Paolo1986 752 Opublikowano 29 grudnia 2023 Opublikowano 29 grudnia 2023 Dead Island (PS5) Na sam koniec roku postanowiłem jeszcze sprawdzić inną (podobną?) gierkę o zombiakach autorstwa polskiego Techlandu. Pierwsze wrażenie? Czysta, nieskrępowana rozwałka Pogram sobie naprzemiennie z Dying Light 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 System Shock 2023 Zastanawiałem się czy brać na premierę, ale z natłoku gier odpuściłem, ostatni Steam Sale pomógł w decyzji o zakupieniu i miałem odpalić na chwilę. W tej chwili porzuciłem inne tytuły i mam już ograne około 10 godzin, magiczny powrót do lat 90tych, zero znaczników, powolne zwiedzanie bazy i zbieranie zasobów. Klimacik pierwsza klasa, grafika stylizowana, wzorowana na klasyce, ale jednak czuć, że to remake, piękne efekty audiowizualne robią robotę. Gra zebrała od recenzentów jakieś 7/10 głównie, nie wiem czemu. Klasa, polecam każdemu, nawet jak się zgubisz gdzieś, to jest wyjście, takie Deus Ex, Bioshock, Prey 2017, tylko trudniejsze, trzeba czytać, rozkminiać, levele są otwarte, cała baza super zrobiona. Wszystkie te wyżej wymienione wzorowały się na tej grze. Z minusów nie można zmienić poziomu trudności w trakcie gry, no i trochę ciężko się gra (mimo, że gram na normal :), tutaj to jest jak hard w innych grach), ale zawsze można poeksplorować, jak się gdzieś zblokujesz. Kolejny minus to brak wersji konsolowej, może kiedyś się skuszą, gram na PC, problemów żadnych. Liczę, że odwiezą też kiedyś dwójkę, jak tak to biorę z miejsca. Grałem we wszystkie simy tego typu prócz Systemów 1 i 2, więc ten remake spadł jak z nieba :). Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 26 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Gra zebrała od recenzentów jakieś 7/10 głównie, nie wiem czemu. Ja doskonale wiem czemu. ;-) Gra jest super, ale mocno niedopracowana. Jak skończyłem napisałem tu nawet krótką reckę, nie pamietam czy dałem jakąś ocenę. Podobno jest na PC jakiś patch, który wydawca wstrzymuje do czasu premiery na konsolach. Nie wiem o co chodzi, ale patch bardzo by się przydał. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 (edytowane) 12 minut temu, dominalien napisał: Ja doskonale wiem czemu. ;-) Gra jest super, ale mocno niedopracowana. Jak skończyłem napisałem tu nawet krótką reckę, nie pamietam czy dałem jakąś ocenę. Podobno jest na PC jakiś patch, który wydawca wstrzymuje do czasu premiery na konsolach. Nie wiem o co chodzi, ale patch bardzo by się przydał. Gierka już po paru patchach, więc całkiem możliwe. Pewnie chodzi Ci o wersje 1.2, early 2024. Edytowane 30 grudnia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 SS1 wyprzedzal branze w tamtych czasach o kilka km. Gra zycia. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 W dniu 29.12.2023 o 10:42, Rtooj napisał: Tomb Raider (2013) Skończyłem na premierę, i przyznam że grając obecnie ciężko mi było sobie przypomnieć czy to wyszło na ps3 czy ps4. Patrząc jak ta wersja HD jest piękna, to sądziłem że oryginalna gra wyszła na ps4. No to Ci napiszę, że po skończeniu TR na XSX i natychmiastowej przesiadce na Rise of the Tomb Raider przeskok graficzny jest niemal piorunujący. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 19 godzin temu, LukeSpidey napisał: No to Ci napiszę, że po skończeniu TR na XSX i natychmiastowej przesiadce na Rise of the Tomb Raider przeskok graficzny jest niemal piorunujący. No właśnie gram już 2h i jest pieknie. Lece całą trylogię, 2 i 3 pierwszy raz. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 Szkoda tylko, że gry słabsze. Ja natomiast zacząłem RoboCop: Rogue City na Steam Deczku. Nie działa super, ale może być. FSR jest zwalony i źle wygląda, ale XeSS działa spoko. Bardzo miło się gra jak na razie. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 Godzinę temu, dominalien napisał: Szkoda tylko, że gry słabsze. Ja natomiast zacząłem RoboCop: Rogue City na Steam Deczku. Nie działa super, ale może być. FSR jest zwalony i źle wygląda, ale XeSS działa spoko. Bardzo miło się gra jak na razie. Xess jest bardzo dobry w Robocopie, podobnie jak ten scaling z Unreala, ale on wymaga trochę więcej zasobów. To cud, że UE5 w ogóle na decku się odpala :). 30 fps chociaż jest? Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: 30 fps chociaż jest? Potrafi być. To na szczęście powolna gra, nie mam problemów w rozgrywce. Nie zauważam wielkich korzyści z UE5. Wiem, że to kulowo brzmi że taka super nowa technologia, ale wszystko co dotychczas widziałem wygląda i działa chujowo. Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 Rok zaczynam od odświeżenia Wiedźmina 3 w wersji GOTY (tym razem Deck/PC). W okresie świąteczno - noworocznym wpadło już 40+ godzin i stale rośnie. Jak pomyślę ile jeszcze dobra przede mną to morale od razu idzie do góry. Niedościgniony wzór i najlepiej wydane pieniądze w przeliczeniu na zabawo - godziny w historii gamingu. Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Nowy rok nowy residencik Biorę się za 0. Jako że już gram na laktosie to zainstalowałem sobie 3 super mody. Na skrzynki w grze żeby się nie wkurzać, na ładniej wyglądające oświetlenie i na ryjec rebeki który teraz wygląda jak w gamecubowej wersji bo na ten z remastera nie idzie patrzeć. Zapowiada się FAJNIE 1 2 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Jak sobie przypomne to żonglowanie postaciami i itemkami to łojesuu, ale pewnie z tym modem lepiej wjeżdża. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Właśnie zacząłem Spiderman 2. Początek bardzo efektowny i dynamiczny ale wszystkiego tyle na start srają. Tu taki skill, tu taki, tu to trzeba ulepszyć (nie można czegoś innego), potem to, teraz zrób to, użyj tej mocy itp. Jak ja tego nie lubię, brrrr. No nic pewno z czasem się przekonam (SM i Morales mi się podobały) i zrobić się „spokojniej”/kameralniej, ale pierwsze odczucia świeżo po świetnych korytarzykowym GoW Valhalla i Mario Wonder mocno średnie Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Nowy rok, więc wjeżdża Yakuza Kiwami 2. Widzę ogromną różnicę względem Kiwami 1. Myślałem, że 1 była już na nowym silniku, ale widzę że chyba K2 dopiero jest na silniku z Y6? Nie zagłębiałem się w temat, ale aż dziwnie się czuje wchodząc do sklepiku bez loadingu Kiryu ratuje Tojo Clan po raz kolejny! 1 Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia po w sumie jedynka chyba też była na nowym silniku wydaje mi się że 3 i 4 to jakiś gówno silnik a 5,0 i kiwi 1 to też inny. A potem wjechał cały na biało potężny dragon engine Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia (edytowane) Kiwami 2 fantastycza część, druga najlepsza po zerowej i pierwsza na Dragonie. Ciekawe, czy doczekamy się w tym roku K3. Edytowane 1 stycznia przez KrYcHu_89 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia (edytowane) Nie bić, moje pierwsze podejście ever, po 3h jest mega dobrze, sentymentu do części 2d nie mam więc na chłodno. Edytowane 1 stycznia przez Daffy 7 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia 9 godzin temu, Pupcio napisał: Nowy rok nowy residencik Biorę się za 0. Jako że już gram na laktosie to zainstalowałem sobie 3 super mody. Na skrzynki w grze żeby się nie wkurzać, na ładniej wyglądające oświetlenie i na ryjec rebeki który teraz wygląda jak w gamecubowej wersji bo na ten z remastera nie idzie patrzeć. Zapowiada się FAJNIE No modzik na item boxa to jest game changer dla tej gry. Eliminacja najczęściej wymienianego minusika tej gry. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia Boltgun, dawno w tak dobrego FPSa nie grałem. Jest fun ze strzelania Tak dobrze ,że teraz gram na Decku i w jeden dzień wpadło mi kilka godzin. Switchowej wersji jednak nie polecam jak coś. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia A Plague Tale Requiem Które dziś wylądowało w psplusie. Pograłem tylko godzinkę, więc pozatym, że lepiej wygląda od jedynki, nie mogę nic więcej powiedzieć. Evil West Jak wyżej, szykuje się ciekawa, odprężająca młócka. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 5 stycznia Opublikowano 5 stycznia Guardians of the Galaxy Z epica. Szykuje się backlogowe GOTY 2021 1 Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Zacząłem wczoraj bayonette, jakie cudo okazuje się że ja lubie slashery tylko ten devil may cry to taki yebany zamulacz w tym gatunku i robi złą reklame 3 4 Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia RE4 i Bayonetta - dwie najlepsze gry z gatunku AKCJA. Obie z poteznym replayability, no moge w nie grac bez konca. Dobrze, ze sie w koncu nawrociles. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi