ASX 14 716 Opublikowano 31 marca 2018 Opublikowano 31 marca 2018 Origins i Legends to spoko platformówki, szczególnie w coopie, nic więcej. Ale szczególny sentyment do dwójki, która dla mnie ma w sobie coś magicznego w swoim klimacie. Może to kwestia nostalgii, nie wiem, ale za każdym razem jak do niej wracam (a wracam regularnie) z zamiarem przejścia jednego poziomu to wciąga mnie tak że kończę całą grę Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 1 kwietnia 2018 Opublikowano 1 kwietnia 2018 Przede wszystkim ma świetną muzykę i specyficzny, nie całkiem cukierkowo-animkowy, baśniowy klimat. Moja styczność z serią to właśnie dwójka na PC (na klawie i z jakimś pokracznym spolszczeniem xd), i demo Origins, do edycji 2D zbieram się od lat, także jest coś w tym, że Rayman jakoś nie elektryzuje i do pierwszej ligi nie należy, pewnie nie bez powodu, ale to dobre gierki i tyle. Jak na mój gust trochę za mało, żeby uzasadniać robienie jakichś remasterów starych części, no ale kto bogatemu zabroni ? 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 1 kwietnia 2018 Opublikowano 1 kwietnia 2018 Dziwie się, że tak mało osób tutaj miało do czynienia z Raymanem 3 który pomimo kompletnie innego klimatu od 2 czy 1 był fenomenalnym tip top platformerem. Ta seria zaczęła się pieprzyć od czasu królików dobrze, że chociaż marianowi posłużyły (może faktycznie czego nie dotknie wąsaty zamienia się w złoto huh). Raymany Origins i Legends dla mnie są tylko ok. Dobra zabawa w coopie ale nie miałbym zaparcia przechodzić wszystkie poziomy, co dopiero robić je na 100% Po prostu one nie mają tego czegoś co widziałem w 3 pierwszych odsłonach będąc młodszym. 1 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 1 kwietnia 2018 Opublikowano 1 kwietnia 2018 W dniu 31.03.2018 o 20:51, kermit napisał: raymany w teorii mają wszystko co trzeba a mimo tego wszystkiego nie chce mi sie w nie grać, ciekawe zjawisko W dniu 31.03.2018 o 20:41, kubson napisał: mam tak samo Rayman nie rusza mnie w ogole. za malolata nie pyklo wolalem grac w mario, jazz jack rabbit itp pozniej gdy wyszedl Legends sprawilem sobie na vite skonczylem dwa level nawet sie jaralem bo wygladalo super na oledzie ale nigdy nie wrocilem xD pozniej w goldzie byla nastepna czesc na xbox live rozegralem pare lvl i lezy i sie kurzy w chmurze W dniu 31.03.2018 o 20:21, c0ŕ napisał: Mi nawet Origins nie siadło :(. Sterowanie sztywniutkie, grafika piękna, płynność elegancka... ale coś nie zagrało. Może to wina mojej awersji do platformówek o której nie wiem (w sensie mało co z tego gatunku grałem w ostatnich latach i być może z każdą inną platformówką byłoby tak samo ) ale dwa razy włączyłem i już nie wróciłem. W dniu 31.03.2018 o 20:17, _Be_ napisał: A nie wiem, nigdy go nie lubiłem. Ostatnio gadaliśmy na ircu i ragi przytoczył historie jak kupił Raymana na coś tam przeszedł jeden level i sprzedał, potem kupił tego samego Raymana na Switcha przeszedł jeden level i sprzedał. To samo czuje wobec tej serii czy Legends, ot sprawdzić demo i już można zakończyć przygodę (akurat etap muzyczny w demie przyjemny) jeszcze w 4 osobowym co-opie na Wii U przy piwku mi się przyjemnie grało, ale tak samemu to kompletnie nie pasuje mi ta seria. Ani w 2D ani 3D. A co mi nie pasuje? Nie wiem, bohater dla mnie ma beznadziejny design, skakanie nie jest sztywniutkie jak ma być i gra mnie usypia po prostu. No i właśnie to jest to czego nie kumam, dlaczego tak wiele ludzi odrzuca Origins/Legends. Bardzo ładne gierki i jedne z lepszych sztosów muzycznie. Bardzo przyjemny design leveli, trafia w ten fajny punkt, że gierka nie jest ani banalna, ani też nie gniecie jaj poziomem trudności. Jak się dużo gra w platformery 2D to szybko łapie się ten przyjemny flow przechodzenia przez levele. No mega miło wspominam - grałem w coopie z kobitką i ani ja się nie nudziłem, ani ona się nie frustrowała. Po całej królikowej serii to jak dla mnie bardzo dobry powrót. Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 1 kwietnia 2018 Opublikowano 1 kwietnia 2018 Rayman 2 to wspaniała gra i z niesamowitym klimatem. Jedna z moich ulubionych. Origins też było fantastyczne. Świetne projekty poziomów, dobry poziom trudności w przypadku robienia 100%, super muzyczka i fajniutki klimacik. Legends ok, ale bez szału. Klimat niespójny i słaby, a sama gra za łatwa. Poza tym mam silne wrażenie, że przeszła małe piekiełko deweloperskie, bo projektowana była pod tablet wiiu, a potem ją dostosowywali pod zwykłe sterowanie i w sumie wyszła gierka ni w te, ni we wte. Ostatnio przeszedłem obie części ponownie i Origins chłonąłem jak szalony, a Legends to tylko szybko przebiegłem, bo bida panie. I mi smutno jak ludzie biorą legends zamiast origins "bo w legends jest wiekszosc leveli z origins". No są, ale uproszczone i bez tej s p ó j n o ś c i wizji gry. Legends to taki średni misz masz lepszych i gorszych pomysłów, lepiej ograć eleganckie i spójne origins. Rzekłem. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 9 maja 2018 Autor Opublikowano 9 maja 2018 Wygląda na typowy przeciek przed E3. Nic co by mnie jakoś specjalnie jarało tbh. Nadal mam w pamięci, jakim zakalcem był Rage Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Horizons 5 SEEMS LEGIT No ale Splinter Cell i Borderlands 3 to są pewniaki na E3, Bethesda może i by wskrzesiła Rage z powodów o których pisał Hendrix Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Mam nadzieje że będą lepsze gierki na e3 niż te z listy powyżej :| Cytuj
selene 3 368 Opublikowano 31 maja 2018 Opublikowano 31 maja 2018 Trochę marudzący, ale interesująco napisany i brutalnie szczery artykuł o pracy w branży się pojawił na Gamasutrze, polecam poczytać w metrze/autobusie/tramwaju/czy gdzie tam czytacie. https://www.gamasutra.com/view/news/318588/The_great_video_game_exodus.php 1 Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 17 lipca 2018 Autor Opublikowano 17 lipca 2018 Dyrektor kreatywny byłego Visceral Games o pomysłach, jakie studio miało na ewentualne Dead Space 4. Ciekawa, ale i dość smutna lekturahttps://ustatkowanygracz.pl/visceral-mialo-koncept-na-dead-space-4/ Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Półotwarty świat, zbieranie zasobów, ratowanie ludzi w misjach pobocznych, majsterkowanie z bronią...No jakoś mnie taka wizja nie zachwyca szczerze mówiąc i płakać nie będę, choć trylogię bardzo lubię. Choć oczywiście, gdyby zrobić to z głową, to mogłoby być świetnie. A prawa do serii zawsze ktoś może przejąć. 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 prędzej EA zbankrutuje niż komukolwiek odsprzeda prawa do marki mnie się nawet podoba ta wizja i wciąż jestem bardzo zawiedziony że nigdy nie zobaczymy finału tej historii Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Przeczytałem i dobrze, ze nie powstaje DS4 bo brzmi hoiowo. Jakie kurna latanie po kosmosie i przeczesywanie wraków... tylko akcja osadzona na ziemi i przeżywanie ataku necromorfow. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Mocno tutaj śmierdzi podróbą ME. No ale dobrze, że nie zrealizowali takiego pomysłu. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 21 minut temu, XM. napisał: Przeczytałem i dobrze, ze nie powstaje DS4 bo brzmi hoiowo. Jakie kurna latanie po kosmosie i przeczesywanie wraków... tylko akcja osadzona na ziemi i przeżywanie ataku necromorfow. Mordziaty ja cie rozumiem, ale tak wyglada naturalna ewolucja gry. 4 raz zrobienie korytarzy statku kosmicznego mogloby nie wyjść zbyt odkrywczo. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 No to już lepiej nic nie robić niż robić coś słabego. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 lipca 2018 Opublikowano 30 lipca 2018 (edytowane) Wyrasta nam prawdziwy moloch PG to będzie marka wymieniana obok Rockstar, Naughty Dogs i Blizzard, mark my words. Edytowane 30 lipca 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj
Gość Opublikowano 30 lipca 2018 Opublikowano 30 lipca 2018 (edytowane) Dla mnie smutna wiadomosc przez Chrisa Goodalla. NT dalo mu mozliwosc rozwoju, przez animation intern do senior animator, a teraz sobie przeszedl do PG. Edytowane 30 lipca 2018 przez Gość Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 30 lipca 2018 Opublikowano 30 lipca 2018 ten na dole z lewej wyglada mi na guerilla games Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Zacutuje sam siebie, ale moze konsolomaniaki tez lubia karcianki a Valve chce wjechac w ten sektor z buta rowniez 2 godziny temu, Grabek napisał: Nie wiem czy ktoś się interesował ale od jakiegoś czasu Valve pracuje nad własną karcianką. Premiera 28 listopada, cena 20$ Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 5 sierpnia 2018 Opublikowano 5 sierpnia 2018 Jakby ktoś się łudził że Rare zrobi jeszcze Banjo-Threeie to Greg Mayles rozwiał chyba wszystkie wątpliwości Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 13 sierpnia 2018 Autor Opublikowano 13 sierpnia 2018 (edytowane) Kogoś w Bethesdzie chyba ostro po(pipi)iło: https://www.dobreprogramy.pl/Bethesda-nasyla-prawnikow-na-czlowieka-ktory-probowal-odsprzedac-na-Amazonie-gre,News,89845.html tl:dr: Prawnie ścigają jakiegoś randomowego typa za to, że próbował opchnąć na Amazonie zafoliowaną kopię The Evil Within 2 jako nową, a nie używaną. Edytowane 24 września 2018 przez Frantik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi