samym momencie. 

Bo tu jest tak jak pisze @eX4cT_PL widać, też ze strasznie jasność ekranu zjechałeś bo takiej ciemnicy to nawet na oledach nie ma. 

Ja wiem, że każdy lubi to ma, ale zbyt długo pracowałem przy TV, żeby się łapać na takie zdjęcia (inni jak widzę się łapią) Jak byś zobaczył obok ten sam obraz na OLEdzie to w tedy może byś zrozumiał. TV który masz ma krawędziowe podświetlenie jeszcze, żeby to był direct to może bym uwierzył w Twoje zdjęcie, także racje masz kończymy temat bo to niema sensu tymczasem kolejni, którzy przeszli z LCD na OLEDA pieją z zachwytów  :)))))))

pozdro. 

14 godzin temu, Michał102 napisał:

No tak, ale też jak wielkim kiblem musi być TV, żeby za dnia zamiast czerni pokazywał tak niebieski obraz. 

Ewidentnie jest to sztucznie podkręcone, lub egzemplarz wadliwy. 

Nic nie jest podkręcone tak zachowuje się krawędziowe podświetlenie przy HDR w trudnych warunkach jakie tworzy gra GOW.

Masz też filmik obejrzy sobie jak to wygląda na żywo, fakt, że wybrał najgorszy moment ale przecież o to tu chodzi, w tedy różnica jest największa a i tak kamera Ci tego tak nie odda. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

O ile dobrze widać szarą czerń, ale bez tragedii bo ofc nie stoi oled obok, więc człowiek i tak nie myśli, to na szczęście niebieska abominacja się taka nie robi. Nu8002 radzi sobie spoko z czernią kiedy jest jej dużo, jak jest wymagająca scena to jak soul pisze, jest już gorzej. Na żywo ofc i tak jest inna bajka, ciężko zrobić dobre zdjęcie.

210a65cd194c4f5625e2cf12235f669a.jpg

1cda955a532160eff1c172691330202f.jpg

Opublikowano

No i tu już trochę to mleczko widać o którym jest mowa, dzięki Moldar. 

Opublikowano

Aha typy mi będą wmawiać co widzą, a czego nie widzą moje oczy i jeszcze insynuacje, że specjalnie modyfikuje ustawienia TV i aparatu, kombinuję i robię jakieś sztuczki tylko żeby dowieść czegoś na forum dla stulejarzy.

Witamy w internecie.

Opublikowano

Moldar ma ten sam TV co Ty więc...

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Tu się nie ma co miotać. Dobry LCD ma dobrą czerń, mam takiego dobrego LLCD sprzed 4 lat (wtedy był top) z matrycą 120hz VA i chociaż czerń jest za(pipi)ista to teraz gdy ja porównam do OLED tej samej marki to jest wielka różnica. Zdjęcia, ujęcia, zmienianie czerni nic nie da. Trzeba to zobaczyc jedno obok drugiego. 

Opublikowano

Jak tam soul, caly hud wciaż wyłączony w gierkach, bo boimy sie wypalen? XD jeszcze beda wmawiac, ze robią to dlatego, bo immersja

Opublikowano
2 minuty temu, 20inchDT napisał:

Jak tam soul, caly hud wciaż wyłączony w gierkach, bo boimy sie wypalen? XD jeszcze beda wmawiac, ze robią to dlatego, bo immersja

Nie już dawno mam to w dupie, taka przypadłość nie wiedzy, Ty też zawsze na każdą nowość byłeś taki mądry? śmiem wątpić. 

Jak człowiek wydaje ciężko zarobione kasę na taki TV to ma prawo się obawiać teraz już wiem, że nie słusznie dla tego innym mogę przekazać moje doświadczenia aby i oni nie szli w tym kierunku bo to droga donikąd bije się w pierś. 

Opublikowano

Ty się nie tłumacz tylko dawaj screena z czerwoną planszą!