Opublikowano 8 lutego 20232 l 16 minut temu, balon napisał: A widzisz do jakiego tematu mnie zaprosiłeś? Głębokie masz te biurko, może na odwrót siedzisz i szuflady masz po boku? <zaraz foty pójdą> weryfikacyjne Ty mistrzu, ale przecież nigdzie nie piszę, że ktoś może nie być happy z takiego konceptu i grania przy biurku. Dla mnie (typowo konsolowego gracza) to jest straszny shit (i tak miałem epizod, że grałem przy biurku na PC) i będę o tym wspominał przy wszelkich PC Wars. Jakby musiał tak grać to bym odpuścił stacjonarne granie. Nie mam TV na biurku, tylko przed na standzie do TV. Ale Ty mieszasz wątki, bez kitu. Co ma wielkość TV to tego przy czym/na czym się siedzi? Jak gram na M&K czy na kierownicy to gram przy biurku, jak na padzie to z kanapy, którą mam obok, tylko że to nie ma nic wspólnego z wielkością TV. Musisz zrozumieć, że to już nie średniowiecze i że granie na PC nie zawsze wiąże się z małym monitorem i siedzeniem na krześle przy biurku. Także Twój koncept tłumaczenia sobie "ok, mają lepszą jakość, ale na 15 calowym monitorku na taborecie" już się zestarzał, tak było za czasów PS3. Teraz musisz znaleźć sobie nowe usprawiedliwienie dla tłumaczenia sobie czemu nie masz dużo gorzej 14 minut temu, łom napisał: A to przepraszam bo zdawało mi się że wraz z Pipolino jesteś z obozu kalkulatora hdtv (który pokazuje że przy 48 calach siedzimy 1 metr od TV xd). 1.5m to sensowna odległość. Na metr to można się jedynie przysunąć jak się ciśnie w WRC na kierownicy z widokiem z kokpitu
Opublikowano 8 lutego 20232 l Oooo teraz już wiem, że nie opłaca się kupować 77 calowego OLEDa bo chowając twarz w ekranie laptopa będę miał takie samo p o l e w i d z e n i a
Opublikowano 8 lutego 20232 l Te pececiorze to 90% czasu o cyferkach, a 10% utwierdzanie się, że nie przepłacili.
Opublikowano 8 lutego 20232 l 52 minuty temu, tjery napisał: No to akurat logiczne, że to nie działa na zasadzie im bliżej to tym wiekszy ekran i tym lepiej:) tak samo jak przykładanie nosa do ekranu 15 cali na laptopie wszystko ma swoje granice. Cytat Oooo teraz już wiem, że nie opłaca się kupować 77 calowego OLEDa bo chowając twarz w ekranie laptopa będę miał takie samo p o l e w i d z e n i a Edytowane 8 lutego 20232 l przez tjery
Opublikowano 8 lutego 20232 l 17 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Te pececiorze to 90% czasu o cyferkach, a 10% utwierdzanie się, że nie przepłacili. No ale trzeba przyznać jedno. Ikonka beka z typa znalazła swoją grupę beneficjentów. Tak w ogóle witam ponownie Panie Paolo
Opublikowano 8 lutego 20232 l 17 minut temu, balon napisał: No ale trzeba przyznać jedno. Ikonka beka z typa znalazła swoją grupę beneficjentów. No idealna dla was, ludzie, którzy nie mają pojęcia o czym mówią przy zderzeniu się z argumentami zazwyczaj reagują ala próbą wyśmiania jak już nie wiedzą co mają powiedzieć, także na pewno często będziesz jej używał. Edytowane 8 lutego 20232 l przez tjery
Opublikowano 8 lutego 20232 l Kerwa ziomek ale co mam powiedzieć, że granie z bliska na małym ekranie i siedzenie na krześle biurowym będzie dla mnie lepsze niż pizgnięcie się po pracy na leżankę, odpalenie dobrego audi i bardzo dużego ekranu? No ile byś mi tematów eksperckich nie podesłał i zdjęć swojego biurka/PC standu oraz mega wygodnego krzesła to mnie nie przekonasz. Sterczy czy mam ci do za pomocą jakiegoś wzoru matematycznego przedstawić?
Opublikowano 8 lutego 20232 l Teraz, balon napisał: Kerwa ziomek ale co mam powiedzieć, że granie z bliska na małym ekranie i siedzenie na krześle biurowym będzie dla mnie lepsze niż pizgnięcie się po pracy na leżankę, odpalenie dobrego audi i bardzo dużego ekranu? No ile byś mi tematów eksperckich nie podesłał i zdjęć swojego biurka/PC standu oraz mega wygodnego krzesła to mnie nie przekonasz. Sterczy czy mam ci do za pomocą jakiegoś wzoru matematycznego przedstawić? Ja pierdykam, Ty serio jesteś niezbyt jarzliwy. Znowu jakieś bzdury o krzesłach, leżankach, audio, jakieś wywody w ogóle nie na temat.
Opublikowano 8 lutego 20232 l Nie wiem czy zauważyłeś czy nie, ale na tym forum (konsolowym jakby nie było) to nie licząc kilku osób, to większość tego nie jarzy. Na bank są za to miejsca w necie, że zamiast beki z typa byś miał plusiki i duży fejm za swój PC stand i Ergo krzesło.
Opublikowano 8 lutego 20232 l Wiecie co jest najśmieszniejsze w pecetowcach? Oni myślą że my nie wiemy, że od czasów ps2 kąkutery są mocniejsze i z pianą w pysku przychodzą i krzyczą że nie mamy prawa dobrze się bawić przy konsolowych UPOŚLEDZONYCH wersjach
Opublikowano 8 lutego 20232 l 13 minut temu, balon napisał: Nie wiem czy zauważyłeś czy nie, ale na tym forum (konsolowym jakby nie było) to nie licząc kilku osób, to większość tego nie jarzy. Na bank są za to miejsca w necie, że zamiast beki z typa byś miał plusiki i duży fejk za swój PC stand. TV stand. Taka podstawka/stojak pod TV. 11 minut temu, Pupcio napisał: Wiecie co jest najśmieszniejsze w pecetowcach? Oni myślą że my nie wiemy, że od czasów ps2 kąkutery są mocniejsze i z pianą w pysku przychodzą i krzyczą że nie mamy prawa dobrze się bawić przy konsolowych UPOŚLEDZONYCH wersjach E tam, ja zazwyczaj tylko odpowiadam na zaczepki w stronę PC, staram się nie kopać leżącego albo po prostu piszę o grafice jako części składowej danej gry co tu niektórzy odbierają jako "atak na konsole" 13 minut temu, balon napisał: Ergo krzesło. Co ty masz z tymi krzesłami? Jakaś mania prześladowcza? Może do lekarza warto się z tym udać. Edytowane 8 lutego 20232 l przez tjery
Opublikowano 8 lutego 20232 l 7 minut temu, tjery napisał: albo po prostu piszę o grafice jako części składowej danej gry co tu niektórzy odbierają jako "atak na konsole" W sumie to tylko o tym piszesz - jak przejrzeć twoje posty to jest albo analiza klatek albo jak chujowo jest na konsolach i wygląda to raczej jakbyś próbował nam (i przede wszystkim sobie) wytłumaczyć jaki to zrobiłeś zajebisty deal mając kartę za 11K, bo masz 4K/120 w jakimś crapie pokroju Forspoken.
Opublikowano 8 lutego 20232 l Ale forum komsolarzy fajne, nie? Jak ktoś napisze cokolwiek o grze, fabułce, mechanice a nie tylko o tym jak gra na Radeonie 9200SE ze sterownikami 21.37.001 ma szutering na v-syncu przy lekkim OC CPU
Opublikowano 8 lutego 20232 l 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: W sumie to tylko o tym piszesz - jak przejrzeć twoje posty to jest albo analiza klatek albo jak chujowo jest na konsolach i wygląda to raczej jakbyś próbował nam (i przede wszystkim sobie) wytłumaczyć jaki to zrobiłeś zajebisty deal mając kartę za 11K, bo masz 4K/120 w jakimś crapie pokroju Forspoken. No nie przesadzaj, o Forspoken jako o grze napisałem pewnie najwięcej w tym wątku a poza tym lubię technikalia, to pewnie stąd to się bierze Edytowane 8 lutego 20232 l przez tjery
Opublikowano 8 lutego 20232 l 7 minut temu, tjery napisał: Co ty masz z tymi krzesłami? Jakaś mania prześladowcza? Może do lekarza warto się z tym udać Jaram się nimi, bo mam taki w pracy i bardzo chciałbym na takim potem w domu siedzieć kolejne kilka h podczas grania. Moje skryte marzenie, ale nie stać mnie na takie rarytasy stąd tak naprawdę te nie szanowanie grania na PC i racjonalizowanie grania na konsolach, dużych ekranach, dobrych audio itp rzeczy dla plebsu.
Opublikowano 8 lutego 20232 l Ale już po tych kilkunastu postach doszło do Ciebie, że grając na PC nie trzeba siedzieć na krześle? Czy potrzebujesz jeszcze trochę czasu żeby to przetrawić? Dobre audio to też exclusive konsolowy, dobrze wiedzieć. Edytowane 8 lutego 20232 l przez tjery
Opublikowano 8 lutego 20232 l 11 minut temu, tjery napisał: Ale już po tych kilkunastu postach doszło do Ciebie, że grając na PC nie trzeba siedzieć na krześle? Czy potrzebujesz jeszcze trochę czasu żeby to przetrawić? Dobre audio to też exclusive konsolowy, dobrze wiedzieć. Oczywiście, że nie wiem dopiero od Ciebie się dowiedziałem. Jeszcze powiedz, że na PC jest lepsza grafika, i w cale nie trzeba wydać dużo pieniędzy aby gry się uruchamiały. To naprawdę będę w szoku. Co do krzesła, to ty siedzisz i mi to wystarczy
Opublikowano 8 lutego 20232 l 9 minut temu, balon napisał: Oczywiście, że nie wiem dopiero od Ciebie się dowiedziałem. Jeszcze powiedz, że na PC jest lepsza grafika, i w cale nie trzeba wydać dużo pieniędzy aby gry się uruchamiały. Co do krzesła, to ty siedzisz i mi to wystarczy No ciężko na nim nie siedzieć grając w gry FPP i strategie jak Bóg przykazał na M&K bądź w racery na kierownicy. Jak już Ci pisałem wcześniej na padzie gram, UWAGA UWAGA z LEŻANKI. Kosmos co? Edytowane 8 lutego 20232 l przez tjery
Opublikowano 8 lutego 20232 l 22 minuty temu, Krzysztof93 napisał: Ale forum komsolarzy fajne, nie? właśnie się zastanawiam czy to nie jakiś banita z elektrody pe el czy innego cdaction bo chuja pisze o gierkach poza wrzucaniem screenów z początku (potem pewnie już trzeba sprawdzać ustawienia w innym tytule i nie ma czasu grać) a nie dociera do niego że z tego pierdolenia o dlss vram sdkfz wwo ludzie tu mają bekę a ten się jeszcze tłumaczy i wkleja jakieś kurwa tabelki czy inne obrazki z danymi.
Opublikowano 8 lutego 20232 l 6 minut temu, balon napisał: Jesteś hardcorem. Podziwiam. Idealny temat na takie wysrywy. Hehe, lepiej próbuj jednak kończyć wątki tą ikonką beka z typa, bo po raz kolejny piszesz coś zupełnie z dupy nie mające żadnego związku z tym o czym jest rozmowa. 5 minut temu, messer88 napisał: właśnie się zastanawiam czy to nie jakiś banita z elektrody pe el czy innego cdaction bo chuja pisze o gierkach poza wrzucaniem screenów z początku (potem pewnie już trzeba sprawdzać ustawienia w innym tytule i nie ma czasu grać) a nie dociera do niego że z tego pierdolenia o dlss vram sdkfz wwo ludzie tu mają bekę a ten się jeszcze tłumaczy i wkleja jakieś kurwa tabelki czy inne obrazki z danymi. Huja masz beke, po prostu nic nie czaisz i jedyne co Ci pozostaje to wstawiać buźki. A screeny są z początku, bo potem już gram i nie zatrzymuje się specjalnie na robienie fotek. Edytowane 8 lutego 20232 l przez tjery
Opublikowano 8 lutego 20232 l Jedno jest pewne, nie ma co się za gierki zabierać bez porządnego PC. 11k to minimum to taki entry level za porządną kartę żeby ludzik skakał i szczelał w telewizorze i wtedy można jak chcesz z krzesła, pralki i leżanki. Premium audio też jest a listek na drzewie hen daleko poza zasięgiem zainteresowania kogokolwiek jest ostry jak mój piany stary. Nie pójdę z tobą na randkę jak nie masz nowego RTX'a