Skocz do zawartości

Właśnie zacząłem...

Featured Replies

Opublikowano

Że w HL2 słaby gunplay ? :kekw:Przecież taki shotgun w Half-Life 2 to najlepszy shotgun w grach ever :lapka:

Edytowane przez Szermac

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 295,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Po skończeniu RE7, poszedłem ochoczo do sklepu po coś nowego. Wybór padł na Uncharted 4. W końcu jest 2020, to chyba nadszedł czas.   Właśnie dotarłem do Szkocji i jest wszystko, czego bym s

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Hotline Miami  Ktoś tam polecał, że niby fajne. Pograłem jakieś może z 20 min i nie powiem jest ciekawie. Bardzo fajna muza i trochę kombinowania bo jest się na strzała. Grafa niestety

• Dostałem impulsu pod wpływem lektury o najlepszych jrpgach. Szybkie ściąganie emulatora epsxe, podpięcie dual shocka 3 na kompie i już od wczoraj naginam w Chrono Crossa. Parę lat temu zrobi

Opublikowano

To strzelanie napewno jest specyficzne, szczególnie z dzisiejszej perspektywy.

Zresztą Gravity Gun to jedyna broń która się liczy :)

nie wiem, mi się wydaje że to jedna z najważniejszych gier wszechczasów, a dla gatunku fps napewno

Opublikowano

Mi się najbardziej podobał w tej grze jednak klimat i takie drobne smaczki, ktorę czynią tą grę giereczke mojego życia.

Peany nt. fizyki to do dzisiaj piszą jeśli chodzi o silnik source, ale mi najbardziej wbijo się w pamięć ten dziwny dzwięk gdy zabijesz kombinat. Feelsy za kazdym razem, do tego na otwartej przestrzeni dochodzi efekt echo :banderas:

Ostatnio nawet sie złapałem jak byłem u siebie w garażu i gdy chodziłem po nim pierwszy raz usłyszałem taki sam dzwięki jaki był w HL1 gdy chodzi się po korytarzach i jest takie specyficzne echo. Myślałem, że to echo było przesadzone do czasu gdy nie usłyszałem tego dzwieku ponownie na żywo po 20stu latach. Ci ludzie z Valve jeśli chodzi o inżynierie dźwięku w grach to wyprzedzili swoje czasy.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Miła gra natomiast może obciągnąć half life 1 a w szczególności wybitnej black mesie:gigabeta:

Opublikowano

Jak pisałem wcześniej. Doskonale rozumiem przełomowość tego tytułu. I wierzę, że można mieć do niego sentyment. Ba, niektóre elementy są imponujące nawet dziś po 20 latach od premiery. Ja jednak sentymentu nie mam, więc z całym szacunkiem do tego tytułu, odpuszczam po kilku godzinach grania

Opublikowano

Starcraft 2 Hearth of the Swarm. Rozumiem już skąd decyzja o wydaniu osobno każdej kampanii, one są po prostu wielkie i widać ogromne napracowanie żeby były epickie i zróżnicowane. To jest chyba RTS ostateczny :) Jedyne co mnie denerwuje to te misje ewolucyjne. Strata czasu

Opublikowano

No świetny RTS, miło wspominam zagrywanie się w to cudo. To była jedna z pierwszych gierek którą ogrywałem w 2018 roku po złożeniu komputera. 

Ja właśnie zaczynam Psychonauts 2, miałem ochotę na platformówkę ale po 2h szczerze mówiąc wiele tutaj platformowania nie ma. Strasznie przegadana gra a ja mam bardzo wywalone na takie rzeczy w platformówkach :/ 

Opublikowano

Jak dwójka jest podobna do jedynki to raczej platformówki mało w niej. Jak na PC chcesz to podobno Hat in Time jest spoko

Opublikowano

Kurde to słabo bo nigdy nie grałem w jedynkę i spodziewałem się typowego platformera. Dam jeszcze szansę ale na razie lekki zawód. Gram na PS5 bo mam pudełko ale na steam też mam xd

Opublikowano

To raczej średnio trafiłeś chociaż jak już odpaliłeś to dałbym szanse i tak bo gra jest genialna.

Opublikowano

Mi jedynka tak średnio podeszła, nie podobał mi się wykręcony design. Sam gameplay był ok, ale tak jak pisałem, to bardziej przygodówka w elementami platformera.

Opublikowano
  W dniu 22.03.2024 o 23:41, Szermac napisał(a):

Że w HL2 słaby gunplay ? :kekw:Przecież taki shotgun w Half-Life 2 to najlepszy shotgun w grach ever :lapka:

No może jak się nie grało w RE4 i Feara

Opublikowano

Zacząłem Resident evil survivor. Odpalone w celu sprawdzenia czy działa, ale mi się spodobało więc przejde całe :wujaszek:

Zrzut ekranu 2024-03-27 211135.jpg

Opublikowano

Po latach odpaliłem jedną z moich gier „życia” :leo::lapka: na oleeziku bożym:banderas:

Ja wiem, że krótka, że korytarz, że brak craftingu ;) i levelowania ;), że kończy się w najlepszym momencie, ale jakby podbić rozdzielczość, dodać dobry HDR to byłby jeden z ładniejszych tytułów nadal. Do tego ten klimat, plastyka, muzyka i voice acting. No jestem fanem :) Dla mnie bezapelacyjnie najmocniejsze 6-7/10 w historii gameningu!

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Wielka szkoda, że nie rozbudowali tej gry/uniwersum bardziej. Bezapelacyjnie niewykorzystany potencjał.

Opublikowano

Ja gierkę wziąłem na premierę i do dziś mam swoje kopie na półce jak i w serduszku :) 

Opublikowano
  W dniu 3.04.2024 o 20:29, Ukukuki napisał(a):

Każdy tam ma jakieś swoje ulubione drewno. z PS4 to ja bardzo lubię MediEvil. 

Oj ja też, ale to wiadomo przez kult z PSX, choć same drewno z czasów PS4 też się dla mnie wybroniło. 

Opublikowano

Moje najgorsze 5 godzin w tamtej genracji

Opublikowano

Pumpkin Jack - polecam jak ktoś ma ochotę na platformowkę w vibie 6/7 generacji i Medievil. Fajna gierka z humorkiem :)

Pokaż ukrytą zawartość