Bzduras 12 361 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Patrząc na screeny to ten remaster wygląda jak coś, za co Capcom wołałoby pewnie 3/4 ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 303 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Chwilkę trzeba pograć żeby przestawić mózg na residentowe sterowanie ale jak już to nastąpi to zostaje tylko najlepsza strzelanka zabijanka w historii Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 No, naprawdę dobra robota. Fajnie, że zachowali styl oryginału, a jednocześnie bardzo poprawili jakość grafiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 3 godziny temu, Wredny napisał: A możliwe A tu żarcik Leona, który dziś pewnie wywołałby niezłą zadymę na reseterze Już w wersji VR tego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 566 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Sniper Elite 5 rozpoczęty. Gra mi się wyśmienicie, pomimo iż czasami naziole spawnują się tuż przed nosem i nie mogę przeskoczyć, dostać w oczywiste miejsca. Bardzo fajny setting, czuję że natrzaskam w tej grze wiele godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Uncharted The Lost Legacy. Jakoś nigdy nie przepadałem za Chloe (Elena to mój ideał, pod każdym względem ), a Nadine w czwórce lekko mnie drażniła. I podejrzewam, że raczej będę się męczył z tą dwójką. No, ale kurde, te miejscówki! No miazga, wygląda to jeszcze lepiej niż w U4 No i zawsze to jeszcze więcej Uncharted, co nigdy nie jest złe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 635 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Cat Quest (PC) Spodziewałem się luźnej, prostej gierki na kilka godzin. Tj. prostej sieczki z elementami RPG i specyfcznym poczuciem humoru. I generalnie gra się fajnie, ale obawiam się, że z tych "kilku godzin" zrobi się kilkanaście. Jakoś to wszystko okrutnie rozwleczone i niestety monotonne. Grze brakuje jakiegoś systemu fast-travel. Side-questy są porozrzucane po całej mapie i generalnie połowę gry marnuje się na bieganie chodzenie w kółko. Ogólnie jednak urocza gra i bardzo dobry tytuł do szybkiej, niezobowiązującej zabawy na partyjki po kilka-kilkanaście minut. SD Gundam G Generation Genesis (PS4) Nie wiem, czemu nagle po latach zainteresowałem się tą gundamową strategią turową, tym bardziej, że wcześniej nie brałem zakupu pod uwagę, a nie tak dawno temu grałem w znacznie usprawnionego następcę (Cross Rays). No ale z jakiegoś powodu lubię formułę tej serii i gra mi się dobrze. Gra jest w języku angielskim, więc wreszcie będę miał okazję poznać fabułę wielu gundamowych historii pobocznych, których dotychczas nie znałem, lub 'znałem' wyrywkowo tylko z wersji japońskich. Szkoda jednak, że całość ogranicza się tylko do jednego uniwersum Gundam, gdyż nie przepadam za wieloma seriami, które mają tutaj obszerne kampanie. Ogólnie gra ma trochę wad, lub dyskusyjnych decyzji, w tym mocno umowny system pozyskiwania nowych jednostek, ale ogólnie dobrze się gra, nawet jeśli 'sequel' jest znacznie lepszy. Kupiłem sobie do tego garstkę DLC, pobrałem furę darmowych dodatków i chętnie się pogrinduje w wolnym czasie. Gra jest obecnie w promocji za 22$ na singapurskim PSN, aczkolwiek nie ukrywam, że to raczej tytuł dla osób lubiących Gundamy, bo sama rozgrywka strategiczna nie jest jakaś szczególnie oryginalna, ani rozbudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 303 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zacząłem psychonauts 2 i już wiem że kiedyś muszę kupić na sonke żeby wbić platyne+ dać pieniążka dla Pana Tima Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 A co grasz na piracie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 303 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Z gamepassa więc to zależy kogo spytasz! Szkoda że pudełka nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Podobno na gamepassie się zarabia i wszyscy we firemkach chodzą ultra szczęśliwi że gramy w ich produkt za 4pln więc już nic nie musisz kupować dodatkowo, kolego Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 to "kiedys kupie" to kod oznaczajacy używkę. Tim by nic nie zobaczył z tej kasy Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 303 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Jak Ci kupię używke gry która nie ma fizycznego wydania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zamiast kupić red faction po prostu dopłaciłem do ps plus premium i włączyłem moją pierwszą niegdyś grę na PS2. No i skończyło się na przeklinaniu, pierwsza jaskinia, pierwszy wróg i katastrofa, na HARD dochodzę do drugiego przeciwnika Najlepsze że po śmierci nie ma savepointa, tylko wracamy do menu głównego. No i zacząłem zachwalanego Children of Morta, niestety odbiłem się od klimatów, nie lubię ciemnych lasów, jaskiń i to wszystko w wersji nocnej. Ale szacunek za oprawę, twórcy zmniejszali ilość pikseli do momentu gdy widać jeszcze co postacie robią albo noszą. Nie oczarowało mnie jak w przypadku Hadesa, ale po śmierci odkryłem kowala więc kolejne podejścia pewnie będą się fajnie różnić za każdym razem dzięki ulepszeniom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zacząłem Shadow of the Colossus (2018). To moje pierwsze spotkanie z grą, a ogólnie z gier Uedy lata lata temu grałem kilka godzin w ICO, które mnie znudziło i ostatecznie olałem. Wracając do kolosów - pierwsze co mnie uderzyło to sterowanie. OMG jest koszmarne. Kto wymyślił, że trzeba coś nacisnąć żeby chwycić się powierzchni? To jest chore i jeżeli się nie przyzwyczaję w ciągu najbliższego czasu to chyba poślę grę w diabły. Zwłaszcza, że i sterowanie koniem i kamerą to też koszmar. Straszliwie nieprzyjazna ta gra. Sama oprawa natomiast świetna, zarówno jakość grafy, design i muzyka - bomba. Tak samo założenia gameplayowe. No i same kolosy, fantastyczne. I to jest coś co mówi mi: przyzwyczaisz się, nie pierd.ol, graj. No oby. Bo ile się nasłuchałem i naczytałem jak niesamowity jest to tytuł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 303 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 No jak tak narzekasz na to że musisz nadusić jeden guzik żeby się czegoś złapać to rzeczywiście może nie zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 28 minutes ago, Pupcio said: No jak tak narzekasz na to że musisz nadusić jeden guzik żeby się czegoś złapać to rzeczywiście może nie zaskoczyć To pewnie dlatego, że jestem właśnie po maratonie Uncharted, gdzie skończyłem wszystkie części po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 303 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 no asasyn i uncharted to promotor zdaunienia elementów platformowych w dużych grach więc się nie dziwie że ciężko się przestawić po takim maratonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zacząłem Serious Sam Collection, obecnie Pierwsze Starcie. Pomimo, że w przygody Sama już lata temu grałem (w I i II starcie), tak obecnie aż czuję, że potrzebna była mi taka odmóżdżająca pozycja. Gameplay ciągle daje radę. Aż mi się przypomniało jak grało się w niego w okolicach 2002 roku i jakie wrażenie wtedy robiły te otwarte lokacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 6 godzin temu, Homelander napisał: Zacząłem Shadow of the Colossus (2018). To moje pierwsze spotkanie z grą, a ogólnie z gier Uedy lata lata temu grałem kilka godzin w ICO, które mnie znudziło i ostatecznie olałem. Wracając do kolosów - pierwsze co mnie uderzyło to sterowanie. OMG jest koszmarne. Kto wymyślił, że trzeba coś nacisnąć żeby chwycić się powierzchni? To jest chore i jeżeli się nie przyzwyczaję w ciągu najbliższego czasu to chyba poślę grę w diabły. Zwłaszcza, że i sterowanie koniem i kamerą to też koszmar. Straszliwie nieprzyjazna ta gra. Sama oprawa natomiast świetna, zarówno jakość grafy, design i muzyka - bomba. Tak samo założenia gameplayowe. No i same kolosy, fantastyczne. I to jest coś co mówi mi: przyzwyczaisz się, nie pierd.ol, graj. No oby. Bo ile się nasłuchałem i naczytałem jak niesamowity jest to tytuł jezu, to powinien być kurwa standard w platformerach typu Uncharted, że musisz kliknięciem złapać się krawędzi. Dodałoby to chociaż jakiejkolwiek stawki temu bezjajowemu i bezmózgiemu skakaniu. Sterowanie SotC nie jest idealne, ale ten aspekt jest świetny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 To by było zbyt męczące. Jakieś rozwiązania z epoki lodowcowej gdzie trzeba przycisk nacisnąć, żeby się złapać lol teraz świat gierek poszedł do przodu, pełna automatyzacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 962 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zautomatyzowanie skoków i automatyczne łapanie się wszystkiego to największe dziadostwo w sekcjach platformowych. Fajnie to wygląda i można wyreżyserować jakieś scenki ale satysfakcji z dobrze wykonanego skoku nie ma żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 6 minut temu, Figaro napisał: jezu, to powinien być kurwa standard w platformerach typu Uncharted, że musisz kliknięciem złapać się krawędzi ^this Żarty o samograjach i gałce do przodu nie wzięły się znikąd - gry zdecydowanie potrzebują bardziej "fizycznego" doświadczenia w gameplayu. Palce muszą tańczyć na przyciskach tak jak gwiazdy tańczą na lodzie. Takie Sunset Overdrive wciąż uznaję za tytuł wybitny w kwestii sterowania - tam nie ma momentu wytchnienia i samo poruszanie się po mieście jest przyjemnie, bo samo w sobie jest gameplayem, a nie tylko środkiem do celu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 The quarry poszło już tak do przodu, że nie trzeba grać i można obejrzeć całą grę jak na youtubie Obrzydliwe Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Chętnie zagrałbym w Uncharted z taką mechaniką łapania się przy skokach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi