Opublikowano 10 listopada 20222 l Ciekawe, czy sam dokupił tyle razy, czy tak gadał, żeby naganiać frajerów na podbicie
Opublikowano 10 listopada 20222 l Raz w tygodniu wpadne zobaczyc cene i tak 20k od miesiecy a dzis widze 17,7k Krypciarze sprzedajo koparki, nvidia wyje.bala ceny nowych kart w kosmos, btc spada, ale za 1.5 roku ma cos byc. Jakies slowo na "h", niestety nie znam sie na tym slangu.
Opublikowano 10 listopada 20222 l to jakie teraz krypto kupicie na dnie, czy jak w ogole stwierdzicie ze to juz dno? xD
Opublikowano 10 listopada 20222 l 4 minutes ago, Sugan said: to jakie teraz krypto kupicie na dnie, czy jak w ogole stwierdzicie ze to juz dno? xD 10$ za Bitcoina
Opublikowano 11 listopada 20222 l 20 godzin temu, Shago napisał: Ktoś tu jeszcze bawi się w bitcoina? Oczywiście, kupiłem teraz za 30% kapitału i czekam na dalsze spadki:)
Opublikowano 13 listopada 20222 l Możliwe dalsze spadki, bo za FTXem mogą paść inne giełdy z kapitałem opartym głównie na swoich 'autorskich' tokenach. Ale kiedyś się ta noc oczyszczenia skończy
Opublikowano 13 listopada 20222 l W dniu 11.11.2022 o 13:12, izon napisał: Oczywiście, kupiłem teraz za 30% kapitału i czekam na dalsze spadki:) No to dobra inwestycja. A teraz przez ile będziecie mrozić kasę, kolejne 5 lat?
Opublikowano 13 listopada 20222 l 25 minut temu, easye napisał: No to dobra inwestycja. A teraz przez ile będziecie mrozić kasę, kolejne 5 lat? Do następnej hossy, jeżeli zachowany cykliczność to jeszcze 2-3 lata:)
Opublikowano 13 listopada 20222 l Autor jak ja nienawidzę kryptowalut!!! i oczywiście, że znów przejebałem hajs na tym gównie nigdy więcej, nigdy! PES. dobrze, że chociaż jakieś grosze, co mi nadrobiło wzrosty na WIG20 i jestem na plus, ale kurwa XD Co te krypto
Opublikowano 13 listopada 20222 l Nie wiem, może tak: W dniu 11.11.2022 o 13:12, izon napisał: Oczywiście, kupiłem teraz za 30% kapitału i czekam na dalsze spadki:)
Opublikowano 13 listopada 20222 l 7 minut temu, easye napisał: Nie wiem, może tak: To chyba nie bardzo kminisz inwestowanie. Strata jest w momencie sprzedaży aktywa na stracie, w nie wahań wyceny to raz, dwa akurat Bitcoin spadł od tego co kupiłem 200zl. Czekam na zdecydowanie większy spadek i liczę, że zobaczymy 12k$. Rezultaty inwestycji będzie można ocenić za 2 lata. P.s. jak ktoś gra na dźwigni, kupił w szczycie hossy itd. albo kupuję alty kiedy jeszcze nie czas to ok, straty są zrozumiałe Edytowane 13 listopada 20222 l przez izon
Opublikowano 13 listopada 20222 l No rozumiem, z tym że jeszcze 1 giełda się zawinie jak ta FTX I może przez lata nie będzie czego zbierac, mrożenie kasy zas na 2-3 lata i oczekiwanie na dalsze spadki to dla mnie po prostu chujow inwestycja, no ale życzę jak najlepiej.
Opublikowano 14 listopada 20222 l W tym otoczeniu makroekonomicznym jakie mamy inwestowanie w cokolwiek teraz stoi pod dużym znakiem zapytania, może poza obligacjami. A realizacja straty w bessie wcale nie jest lepsza od mrożenia kasy. Wszystko zależy od perspektywy.
Opublikowano 14 listopada 20222 l Bitcoin kupiony 3 lata temu 14.11 2019 roku - 8700 dolarów - Bitcoin 2 lata później - 14.11.21 - 64 000$ dolarów czyli 7x zysk, nie licząc altów, gdzie było po 20x czy 30x. Bitcoin kupowany na szczycie hossy 2017 czyli w najgorszym możliwym momencie i tak dawał 3x w przeciągu 4 lat. Wskaźcie mi lepszą inwestycję
Opublikowano 14 listopada 20222 l Bitek i eth dokupowany regularnie, obecne obniżki bardzo fajne ale licze na jeszcze lepsze.
Opublikowano 14 listopada 20222 l Mennica Skarbowa ostatnio nawet reklamuje się w TV. Chyba pierwszy raz widziałem. W tym roku zanotowali rekordowe wyniki sprzedaży, więc dziwne trochę, że teraz dopiero się reklamują.
Opublikowano 14 listopada 20222 l 12 godzin temu, MaZZeo napisał: W tym otoczeniu makroekonomicznym jakie mamy inwestowanie w cokolwiek teraz stoi pod dużym znakiem zapytania, może poza obligacjami. W styczniu planuję pod korek kupić IKE obligacje 10-letnie (coś koło 21k ma wynieść limit). Ciekaw jestem, czy ktoś jeszcze robi podobnie. W sumie na inną formę inwestycji brak mi jajec
Opublikowano 14 listopada 20222 l 16 minut temu, Shago napisał: W styczniu planuję pod korek kupić IKE obligacje 10-letnie (coś koło 21k ma wynieść limit). Ciekaw jestem, czy ktoś jeszcze robi podobnie. W sumie na inną formę inwestycji brak mi jajec Kiedys myślałem o tych obligacjach ale to juz wole kupować LEGO
Opublikowano 14 listopada 20222 l Dzwoni typiarz z normalnego numeru, przedstawia się i pyta mnie po imieniu czy rozmawia z XYZ. No to odruchowo mówię, ze tak, o co chodzi? I dalej ruskim akcentem, że zablokowano mi Binance itp., to od razu znałem scam i się rozłączyłem. Wkurwiłem się tylko, skąd mają imię + numer, skoro nie podaję tego nigdzie publicznie (OLX, allegro), nie mam JDG stąd nie figuruję w CEIDG. Jeśli gdzieś był wyciek, to myślę sobie na ile mogą wykorzystać nagrany fragment, w którym mówię "tak", by np. gdzieś coś na mnie zdalnie podpisać (czytałem o takich przypadkach np. przy zakładaniu konta i weryfikacji czy coś w tym guście). Czytałem, żeby nigdy nie rozpoczynać rozmowy od "tak", ale po tym podaniu mojego imienia mnie zbił z tropu bo mógł to być ktokolwiek realny - sprzedawca z Allegro czy jakiegoś sklepu, gdzie coś zamawiałem ostatnio etc.
Opublikowano 14 listopada 20222 l Autor I słusznie, ja też kończę rozmowę, jak ktoś nie mówi mi na Pan miałem tak raz w Alior Banku xD
Opublikowano 14 listopada 20222 l Nie no było "dzień dobry, tu Kowalski, czy z Panem Redem?" no to wtedy odruchowo mówię "tak", ale to może być pułapka wtedy gdy nagrywają rozmowę Ciężko być podejrzliwym wiecznie, gdy miałem kilka zamówień z allegro i może typ chciał o coś spytać itp. a tu wał z bajnansem.