Skocz do zawartości

Właśnie zacząłem...

Rekomendowane odpowiedzi

Fani odrestaurowali pierwszego Raymana coś w deseń Sonic Manii. Świetnie to zrobili, jest wsparcie 16:9 i wyższa roździelczość, dużo customizacji sterowania czy dźwięku, nowe poziomy itd. Jakby Ubi to zrobiło i wydało spokojnie mogliby za to pociągnąć hajs.

BWgUFWj.jpg

Zapomniałem napisać jak się nazywa - Rayman Redemption.

Edytowane przez Dr.Czekolada
  • Plusik 2

Halo Reach, brakuje mi na tej generacji tego typu gier. Świetna muzyka, gameplay dalej sztos plus ten patos. Nawet dalej to ładnie wygląda. Podoba mi się ,że mamy tutaj korytarz ale na tyle szeroki do tego z rozwidleniami ,że możemy do danej potyczki podchodzić na kilka sposobów. Szczególnie dobrze to widać jak giniemy na danym etapie i wybieramy inny kierunek. Plus pole walki ma w sobie trochę taktycznego elementu. Można pójść bokiem i przykładowo zdobyć wieżyczkę albo pojazd. Każde większe starcie tutaj ma takie możliwości i to jest piękne. Do tego sam gameplay zróżnicowany poprzez różne misje/zadania. Raz przemykacie nocą, raz w drużynie, raz w pojeździe gdzie możecie wybrać czy chcecie być kierowcą czy obsługiwać działko albo gierka zmienia się na chwilę w strzelankę na szynach. Do tego inteligentni wrogowie którzy potrafią się wycofywać czy flankować, szczególne wrażenie robiło to w pierwszym Halo jak było to coś mało spotykanego. 

Uwielbiam tą serię i mam nadzieje ,że po dwóch słabszych odsłonach wróci na dawną pozycję. Chętnie też przygarnął bym samodzielny dodatek w klimatach ODST. Gra ma swój klimat i nigdy nie zgadzałem się z zarzutami ,że strzelamy do kolorowych krasnali. Dla mnie kompletnie nie jest to wada tylko sól tej gry. Coś innego i unikalnego. Nie widzę sensu równania gier w jeden sztywny klimat. Zresztą nie ma i nie było serii FPSów w klimatach space opery. 

• Plusik 1

Ja z kolei zacząłem trzeciego Far Cry'a, lol. Jakoś tak trafilem na ten wyciek szóstki, przypomniałem sobie, że jest ta promka na psnie za 12 zł, a i pamiętam, że jako go.wniarz się jaralem ta gra (lol), więc myślę sobie - dobra, wezmę. No i teraz się zastanawiam, dlaczego ja to ku.rwa zrobiłem xd

Sorry, po prostu musiałem to gdzieś z siebie wyrzucić. 

W sumie to ogrywam obecnie dwa tytuły:

DOOM 64 w wersji na Steam oraz pierwszy Kingdom Hearts w HD z GamePassa. O pierwszym niewiele jest o dodania: strzela się wyśmienicie, potwory przyjemnie ryczą dziurawione ołowiem, a chaingun ma takiego kopa, że powoduje opad kopary. :obama: Levele lecą jak szalone jeden po drugim. Za to przygoda Sory wyglądają w HD podejrzanie dobrze. Czy to jest jakiś remake? Chyba się polubimy.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...
W dniu 26.06.2020 o 21:20, Pupcio napisał:

Zaczynam 3 raz ni no kuni. Jak i tym razem się odbije to pyerdole tę grę A szkoda bo wygląda słodziutko :rayos:

Dobra yebać to chińskie (pipi) xD grałem 25h jestem w jakiejś lodowej jaskinii i dłużej nie dam rady. To jest chyba najgorszy model walki jaki widziałem w rpgu, fabuła też tam jakieś bzdety. Szkoda bo klimat i miejscówki są kapitalne (Level w brzuchu mamuśki wróżek xD ale to była poyebana akcja) animacje od ghibli też robią robotę ale serio już mam dość tego gameplayu

8 godzin temu, Pupcio napisał:

Dobra yebać to chińskie (pipi) xD grałem 25h jestem w jakiejś lodowej jaskinii i dłużej nie dam rady. To jest chyba najgorszy model walki jaki widziałem w rpgu, fabuła też tam jakieś bzdety. Szkoda bo klimat i miejscówki są kapitalne (Level w brzuchu mamuśki wróżek xD ale to była poyebana akcja) animacje od ghibli też robią robotę ale serio już mam dość tego gameplayu

Byłeś ostrzegany przez forumek. Ja nie wiem czy 5h wytrzymalem z tą gra.

Moze nie tak super zaczalem.bo kilka dobrych godzin mam przegranych ale pobralem z plusa I pykam w Rise of the Tomb Raider.

Jaka ta giereczka jest dobra! Przez unchartedy nie umialem przebrnac a tutaj wszystko.jest perfekt wywazone, fabula moze I dosc naiwna ale.skonstruowana tak ze interesuje co bedzie dalej. Swietne lokacje, rewelacyjna grafika, bardzo satysfakconujacy gameplay. Nie bylem fanem.serii ale bedzie trzeba obbadac te czesci.na obecna generacje.

• Plusik 1

Bo to zupełnie inne gry i podejścia do action adventure. Każda z tych serii ma mocne strony gdzie indziej - Uncharted to cinematic experience, efektowna jazda bez trzymanki, z fajna fabułką, świetnymi postaciami i spoko gunplayem (a w dwóch ostatnich częściach nawet zayebistym), a nowe Tomb Raidery to przede wszystkim eksploracja, metroidvania, gadżety i lekka swoboda (na minus brak fabuły i tylko Lara, którą człowiek zapamiętuje).
W każdym razie uwielbiam obydwie serie i chętnie przeplatam na zmianę - polecam oczywiście całą trylogię TRów, dla mnie akurat Rise jest najsłabsze (choć nadal bardzo dobre), a z kolei krytykowany Shadow podobał mi się chyba najbardziej (choć oczywiście największe wrażenie zorbiła jedynka).

Zacząłem Yakuzę Zero.

Dwie godziny za mną (przeszedłem pierwszy rozdział) i... Jezu Chryste, tych filmików jest tutaj naprawdę dużo. Wiedziałem, że sporo się tu ogląda, ale sprawdziłem w końcu na własną rękę i, co tu dużo mówić, troszkę mnie zmęczyła ta gra. Jasne, to dopiero początek, ledwie procent ukończenia gry za mną, ale mam nadzieję, że za chwilę proporcje trochę się odwrócą. 

• Plusik 1