Kmiot 13 663 Opublikowano 19 maja 2018 Opublikowano 19 maja 2018 Leżał ten Alienation na dysku od czasów któregoś Plusa, ostatnio go odpaliłem od niechcenia i mnie zassało. Niby nic wyszukanego, ale wysokie stężenie funu płynącego z czyszczenia plansz. Nawet uzależniające gó'wno, bym napisał. Znacie Panowie podobne gierki? A wieczorkiem Celeste na słiczunia. Wszystkie truskawki/kryształowe seduszka prawilnie zaliczone. Obecnie lecę kolejne b-side (jestem w siódmym rozdziale) i nawet nie zliczę ile razy już miałem myśli, by zostawić tę grę, a jednak ekran po ekranie brnę dalej. Oczywiście zero frustracji (jakimś magicznym sposobem), a chęć porzucenia wynika raczej z faktu, że z b-side'ów nie czerpię już takiej przyjemności jak z podstawowej ścieżki. Tam rozgrywka była urozmaicona - można było szperać po levelach w poszukiwaniu sekretów, było odrobinę nieliniowo, można było więcej poimprowizować ze sposobem przejścia ekranu. Rozumiem, że b-side mają stanowić wyzwanie i test umiejętności, ale chyba nie jestem fanem pixel perfect plansz. Pewnie dlatego nigdy nie zapałałem miłością do Super Meat Boya. A jednak męczę dalej Celeste i pewnie w końcu ją przejdę w 100%, bo to wyłącznie kwestia czasu i cierpliwości w oczekiwaniu na idealny run. Póki co dawkuję sobie to oszczędnie, bo nie chcę, by mi zbrzydło. No i oczywiście bez Assist Mode, bo to dla lamusów.A słyszeliście, że używanie Assist Mode nie wyklucza zdobywania trofeów? Obecnie chyba co czwarty gracz na PS4 ma w Celeste platynę xd O jak gardzę, dlatego wybrałem wersję na Słicza, bo nie chcę być w tym skażonym gronie trophy hunterów. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 20 maja 2018 Opublikowano 20 maja 2018 Unterhanter 4 (tak wymawia moj znajomek ) - filmowosc od samego poczatku. Slyszalem, ze przewlekle to to, ze zanudze sie na smierc przydlugimi marszami i ze powielane schematy poprzednikow, a pozniej jeszcze The Lost Legacy to juz przesada i ogolny przesyt uniwersum. Ja jednak sie lekko wylamie i napisze, ze tego wlasnie oczekiwalem - skokow, walki, przygody i Drake’a w jego srodowisku naturalnym. Spodziewam sie podobienstw do konca gry, ale mi to odpowiada. Sa trofki za multi. Po raz pierwszy nie zdobede platyny w serii Nieodkryty. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 maja 2018 Opublikowano 21 maja 2018 W dniu 19.05.2018 o 20:36, Kmiot napisał: Znacie Panowie podobne gierki? Diablo, Torchlight. No i ideowo pasuje też Destiny i Borderlands. Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 21 maja 2018 Opublikowano 21 maja 2018 W Diablo i Torchlight jest SZCZELANIE? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 maja 2018 Opublikowano 21 maja 2018 No nie ale realnie gierki z założeń podobne tj chodzisz po levelach, bijesz, czekasz na RNG żeby wypadły fioletowe buty i tak w kółko macieju. Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 21 maja 2018 Opublikowano 21 maja 2018 Kurczę, w sumie zawsze kojarzyłem Diablo, ale nigdy nie myślałem o tej grze pod tym kątem. Wolę gdy jest dwugałkowe strzelanie, ale dałeś mi do myślenia i wezmę Diablo pod rozwagę. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 Zacząłem Alundre na psxa. Kurcze, na początku bardzo mi się podobało, ale teraz jak jestem gdzieś po 6h gry w 1/3 gry to niestety się wylamuje i chyba nawet nie skończę. Nie chce mi sie biegać po tych lokacjach i szukać celu podrozy, do tego mnóstwo tych zagadek środowiskowych których mam dosyć od 3 lokacji. Ehh coś ostatnio nic mi sie nie podoba. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 The Evil Within - po 2ch godzinach jest bardzo dobrze. Dla mnie jest to połączenie RE 4 i Siren: Blood Curse. Myślę że to było bardzo dobrze wydane 30 zł. 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 czerwca 2018 Opublikowano 1 czerwca 2018 (edytowane) kurła, jak kupiłem ps4 to sobie powiedziałem "spokojnie, jedna, dwie gierki na raz, cyk na pchli targ i można lecieć z kolejnymi", a tu po dwóch tygodniach już skyrim, wipeout omega collection, tew2, horizon, gta 5, Beyond Two Souls, PES 18 i Outlast z dlc xD inb4 czy jakiś dobrych gier tam nie było, to jeszcze ten bloodborne będzie na dniach chomikowanie gier, jak ja tego (pipi) nienawidzę Edytowane 1 czerwca 2018 przez c0ŕ 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 4 czerwca 2018 Opublikowano 4 czerwca 2018 W dniu 1.06.2018 o 18:19, c0ŕ napisał: chomikowanie gier, jak ja tego (pipi) nienawidzę polecam pojsc w minimalizm i ograniczyc liczbe swoich gier i konsol z +15 konsol i ~300 gier zszedlem do 3 konsol i 16 gier i czuje sie jak nowo narodzony Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 4 czerwca 2018 Opublikowano 4 czerwca 2018 i tak ogrywasz praktycznie tylko to co do recenzji Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 4 czerwca 2018 Opublikowano 4 czerwca 2018 jakoś udaje mi się ogrywać też swoje gierki Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 5 czerwca 2018 Opublikowano 5 czerwca 2018 Nie ma tematu do płaczu, więc pożalę się tutaj. Nie tyle zacząłem, co już naprawdę długi czas męczę ( z naciskiem na słowo "męczę") Mass Effect Andromeda. Gra została ostro zjechana przez większość, ale że póki nie dotknę, nie uwierzę, więc postanowiłem sam się z nią zmierzyć. Z jednej strony naprawdę fajnie i klimatycznie wykonana scenografia, która bardzo mocno koliduje z płytkimi i paskudnie animowanymi postaciami, generycznymi zadaniami typu skocz i przynieś, albo odwiedź n razy x punktów, dodajmy jeszcze do tego równie kiepsko napisane dialogi i wydawałoby się, że nawet kijem nie powinno się tej gry tykać. Z drugiej jednak strony trafiają się naprawdę fajne misje, (rzadko, bo rzadko, ale jednak), fantastyczne światy do zwiedzania (o czym wspomniałem wcześniej), a monotonię przerywa wesoła i przyjemna rozwałka. Wesoła i przyjemna, bo wrogowie to idioci. I tak gram sobie już, i gram, i widzę, że przede mną do zwiedzenia jeszcze dwie pełne planety, godziny kretyńskich dialogów, i grymasów głównego bohatera, dziesiątki możliwości zaliczenia osobników wszelkich ras oraz płci i dziennik zapełniony zadaniami rodem ze słabego mmo. Ale jakiem Polak: kupiłem, przejdę, co mi tam. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 5 czerwca 2018 Opublikowano 5 czerwca 2018 Ja tę abominację sprzedałem po jakiś 10-15 godzinach grania. Ostatnio pojawiła się ta promocja i zastanawiałem się czy tego nie kupić znowu i dokończyć, ale później przypomniało mi się jak bardzo wcurwiony byłem na nowego Mass Effect i stwierdziłem, że nawet te 30-40 zł to pieniądze wyrzucone w błoto. Ech, będzie boleć do końca generacji. Nienawidzę tej gry i tych wszystkich zaprzepaszczonych szans, które stały się jej udziałem. 1 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 5 czerwca 2018 Opublikowano 5 czerwca 2018 Zacząłem dziś zelde TP. I co? Taki sam gniot jak WW. Nudne dungeony, rozgrywka na jedną rękę i hoiowy design. Jedyne co fajne to ost. Widzę, że jedyną dobra Zelda 3D to BotW i oby seria szła w tym kierunku bo z tego co widzę to jedyna prawilna stara liniowa Zelda to Okami, a do reszty trzeba się mocno zmuszać. W Zeldy 2D nie grałem wiec nie oceniam, ale dla mnie obok Metroida 3D i SMG to kolejna przereklamowana seria od Nintendo, całe szczęście BotW gniecie jaja. 2 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 5 czerwca 2018 Opublikowano 5 czerwca 2018 Toc zawsze powtarzam ze 3D zeldy (poza botw) się nie umywają do tych dwuwymiarowych, ale kto by mnie tam słuchał. Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 7 czerwca 2018 Opublikowano 7 czerwca 2018 Darkest Dungeon na Switchu. Ciężko się połapać, ale gra kocur. Ten klimat i styl <3 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 8 czerwca 2018 Opublikowano 8 czerwca 2018 cyfrowka czy pudlo? jest pl? Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 8 czerwca 2018 Opublikowano 8 czerwca 2018 W pudełku piękny kawalerze. Jedyne 150 złociszy. Nie ma wersji PL. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 (edytowane) Wczoraj zacząłem KOTORa. Zawsze chciałem w to zagrać, bracia przeszli po parenascie razy, a jakoś nigdy nie zacząłem tylko patrzyłem jak grają. No i wczoraj zacząłem o 20 i dziś do 4 grałem. Dla mnie totalny rozpie.rdol - strasznie mi siadła rozgrywka, do tego fabula zapowiada się bardzo fajnie, miecze świetlne, blasterki, robię wszystko co się da i z każdym rozmawiam. Dawać mi ten miecz świetlny! Na razie gram jako light side i pewnie tak już zrobię całego runa. Edytowane 15 czerwca 2018 przez XM. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 8 godzin temu, XM. napisał: Wczoraj zacząłem KOTORa. Zawsze chciałem w to zagrać, bracia przeszli po parenascie razy, a jakoś nigdy nie zacząłem tylko patrzyłem jak grają. No i wczoraj zacząłem o 20 i dziś do 4 grałem. Dla mnie totalny rozpie.rdol - strasznie mi siadła rozgrywka, do tego fabula zapowiada się bardzo fajnie, miecze świetlne, blasterki, robię wszystko co się da i z każdym rozmawiam. Dawać mi ten miecz świetlny! Na razie gram jako light side i pewnie tak już zrobię całego runa. Brat przeszedł niedawno KOTORa i podobno w Hanie Solo jest troche smaczków z gry. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 24 czerwca 2018 Opublikowano 24 czerwca 2018 Dzisiaj pomiędzy meczami i po blamażu kopaczy pograłem trochę w Rez Infinite na kompie. Najlepsza wersja Reza zdecydowanie, aż żałuję, że nie mam zestawu vr. Ustawienie w opcjach czułości myszki na maksimum dało mi w pierwszych czterech planszach 100% shotdown i support item. A tu jeszcze piąty etap, lost area, trance mission i nowy kontent - area x. Piękna gierka. Może calaka spróbuję. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 (edytowane) W dniu 5.06.2018 o 20:35, Rayos napisał: Toc zawsze powtarzam ze 3D zeldy (poza botw) się nie umywają do tych dwuwymiarowych, ale kto by mnie tam słuchał. Do jakich zaliczysz a Link Between Worlds? Edytowane 25 czerwca 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Oczywiście, mówiąc o 2D zeldach mam na myśli te z widokiem z lotu ptaka, więc LBW zaliczam do tej właśnie grupy Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 To podobno najlepsza Zelda w 2D. Aż boję się sprawdzać inne. Następna w kolejce będzie oKaryna lub Majorka, żeby zmyć niesmak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi