Skocz do zawartości

Właśnie zacząłem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam że moment z porońcem w deszczu był przejebany na najtrudniejszym poziomie ale głównie przez framerate na ps4 xD ledwo to skończyłem

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo1986 napisał(a):

Robię drugie przejście we Wiedźminie 3:banderas:Tym razem na najwyższym poziomie trudności. Dotarłem i zacząłem zwiedzać Velen, chłonąc po raz kolejny tę świetną fabułę:)

Krótkie podsumowanie moich dotychczasowych obserwacji na tym poziomie: przeciwnicy biją naprawdę mocno. Taki pikujący gryf w Białym Sadzie załatwił mnie na 1 hita. Ale da się normalnie grać bez żadnych frustracji, trzeba nieco zmienić taktykę i trzymać przeciwników bardziej na dystans. Rozwinięte znaki zdecydowanie się przydają, więc nie powiem, żeby ten poziom był jakiś bardzo trudny:drakeyeah:

Ale zmieniłeś zbroję na cokolwiek z ng+? Bo te mistrzowskie sety z poprzedniej gry stoją w miejscu chyba na 40 poziomie, więc to zwykłe gówno i trzeba je zbierać na nowo. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Ale zmieniłeś zbroję na cokolwiek z ng+? Bo te mistrzowskie sety z poprzedniej gry stoją w miejscu chyba na 40 poziomie, więc to zwykłe gówno i trzeba je zbierać na nowo. 

Tak, dobieram na bieżąco nowe, lepsze zbroje. Nawet arcymistrzowski set z KiW już dawno przestarzały jest.

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano

The Thing Remastered - Na premierę grałem na PC i dobrze wspominam ten tytuł, więc w okolicach świąt wyrwałem nową wersję i pograłem dzisiaj trochę.  Jest całkiem nieźle i klimacik spoko chociaż technicznie  gra nikogo nie zachwyci. Przypomniałem sobie ze tytuł miał sporo fajnych patentów jak zarządzanie naszym zespołem i budowa zaufania.  Nie jest to jakiś megahit, ale bawię się całkiem dobrze.

Opublikowano
6 godzin temu, Paolo1986 napisał(a):

Tak, dobieram na bieżąco nowe, lepsze zbroje. Nawet arcymistrzowski set z KiW już dawno przestarzały jest.

Na początek dobra jest zbroja temerską do kupienia w Białym Sadzie. Wystarczy do pierwszego wiedźmińskiego zestawu. 

Jak chcesz sobie ułatwić grę, zmień cały build na szermierkę i alchemię. Same eliksiry i odwary dają dużą przewagę, a w połączeniu z mutacją euforia jest się niepokonanym i spokojnie można bić potworki na znacznie wyższym poziomie.

• Plusik 1
Opublikowano
13 minut temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Na początek dobra jest zbroja temerską do kupienia w Białym Sadzie. Wystarczy do pierwszego wiedźmińskiego zestawu. 

Jak chcesz sobie ułatwić grę, zmień cały build na szermierkę i alchemię. Same eliksiry i odwary dają dużą przewagę, a w połączeniu z mutacją euforia jest się niepokonanym i spokojnie można bić potworki na znacznie wyższym poziomie.

Mam w planach poeksperymentowanie właśnie z różnymi eliksirami i odwarami;)Przy pierwszym przejściu w praktyce stosowałem jaskółkę, dekokt rafarda i pod koniec czarną krew. Zobaczę jak to teraz wyjdzie ;)

Opublikowano

Tylko przy euforii trzeba pamiętać o jak największym zatruciu, a jakie eliksiry i odwary to kwestia gustu. Ja częściej używałem eliksirów, tak że użycie dowolnego przywracało od razu 25% zdrowia. Grom, jaskółka, las mariborski i puszczyk.

• Dzięki 1
Opublikowano

Dopiero teraz znalazlem ofertę na gog i kupiłem sobie Gothic 3. Poinstalowalem mody oraz pacze które naprawiały masę błędów i dodają nowe rzeczy.

O ile Gothic 2 nadal jest szalenie grywalny i fajny tak tutaj jest totalna katastrofa. Gra jest balasem przeokrutnym i zadziwia mnie że to przeszło, jakaś kontrolę jakości. Bugi z okresu wydania gry, pomimo paczy nadal cały czas napierdalaja cię przez rozgrywkę. System walki jest kosmiczna kpina. To jakiś totalny żart. Miliard fetch questów z pizdy bez których będziemy za słabi aby poradzić sobie dalej w rozgrywce. Tragiczne gówno. Nie polecam nikomu. Pisze rozgoryczony po 6 godz gry.

Odswiezylem też sobie knights of honor. Gra nadal ma śliczna oprawę audiowizualna i ciekawe mechaniki ale te arcadowe bitwy to porażka. Niestety nostalgia to nie wszystko i obecnie niektóre gry sa zwyczajnie nieciekawe i nie grywalne.

• Plusik 1
Opublikowano

Zacząłem dziś Cocoon, który intrygował mnie od pierwszej zapowiedzi. No i jest ekstra. Lubię gry logiczne wymagające ode mnie przestawienia myślenia na inne tory, i tutaj to dostałem. Zagadki nie są przesadnie trudne, ale i tak można poczuć się inteligentnym. Super rzeczą są bossowie, zmieniający co prawda charakter rozgrywki z logicznego na zręcznościowy, ale dodający potrzebnego urozmaicenia rozgrywki i satysfakcjonującego zakończenia danej sekcji. Po godzinie z hakiem mam już 37%, więc leci się szybko (póki co, bo obstawiam, że będzie trudniej). 

• Plusik 1
Opublikowano

Do premiery KCD 2 niecały miesiąc, więc chyba nie zaczynam Stalkera 2 niech pracują nad nim dalej a i z czasem się nie wyrobię. Mam teraz zagwozdkę w co by tu zagrać sobie. Od zayebania gierek z rozdawnictwa mi wpadło, ostatnio kupiłem sobie jeszcze The Invincible, ale nie wiem czy mam ochotę na walking sima bo jak rozumiem tym właśnie jest ta gra?

Kolejne na tapecie gierki do nadrobienia od Sony, myślałem na Returnal ewentualnie God of War Ragnarok. Tylko obawiam się trochę że nowe przygody Kratosa to straszne męczenie buły, z rok temu próbowałem przejść drugi raz pierwszą część ale odpadłem jak wiedźma kazała mi grzyby zbierać xd, dalej nie miałem serca tego ciągnąć. Dlatego mam pewne obawy co do kolejnej części, a promocji na to nie ma.

Jak wygląda sprawa checkpointów w Returnal, bo podobno na premierę na konsoli były bardzo rzadko i wymagało to dłuższych sesji, dobrze kojarzę? Czy w porcie na PC trochę to poluzowali i nie trzeba dużo powtarzać, jak to jest rozwiązane?

Opublikowano
5 godzin temu, Dalhi napisał(a):

Jak wygląda sprawa checkpointów w Returnal, bo podobno na premierę na konsoli były bardzo rzadko i wymagało to dłuższych sesji, dobrze kojarzę? Czy w porcie na PC trochę to poluzowali i nie trzeba dużo powtarzać, jak to jest rozwiązane?

Możesz zamknąć grę i jak odpalisz to rozpoczniesz z tego samego miejsca. To roglite, więc nie ma tu 'sejwów' stricte.

• Dzięki 1
Opublikowano
7 hours ago, PiotrekP said:

Resident Evil 6

Miałem ochotę na jakieś pif-paf i wygrzebałem to z otchłani na steam, bo według niego grałem w to ostatnio w 2017 :D

O Panie, odpaliłem to kilka tygodni temu. Gra jest głupia wybitnie.