Boomcio 4 044 Opublikowano 4 stycznia 2020 Opublikowano 4 stycznia 2020 Terminator Resistance. Póki co początek, ale to się raczej nie zmieni: Technicznie i graficznie padaka. W 2008 to był by hit. Reszta spoko. Fajna exploracja, szczelanie z shotguna i innych takich. Wabiki na roboty, bomby rurowe. Sam nie wiem. 1 Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 4 stycznia 2020 Opublikowano 4 stycznia 2020 @Wiolku, żona obcykana bardzo (sieciowe strzelanki to jej konik i jest w nich naprawdę mocna, więc skill jest). Poziom trudności? Jest ciężko, ale uczciwie. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że pomimo częstych zgonów, za każdym razem wracamy silniejsi (zdobyta waluta oraz doświadczenie pozwalające na levelowanie postaci zostaje z nami nawet po zgodnie). Wyzwanie jest całkiem duże, ale nie ma opcji by pojawiła się frustracja czy szybkie zniechęcenie. Zamiast tego wskakuje czynnik "dawaj jeszcze raz, dopakujemy bohaterów i tym razem bankowo nam się uda". Uwielbiam takie gry (choć są niebezpieczne uzależniające). Jeśli rozważasz zakup tej gry to... przestań. Po prostu nie gdybaj tylko kup (tym bardziej, że jest teraz w promocji na PS Store). Ja kupiłem cyfrę, ale wkrętka jest do tego stopnia, że złożyłem już zamówienie na wersję w pudełku (notabene ślicznym). Children of Morta to jedna z najlepszych gier w jakie grałem od... sam nie pamiętam. Przywodzi na myśl arcydzieła takie jak Dead Cells, Darkest Dungeon, Hollow Knight. Oczywiście znacząco się od nich różni, ale pachnie i smakuje tak samo (czyli wybornie) PO-LE-CAM! PS. Narracja i muzyka... ajjjj Generalnie cała gra jest pięknie udźwiękowiona. Wskoczyłem w nią bezpośrednio z The Surge 2 i to jest przepaść, autentycznie. Każde machnięcie szabelką przecinająca powietrze, każdy blok, unik czy dowolna inna czynność. "Duże" gry mógłby się tutaj wiele nauczyć. 1 1 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 4 stycznia 2020 Opublikowano 4 stycznia 2020 RESIDENT EVIL 4 No, w końcu nadszedł czas na ogranie rzekomego mejsasza gamingu xd wiele miałem podejść do tego tytułu, ale zawsze wymiękałem przez spjerdolone sterowanie. Tym razem się zaparłem i jadę z tematem, jest okejka. Szkoda, że wtedy Capcom nie umiał w porty na PC, bo to co odyebali, to jakiś niesmaczny żart xd Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 4 stycznia 2020 Opublikowano 4 stycznia 2020 sterowanie jest zayebiste przeciez Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 4 stycznia 2020 Opublikowano 4 stycznia 2020 kurła nie grałem w choćby jedną część re 1 Cytuj
Ukukuki 6 977 Opublikowano 4 stycznia 2020 Opublikowano 4 stycznia 2020 RE4 ograłem kiedyś na gacku, mam też edycję pudełkową na PC bez steam ale w to się grać nie dało. Coś tam było zwalone ale już mnie pamięć zawodzi. Wersja na steam jest poprawiona? Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 4 stycznia 2020 Opublikowano 4 stycznia 2020 43 minuty temu, maciucha napisał: kurła nie grałem w choćby jedną część re ja tak samo xd niedawno skończyłem REmake, teraz czwóreczka @Ukukuki no grać się da, ale randomowe dropy animacji, których nie da się poprawić trochę męczą bułę ; / interfejs z QTE też rzygowaty, no tragiczny port generalnie, a jak było jeszcze gorzej, to wolę nawet nie myśleć xd ale skoro nazwali to ultimate hd edition, to pewnie coś poprawiali. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 stycznia 2020 Opublikowano 4 stycznia 2020 Zazdroszczę, że przechodzisz to pierwszy raz. A w sumie, ja za każdym razem jak to przechodzę, to cieszę się tak samo Cytuj
Ukukuki 6 977 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 Mnie kusi bo wersja na PS2 miała więcej bonusów względem tej z GC kosztem grafiki a PCtowa wersja podobno bazuje na tej z PS2. Ciekawe na kiedy planują remake 4. Jak to będzie 2021 to spoko w sumie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 Wersje z dodatkami wychodziły na PS3 i PS4, także polecam ograć. A remake nie jest potrzebny. Cytuj
japco 275 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 8 godzin temu, Rozi napisał: A remake nie jest potrzebny. No nie jest, ale i tak bym kupował jak pojebany. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 Remake nie ma sensu bo re2 mechanika równa do re4. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 @Amer dzięki za taką zachętę! Żona noobi w gry, ale jak potrenuje to powinno być ok. Dead Nation razem przeszliśmy prawie całe i swego czasu Diabolo 3 xd Pokazałem jej zwiastun i jest zaintrygowana. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 W Overcooked graliście, Darek? Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 12 minut temu, Rozi napisał: W Overcooked graliście, Darek? Kamil, gra już na liście do kupienia, żeby pograć z jeszcze jedną parą we czwóreczkę Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 31 minut temu, Wiolku napisał: Kamil, gra już na liście do kupienia, żeby pograć z jeszcze jedną parą we czwóreczkę Bierz od razu dwójkę. Jest dużo fajniejsza, więcej poziomów, więcej dodatków (każdy wprowadza nowa mechanikę). Sama gra działa tez lepiej. Jak coś to chętnie zagram. Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 RE7. Grafika robi wrażenie. Kilka dobrych pomysłów. Bieganie do poprawki. Mam nadzieję, że gra nie jest za długa. Cytuj
drozdu7 2 782 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Zacząłem kilka dni temu Nioh, jestem w trzeciej krainie bo strasznie mnie to zassało. Mam nadzieję że wytrwam do końca, bo gra się cudownie póki co. Nie pamiętam czy kiedykolwiek tak dobrze wydałem 39 zł Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Sleeping Dogs: Definitive Edition Kiedyś przeszedłem na X360. Gra mi się świetnie, bo system walki kopiuje z Batmanów od Rocksteady, ale robi to jednak mniej elegancko. Tak czy siak oklepywanie azjatyskich ryjków daje radę. Model jazdy do dupy, ale jak się zamknie oczy to można jechać. Plan jest taki, aby wbić platynę. Zobaczymy. MotoGP 18 Na grę się czaiłem od dawna, aż jakiś czas temu kupiłem za grosze. Ruszyłem z karierą. Ze sportem mam tyle wspólnego, co pustynia z oceanem, ale swego czasu interesowałem się F1 i nawet w kilka gier zagrałem, więc sobie pomyślałem, że specjalnej różnicy nie ma. To się pomyliłem. Zacząłem od najniższej klasy i jeździło się fajnie. Wskoczyłem klasę wyżej tj. do MotoGP3 i teraz tam jestem. W pewnym momencie poczułem jednak znużenie, aż raz spróbowałem prawdziwego MotoGP i wsiąkłem na nowo. Ukończę sezon, wskoczę do MotoGP2, rozjadę towarzystwo i przesiądę się na prawdziwe bestie. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Mass Effect 2. Oj jak się ciesze że jeszcze mi na tamtej generacji został taki szpil do ogrania. Sporo rzeczy usprawniono lub zmieniono na przystępniejsze, choć elementy rpg (rozwój postaci, bronie) poszły pod nóż, ale to nie przeszkadza. Motyw z kompletowaniem drużyny podszedł bardzo i na razie gra mi się wybornie. 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 18 stycznia 2020 Opublikowano 18 stycznia 2020 No to czeka Cię wspaniała przygoda. Ja czekam na remaster. Coś w trawie piszczy, że jest szansa na takowy. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 18 stycznia 2020 Opublikowano 18 stycznia 2020 Catherine (Classic) Ty no fajna ta Katarzynka, jak już w miarę ogarnąłem szybkie i sprawne wspinanie się, to idę jak przeciąg póki co 5 piętro, w fabułce oczywiście yebać Katherine Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Grim Dawn (PC) - niedawno uporałem się z Diablo 3 (było "takie se" z małym plusem za kooperację) i naszła mnie chęć na sprawdzenie czegoś jeszcze w tym klimacie. Grim Dawn okazał się strzałem w dziesiątkę, przynajmniej póki co (jakieś 2h gry za mną). Oprawa i mroczna stylistyka podoba mi się zdecydowanie bardziej niż festiwalowe barwy z D3, podobnie zresztą jak... cała reszta tak naprawdę. Wiadomo, że ciężko jest oceniać już teraz, no ale skoro "właśnie zacząłem"... 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 Farming Simulator 19 [PS4] Przegrałem już kilkadziesiąt godzin, ale nigdy tak naprawdę się nie zaangażowałem w karierę na 100% i wczoraj się to zmieniło. Gra ma już tyle fajny modów na PS4, że wreszcie można zagrać upragniony scenariusz. Do tego mod Seasons całkowicie zmienia założenia gry, więc będzie wyzwanie. Zacząłem od zbudowania własnego gospodarstwa na mapie Wola Zabierzowska. Niestety element ten na konsolach kuleje niemiłosiernie i trzeba było pójść na sporo ustępstw. Na PC kreator działa o wiele lepiej a poza tym są mody, które ułatwiają budowanie. Na PS4 ten proces jest męczący i żmudny, ale po 4 godzinach udało mi się postawić farmę, która w mniej więcej 90% odpowiada moim wstępnym założeniom. Sporym minusem są również wolne miejsce na maszyny. Mamy do wykorzystania 1299 miejsc, ale po sprzedaniu wszystkiego na naszym koncie i tak widnieje około 500 miejsc zajętych, więc do dyspozycji mamy tylko około 800 miejsc. Po wybudowaniu farmy ta liczba zmalała do około 600, a niektóre maszyny ważą naprawdę dużo. Tak czy siak zamierzam wycisnąć z tej gry ostatnie soki, więc zapowiada się kilka pracowitych tygodni przede mną. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 Children of Morta Dzięki panie Spencerze za te cuda w Gamepassie. No bardzo mi się ta gra podoba Elegancki choć prosty system walki. Doskonały klimat. Intrygująca fabuła. Śliczny pixel-art. Nawet mechaniki rougelike, które mnie raczej odrzucają, tu jakoś bardzo nie wkurzają. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi