Skocz do zawartości

PRO8L3M - Ground Zero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki meh trochę ten mixtape, 5 kawałków góra fajnych, Art Brut nadal bezkonkurencyjny IMO.

Opublikowano

Też nie czuje mrowienia w benisie. A po flarach myślałem, że rozpier.doli

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Byłem chyba na 5 koncertach PRO8L3Ma i ten, który widziałem po premierze najnowszego mixtape'a był baaardzo słaby. Na trasie promującej self-titled był opór rozpier.dol i pękały szyby, a teraz to meh. Na siłę bragga Oskara i coraz bardziej przypadkowa publika. No ale też widziałem ich bodajże w warszawskiej drukarni gdzie nagłośnienie jest gorsze niż u mnie w kiblu.

Opublikowano

Po przesłuchaniu bodajże trzech ich płyt mogę powiedzieć tylko tyle, że wszystko zlewa mi się w jedną całość, a Oskar na dłuższą metę męczy swoją manierą. Poza poziomem bitów i ich wstrzeleniem się w pewien trend, nie bardzo rozumiem fenomen.

• Plusik 1
Opublikowano

problem problemu taki, ze flow oskara tak jak bylo na poczatku oryginalne, tak te oryginalnosc po prostu zmeczyl. fajnie sie slucha jednej plyty na ktorej jest to spojne, ale caly dorobek na tym jednym patencie brzmi jednakowo i malo swiezo jak za pierwszym razem. steez sie broni, bo ma wiecej narzedzi pod reka.

Opublikowano

No ja lubie ich epki a zwłaszcza mixtape art-brut, ale już na przykład GZ bylo w ch,uj za długie i co znamienite to, to że bouns track był lepszy niż praktycznie cały mixtape. A fenomen? Za mocne słowo, ale bardziej rozumiem fenomen Problemu niż jakichś ku,rwa żabsonów czy innych young multi. 

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość _Be_
Opublikowano

No tyle samo co s/t z 2016 to tylko ten ostatni mixtape miał w chuy numerów. Póki co jest wysoko :lapka:

Opublikowano

przesluchalem kilka razy i jest naprawde ok, zadnego numeru nie musialem skipowac.

natomiast jak uslyszalem za pierwszym razem oskara spiewajacego na autotune w crash tescie, to az mnie zeby zaswedzialy, za jakie (pipi) grzechy

Gość ragus
Opublikowano

kNrS0BB.jpg

Problem takie propsy że już nawet animacje mają na spotify :cool:

aelegancka płyta, umówmy się że mixtape był wypadkiem przy pracy

Opublikowano

Standardowo bity>>>>>>>nawijka i teksty (USB, Monza, no klasa). Nie ma tu chyba niczego, czego bym nie słyszał na ich materiałach do tej pory (no może Steez jeszcze nie nawinął zwrotki, nie pamiętam). "Ona leży na łóżku/on sypie koks/patrzę na Warszawę/widzę typów w bramie" i "gęste" storytellingi, jak z jakiegoś generatora xd.  No ale ogólnie nie mam problemu z tym, żeby posłuchać sobie kawałków bez wczuwania się w tekst i tylko w takich kategoriach traktuję ich twórczość. 

• Plusik 3