Mejm 15 283 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 17 minut temu, Shen napisał: nie trzeba koła wymyślać na nowo, wystarczy dodać jakieś ciekawe mechaniki do sprawdzonej juz formuły. " " Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 025 Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Wróciłem do nadrabiania Gearsów i wczoraj zacząłem Gears of War 3, w które wcześniej nie grałem. Muszę powiedzieć, że dzięki łatce do 4K i FPS boost wygląda to całkiem w porządku i rusza się przepięknie. Na plus zmiana kolorystyki, która po szaroburej częsci drugiej jest miłym zaskoczeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Ja grałem jeszcze przed boostem 60fps i też byłem zachwycony - póki co moje ulubione Gearsy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Zacząłem Ace Combat Squadron Leader. Był w pakiecie z siódmą częścią w edycji Deluxe, więc nie wypada wręcz nie zagrać. Wygląda i rusza się całkiem nieźle jak na zremasterowaną wersję z PS2, za to fun z latania i walk powietrznych ten co zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Uncharted Lost Legacy zacząłem, to chyba najładniejsza graficznie gra jaka odpaliłem na ps5 do tej pory, a to tytuł z ps4 @Snake_Plissken wycofali chyba juz te wersje z ps store, a samego squadron leader nigdy nie sprzedawali 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 30 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 21 godzin temu, Shen napisał: @Snake_Plissken wycofali chyba juz te wersje z ps store, a samego squadron leader nigdy nie sprzedawali Faktycznie, nie widzę już edycji Deluxe, a trudno powiedzieć czy w tej wersji z TOP GUN i season pass będzie AC Squadron Leader. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Uncharted 4. Pomijając jej oczywiste i dobrze znane zalety, nienawidzę jak twórcy gry nadużywają jakiegoś patentu w grze. W serii Uncharted jest to szczególnie widoczne. W Uncharted 3 była to walka wręcz, szczególnie z tymi wielkimi kolesiami, w Golden Abyss łapanie równowagi na każdej belce. A w czwórce jest to magiczna, elfia lina, której mam absolutnie dosyć po tych kilku godzinach. Plus ślizganie się na gruzie, które jest tak zabawne jak brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 304 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zjazd na gruzie fajny akurat chociaż jest tego pełno xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Poza rozdziałem w Szkocji to nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 304 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Przecież w tych dżunglowych arenach też było tego sporo Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 To było na błocie No i nie było tego dużo, raz czy dwa w kilku rozdziałach i to często jako opcjonalna droga, gdzie w Szkocji było to wymuszone. I pod koniec w jaskiniach jakieś dłuższe zjazdy. Na pewno nie nazwałbym tego wpychaniem na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 635 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Dr.Czekolada To monitor przenośny? Który model i jak się sprawdza ogólnie? Głośniki wystarczające na potrzeby grania? Co by nie było, że offtop, zacząłem kolejnego Gundama na PS3 - Gundam Side Stories. Mechanika spoko, ale po zwiastunach miałem nadzieje na coś więcej. Chcieli za dużo chyba upchać w jednym tytule i w efekcie fabuła to jedynie dialogi i briefingi, a cut-scenki sprowadzają się głównie do stojących, lub chodzących mechów. Nie ma nawet portretów postaci, ani nic, co by przybliżyło całość do klimatów anime. Gameplay w porządku. Szybka, dynamiczna gra akcji. Porzucono jakikolwiek "realizm" na rzecz prostej młócki. Misje są krótkie i jak na razie proste. Niby w porządku, ale jakoś tak dziwnie się gra, po tylu godzinach spędzonych przy bardziej "symualtorowatych" poprzednikach. Zacząłem też Idolm@ster: Platinum Stars na PS4, choć nie wiem, jak długo to pociągnę. Gra muzyczna/rytmiczna, ale z dużym naciskiem na symulator. Tj. wcielamy się w producenta i prowadzimy karierę jakichś dziewuch. Czyli oprócz występów też jakieś zakupy, wdzianka, elementy sim i te sprawy. Bardzo ładne, bardzo przyjemne, ale nie wiem, na ile będę w stanie zdzierżyć element sim. W takie gry gram głównie, żeby popykać kolejne utworki, a tu trochę za dużo czasu tracę na bzdury, których w dodatku nie rozumiem (jap). Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Tak ale wyjątkowo rzadko go używam. Jadę na słuchawkach BT. Jest full HD i ma 60 Hz. Do gierek czy jako dodatkowy ekran do laptopa się sprawdza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Resident Evil Revelations 2 - z niewiedzy ignorowałem jakoś tą część, a tu okazuje się, że to stary dobry Resident w stylu RE4 i RE5, ze starymi znajomymi i w ogóle taki idealny przykład gry z przełomu generacji PS3 i PS4. Dla boomera takiego jak ja, w sam raz. Dobrze się zaczyna i mam nadzieję, że w tym tonie gra dotrwa do końca. Fajny motyw ze świeceniem latarką drugą postacią, by znajdować ukryte przedmioty. Mam oczywiście skompletowaną wersję, bo pierwotnie była podzielona na epizody. Cóż, lepiej późno niż wcale w tym przypadku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 025 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 No jak dla mnie Revelations 2 jest o wiele słabsze niż poprzedniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 304 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zacząłem ghost of tsushima. O jenysiu ale klimat i graficzka, coś wspaniałego ALE jezu patrzeć na tę wspinaczkę tydzień po skończeniu zeldy mnie boli fizycznie, dziwi to jeszcze bardziej że robili to twórcy infamousa. No dawno takiej kaleki nie było w grach, chyba nico z gta 4 i kamera masakrycznie wkurwia, obraca się jakby chciała a nie mogła a podczas walki często wariuje. Ale ogólnie gra się spoko, będzie maksowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 22 minuty temu, Pupcio napisał: Zacząłem ghost of tsushima. O jenysiu ale klimat i graficzka, coś wspaniałego ALE jezu patrzeć na tę wspinaczkę tydzień po skończeniu zeldy mnie boli fizycznie, dziwi to jeszcze bardziej że robili to twórcy infamousa. No dawno takiej kaleki nie było w grach, chyba nico z gta 4 i kamera masakrycznie wkurwia, obraca się jakby chciała a nie mogła a podczas walki często wariuje. Ale ogólnie gra się spoko, będzie maksowane Też zacząłem wczoraj. Miodzio. Na razie wszystko mi się podoba poza niektórymi drewnianymi hipkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Do kamery trzeba się przyzwyczaić. Potem już gładko chodzi jednoczesne obracanie i poruszanie się. Grałem na hardzie potem przełączyłem na wyższy bo za mało zabierali hp a bomby są op. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 zacząłem Tlou2. Jestem gdzieś na poczatku po wszystkich perturbacjach już fabularnych, mam konika i do przodu. Mocno wieje lpg od samego początku, Twarz Abby i jej charakter to się nadaje do gazu jedynie. Ale może jakieś twisty fabularne zmienią moją percepcje na jej temat Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 U mnie klasycznie, trzeba sobie odświeżyć przed styczniem 2023 Na razie strasznie się męczę ze sterowaniem. Szkoda, że nie wyszło coś bardziej współczesnego, jak Subsistence do MGS3. No ale klimacik i ogólna oprawa wizualna robią wrażenie nawet dziś. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 @Wredny chyba przed marcem :hmm: Ja zacząłem Death's Door i bardzo to wkręcające. Jak utrzyma poziom z pierwszych 2 godzin to będzie bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 A możliwe A tu żarcik Leona, który dziś pewnie wywołałby niezłą zadymę na reseterze Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 962 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 @Wredny Polecam ogranie RE4 HD Project na PC. Elegancki remaster. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Tylko konsole Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi