Mustang 1 734 Opublikowano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2021 Dlatego najlepiej w tym przypadku nigdy nie sprzedawać całości. Nawet sprzedać 90%, a reszta niech pozostanie losem na loterię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Ja chyba dopiero jestem na plusie po tym owczym pedzie na przelomie 17/18 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2021 ja nic co kupiłem na górce na początku 2018 roku nie sprzedałem, także jest fajnie, faijniusio Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 857 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2021 Jebaniutki musk, zdazylem kupic i sprzedac doge duzo za wczesnie ale lepiej dmuchac na zimne 4k profitu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2021 no i jebnął internetowy pieniądz Spoiler i pora na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2021 Indie zakazują bitcoina, amerykanie chcą prześwietlić firmy zamieszane w pranie pieniędzy za pomocą krypto. Elegancko, niech leci na ryj bo z tego nic dobrego nie ma, przy okazji pociągnie Nasdaq w dół (gram na short) i skończy się ta zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2021 20 hours ago, Czoperrr said: z tego nic dobrego nie ma czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2021 Czoperrr nie kupił zawczasu i teraz marudzi. Niech wprowadzą jakieś regulacje jak chcą, ale nie wyobrażam sobie kompletnych banów w cywilizowanych krajach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2021 No żałuję, że nie kupiłem jak stał po 100 albo 1000 dolarów, powyżej już mi było szkoda w to inwestować, wolę trzymać się innych instrumentów, w których istnieją jeszcze fundamentalia. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2021 Ciekawe jaki wplyw na ekologię na dłuższą metę będzie miało to ekstensywne kopanie monet. Oranie setek tysiecy kart graficznych i zużywanie zapasów energetycznych, żeby stworzyć kolejny wirtualny blok w łańcuchu, a tak realnie nie dające to nic społeczeństwu. Ta cywilizacja nie ma prawa przetrwac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2021 Z tą ekologią to jest zwykła nagonka i pitolenie. System bankowy zżera nieporównywanie więcej energii. A czy krypto nie daje nic społeczeństwu ? Daje to że nie musisz trzymać kasy w banku oraz eliminuje pośredników przy dokonywaniu transferów, a to już bardzo dużo. Oprócz tego jest dużo łatwiej monitorować przepływ krypto niż gotówki, co potencjalnie pozwoliło by znacznie zmniejszyć korupcje. Moze kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2021 (edytowane) No niech będzie kolejny upadek, chętnie sobie nową kartę kupię w normalnej cenie. Edytowane 19 kwietnia 2021 przez Ukukuki Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 13 hours ago, puszkin said: Z tą ekologią to jest zwykła nagonka i pitolenie. System bankowy zżera nieporównywanie więcej energii. A czy krypto nie daje nic społeczeństwu ? Daje to że nie musisz trzymać kasy w banku oraz eliminuje pośredników przy dokonywaniu transferów, a to już bardzo dużo. Oprócz tego jest dużo łatwiej monitorować przepływ krypto niż gotówki, co potencjalnie pozwoliło by znacznie zmniejszyć korupcje. Moze kiedyś... Bitcoin nie jest wspierany przez żadną instytucję, niby spoko, ale co go uchroni przed spadkiem? Nie zainwestowałbym moich oszczędności w coś, co może mieć dzienne wahania wartości rzędem 5-10 tysięcy dolarów. Jako system płatniczy też nie będzie miał zastosowania przez te właśnie wahania kursu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 1 hour ago, Czoperrr said: ale co go uchroni przed spadkiem? Przed mniejszym nic. Przed kompletnym w krótkim okresie marka i reputacja. Oczywiście, nie inwestuje się całych oszczędności w krypto. Chociaż było wiele przypadków, że ktoś poszedł na całość i zasadniczo już nie musi pracować albo zarobił na to przysłowiowe lambo. BTW w niektórych krajach bezpieczniej już chyba mieć bitcoina niż krajową walutę. Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 (edytowane) Główną siłą napędową btc jest teraz to, że co raz więcej wielkich graczy zaczyna go traktować jako store of value. Zaczęło się do MicroStrategy w zeszłym roku, Paypal, niedawno Tesla i pewnie wiele innych. JP Morgan i Goldman Sachs oferują swoim klientom inwestowanie w krypto. MasterCard pracuje nad tym, żeby płacąc ich kartą była możliwość zapłaty poprzez krypto, a nie tradycyjną walutę. Już za późno żeby zatrzymać ten pociąg. Jakby tak jeszcze ktoś z topki ogłosił niedługo oficjalnie że kupili ileś tam bitka, takie Google czy Apple, albo Amazon umożliwił robienie zakupów przez płatność krypto - wtedy dzienne wahania mogą być rzędu 20-30k $. I tak przez kolejne kilka lat aż nastąpi kompletna adaptacja i bitcoin po 1mln$ Oczywiście, zawsze może być w drugą stronę i to wszystko jeb.nie. Ja do tego podchodzę tak: oszczędności życia też bym nie zainwestował, ale jakąś cześć.. czemu nie, tym bardziej w obecnych czasach gdy pieniądze drukuje się na potęgę inflacja szaleje i gotówka trzymana na koncie zwyczajnie traci na wartości. Jest szansa, że bitcoin jeszcze urośnie 5x może 10x. Jasne, ktoś powie, że gadasz bzdury, to niemożliwe. Cóż, ze 100$ do 60k$ urosło, a pewnie 999 osób na 1000 też pare lat temu powiedziało by że to niemożliwe. Edytowane 20 kwietnia 2021 przez puszkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Tesla i Elon trochę się wkopali z krypto, teraz akcje Tesli są mocno skorelowane z kursem Bitcoina. No ciekawe, co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 17 minut temu, Mustang napisał: BTW w niektórych krajach bezpieczniej już chyba mieć bitcoina niż krajową walutę. Otóż to. Pytanie jak to będzie w naszej Polszy. A z innej beczki, przy rozliczeniu pita, zgłaszacie ile wydaliście na krypto czy dopiero przy ewentualnych zyskach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 A gdzie handlujesz krypto? Jeśli na jakimś brokerze jak XTB to dostaniesz PIT 38, który trzeba rozliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Kupowałem na Bitbay i przelałem sobie na zewnętrzny portfel. Nie wykonywałem żadnych transferów na fiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Krypto i tak lepiej rozliczyć jesli chodzi o duże kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Tylko pamiętajcie, że dochód z giełdy opodatkowany jest w 19% Za ten rok już wychodzi mi kilka tysięcy, więc będzie boleć. Ale jak to mówią, nie ma co rozpaczać bo jeśli trzeba zapłacić podatek to znaczy, że się zarobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 857 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Duzo portali hypeuje Dogecoina zeby jutro o 7 czasu polskiego wplacic 100$. Ze niby jakis swiatowy dzien marihuany czy cos. Kurs moze wystrzelic w kosmos tego smieci-coina. Czas nastawic budzik bo to moze byc ostatni strzal Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2021 internetowy pieniądz znowu jebnął? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2021 Tak jak mówiłem, nie warto sobie tym głowy zawracać, nie po tej cenie. Elegancko leci, przy okazji ciągnie innych za sobą i trochę kasy wpadło wczoraj ze spadku Nasdaq. Dzisiaj liczę na dalsze spadki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2021 ja tam małe kwoty wrzucam, takich ktorych mi żal nie będzie. Ale ludzie co tam wrzucili wkład na mieszkanie to trochę żałuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi