Wojtq 837 Opublikowano piątek o 08:28 Opublikowano piątek o 08:28 (edytowane) Zacząłem Cyberpunka 2077. Drugie podejście po naczytaniu się pozytywnych opinii na Forumku. Grę miałem w bundlu z PS5 w 2021 roku, ale pograłem chwilę i się zniecierpliwiłem bo paliło mi się do innych gier. Po tych wszystkich łatkach gra działa i wygląda cudnie i jakoś tak lepiej czuję się obecnie zestrojony z klimatem tej gry (słuchanie soundtracku do Edgerunners zdecydowanie mi pomogło). Edytowane piątek o 08:28 przez Wojtq 2 Cytuj
Homelander 2 384 Opublikowano piątek o 15:48 Opublikowano piątek o 15:48 Ah Cyberpunk. Podchodziłem do tej gry chyba z 5 razy i dopiero w tamtym roku siadło. I to jak! Cudna gra, która nie chce mi wyjść z głowy. Chyba niedługo drugi run zrobię, tym razem z dodatkiem Cytuj
Suavek 4 927 Opublikowano niedziela o 10:52 Opublikowano niedziela o 10:52 Sumire (PC) Przeglądałem backlog pod kątem krótkich gierek, które można skończyć w kilka godzin. Niepozorne, kupione za dosłownie kilka złotych Sumire ma bardzo dobre opinie, więc padło na nią i prawdę mówiąc jestem oczarowany. Bardzo sympatyczna, pozornie dziecinna historyjka małej dziewczynki z japońskiej wsi, która z pomocą magicznego kwiatka próbuje ułożyć "idealny dzień". Bowiem kwiatek żyje tylko do zachodu słońca, więc motywuje dziewczynkę, aby w tym czasie stawiła czoła swoim problemom i obawom, a dzień był wyjątkowy dla ich obojga. Wydaje się ckliwe, ale gra podejmuje dorosłe tematy, jak utrata bliskich, dojrzewanie, nieudana miłość itp. Sumire zdaje się liniowe, ale za sprawą dialogów lub swoich poczynań możemy zmienić nieco przebieg akcji, więc wygląda na to, że na jednym przejściu się nie skończy. Gra jest prześliczna, zarówno od strony graficznej, jak i dźwiękowej. Takie 2,5D, ładnie przy tym animowane. Całość stosunkowo prosta mechanicznie - głównie sterowanie dziewczynką, jeden przycisk odpowiedzialny za "akcję", oraz menu/dziennik. Jednak w przeciągu paru godzin było kilka fajnych odskoczni, czy minigierek, w tym całkiem funkcjonalna gra karciana. Myślę, że warto się zainteresować. Gra wyszła na PC i Switcha i w promocjach można ją kupić za grosze. Z początku myślałem, że będzie to niepozorny, prosty indyk - właśnie ze względu na cenę - ale mocno się myliłem. Bardzo pozytywne zaskoczenie. Wracam grać dalej. Cytuj
Paolo1986 827 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tomb Raider Definitive Edition (PS5) Wbiłem w Wieśku 3, do premiery Henryka Bożego 2 jeszcze dwa tygodnie, to postanowiłem ograć coś krótkiego. To moje drugie przejście pierwszej części z najnowszej trylogii. Coś tam jeszcze pamiętam, jak kilka lat temu grałem na PC Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi