Skocz do zawartości

100 milionów bitcoinów

Featured Replies

Opublikowano

Btw zobacz co się dzieje przez Trumpa, byś kupił wtedy kiedy się pytałeś 4 godziny temu 1 ETH, to już byś był wartość dwóch gierek do przodu red

Zależy, jeśli chcesz kupować więcej, bawić się w trading czy używać tych krypto to jakaś giełda. Tylko tak trochę kupić, ulokować i trzymać, to np. na Revolucie łatwo i się przyda konto do innych rzeczy.

• Odpowiedzi 856
  • Wyświetleń 115,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• D.B. Cooper
    D.B. Cooper

w końcu się za to wzięli, bo już mi dupa pękała gdy czytałem jak konsolomaniaki wyciągają hajsy za nic nie robienie.    inwestorzy ku.rwa się znaleźli 

• Ja tam dokupiłem 1 sztukę ethera na tych zjazdach kupuj jak się krew leje

• ogólnie to trochę brzmi jak w ogóle w to nie wchodź   ja w sumie od początku roku już wyje,bane na krypto i życie jest dużo spokojniejesze

Opublikowano

Nie. Najlepiej duża giełda CEX, później na zimny portfel np. Ledger. "Nie Twoje klucze nie Twoje crypto". Odrob podstawy, bo oszukają Cię na 20.000 PLN i wtedy się nauczysz. Wiem co mówię.

Opublikowano

No ale oszustwa to jak się człowiek ma pecha i postawi na giełdę, która się zwinie, albo nie zabezpieczy konta, albo kliknie jakiś spam na discordzie, itp. Im więcej się handluje czy kupuje nft albo konwertuje na shitcoiny, tym ryzyko większe. Jeśli ktoś chce kupić jakieś symboliczne 1 ETH na Revolucie i tam trzymać, to nie ma w tym większej filozofii.

Opublikowano

Co do zmiany kursu to właśnie widzę, że rano był na minus na koniec dnia już plus. I każda uwaga cenna bo jednak czy dużo czy mało każdy stracony hajs boli /

Opublikowano

Przecież granie teraz na krypto to jedna, wielka ruletka. Wygrywa kto wie, bądź ma szczęście jak w kasynie.

Opublikowano

Ok, to inwestuj tylko środki, na których stratę możesz sobie pozwolić. Potraktuj to bardziej jako los na loterię i inwestycję długoterminową.

Imo warto zdywersyfikować portfolio, nie stawiać tylko na jedno crypto.

Bez doświadczenia nie baw się w trading, nie kupuj nieznanych coinów.

Nie konwertuj z powrotem na złotówki / euro, aż do momentu definitywnej sprzedaży, bo będziesz musiał zapłacić podatek od zysku. Możesz konwertować na inne coiny, ale jeśli zagmatwasz wymiany, to trudniej będzie później wyliczyć podatek.

Zysk albo strata zrealizowana będzie tylko w momencie konwersji na złotówki. Wcześniej nie ma się co stresować, ani ekscytować. Po swojej stronie masz czas, nieważne czy za rok będziesz na plusie czy minusie, jeśli na minusie, możesz holdować (trzymać) dalej. Jak na razie rynek zawsze spadał, a później bił rekordy. Czy tak będzie nadal nie wiadomo, ale dlaczego by miało nie być, zważywszy jak dużo ludzi oraz instytucji jeszcze w crypto nie zainwestowało.

Just now, Shago said:

Przecież granie teraz na krypto to jedna, wielka ruletka. Wygrywa kto wie, bądź ma szczęście jak w kasynie.

No nie do końca, w ruletce większość graczy przegrywa, na bitcoinie do przodu jest każdy posiadacz, który kupił przed listopadem 2024.