Skocz do zawartości

Pochwal się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dział muzyki rockowej posiada taki temat, pomyślałem że dobrze by było zrobić coś takiego tutaj. Macie jakieś perełki, fajne unikatowe wydania, czy płyty w wiadomym gatunku do których jesteście bardzo przywiązani, wstawcie fotki. 

Osobiście preferuję HH z lat dziewięćdziesiątych i moje płyty w znaczącej większości pochodzą z tego okresu. 

Na początek albumy które zna chyba każdy, absolutne klasyki gatunku. Niestety wydania współczesne, wydania z epoki nie dość że wyjątkowo ciężkie do zdobycia to kosztują krocie.

4x6FHkr.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Moja kolekcja nie liczy nie wiadomo ile pozycji, nie mam też jakichś bardzo unikatowych płyt, ale kilka z nich może do takich aspirować. A przynajmniej na rodzimym rynku. Tak, kiedy jeszcze słuchałem nowego polskiego rapu, to kupowałem też płyty. Myślę więc, że Milczmen Screamdustry i Lavorama będą za kilka lat białymi krukami: 

wDdWOoR.jpg

Ano jeszcze z polskiej ziemi, to mam super wydanie albumu rapera Medium, kiedy jeszcze nie był religijnym oszołomem:

WU0XMDa.jpg

B20s7KV.jpg

cmzjHJe.jpg

Super wydanie w książeczce z twardą oprawą, na kredowym papierze, no mjut i ożeszki.

Moim oczkiem w głowie są natomiast (i to chyba od początku było wiadome):

WJNQy4n.jpg

Section.80 jest ciężko dostępne i było brzydko wydawane, więc nie posiadam. 

Jeszcze z takich fajnych wydań, to mam to:

b5KMuvt.jpg

q4K4e87.jpg

G5LK1kt.jpg

Wyszło w Polsce jakoś w 2013 chyba, to łyknąłem, bo naprawdę ładne i świetna muzyka do tego. Moja kolekcja albumów muzycznych liczy jakieś 40 pozycji, więc nie jest to szał macicy, ale w sumie cieszę się z niej.

• 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Nic dawno nie wpadło nowego, to aktualnie już wpadło. Najpierw płyta Kod Kreskowy:

nL0kHFm.jpg

Znana także jako My Name Is My Name

XFpwSbi.jpg

Rapera King Push, znanego także jako Pusha T

7GC0TGr.jpg

Następnie jedna z najbardziej niedocenianych płyt (dwóch płyt nawet) ostatnich lat:

010p7Tx.jpg

gCeSSua.jpg

IjSxjIU.jpg

A na koniec osobisty klasyk (szkoda, że nie deluxe w digipacku z trójwymiarową okładką, ech):

Eg4npTi.jpg

jN2tuUH.jpg

Soundtrack do posta:

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

pobrane.jpg

kupiłem se płytę Wujaszka (drugi z lewej), 35 złotych w Empiku. Miłe zaskoczenie, myślałem, że nie ma tak starych płyt, a tu widzę wyszedł jakiś remaster. 
A że w szkole średniej miałem dzwonek drugiego kawałka, to tak z sentymentu wziąłem.

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Nareszcie udało mi się skompletować oficjalne wydania Paca na winylach. Thug Life i Strictly reedycje reszta pierwsze wydania. Pomijam te ostatnie wysrywy bo szkoda na to czasu. 

20210330_113446.jpg

2pacalypse też jest oczywiście 

Edytowane przez Absolem
  • Plusik 2
  • Dzięki 1