oFi 2 647 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca 2 godziny temu, PiotrekP napisał(a): Saints Row The Third Remastered Z primegaming. Pobrałem i zacząłem grać. Szkoda, że dwójeczki nigdy nie odświeżą, bo to moja ulubiona część. Ale źle nie jest. Mi się podobało, ale pod koniec już byłem przemęczony tym klimatem. Cytuj
Josh 5 540 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Specjalnie kupiłem Plusa na miesiąc, żeby sprawdzić w akcji nowe Dragon Age'a. Beton w końcu został skruszony za sprawą słów Figaro, żeby nie oceniać gry bez uprzedniego zagrania w nią, tak więc odłożyłem wszelkie uprzedzenia na bok, uciszyłem swojego wewnętrznego transfoba i zatopiłem się w tym kolorowym świecie z czystym, niezmąconym umysłem licząc co najmniej na dobrą przygodę i konkretny erpegowy gameplay... Spoiler nie no, co Wy, aż tak mnie nie pojebało Plusa kupiłem, żeby odświeżyć serię God of War Szkoda, że jedyna opcja, żeby zagrać w starsze odsłony na PS5 to Plusowy streaming, no ale z braku lepszych perspektyw niech będzie, zwłaszcza że neta mam dobrego i wszystko śmiga zadziwiająco płynnie. Chodził za mną powrót do Grecji po gigantycznym rozczarowaniu jakim okazał się dla mnie Ragnarok, po prostu jakoś bardziej trafia do mnie klasyczny gameplay bez współczesnych udziwnień, ot nieskomplikowana i dynamiczna sieczka z eksploracją na drugim planie i bez ciągłego pieprzenia głupot w trakcie pokonywania kolejnych poziomów. Sekwencji z chodzeniem dwie godziny po lesie i zbieraniem chrustu jakimś obsranym rudzielcem też póki co nie stwierdziłem tak więc gram ostro, ginę często i bawię się niesamowicie. Jest coś pięknego w prostocie tych gierek z PS2. Na pewno po jedynce rzucę się jeszcze na GoW2 i 3, a może i na Ascension się połaszę. 2 Cytuj
DarkStar 203 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Kurde, a taki fajny wstęp zrobiłeś... Myślałem, że to na serio Weź zagraj chociaż godzinę! Cytuj
Mari4n 658 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca RoboCop Rogue City (PS5) Gierka siadła motzno. Jest kilka problemów technicznych, ale nic co by jakoś bardzo zepsuło odbiór gry. Za to odstrzeliwanie głów śmieciom to czysta przyjemność. Cytuj
Homelander 2 632 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca Nadchodzi Assassins Creed Shadows, więc granie czas zacząć Cytuj
Paolo1986 941 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca (edytowane) Star Wars: Jedi Fallen Order (PS5) Mam trochę gierek w backlogu, więc rozpocząłem przygodę w świecie gwiezdnych wojenNa razie dopiero sam początek, ale czuję, że spodoba się Edytowane 15 marca przez Paolo1986 Cytuj
Uzytnik30 56 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca (edytowane) Maraton z Naughty Dog trwa… Można powiedzieć, że rozpocząłem na nowo te tytuły, bo raz, że mało z nich pamiętam, a dwa; wiadomo, percepcja zmienia się z czasem. Uncharted Kolekcja Drake’a (PS4) Ostatni raz przechodziłem prawie wszystkie części (poza LL) w 2019 r. Teraz robię sobie powtórkę, przy okazji próbując splatynować U1, 2 i 3. Na szybko; U1 sporo stracił (masa strzelania i strzelania), z kolei U2 zyskał w moich oczach znacznie. Świetny balans między walką, a eksploracją. Póki co jestem zachwycony. TLOU Part II Remastered (PS5) Nie kojarzę bardziej znienawidzonej przez graczy produkcji, i rozumiem zarzuty, z którymi po części się zgadzam. Niektóre rzeczy uwierają mnie bardziej teraz, niż grając podczas premiery, ale i tak; gameplay to dla mnie top, warstwa audiowizualna i projekt lokacji zrywa beret. Do tego najwyższy poziom trudności i bajka. Zobaczymy czy moja opinia o fabule zmieni się diametralnie po tych paru latach Edytowane 15 marca przez Uzytnik30 2 1 Cytuj
PiotrekP 2 166 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca RoboCop Rogue City [PC] Póki co nie jest źle. Gra trochę jednak niedomaga pod względem graficzno-technicznym (albo to wina lapka, choć z automatu są wysokie detale). Robotę robią miejscówki, które do tej pory odwiedziłem- choć większość wygląda podobnie. No i czuć że sterujemy wielkim, powolnym cyborgiem. Brakuje mi tu więcej gore- chciałby się "wytrącić" wrogowi broń razem z całą ręką, albo odstrzelić nogę przy samej dupie. 2 Cytuj
Josh 5 540 Opublikowano środa o 09:05 Opublikowano środa o 09:05 Darkest Dungeon Długo nie mogłem się przekonać do tej gry, bo zawsze byłem przekonany, że to roguelike (za którymi delikatnie mówiąc: nie przepadam), na szczęście zostałem wyprowadzony z błędu i elegancko teraz pykam. Gra się nie pieści, zwłaszcza początek jest ciężki, przeciwnicy robią niezłą papkę z mojego teamu, po dwóch godzinach zabawy padło mi już czterech wojaków - sporo w tym mojej winy, ale też kiepsko, że gra tak pobieżnie tłumaczy wszystkie mechaniki. Lubię wymagające tytuły, ale jestem zdania że tutorial w tego typu produkcji powinien dokładnie wszystko opisywać, a nie że gracz musi się wszystkiego uczyć metodą prób i błędów albo szukać wskazówek w internecie. Anyway, jak już się załapie co i jak oraz odblokuje dostęp do wszystkich możliwości jakie oferuje miasteczko, to rozgrywka nabiera rozpędu i można już pięknie rzeźniczyć w lochach przy czym gierka co jakiś czas brutalnie przypomina, że nawet jeżeli zna się już większość myków i jest się dobrze przygotowanym do walki, to eskapada wcale nie musi zakończyć się pomyślnie. To jeden z tych tytułów, w których nawet mały błąd (albo po prostu zwyczajny brak szczęścia) może mieć katastrofalne skutki. Taki Dark Souls wśród turowych erpegów. Pomijając wysoki poziom trudności i dosyć skomplikowaną rozgrywkę, to bardzo mi się jeszcze podoba styl graficzny, zupełnie jak Forgive Me Father gierka przypomina komiks wprawiony w ruch. Piękna kreska, soczysta kolorystyka, a design stworów to top topów, dawno nie widziałem tak obrzydliwych ryjów w grze wideo (a widziałem między innymi gameplaye z Dustborn i Concord). Animacje wprawdzie są dosyć oszczędne, ale na to akurat można przymknąć oko. Samej fabuły nie ma tu za wiele, więc jak ktoś nastawia się na epicką przygodę, to polecam raczej odpalić jakiegoś kolorowego joterpega, tutaj chodzi tylko i wyłącznie o gameplay. Zresztą, ciężko byłoby zmontować tu jakąś sensowną historię, skoro średnia długość życia każdej postaci wynosi mniej więcej tyle co żywotność muchy po kontakcie z pajęczyną. God of War 2 Action-adventure z 2007 roku, który na premierę kosił jak zborze nawet produkcje z rozkręcającej się już wtedy nowej generacji, niekwestionowane magnum opus obecnie już zdziadziałego i lekko odklejonego od rzeczywistości Davida Jaffe, w moim mniemaniu najlepsza część serii, pod względem skali wydarzeń, epickości i czystej frajdy z grania kładąca na na łopaty ostatnie dwie przygody w nordyckich klimatach. Pięknie monumentalne lokacje, wkurwiony jak nigdy Kratos, IDEALNIE zbalansowany gameplay, gdzie elementy czysto przygodowe są perfekcyjnie zblendowane z typowym hack'n'slashem. O ile w pierwszej części miałem wrażenie, że walk jest niekiedy aż zbyt dużo i że są zbyt rozwleczone, tak tutaj już nie mogę się do tego doczepić. Więcej jest też zapadających w pamięci momentów, jak walka z kolosem na początku gry czy starcie w przestworzach na grzbiecie pegaza. Ja jebe, to nawet teraz przyjemnie i z wyczuciem masuje prostatę, a co dopiero wtedy Podoba mi się masa drobnych zmian i udogodnień względem jedynki, np. teraz sekwencje "wspinaczkowe" są bardziej dynamiczne, otwieranie skrzynek nie wymaga mashowania prawego triggera (i dzięki bogu, bo grając na dual sense to żadna przyjemność), a upgrade broni nie trwa całych wieków. Niby drobne głupotki, ale pokazują jak bardzo deweloperom zależało na perfekcyjnym dopracowaniu tego tytułu. Jedyna rzecz jakiej bym się doczepił, to zbyt duży recykling przeciwników, większość stanowią te same młotki, które tłukło się w pierwszym GoW, Kratosowi też przydałoby się więcej nowych ruchów i zdolności. No, ale hej, to dopiero druga odsłona, więc nikt nie wymagał odkrywania koła na nowo, według mnie problem ze schematycznością i brakiem świeżych pomysłów pojawił się dopiero w God of War 3. 4 2 Cytuj
Pupcio 19 419 Opublikowano środa o 09:10 Opublikowano środa o 09:10 Jaffe był tylko creative directorem przy dwójce Cytuj
Josh 5 540 Opublikowano środa o 09:12 Opublikowano środa o 09:12 Czyli chociaż był kimś. Bo teraz jest zerem. Cytuj
Mejm 15 622 Opublikowano środa o 09:18 Opublikowano środa o 09:18 Przy dwojce to tatek Barlog dzialal. Ten clifhanger na koncu Cytuj
Pupcio 19 419 Opublikowano środa o 09:25 Opublikowano środa o 09:25 Na szczęście wtedy jeszcze nie był płaczącym tatuśkiem i wiedział o co cho w grach wideo Cytuj
XM. 11 470 Opublikowano środa o 09:30 Opublikowano środa o 09:30 Szkoda, że trójka jest jaka jest, po ograniu tej części znienawidziłem łysych - chujom nie można ufać, wszytsko zniszczą. Cytuj
Josh 5 540 Opublikowano środa o 09:34 Opublikowano środa o 09:34 Przy GoW3 to pamiętam, że męczyłem się okrutnie swego czasu, ale teraz mam takiego głoda na tę serię, że do niej też wrócę i pewnie jeszcze Ascension nadrobię, bo ta część mnie ominęła. Szkoda że tych z PSP nie ma możliwości, żeby zagrać na Pleju5 Ogólnie ciekawe w jakim kierunku pójdą z Kratosem po Ragnarok, czy znowu jakaś nowa mitologia (Egipt please ) czy może remake jedyneczki. Cytuj
XM. 11 470 Opublikowano środa o 09:36 Opublikowano środa o 09:36 Teraz, Josh napisał(a): Przy GoW3 to pamiętam, że męczyłem się okrutnie swego czasu, ale teraz mam takiego głoda na tę serię, że do niej też wrócę i pewnie jeszcze Ascension nadrobię, bo ta część mnie ominęła. Szkoda że tych z PSP nie ma możliwości, żeby zagrać na Pleju5 Ogólnie ciekawe w jakim kierunku pójdą z Kratosem po Ragnarok, czy znowu jakaś nowa mitologia (Egipt please ) czy może remake jedyneczki. Ja jestem ultrasem serii i mogę ci powiedzieć w jakim kierunku seria zmierza - w jedynym możliwym nakreślonym od gow3 - Demiurg: Cytuj
Mejm 15 622 Opublikowano środa o 09:38 Opublikowano środa o 09:38 12 minut temu, Pupcio napisał(a): Na szczęście wtedy jeszcze nie był płaczącym tatuśkiem i wiedział o co cho w grach wideo Jak by nie patrzec to od poczatku seria miala motywy rodzinne Cytuj
Josh 5 540 Opublikowano środa o 09:38 Opublikowano środa o 09:38 W sumie to nowa część może się nawet dziać na ksieżycu, byle Kratos przestał być taką cipą. Cytuj
Zwyrodnialec 1 783 Opublikowano środa o 10:10 Opublikowano środa o 10:10 Co by o trójce nie mówić, to bossów miała zajebistych. Cytuj
XM. 11 470 Opublikowano środa o 10:16 Opublikowano środa o 10:16 I co z tego skoro ostatni i najważniejszy jest koncertowo SPIERDOLONY. Cytuj
Mari4n 658 Opublikowano środa o 12:26 Opublikowano środa o 12:26 Gow2 top IMO. Ze 14 razy ją skończyłem, i próbowałem na najwyższym poziomie trudności grać bo hard był za łatwy, ale nie dałem rady Tezeuszowi. Cytuj
Josh 5 540 Opublikowano środa o 13:50 Opublikowano środa o 13:50 Tylko raz skończyłem very hard, jakoś w okolicy premiery tej gry. Nie jest to DMD z DMC3, ale pamiętam że było kilka wkurzających momentów że aż miałem ochotę wyrwać sobie włosy z głowy. W jedynce też był ciężki, chociaż nie wiem czy bardziej mnie nie wkurzało Challenge of Gods - to ostatnie zadanie z lewitującą platformą Cytuj
łom 2 173 Opublikowano środa o 13:57 Opublikowano środa o 13:57 Stare GoWy mają słabo zrobione wyższe poziomy trudności bo mocno zwiększają damage przeciwników przez co trzeba grać bardzo bezpiecznie, tylko jedynkę ukończyłem na najwyższym (najtrudniejszy moment to było bronienie rodzinki). DMC o wiele lepiej do tego podszedł wrzucając inne zestawy przeciwników i mocno modyfikując ich zachowanie. 1 Cytuj
Pupcio 19 419 Opublikowano środa o 14:02 Opublikowano środa o 14:02 Ja w dwójce najbardziej zapamiętam ten zakręcony korytarz do ostatniej siostrzyczki i finałową bitke. Oj było ciężko Cytuj
Square 9 033 Opublikowano środa o 15:42 Opublikowano środa o 15:42 1 godzinę temu, łom napisał(a): Stare GoWy mają słabo zrobione wyższe poziomy trudności bo mocno zwiększają damage przeciwników przez co trzeba grać bardzo bezpiecznie To samo jest w nowych przecież. Ci sami przeciwnicy tylko mają wyższy poziom, zamiast zielonego paska to czerwony czy fioletowy. Każdego GoW skończyłem na najwyższym poziomie, mają sporo momentów, że trzeba mocno uważać. Wyzwania z jedynki o wiele trudniejsze niż w dwójce, trzeba było je zrobić ciągiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi