Boomcio 4 024 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Na USG Ishimura jest reaktor atomowy, który trzeba aktywować na początku gry. Jeżeli tego nie zrobisz to właśnie taki będzie efekt. Co ciekawe efekt ten będzie się pogłębiał aż do całkowitego odcięcia. Nawet sygnalizacja alarmowa się wyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 331 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Jakiś randomowy longplay z Jutuba, ziomek też ma chyba schrzanione ustawienia Nie no, z tym że przez większość gry tak to wygląda to przesadziłem, ale fakt że jak są jakieś tonące w mroku lokacje (a jest ich dużo), to gówno widać i żadne grzebanie w ustawieniach nie pomoże (chyba że klepnie się jasnośc na max). Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca To jest niemozliwe zeby ktos tak gral. Przeciez tam hu.ja widac a nie detale. To przechodzi ludzkie pojecie Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Często trzeba sobie rozjaśnić ustawienia, bo na oledzie nawet jak sie ustawi dobrze, to w niektorych lokacjach jest za ciemno. HDR nie zawsze działa tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza
mefisto85 11 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Final Fantasy VIII. Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 174 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Niezły graczyk z tego Kazuo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 856 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca W dniu 5.06.2024 o 09:27, GearsUp napisał(a): Ta szarobura stylistyka idealnie się wpisywała w te gry, nie wyobrażam sobie Falloutów z inną graficzką. Remake by nie przeszedł w obecnych czasach z uwagi na linie dialogowe, gra musiałaby zostać okrojona z wielu smaczków, które tworzyły cały klimat tych gier. W dniu 5.06.2024 o 18:18, Pupcio napisał(a): Przypominam że marka należy do Todda więc graficznie nie będzie lepiej niż w og @Josh Wracając do dyskusji o remake Fallouta 1 czy 2 sam Todd chłopaki się odniósł. https://www.gry-online.pl/newsroom/fallout-1-i-2-nie-dla-konsol-todd-howard-nie-widzi-sensu-odswieza/z9299cb Także króciutko z zagrajmerami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 154 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 20 minut temu, Ukukuki napisał(a): @Josh Wracając do dyskusji o remake Fallouta 1 czy 2 sam Todd chłopaki się odniósł. https://www.gry-online.pl/newsroom/fallout-1-i-2-nie-dla-konsol-todd-howard-nie-widzi-sensu-odswieza/z9299cb Także króciutko z zagrajmerami. I dobrze. Wyobrażacie sobie kreator postaci z klasycznych Falloutów i 57 opcji do wyboru po kliknięciu w "płeć"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Todd nie jest głupi, nie może się wkopać z odświeżeniem 1 i 2 bo ludzie się dowiedzą jak bardzo bethesda ssie pałe z tymi falloutami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 331 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Właśnie zacząłem questa z typem co mu zginął zegarek. Pierwszym podejrzanym jest murzyn mieszkający w osranej szopie, któremu trzeba spuścić wpierdol Agent Man ma rację, może lepiej niech nie ruszają tych klasyków, bo inaczej Tołdi z ekipą będą musieli wyciąć połowę zawartości a drugą połowę pozmieniać, żeby te gry trafiły do "współczesnych odbiorców" Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 856 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca No ciekawe co by zrobili z jednym z rozwiązań dialogu gdzie kończy się gwałtem przez mutanta xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 154 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 5 godzin temu, Ukukuki napisał(a): No ciekawe co by zrobili z jednym z rozwiązań dialogu gdzie kończy się gwałtem przez mutanta xd Zamiast bycia zabawką seksualną musieli byśmy mu pomóc pomalować włosy na różowo To, albo jakaś inna sraka napisana we współpracy z SBI. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Zacząłem sobie Enslaved, zapowiada się miła gra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Wlasnie takich gier mi w obecnej generacji brakuje najbardziej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 174 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Takich to znaczy jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 331 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Słabych. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Enslaved dobra gierka, takie uczciwe 7/10 chyba Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 6 minut temu, suteq napisał(a): Takich to znaczy jakich? Krotkich, skondensowanych, do pogrania 1-2 levele w 30-40 minut bez open worlda itd. Takie klasyczne AA tamtej ery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 174 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca No ja mam wrażenie że teraz jest powolny renesans takich skondensowanych gier. Kiedyś wszyscy w open worldy szli ale że koszty i czas potrzebny na stworzenie takich gier wzrósł to dużo studiów celuje w przygody na max 10h. Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Enslaved fajne. Dupy nie urywa, solidna zabawa i fabularnie i grywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 3 minuty temu, suteq napisał(a): No ja mam wrażenie że teraz jest powolny renesans takich skondensowanych gier. Kiedyś wszyscy w open worldy szli ale że koszty i czas potrzebny na stworzenie takich gier wzrósł to dużo studiów celuje w przygody na max 10h. Wez podrzuc kilka tytulow tego typu (pytam bez zlosliwosci), tylko nie pixelowe indyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 174 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 43 minuty temu, pawelgr5 napisał(a): Wez podrzuc kilka tytulow tego typu (pytam bez zlosliwosci), tylko nie pixelowe indyki. Ale ogólnie czy z konkretnych gatunków? Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 1 minutę temu, suteq napisał(a): Ale ogólnie czy z konkretnych gatunków? Wlasnie takich akcyjniakow TPP na 10h bez open worlda itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 331 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Daymare 1994, Evil West, Kena, Pumpkin Jack, Wanted Dead, Alone in the Dark 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca U mnie monotematycznie. W ramach przechodzenia od kilku miesięcy całej serii Ace Combat odpaliłem na PS5 Ace Combat 7. No muszę przyznać, że pierwsze wrażenie o wiele lepsze, niż kiedy grałem pierwszy raz kilka lat temu. Może wtedy trochę przesadziłem z krytyką tej odsłony przez okulary nostalgii, bo jednak wiele rzeczy robi ona dobrze. Przynajmniej początek jest bardzo obiecujący, a misje zróżnicowane. Potem trochę tempo opada, a fabuła jednak smęci. Ale ostatecznie zobaczymy po przejściu całości. Uparłem się, że nie będę ruszał multiplayera, ani powtarzał żadnych misji, żeby sprawdzić, ile można odblokować samą kampanią fabularną. Gra nie ma upgrade'u na PS5, ale mimo tego wygląda ładnie i działa bardzo płynnie. Dobrze się gra. Oprócz tego, po wypiciu kilku piw , wgrałem sobie na Anbernica również Ace Combat 3 w wersji EU, oraz Ace Combat Advance na GBA. AC Advance chciałem odhaczyć dla zasady, bo myślałem, że jak cała seria, to cała. No ale kurde, nie, to jest tragedia nie warta mojego czasu i nerwów. Nawet pierwszej misji nie skończyłem. Sterowanie jakieś dziwne a sama gra to nudny shooterek z widokiem z góry. Nawet jak na GBA to jest słabizna. Bardziej ciekawostka, niż cokolwiek, co bym uznał za odsłonę serii. Natomiast odpalając AC3 w wersji zachodniej poczułem się, jakbym uruchomił grę kupioną lata temu na bazarze od ruskich. Tj. okrojoną wersję oryginału. Bo na tle ukończonego niedawno japończyka tak właśnie wersja angielska wygląda. Fabuła znikoma, żadnych cut-scenek, czy dialogów. Briefingi to zwykle dwa zdania i zero kontekstu. Naprawdę, jakbym grał w coś okrojonego z czego się da, żeby upchać grę na 1CD. Dobrze, że muzykę chociaż zostawili, jaka by ona nie była. Ogólnie gra i mechanika bez zmian, ale klimatu zero, misji znacznie mniej i wszystkie liniowe. Czyli bardziej ciekawostka. O dziwo na RG35XX nie gra się tragicznie, nawet bez analoga. Tylko palce trochę bolą, bo trzeba operować wszystkimi przyciskami R i L. Ale tak do pogrania na małej konsolce, to nawet spoko opcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi