Pupcio 18 272 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Co do rimejku to imo wygląda tragicznie. Te gry nie były tworzone z myślą o perspektywie 3d więc przeniesienie tych miejscówek 1:1 wygląda conajmniej komicznie. Zresztą f1 i f2 tylko sprawiają wrażenie gier które są niegrywalne w dzisiejszych czasach ale wystarczy pograć pół godzinki i nawet ludzie którzy ich nigdy nie ruszali szybko się wkręcą Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Dużo mogę zrozumieć, ale jak wycinają możliwość zabijania dzieci, to już jest przegięcie i literally unplayable. Dzięki za info, poogarniam te pacze. Mam nadzieję, że znajdzie się też jakiś pozwalający na konfiguowanie przycisków na klawie, bo mi się nie podoba to domyślne. Cytat Zresztą f1 i f2 tylko sprawiają wrażenie gier które są niegrywalne w dzisiejszych czasach ale wystarczy pograć pół godzinki i nawet ludzie którzy ich nigdy nie ruszali szybko się wkręcą Niektórych pewnie odstraszy grafika. Ja wiedziałem, że ta gra jest stara i brzydka, ale nie że aż tak xd oczywiście to najmniejszy problem w przypadku tego typu produkcji, ale i tak można się zdziwić jeżeli nigdy wcześniej nie miało się kontaktu z tymi klasykami. Fajnie jakby powstał remake, tylko taki który by odświeżył tę produkcję wizualnie, ale nie ingerował przy tym w rozgrywkę. Edytowane 4 Czerwca przez Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Warto zainstalować Restoration Project. Przywraca trochę contentu, który nie zdążył wyjść do finalnej wersji. Nie wiem czy wersja gog ma defaultowo ale są mody na skalowanie obrazu pod HD i 16:9. Sam gram ale w roździałce 1366x768 bo cokolwiek wyżej i ledwo widać co jest napisane albo co klikam. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, Josh napisał(a): Dużo mogę zrozumieć, ale jak wycinają możliwość zabijania dzieci, to już jest przegięcie i literally unplayable. Dzięki za info, poogarniam te pacze. Mam nadzieję, że znajdzie się też jakiś pozwalający na konfiguowanie przycisków na klawie, bo mi się nie podoba to domyślne. Niektórych pewnie odstraszy grafika. Ja wiedziałem, że ta gra jest stara i brzydka, ale nie że aż tak xd oczywiście to najmniejszy problem w przypadku tego typu produkcji, ale i tak można się zdziwić jeżeli nigdy wcześniej nie miało się kontaktu z tymi klasykami. Fajnie jakby powstał remake, tylko taki który by odświeżył tę produkcję wizualnie, ale nie ingerował przy tym w rozgrywkę. Starczyłoby zrobić remake w izometrycznym 3D na poziomie Wastelanda 3 i hit murowany. Grafika jest wyjątkowo słaba w F1 i 2. Nigdy nie było nawet remasterów, podczas gdy gry na Infinity Engine dostała każda po jednym. Edytowane 4 Czerwca przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 155 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca @Josh - Poziom trudności walki zmienia ilość wrogów podczas losowych spotkań na mapie. Poziom gry obniża ci część umiejętności. I po przejściu gry polecam replay upośledzoną postacią (IN 3) - niektóre dialogi to komediowe złoto I byś się wstydził tak późno ogrywać klasyki, które zapoczątkowały serię Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Wiem, brzydzę się sam sobą. Ale przynajmniej Sajlenciki ograne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Grafika nie jest słaba, jest nieśmiertelna i nigdy się nie zestarzeje tak jak w innych izometrycznych klasykach z późnych 90 i wczesnych 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 55 minut temu, GearsUp napisał(a): Grafika nie jest słaba, jest nieśmiertelna i nigdy się nie zestarzeje tak jak w innych izometrycznych klasykach z późnych 90 i wczesnych 2000. Akurat Fallout 1 i 2 bym wyjebał z tej listy na pysk, te gry jak na 2D prerender się średnio zestarzały i dużo lepiej wyglądały na monitorach CRT. Co innego gry na Infinity Engine, czy Twierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 031 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Fallouty 1 i 2 już w okolicach jak wychodziły wyglądały tragicznie. Nie odbieram tym grom nic, ale akurat graficznie ssały mocno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Oprócz ślicznych animacji rozpadających się ciał to w falloutach nie ma na czym zawiesić oka niestety. Piękne prerenderowane tła to były wtedy na konsolach a nie te pctowe szarobure cosie Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Imo starczyłoby podrasować graficzkę od tego co ma np. Fallout Tactics z 2001 i już aż tak by nie straszyła. Tak właśnie zrobili w Baldurach przenieśli jedynkę na silnik 2 najpierw modami, a potem Beamdog oficjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Fallout 1 prezentował się całkiem ok bo oprócz średnio zrobionego otoczenia (trochę za często powtarzały się elementy z których są zbudowane lokacje) miał fajne animacje postrzałów, świetnie wyglądające gadające głowy, dobrze wykonane postacie i elegancki design. Nie ma co porównywać do pre-renderowanych gier z konsol bo to całkiem inny styl graficzny (bliżej do np. Diablo). Za to Fallout 2 nie poszedł do przodu z grafiką a dodatkowo przez większe rozbudowanie bardziej czuć recykling i tutaj się zgodzę że koło premiery nie robił dobrego wrażenia, ale nadal ten styl nie gryzie w gałki oczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 15 minut temu, łom napisał(a): Fallout 1 prezentował się całkiem ok bo oprócz średnio zrobionego otoczenia (trochę za często powtarzały się elementy z których są zbudowane lokacje) miał fajne animacje postrzałów, świetnie wyglądające gadające głowy, dobrze wykonane postacie i elegancki design. Nie ma co porównywać do pre-renderowanych gier z konsol bo to całkiem inny styl graficzny (bliżej do np. Diablo). Za to Fallout 2 nie poszedł do przodu z grafiką a dodatkowo przez większe rozbudowanie bardziej czuć recykling i tutaj się zgodzę że koło premiery nie robił dobrego wrażenia, ale nadal ten styl nie gryzie w gałki oczne. Ta sama sytuacja z Diablo 2 i Diablo 1. Taki remake Fallouta 1 i 2 z przeskakiwaniem grafiki na guzik jak Diablo Ressurected to by było coś . Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 36 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Taki remake Fallouta 1 i 2 z przeskakiwaniem grafiki na guzik jak Diablo Ressurected to by było coś . Ta szarobura stylistyka idealnie się wpisywała w te gry, nie wyobrażam sobie Falloutów z inną graficzką. Remake by nie przeszedł w obecnych czasach z uwagi na linie dialogowe, gra musiałaby zostać okrojona z wielu smaczków, które tworzyły cały klimat tych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 1 minutę temu, GearsUp napisał(a): Ta szarobura stylistyka idealnie się wpisywała w te gry, nie wyobrażam sobie Falloutów z inną graficzką. Remake by nie przeszedł w obecnych czasach z uwagi na linie dialogowe, gra musiałaby zostać okrojona z wielu smaczków, które tworzyły cały klimat tych gier. Niestety prawda, modderzy musieliby się napracować przywracając niektóre rzeczy, no trudne sprawy xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 38 minut temu, GearsUp napisał(a): Ta szarobura stylistyka idealnie się wpisywała w te gry, nie wyobrażam sobie Falloutów z inną graficzką. Remake by nie przeszedł w obecnych czasach z uwagi na linie dialogowe, gra musiałaby zostać okrojona z wielu smaczków, które tworzyły cały klimat tych gier. Przeglądałem listę modów do F2 i znalazłem takiego, który zmienia grafikę niektórych obiektów na czystszą, np. ujebane syfem łóżka zamienione na takie ze świeżo wyprasowaną pościelą lub też usuwa rdzę z broni. No tak, idealnie wpasowuje się to w klimat brudnego post-apo Anyway, nowe Resoration Project zainstalowane, fajnie że od razu spolszcza grę. Jak się spodziewałem sejwy poszły się walić, więc dobrze, że daleko nie doszedłem. Lecim już teraz na serio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 858 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Fallout 2 już w roku premiery był przestarzały, te gry miały kosmicznie niskie wymagania ale na 15 calowych CRT wyglądały super. Remake nie ma sensu, zbyt wiele zostanie z gry wycięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Nie wiem ja tych gier w 3d jakoś nie czuję. Wasteland 2 dla mnie bez klimatu i wyglądał mega biednie już na premierę. Nie wyobrażam sobie Nekropol w innej wersji niż OG. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 031 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Skoro Diablo 2 dało się zrobić to i Fallouta by odnowili dobrze. Graficznie. Bo reszta to sweetbaby inc Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Cośtam dzisiaj pograłem w tego Falloucika, akurat dziewczyna weszła do pokoju i do mnie z takim tekstem "O, Simsy sobie odpaliłeś?" Dałem jej 10 minut na spakowanie swoich rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 4 godziny temu, Homelander napisał(a): Skoro Diablo 2 dało się zrobić to i Fallouta by odnowili dobrze. Graficznie. Bo reszta to sweetbaby inc Przypominam że marka należy do Todda więc graficznie nie będzie lepiej niż w og Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 174 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Kurde, Fallout 2 to jedyna odsłona z głównej serii której nie skończyłem. Jak poczytałem wpisy teraz to chyba też spróbuję z jakimiś usprawniającymi modami. Fallout Tactics warto odgrzebywać w razie czego czy lepiej przemilczeć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 155 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 11 minut temu, suteq napisał(a): Kurde, Fallout 2 to jedyna odsłona z głównej serii której nie skończyłem. Jak poczytałem wpisy teraz to chyba też spróbuję z jakimiś usprawniającymi modami. Fallout Tactics warto odgrzebywać w razie czego czy lepiej przemilczeć? Średniacka strategia z nikłą domieszką RPG nie połączona fabularnie z żadną częścią serii. Możesz odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Ciężka sprawa z tym Tacticsem ja po latach już nie dałem rady Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 858 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Ja polecam i lubię Fallout Tactics ale nalezy pamiętać ,że to zupełnie inna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi