Opublikowano 7 kwietnia 20186 l Ostro ich poje,bało z tą interpretacją xD. Podobno jakieś gimbusy już grożą samobójstwami i ogólnie popłoch jest spory. Ale no nie wierzę, że w takiej formie to faktycznie będzie egzekwowane. Chore, że z obracania tysiącem złotych i zrobienie z tego 1500 można po drodze nabić i pół miliona podatku.
Opublikowano 7 kwietnia 20186 l Pewnie Kaczyński zarządził żeby znaleźć sposób na naruchanie jak najwięcej pieniążków z tego i się chłopaki zapędzili troszkę xd
Opublikowano 7 kwietnia 20186 l dobrze, że w końcu nie wszedłem, bo bym teraz miał pełną zbroję jak nic
Opublikowano 7 kwietnia 20186 l w końcu się za to wzięli, bo już mi dupa pękała gdy czytałem jak konsolomaniaki wyciągają hajsy za nic nie robienie. inwestorzy ku.rwa się znaleźli Edytowane 7 kwietnia 20186 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 7 kwietnia 20186 l Opodatkować złodziei, wiadomo. Tak samo jak pokerzystów i wszystkich innych oszustów, bogaczy z dochodem powyżej 7000 cebulionów. Piękny kraj, rządzony przez typa co ma wszystko za darmo.
Opublikowano 8 kwietnia 20186 l ja pyerdolę Jeszcze się z fiskusem nie rozliczyłem. We wrześniu zrobiłem jakieś 6 transakcji. Podobno na złożenie deklaracji pcc jest 14 dni od transakcji. Nie składałem, bo nie wiedziałem. Nie wiem co mam zrobić czy składać teraz czy po prostu rozliczyć się tylko od zysku. Edytowane 8 kwietnia 20186 l przez Kosmos
Opublikowano 8 kwietnia 20186 l Cała sprawa jest świeża więc póki co nic nie rób i nie płać. KAS do tej pory nie dostał żadnych danych od giełd i podejrzewam że do 25 maja, kiedy wejdzie dyrektywa RODO ich nie dostanie.
Opublikowano 9 kwietnia 20186 l Tylko, że do maja rozliczyć się trzeba chyba po prostu zrobię po staremu czyli normalnie w picie bez cpp
Opublikowano 9 kwietnia 20186 l Tak, najważniejsze to się rozliczyć, najwyżej wezwa Cię do złożenia korekty jak ogarną burdel, o ile w ogóle Twój pit sprawdza.
Opublikowano 9 kwietnia 20186 l Nie no jasne że dochodowy zapłacić, ale ten absurd z pcc olej. Tak jak easye mówi, lepiej zapłacić cokolwiek, jak będziesz miał niefarta to wezwą do korekty.
Opublikowano 14 kwietnia 20186 l https://wiadomosci.stockwatch.pl/opinia-mf-popelnilo-blad-handel-kryptowalutami-nie-podlega-podatkowi-od-czynnosci-cywilnoprawnych,prawo-i-podatki,214795?utm_source=HP20&utm_medium=duzy
Opublikowano 14 kwietnia 20186 l Panowie - w Styczniu ( czyli sporo przed podatkiem PCC ) kupiłem trochę niszowych kryptowalut, nie wymieniałem tego na PLN, rozumiem że z tego nie trzeba się rozliczać z Fiskusem?
Opublikowano 20 kwietnia 20186 l to tyle odnośnie pcc http://www.rp.pl/PCC/304209948-MF-wycofalo-sie-opodatkowania-kryptowalut-podatkiem-PCC.html
Opublikowano 26 kwietnia 20186 l Rozliczam się z US. Dostałem z pracy pit 11. Mogę wypełniając pit-11 po prostu wpisać przychód i dochód z krpyto czy muszę wypełniać pit-36? Czy przypadkiem pit 36 nie jest wyłącznie dla prowadzących działalność gospodarczą ?
Opublikowano 14 maja 20186 l Właśnie miałem o tym pisać. Macie 14 dni na wycofanie środków. Na szczęście bitbay uciekł i wyglada na to, że to dobry ruch.
Opublikowano 14 maja 20186 l abucoins się zamyka bo od momentu kiedy wyłączyli wpłaty/wypłaty fiatów w marcu to obrót dzienny u nich wynosił 2BTC xD z prowizji nie starczyło nawet na pensje dla programisty
Opublikowano 15 maja 20186 l Wypłata na portfel BTC poszła w mniej niż godzinę, więc póki co wszystko działa sprawnie. Pewnie koło 1.06 mogą być problemy jak każdy będzie chciał wypłacić.
Opublikowano 15 maja 20186 l ja nie mogę wypłacić btc bo mam za małą kwotę do wypłaty XD no nic 16zł poszło sie rukać