Wojtq 842 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia (edytowane) Zacząłem Cyberpunka 2077. Drugie podejście po naczytaniu się pozytywnych opinii na Forumku. Grę miałem w bundlu z PS5 w 2021 roku, ale pograłem chwilę i się zniecierpliwiłem bo paliło mi się do innych gier. Po tych wszystkich łatkach gra działa i wygląda cudnie i jakoś tak lepiej czuję się obecnie zestrojony z klimatem tej gry (słuchanie soundtracku do Edgerunners zdecydowanie mi pomogło). Edytowane 17 stycznia przez Wojtq 2 Cytuj
Homelander 2 401 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Ah Cyberpunk. Podchodziłem do tej gry chyba z 5 razy i dopiero w tamtym roku siadło. I to jak! Cudna gra, która nie chce mi wyjść z głowy. Chyba niedługo drugi run zrobię, tym razem z dodatkiem Cytuj
Suavek 4 933 Opublikowano niedziela o 10:52 Opublikowano niedziela o 10:52 Sumire (PC) Przeglądałem backlog pod kątem krótkich gierek, które można skończyć w kilka godzin. Niepozorne, kupione za dosłownie kilka złotych Sumire ma bardzo dobre opinie, więc padło na nią i prawdę mówiąc jestem oczarowany. Bardzo sympatyczna, pozornie dziecinna historyjka małej dziewczynki z japońskiej wsi, która z pomocą magicznego kwiatka próbuje ułożyć "idealny dzień". Bowiem kwiatek żyje tylko do zachodu słońca, więc motywuje dziewczynkę, aby w tym czasie stawiła czoła swoim problemom i obawom, a dzień był wyjątkowy dla ich obojga. Wydaje się ckliwe, ale gra podejmuje dorosłe tematy, jak utrata bliskich, dojrzewanie, nieudana miłość itp. Sumire zdaje się liniowe, ale za sprawą dialogów lub swoich poczynań możemy zmienić nieco przebieg akcji, więc wygląda na to, że na jednym przejściu się nie skończy. Gra jest prześliczna, zarówno od strony graficznej, jak i dźwiękowej. Takie 2,5D, ładnie przy tym animowane. Całość stosunkowo prosta mechanicznie - głównie sterowanie dziewczynką, jeden przycisk odpowiedzialny za "akcję", oraz menu/dziennik. Jednak w przeciągu paru godzin było kilka fajnych odskoczni, czy minigierek, w tym całkiem funkcjonalna gra karciana. Myślę, że warto się zainteresować. Gra wyszła na PC i Switcha i w promocjach można ją kupić za grosze. Z początku myślałem, że będzie to niepozorny, prosty indyk - właśnie ze względu na cenę - ale mocno się myliłem. Bardzo pozytywne zaskoczenie. Wracam grać dalej. Cytuj
Paolo1986 835 Opublikowano wtorek o 07:31 Opublikowano wtorek o 07:31 Tomb Raider Definitive Edition (PS5) Wbiłem w Wieśku 3, do premiery Henryka Bożego 2 jeszcze dwa tygodnie, to postanowiłem ograć coś krótkiego. To moje drugie przejście pierwszej części z najnowszej trylogii. Coś tam jeszcze pamiętam, jak kilka lat temu grałem na PC Cytuj
Zwyrodnialec 1 755 Opublikowano wtorek o 12:10 Opublikowano wtorek o 12:10 4 godziny temu, Paolo1986 napisał(a): Tomb Raider Definitive Edition (PS5) Wbiłem w Wieśku 3, do premiery Henryka Bożego 2 jeszcze dwa tygodnie, to postanowiłem ograć coś krótkiego. To moje drugie przejście pierwszej części z najnowszej trylogii. Coś tam jeszcze pamiętam, jak kilka lat temu grałem na PC Walki to tu jest więcej niż w Rise i Shadow razem. Zwłaszcza końcówka z falami przeciwników, gdzie nie ma chwili wytchnienia i non stop trzeba robić fikołki. Cytuj
Paolo1986 835 Opublikowano wtorek o 20:48 Opublikowano wtorek o 20:48 Coś jeszcze pamiętam z tej gierkiLara szybko stała się prawdziwym killerem tutaj. Cytuj
Ken Adams 320 Opublikowano wczoraj o 19:12 Opublikowano wczoraj o 19:12 Wiem, ze ten tytul otoczony jest kultem na forum, wiec jesli jest tu jakis najwiekszy fan tej gierki i pomysli sobie, „chetnie stracilbym pamiec, zeby zagrac w to od nowa” to pozdro dla niego bo wlasnie gram w to po raz pierwszy Ogralem kilka czesci RE (0, 1 remake, CV, 5, i probowalem the beginning hour kilka dni temu ale sie obsralem i po 3 podejsciach nie wrocilem, ale wroce; poki co boje sie, pierwszy raz balem sie w zyciu gierki wideo) ogladalem filmy, znam postacie, Weskera, Umbrella corp i takie tam ale w te podobno najlepsza odslone nigdy nie gralem, az do dzisiaj… Ukonczenie pierwszego rozdzialu zajelo mi 1h38m i bylo to zajebiscie intensywne przezycie, jesli gierka bedzie dalej tak trzymac za morde to czy moze byc cos lepszego?!!!??! no zobaczymu 2 Cytuj
Rozi 780 Opublikowano wczoraj o 19:15 Opublikowano wczoraj o 19:15 Ale najlepsza odsłona to oryginał, a nie ten remake. 6 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 388 Opublikowano wczoraj o 19:31 Opublikowano wczoraj o 19:31 Tak jak Kamil pisze, REmake4 to kawał potężnego Residenta który nie ma się czego wstydzić, ale co oryginał to oryginał - nadgra. Cytuj
Zwyrodnialec 1 755 Opublikowano wczoraj o 19:48 Opublikowano wczoraj o 19:48 Oryginał bardziej świadomy kiczu i Leon był bardziej cyniczny. Ale rimejk ma fajną mechanikę parowania nożem i oby Capcom z tego nie zrezygnował. Cytuj
Rozi 780 Opublikowano wczoraj o 20:47 Opublikowano wczoraj o 20:47 Zaraz nam pewnie @Pupciopowie, czemu remake jest lepszy od oryginału, czekamy. Cytuj
Pupcio 18 960 Opublikowano wczoraj o 20:49 Opublikowano wczoraj o 20:49 Fajniej się w niego gra w 2025 roku 1 Cytuj
Square 8 882 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Obie wersje są równie zajebiste. 1 Cytuj
Josh 5 061 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 1 godzinę temu, Rozi napisał(a): Zaraz nam pewnie @Pupciopowie, czemu remake jest lepszy od oryginału, czekamy. Ja powiem za niego: lepsze strzelanko, większa dynamika, zajebiste mechaniki związane z nożem, wyższy poziom trudności, lepsze walki z bossami (Krauser, Salazar), milion razy fajniej przedstawiony Luis, Ashley która nie jest aż tak wkurwiająca, nowi przeciwnicy, dodane questy, fajniejsza strzelnica, motyw z wisiorkami do walizki, brak konieczności wchodzenia do menu, żeby zmienić broń, lepsze Mercenaries. Jeszcze jakieś pytania? Oryginalne RE4 uwielbiam i bardzo szanuję, to jedna z najlepszych gier w jakie szarpałem w życiu. Ale trzeba mieć niezły obrzęk mózgu, żeby uważać, że jest lepszą grą od remake'u. 1 Cytuj
GearsUp 354 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Gość świetnie rozkłada mechaniki na części pierwsze obu gier Cytuj
Zwyrodnialec 1 755 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 14 minut temu, Josh napisał(a): lepsze Mercenaries. A mnie rozczarowało, przez bardzo niski stopień trudności. Cytuj
Lukas_AT 1 228 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) Po przejsciu remake’a, oryginalne RE4 juz dla mnie niegrywalne przez archaiczne sterowanie. Jak sobie pomysle, ze znow musialbym menu z walizka otwierac by zmienic bron, to robi mi sie niedobrze. Ale klimat oryginalu niezapomniany. Pierwsza walka El Gigante bardziej przerazajaca i scena otwierajaca z wiesniakami trzymajacymi go na smyczy lepsza. Jedna z kluczowych scen w historii gamingu. Edytowane 13 godzin temu przez Lukas_AT Cytuj
BRY@N 1 783 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu God of War Ragnarök: Valhalla Grę kończyłem w okolicach premiery i już zapomniałem jak ta gra na PS4 dobrze wygląda. Dodatek w formie rogalika całkiem dobrze się sprawdza i fabularnie też jestem ciekawy jak to się rozwinie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi