RIfuk 71 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 W dniu 11.04.2022 o 13:23, MaZZeo napisał: Chyba problemy po patchu zostały w pełni rozwiązane, community jest takie samo jak wcześniej i wybornie się jezdzi. Wczoraj bez problemu znalazlem na Xboxie pare serwerów gdzie było parunastu graczy, rozjebalem towarzystwo na ulubionym Spa aż całe plecy miałem mokre po 20 min wyścigu. I przyznam ze dobrzy i kulturalni gracze jeździli, przez co podwyzszylem sobie SA o 10 punktów. Niestety nadal jest mnóstwo błędów np: - nie zapisuje rekordów okrążeń przejechanych w Hot Lap ani w żadnym innym trybie. - nie pokazuje statystyk i nie zapisuje poprawnie ocen kierowcy itp Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Testuje te ustawienia. Fajnie sie gra Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 19 kwietnia 2022 Opublikowano 19 kwietnia 2022 (edytowane) Przejrzałem oficjalne forum ACC.... Ileż ludzi zwraca uwagi na błędy w wersji na PS5 / PS4 to brak słów. Sam ich doświadczam i to strasznie irytuje ! Jeździ się genialnie ale co z tego jak nie zapisuje mi progresu, umiejętności czy rekordów tras itp. Przecież to łatwo zauważyć że takie niedoróbki są mijają miesiące i nikt nic z tym nie robi. Znowu wersja na PC górą ! Edytowane 19 kwietnia 2022 przez RIfuk Cytuj
MaZZeo 14 191 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Gra dostanie w przyszłym roku Pack z autami GT2 oraz nowe auta GT3 na sezon 2023 a niedawno wyszedł Pack z trasami w USA Cytuj
junioru2 12 Opublikowano 12 września 2022 Opublikowano 12 września 2022 Witam. Czy gra na padzie jest sensownym rozwiązaniem i można w miarę być konkurencyjnym dla gości z kierownicami za milion trylionów a może jest opcja gry w grupie ludzi którzy używają wyłącznie padów? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 13 września 2022 Opublikowano 13 września 2022 Mam co do tego poważne wątpliwości. Gram na kierownicy i w ACC akurat nie wyobrażam sobie jak grać na padzie. Tzn oczywiście można ale czy będziesz mieć szansę. W Gran Turismo to nie problem ale w ACC raczej słabo. Cytuj
tjery 1 238 Opublikowano 13 września 2022 Opublikowano 13 września 2022 Dokładnie, to raczej typowa gra pod kierownicę. Nawet nie ma co porównywać tego do GT, zupełnie inna liga jeżeli chodzi o "symulacyjność". Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 13 września 2022 Opublikowano 13 września 2022 Da się grać sensownie na padzie. Przykładem niech będzie nasz forumowy kolega Magik, który na padzie tłucze nie gorzej jak na kierownicy Cytuj
Rhapsody 5 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 Dla tych co grają, już w czwartek 1.8: 1 Cytuj
piotrekoka 21 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 Jest aktualizacja. 16,44gb dla Series X. Cytuj
Rhapsody 5 Opublikowano 3 października 2022 Opublikowano 3 października 2022 Poprawiono kilka błędów, jest lepsza fizyka jednak na ps5 nie da się zapisać ani wczytać setup'a samochodu. Więc standardowo coś naprawili aby coś do działało dobrze zepsuć. Czekam na łatkę naprawiającą. Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 29 listopada 2022 Autor Opublikowano 29 listopada 2022 Odpaliłem giere po dlugiej przerwie i mam wrazenie ze auto jest bardziej przewidywalne i moge po prostu bardziej cisnąć. Mocno poprawili też wizualia. Lepsze tekstury, a przede wszystkim duzo lepsza roslinnosc. Drzewa juz sie nie doczytują 50 metrow przed graczem. Jakiś tam pop up wciąż jest, ale znacznie dalej i nawet drzewa w oddali mają cieniowanie. Jest bardziej spójnie. Zatem Kudos dla Kunos ;-) Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 30 listopada 2022 Opublikowano 30 listopada 2022 Ależ to ma fenomenalną fizykę i obsługę kierownicy. Nigdy nie grałem w lepszego sima. Mieć do tego jeszcze kiere pokroju Fanateca DD, to musi być istny banderas Co do oprawy, to bardzo cieszy wyraźne zmniejszenie pop upu. Mierzi trochę obniżenie rozdziałki (wyraźnie poszarpane linie, krawędzie itp) i brak HDR, no ale może kiedyś jeszcze nad tym popracują. Najważniejsze, że to do czego ta gra została stworzona nie zawodzi ani trochę. Jeszcze ci do kiery, to będę musiał w końcu pomyśleć nad jakimś upgradem, bo ten pierdolony badziew thrustmaster wytrzymuje max 20 minut z ffb ustawionym na max. Potem się wyłącza z przegrzania silnika. Nigdy więcej kiery od tego producenta, ha tfu! Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 (edytowane) Da się jakoś zmienić poziom trudności w czasie trwania kariery? Po tym pierwszym teście w Lambo na Monzy gra mi zasugerowała, że jestem straszna faja i mam grać na izi, no to nie fikając się zgodziłem. Teraz podczas pierwszwgo weekendu wyścigowego robie czasy o 10 sekund lepsze niż boty, a praktycznie nie znam toru Edytowane 1 grudnia 2022 przez Michał102 Cytuj
Deeejve 9 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Odkopię temat, ponieważ wjechał patch 1.9 na konsole. Przemodelowana fizyka, usprawnione zawieszenie i opony, podobno największe zmiany od premiery. Mam mieszane odczucia (jest trochę łatwiej), po pierwszym odpaleniu wykręciłem czasy 1-2s lepsze niż przed patchem Niestety wciąż nie ma nowych wydarzeń specjalnych, a szkoda bo pucharek mi wisi do wbicia. 1 Cytuj
MaZZeo 14 191 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 Gra w zasadzie staje się kompletna na wiosnę trafi Nordschleife W styczniu będzie car pack GT2 a dzisiaj gra dostała crossplay w multi na konsolach Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 Czekam na promkę podczas Winter sale xboxie i biorę. Warto brać dlc w obecnych cenach na promocji czy bywają taniej? Cytuj
jaszczoor 42 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 szkoda ze nie ma i pewnie nie bedzie wsparcia LFM na konsolach, wtedy juz dawno bym w to pogrywał LFM dla niewtajemniczonych to system rankingowy na wzór iracing prowadzony przez osoby trzecie, podobno nieźle sie to sprawdza Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 @MaZZeo Jednak kupilem, razem z wiekszoscia dlc Polecisz jakieś dobre ustawienia FFB bo na stronie fanateca sa sprzed patcha 1.9 i sa takie se. Cytuj
MaZZeo 14 191 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 Nie grałem w ACC po patchu 1.9 tutaj są jakieś świeże filmy 1 Cytuj
gtfan 3 244 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia (edytowane) z racji przesiadki na ps5 mogę w końcu cieszyć się tą grą, ale na początek mam pytanie nowicjusza - ACC ma jakieś ustawienia trudności AI? bo nie widzę jako takiego ustawienia, są osobne ustawienia do asyst i do realizmu, tylko w tym realizmie nie widzę jako takiego ustawienia poziomu przeciwnika, są tylko jakieś presety do różnych opcji w trakcie jazdy. AI przy każdym ustawieniu jeździ tak samo szybko? Edytowane 15 stycznia przez gtfan Cytuj
MaZZeo 14 191 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia Jak ustawiasz race weekend to tam masz pare ustawień odnośnie przeciwników, tak jak poniżej Cytuj
gtfan 3 244 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia 18 minut temu, MaZZeo napisał: Jak ustawiasz race weekend to tam masz pare ustawień odnośnie przeciwników, tak jak poniżej o widzisz, dzięki, sprawdzę jak do tej pory odpalałem tylko pojedynczy wyścig i tam takich opcji nie widziałem. Cytuj
Homelander 2 090 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca Assetto Corsa ta z 2014 roku warta jest kupna? Jest w promocji na Steamie za 5$. Widzę, że jest też chyba nowa część za 40, dlatego pytam. Jeżeli chodzi o mnie to lubię czy Gran Turismo czy Forzę Motorsport. Horizon do mnie nie trafia ze względu na open world i cringową otoczkę. Najlepsze wyścigi ever to PGR4 Cytuj
tjery 1 238 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca Pierwsze Asseto i ACC to symulacje, więc to nie są gry, od tak, do pościgania się. Pierwsze AC jak najbardziej jest warte kupna, bo to świetny symulator, tylko kwestia czy właśnie tego rodzaju wyścigów szukasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi