ASX 14 654 Opublikowano 12 lipca 2022 Opublikowano 12 lipca 2022 2 godziny temu, messer88 napisał: NV na xsx lata w 60fps? tak 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 lipca 2022 Opublikowano 12 lipca 2022 Niestety nie ma podbitej rozdziałki do 4k jak oblivion i f3 ; ( 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 12 lipca 2022 Opublikowano 12 lipca 2022 Ja własnie zacząłem powazniej grać w Tormented Souls i jestem zachwycony. Ubiłem typa co chyba był pierwszym bossem. Zostały mi dwie tasmy do zapisywania i jedna duza apteczka (i milion sztuk ammo). Bardzo mi brakuje takich produkcji. Chyba będzie trzeba pomyslec o drugim calaku w RE1 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 12 lipca 2022 Opublikowano 12 lipca 2022 1 minute ago, pawelgr5 said: Ja własnie zacząłem powazniej grać w Tormented Souls i jestem zachwycony. Ubiłem typa co chyba był pierwszym bossem. Zostały mi dwie tasmy do zapisywania i jedna duza apteczka (i milion sztuk ammo). Bardzo mi brakuje takich produkcji. Chyba będzie trzeba pomyslec o drugim calaku w RE1 Oj spoiler, mam grę na dysku i już się dowiedziałem, że można ubić typa co nas goni Nic o tej grze nie wiem poza tym, że to klasyczny horror i gramy jakąś babeczką. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 12 lipca 2022 Opublikowano 12 lipca 2022 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Oj spoiler, mam grę na dysku i już się dowiedziałem, że można ubić typa co nas goni Nic o tej grze nie wiem poza tym, że to klasyczny horror i gramy jakąś babeczką. Ale mnie tam nikt nie gonił wiec jak jakis mnie zacznie gonic to chyba ja własni edostałem spoiler Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 12 lipca 2022 Opublikowano 12 lipca 2022 Pierwsza misja za mną, największym wyzwaniem jest sterowanie, cały czas probowałem kamere obracac drugim analogiem. Nie wiem jak ja to przechodziłem na krzyżaku i to sadząc headshoty kazdemu Trofea miły dodatek, szkoda, ze do Toy Story 2 nie dodali, ale i tak nastepne w kolejce. 3 2 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 13 lipca 2022 Opublikowano 13 lipca 2022 15 godzin temu, Shen napisał: i to sadząc headshoty kazdemu Spokojnie, jakoś od połowy gry i tak będziesz musiał walić praktycznie same heady, bo prawie wszyscy latają w kamizelkach xD Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 16 lipca 2022 Opublikowano 16 lipca 2022 Trochę pograłem w Dragons Dogma: Dark Arisen (PC) no i jest trochę problemów i powtarzalnych questów ale walka i movement wynagradzają wszystko. W mało której grze wszystko porusza się tak naturalnie (podobnie jak w MH: World), czuć każdy szlag, animacje są eleganckie. Chce się grać dla samego gameplayu. Taki Kingdoms of Amalur który wyszedł w podobnym momencie i miał podobne założenia jest parę klas niżej. Gram dalej ale jeśli poziom się utrzyma to szykuje się 9/10. Bardzo dobrze wydane 20zł Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 18 lipca 2022 Opublikowano 18 lipca 2022 To całe głosowanie na grę wszechczasów sprawiło, że wyciagnałem moja styrana Vitę, wytarłem gruba wastwę kurzu i postanowiłem ograć sagę Solid Snake i jego dysfunkcyjnej rodzince. Ciekawe czy starczy mi samozaparcia do przejścia całości, zwłaszcza, że nigdy nie skończyłem Peace Walkera ani piatki. W każdym razie komiks już zaliczony (niestety grywalność pierwszego MGSa mnie pokonała), teraz czas na dwójeczkę 1 Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Po raz drugi zacząłem, bo pierwsze podejście nie pykło: "The Outer Worlds". Sporo pamiętam z premierowej rozgrywki, ale teraz gram inaczej. Gra niesamowicie klimatyczna. Czuć ducha Fallouta. Zobaczymy, co będzie dalej, póki co kilka godzinek za mną i jest dobrze. 1 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Weird West Cóż za pasjonujące bogactwo mechanik, swobody rozgrywki i nieliniowości No i kocham klimaty dzikiego zachodu (tutaj w wersji fantasy horroru), więc kolejny duży plusik. 1 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Elegancka gra, klimat eksploracji dziwacznego kosmosu jest niepodrabialny. Co mi się w niej nie podobało to że cykle trwały strasznie krótko i potem gdy chciałem dojść gdzieś dalej w trakcie jednego cyklu, to czułem mocno na sobie presje czasu. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 No fakt, jak się zżyłem z łowczynią nagród to już gram świniakiem, ale z drugiej strony rozgrywka utrzymuje świeżość i występuje jakże miły element zaskoczenia. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 w sumie to odpowiadałem na post o Outer Worlds, ale jeśli to co napisałem pasuje też do Weird West to spoko xd 3 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 No coś mi nie pasowało z tym "kosmosem" Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 43 minuty temu, ASX napisał: w sumie to odpowiadałem na post o Outer Worlds, ale jeśli to co napisałem pasuje też do Weird West to spoko xd Ale Ty piszesz o Outer Wilds ale zamota się zrobiła. Aż śmiechłem szczerze. 1 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 faktycznie, mój błąd xd Ale Outer Worlds też spoko gierka, głównie z uwagi na fajny klimat i dużo, czasami mocno czarnego, korpo humoru Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Dokładnie; do tego naprawdę dobry system rpg i gunplay. 1 Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 20 lipca 2022 Opublikowano 20 lipca 2022 Road 96 już zaliczyłem 2 ucieczki, zajebista gra typu nic nie robionka ale podejmujesz wybory + ma fajny klimat i muzyke, polecam Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 24 lipca 2022 Opublikowano 24 lipca 2022 Żaden Crash czy Spyro, Toy Story obok Tombi 2 moje ulubione platformowki z szaraka. Pierwszy poziom nadal wyryty na pamięć I te detale, twarz Buzza odbijająca sie w hełmie 7 1 Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 24 lipca 2022 Opublikowano 24 lipca 2022 (edytowane) Zacząłem Dragon's dogma. Jezusku jakie tu są mechaniki, które tarmoszą siusiaka to ja nawet nie Jak mnie mój Pawn złapał w locie to miałem lekki opad szczęki. Grafika PS2, ale nie mogę się oderwać od ekranu i kończy się ostatnio na dłuższych sesjach z tym tytułem Edytowane 24 lipca 2022 przez oFi 2 Cytuj
tlas 440 Opublikowano 24 lipca 2022 Opublikowano 24 lipca 2022 Live a Live Ahh. Właśnie skończyłem pierwszy rozdział - prehistorię. Coś wspaniałego, czuć że wtedy Square jeszcze chciało robić się porządne gry. Nietuzinkowy tytuł, z humorkiem i świetną muzyką. Porównania do Chrono Triggera nie są na wyrost. Nóżka sama tupie. 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 25 lipca 2022 Opublikowano 25 lipca 2022 Into the Breach. Ta gra była zawsze w orbicie moich zainteresowań, ale jakoś nigdy nie było okazji zagrać. Jako, że jest teraz w grach na Netflixie zagrałem na telefonie i o rany, jakie to jest dobre!!! Czym jest gra? To taka turowa strategia połączona z grą logiczną. Przypomina trochę Advance Wars, chociaż skala bitew jest o wiele mniejsza, za to poziom skomplikowania o wiele wyższy. W dużym skrócie: mamy do dyspozycji trzy mechy potrafiące różne rzeczy. Na mapce musimy pokonać przeciwnika jednocześnie dbając o budynki. Budynki to jednocześnie nasza energia i ich ochrona to absolutnie najwyższy priorytet. Przeciwnicy sygnalizują swoje ataki po skończonym ruchu, więc doskonale wiemy co nastąpi w ich następnej turze. Musimy więc tak pokierować naszym atakiem, żeby zniwelować, albo chociaż zminimalizować straty. Nasze mechy mogą uderzeniem przesuwać przeciwników, więc możemy sprawić, żeby atakowali siebie nawzajem, zrzucać ich do wody itp. Często będziemy zmuszeni do podjęcia trudnej decyzji: poświęcić budynek i cywilów w nim, albo zasłonić go jednym z mechów. I chociaż sama warstwa taktyczna jest trudna i wymagająca (chociaż zasady bardzo łatwo przyswoić) to jest jeszcze wisienka na torcie. Przeciwnik ma miażdżącą przewagę i nie wygramy. W momencie porażki uruchamia się tunel czasowy, a my przenosimy się do innej linii czasowej zabierając jednego z pilotów. Pisałem, że postacie się rozwijają i dostają doświadczenie? Alternatywna rzeczywistość trochę różni się od poprzedniej i próbujemy ją ratować. Brzmi to zawile, ale zasady są do załapania w 5 minut, a potem rozkminy zajmują godziny. Graficznie jest bardzo czytelnie i stylowo, muzyka jest ok. Gra jest nieziemska i jak lubisz strategie, główkowanie, myślenie kilka kroków na przód to polecam bardzo. Zwłaszcza, że Netflixa chyba ma każdy podobnie jak telefon, więc nie ma na prawdę powodu żeby nie spróbować. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 28 lipca 2022 Opublikowano 28 lipca 2022 Zacząłem Yakuze 0. Grałem kiedyś kilka h na ps4, no i w Y3 też chwilę. Pomyślałem że czas się zmierzyć z tą grą (narazie nie wybiegam dalej). Mam nadzieje że wystarczy mi samozaparcia, myślę że sierpień może nie wystarczyć Póki co jestem podjarany, najbardziej ciekawi mnie fabuła 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 28 lipca 2022 Opublikowano 28 lipca 2022 na koniec gry może ci coś wpaść do oka, tylko ostrzegam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi