Absolem 1 036 Opublikowano 24 lutego 2018 Opublikowano 24 lutego 2018 Dział muzyki rockowej posiada taki temat, pomyślałem że dobrze by było zrobić coś takiego tutaj. Macie jakieś perełki, fajne unikatowe wydania, czy płyty w wiadomym gatunku do których jesteście bardzo przywiązani, wstawcie fotki. Osobiście preferuję HH z lat dziewięćdziesiątych i moje płyty w znaczącej większości pochodzą z tego okresu. Na początek albumy które zna chyba każdy, absolutne klasyki gatunku. Niestety wydania współczesne, wydania z epoki nie dość że wyjątkowo ciężkie do zdobycia to kosztują krocie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 lutego 2018 Opublikowano 24 lutego 2018 Moja kolekcja nie liczy nie wiadomo ile pozycji, nie mam też jakichś bardzo unikatowych płyt, ale kilka z nich może do takich aspirować. A przynajmniej na rodzimym rynku. Tak, kiedy jeszcze słuchałem nowego polskiego rapu, to kupowałem też płyty. Myślę więc, że Milczmen Screamdustry i Lavorama będą za kilka lat białymi krukami: Ano jeszcze z polskiej ziemi, to mam super wydanie albumu rapera Medium, kiedy jeszcze nie był religijnym oszołomem: Super wydanie w książeczce z twardą oprawą, na kredowym papierze, no mjut i ożeszki. Moim oczkiem w głowie są natomiast (i to chyba od początku było wiadome): Section.80 jest ciężko dostępne i było brzydko wydawane, więc nie posiadam. Jeszcze z takich fajnych wydań, to mam to: Wyszło w Polsce jakoś w 2013 chyba, to łyknąłem, bo naprawdę ładne i świetna muzyka do tego. Moja kolekcja albumów muzycznych liczy jakieś 40 pozycji, więc nie jest to szał macicy, ale w sumie cieszę się z niej. Cytuj
wozek 77 Opublikowano 24 lutego 2018 Opublikowano 24 lutego 2018 umyj sie w czekoladzie z(pipi)ie Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 lutego 2018 Opublikowano 24 lutego 2018 (edytowane) ZTJRR Edytowane 24 lutego 2018 przez Rozi Cytuj
Kosmos 2 736 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 O.S.T.R. W drodze po szczęście Pro8l3m - Ground Zero Mixtape Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 stycznia 2019 Opublikowano 16 stycznia 2019 (edytowane) Nic dawno nie wpadło nowego, to aktualnie już wpadło. Najpierw płyta Kod Kreskowy: Znana także jako My Name Is My Name Rapera King Push, znanego także jako Pusha T Następnie jedna z najbardziej niedocenianych płyt (dwóch płyt nawet) ostatnich lat: A na koniec osobisty klasyk (szkoda, że nie deluxe w digipacku z trójwymiarową okładką, ech): Soundtrack do posta: Edytowane 16 stycznia 2019 przez Rozi Cytuj
grzybiarz 10 313 Opublikowano 19 stycznia 2019 Opublikowano 19 stycznia 2019 kupiłem se płytę Wujaszka (drugi z lewej), 35 złotych w Empiku. Miłe zaskoczenie, myślałem, że nie ma tak starych płyt, a tu widzę wyszedł jakiś remaster. A że w szkole średniej miałem dzwonek drugiego kawałka, to tak z sentymentu wziąłem. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 30 marca 2021 Autor Opublikowano 30 marca 2021 (edytowane) Nareszcie udało mi się skompletować oficjalne wydania Paca na winylach. Thug Life i Strictly reedycje reszta pierwsze wydania. Pomijam te ostatnie wysrywy bo szkoda na to czasu. 2pacalypse też jest oczywiście Edytowane 30 marca 2021 przez Absolem 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi