amarok 13 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 (edytowane) W dniu 5.05.2021 o 09:31, kanabis napisał: Kupilem dzis dogecoina za 500zl. Niech se lezy. Moze na chinskiej gieldzie bedzie mogl polezec nie tak jak przy poprzedniej mojej przygodzie na polskiej gieldzie i jarek zamknal. Nie lepiej mieć na swoim portfelu? Niekoniecznie sprzętowym, ale np. mobilnym Trust Wallet czy Coinomi. Ja na giełdach trzymam tylko gdy opłaty za withdraw albo dla górników za transfer są wysokie i nie opłaca mi się przerzucać. Wysokość withdrawal fee można sprawdzić tu: https://withdrawalfees.com/coins W dniu 5.05.2021 o 10:03, Koleś88 napisał: W jakiej apce kupujecie doge? Bo w tej co mam inne, niestety doge nie ma. Dogecoin jest chyba na każdej giełdzie. Oprócz binance korzystam z bardziej egzotycznych giełd, jak https://freiexchange.com/ czy argentyńską https://main.southxchange.com/. Nie kupi się tam nic bezpośrednio za gotówkę, ale można przesłać swoje np litecoiny i wymienić na inne. Żadnych weryfikacji, skanów czy innych gowien Edytowane 6 maja 2021 przez amarok Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 ja pier.. ten dogecoin. W październiku tak myślałem w jakiego alta w ciemno wrzucić kilka stów, myślę sobie, dogecoin? ee nieee... No nic, ciekawe ile będzie rosło. Elon nakręcał go jeszcze jakiś czas temu, teraz milczy. Pewnie znaczna liczba osób skupujących dogda to młodzi, działający pod wpływem memów, w końcu kasa skończy płynąć i będzie płacz. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Pewnie ze masz racje z portfelem. Ja niestety wtedy bylem zbyt leniwy no i nie spodziewalem sie ze bede musial natychmiastowo wyplacac srodki z portfela gieldy bo jarek wypierdoli polskie gieldy Teraz, puszkin napisał: ja pier.. ten dogecoin. W październiku tak myślałem w jakiego alta w ciemno wrzucić kilka stów, myślę sobie, dogecoin? ee nieee... No nic, ciekawe ile będzie rosło. Elon nakręcał go jeszcze jakiś czas temu, teraz milczy. Pewnie znaczna liczba osób skupujących dogda to młodzi, działający pod wpływem memów, w końcu kasa skończy płynąć i będzie płacz. Tego nie przewidzi nikt. Rownie dobrze ty mozesz znowu plakac ze nie zainwestowales. Akurat mam zapisany screen sprzed bodajze 3 czy 4 lat z kursami gield krypto i w 99% kazda krypto przez ten czas zanotowala wzrost, niektore niewielki inne wiekszy. Takze teza o placzu w sumie nie ma zadnego pokrycia biorac pod uwage historie. Jedynie Lisk zanotowal duzo w dól. Ale to chyba polskie krypto wiec w sumie nic dziwnego. Poza tym chyba nikt normalny nie inwestuje w krypto ostatnich pieniedzy. Tylko raczej kwota ktora "moze"przejebac Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Ja mam jeszcze 100 ADA Cardano kupione po dolarze, czekam az wystrzeli do 1k Wydaje sie byc solidnym krypto, ciagle sie rozwijaja w Afryce, podpisuja jakies umowy z etiopskim rzadem, implementuja w sektorze edukacji itp. Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 18 minut temu, kanabis napisał: Tego nie przewidzi nikt. Rownie dobrze ty mozesz znowu plakac ze nie zainwestowales. Otóż to, dlatego koniec końców cieszę sie z tego co mam i póki co pinioszki rosną jak człowiek śpi Mam, jakieś swój portfel i niech sobie leży. Robiłem jeszcze jakiś czas temu rotacje typu, zamiana troche eth na xrp, potem na linka, znowu na eth itp. Ostatecznie dużo lepiej bym wyszedł gdybym nic nie tykał, więc lekcja na przyszłość jest. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Dla mnie sytuacja z dogecoinem jest trochę niezdrowa. Podobno 1 osoba ma 28% dogecoinów, 11 osób prawie połowę, a coin miał być od początku trollcoinem i ogólnie żartem z bitcoina. Czyli jego wartość jest uzależniona od paru wielorybów, tweetów Elona Muska i przemijającego internetowego hajpu. Z drugiej strony kupowany jest przez ludzi nierozumujących jakie ryzyko podejmują wchodząc w to obecnie, często inwestujących za dużo w stosunku do swoich oszczędności i śniących o dogecoinie w cenie bitcoina, podczas gdy market cap dogecoina to już prawie 10% bitcoina, przy cenie 55k USD do 0,66 USD w tej chwili. O ile bitcoin nie wydaje mi się być bańką, o tyle do dogecoina nie mam szczególnie zaufania. Nie wiem w którą to stronę pójdzie. Jeśli dogecoin zdominuje rynek, ośmieszy on równocześnie całą teorię kryptowalut. Jeśli rypnie, może być płacz i argument dla rządów do wprowadzania regulacji "chroniących obywateli". Na razie wierzę w scenariusz, gdzie dogecoin ustabilizuje się na względnie wysokim poziomie i przyciągnie nowy kapitał, ciągnąc równocześnie cały rynek kryptowalut w górę. BTW żal z niezainwestowania czy za wczesnej sprzedaży, najłatwiej uciszyć mówiąc sobie, że gdybym tylko wiedział jakie numery wypadną, to zagrałbym w lotto. 1 Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 7 minut temu, puszkin napisał: Otóż to, dlatego koniec końców cieszę sie z tego co mam i póki co pinioszki rosną jak człowiek śpi Mam, jakieś swój portfel i niech sobie leży. Robiłem jeszcze jakiś czas temu rotacje typu, zamiana troche eth na xrp, potem na linka, znowu na eth itp. Ostatecznie dużo lepiej bym wyszedł gdybym nic nie tykał, więc lekcja na przyszłość jest. No ja wlasnie robilem podobnie wtedy. Lukanie wykresow dzien dnia, jakies rotacje xd Chuj z tym. Polozyc i niech lezy w spokoju. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 3 minutes ago, kanabis said: Chuj z tym. Polozyc i niech lezy w spokoju. Tak najlepiej jeśli ktoś nie chce całymi dniami tego śledzić i panikować co chwilę. Ogólnie krypto myślę dalej jest fajną inwestycją, gdzie mam nadzieję każdy będzie miał szansę na kilkukrotny albo kilkunastokrotny zwrot w perspektywie paru lat. Nie podoba mi się tylko szaleństwo i pompowanie co chwilę kolejnego nowego shotcoina, bo za dużo osób obecnie liczy, że za kasę ze sprzedaży PS4 w ciągu roku kupi lambo. Cytuj
amarok 13 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Z dogecoinem jest jeszcze ten problem, że w przeciwieństwie do innych kryotowalut ma nieograniczoną podaż i może być "drukowany" bez końca Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 Klasycznie Doge spadł o ok 15-20% więc kupiłem i (pipi).ął jeszcze o kolejne 20% mogłem w ten drugi ether załadować. Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 Jakiś polski jutuber, 2mln subów ;o Z konta na bitbay znikło mu pełno krypto. W 11 minucie pokazuje, że transfery były 29 kwietnia, a w historii logowań ma, że logował się 27 kwietnia, potem 1 maja, wiec sytuacja co najmniej dziwna. Tak się zastanawiam jakie są opcje, czy to sciema, czy go okradli czy co. Teoretycznie mógł się zalogować tego 27 kwietnia, nie zamknął przeglądarki wiec sesja trwała dalej, jednocześnie jest zalogowany na maila, więc ktoś podszedł do kompa, i sobie zrobił transfer. Tak czy inaczej bitbay mógłby się wytłumczyć, pokazać logi z transakcji, i przede wszystkim wysłany mail z kodem i potwierdzeniem przelewu. A odpisali mu żeby poszedł na policje. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 Jak tyle siana trzyma na gieldzie i na dodatek polskiej, to jest niestety durniem i sam se winien. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 7 maja 2021 Opublikowano 7 maja 2021 e-toro wprowadzilo limity na zakup krypto i mozna kupic za maksymalnie 3k eth albo ada. Teraz bedzie masowy odplyw uzytkownikow na Binance. Swoja droga ADA ladnie wczoraj wystrzelila Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 7 maja 2021 Opublikowano 7 maja 2021 ADA mam od tamtych zakupow na bance. W ogole moje szitkoiny poszly w gore (niektore z drugiej SETKI sa juz w pierwszej), takze jestem "zarobiony" ale trzymam. Bedzie to zapewne zla decyzja bo skoro w tym temacie zaczal sie ruch to znaczy, ze ulica ruszyla i zaraz ktos na tym zarobi i zawali kurs. Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 Jeszcze bitcoin rozumiem (ograniczona ilosc, duzo wysilku by wykopać nowe), ale te shitcoiny, ktorych podaż nie jest ponoć limitowana, to czyms się różni od kasyna? Niedługo będzie hajp na kapsle od butelek jak w falloutach. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 Otoz tym ze masz kilka szans na tym samym becie. No w przypadku tych shitcoinow to moze ze 2-3 zanim kompletnie zdechnie. Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 Gdzie kupujecie? Bitbay? Binance? Zagraniczne? Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 Bitbay omijać szerokim łukiem Binance jak najbardziej 1 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 Ino binance. Na shitcoiny jeszcze uniswap ale tam oplaty juz zabijaja jak za srubki chcesz kupowac 1 Cytuj
smallv86 863 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 No to lecimy panowie to the moon. Cytuj
amarok 13 Opublikowano 10 maja 2021 Opublikowano 10 maja 2021 W dniu 9.05.2021 o 12:27, Koleś88 napisał: Doge już leci na łeb niestety... Dogecoin killer, czyli Shiba Inu robi swoje, rosnąc o 125000% w 60 dni https://www.coingecko.com/en/coins/shiba-inu Cytuj
Shago 3 606 Opublikowano 11 maja 2021 Opublikowano 11 maja 2021 Postanowiłem sam się przekonać kilka dni temu jak to jest z tymi kryptowalutami i na próbę wpłaciłem 1200zł za pomocą Revoluta i kupiłem 4 krypto (Bitcoin, Ethereum, Cardano, i Stellar) i cóż mogę powiedzieć... Takie fajne te kryptowaluty, takie mega zmienne. Tak obserwuje przez kilka dni co się dzieje z tymi pieniędzmi i póki co dochodzę do wniosku, że ciężko zabawę w krypto traktować jako coś więcej, niż hazard. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 11 maja 2021 Opublikowano 11 maja 2021 No nieźle wszystko leci, giełda też znów sell off, już jestem -8k na Nasdaq bo jak zwykle łapałem spadający nóż No ale trzymam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi