Wredny 9 515 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 Jutro gierka wychodzi na PS4 i to w pudeleczku @Square, możesz przenieść do ogólneego? Cytuj
da$io 110 Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 Tylko pytanie czy warta zakupu? (ver.PS4) Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 Czekamy na jakieś opinie @Wredny Sama gierka wydaje się ciekawą na papierze. Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 Jak ktoś lubi takie mini battle royale, połączone z emocjami rodem z DZ w The DIvision... Myślę, że warto Kwestia jak to śmiga technicznie (a na razie jest nieźle), oraz bazy graczy (tu może być problem). Nie ma co się oszukiwać, w grach, w których jest permadeath, długie oczekiwanie na kolejne starcie nie zachęca do następnej próby. Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 OK, po kilku godzinach grania w Quickplay (bo póki co chcę potrenować przed głównym daniem) mam mieszane odczucia. Z jednej strony wiadomo - wysoki próg wejścia, strzelanie pojedynczymi nabojami, więc jak ktoś ma problem z celowaniem to lipa (auto aim niby jest, ale polecają wyłączyć, bo bruździ). Qp to takie mini battle royale - 12 graczy (choć częściej bliżej dziesięciu), start z prawie pustymi rękoma, randomowy loot, żeby przybliżyć się do wygranej trzeba przejąć 4 "źródełka", no i pozostać przy życiu do czasu wyzerowania licznika przy ostatnim (wtedy jesteśmy zaznaczeni dla innych). Póki co mój K/D to 1/6, udało mi się ubić typka szabelką (zdecydowanie najlepsza broń w grze), dwa razy jako pierwszy aktywować cztery punkty, a raz nawet pozostać jako jedyny przy życiu, ale za to nie ma nagrody, bo trzeba wyzerować "źródełko", a tego nie zdążyłem. Emocje są dość spore, jak to w gierkach, gdzie jeden bład kosztuje powtarzanie meczu, a tutaj ten koszt jest naprawdę wysoki, bo matchmaking plus loading to jakieś 5-7 minut czekania, co w porównaniu do PUBGa jest wiecznością niestety. Technicznie, oprócz loadingów, jest spoko, zwłaszcza jeśli chodzi o płynność - przycięć nie zauważyłem, bo też raczej nie ma takich zadym (chyba że podpalenie z pięciu zombiaków to wtedy coś dropnie), ale pop-up tekstur jest dość upierdliwy - gierka wygląda nieźle, choć po Cryengine spodziewałem się więcej i całość przypomina trochę Kingdom Come Deliverance - niby nie jest źle, ale szału nie ma. Za to dźwiękowo to jeden z najlepszych tytułów, w jakie w życiu grałem i chyba nawet PUBGa bije w temacie lokalizowania zagrożenia na słuch. Każdy odgłos jest soczysty i taki "crispy", wiadomo co i skąd nadejdzie. No i ten main theme w menu - cały dzień sobie nucę Na pewno gierka zyskuje z kumplem, ale póki co - żaden inny wariat na mojej liście znajomych tego nie kupił Ogólnie polecam fanom battle royale, a także emocji rodem z Dark Zone'ów w The Division, jest tu potencjał, tylko trzeba nauczyć się grać. 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 Spróbuj zagrać normalny tryb bo ten "quickplay" ponoć nie działa tak jak w innych grach. Tutaj więcej o tym: Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 Nie no dla mnie jest to idealnie nazwane. Bounty to danie główne, gdzie masz objective wytropić i ubić bossa, a później uciec z nagrodą, a Quickplay to tak jak pisałem - mini battle royale, gdzie liczą się starcia z innymi graczami, więc jako trening sprawdza się idealnie, bo spotykasz żywych graczy z większą częstotliwością, dzięki czemu można się zaznajomić ze sposobem walki z prawdziwym przeciwnikiem. W Bounty spotkania są rzadsze, a porażka bardziej dotkliwa, bo po zgonie tracisz postać z dobytkiem, a w Quickplay po prostu odpalasz nowy mecz bez konsekwencji, więc nie wiem o co chodzi tym płaczkom z reddita. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 Oglądałem gameplaye i no kurde wygląda to bardzo fajne, sytuacja napięta jak w Siege, no i ten klimacik Z randomami idzie pograć, czy lepiej solo? Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 Wczoraj obejrzałem fragment streama dość ogarniętych chłopaków, gdzie udało im się wybić wszystkich innych graczy i zabić obydwu bossów (a więc PERFECT), no i po takich akcjach to aż chce się samemu spróbować (mniej więcej od 1h45 do końca meczu): Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 (edytowane) Ile trwają mniej więcej mecze? OK widzę ze 20 minut, optymalnie, gdyby wyszukiwanie trwało w miarę szybko. Edytowane 19 lutego 2020 przez easye Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 Na polowanie masz godzinny limit, ale tak pewnie pomiedzy 20 a 30 minut wszystko trwa (Bounty bo Quickplay szybszy). Wyszukiwanie trwa długo niestety Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 15 godzin temu, Wredny napisał: matchmaking plus loading to jakieś 5-7 minut czekania To jakiś nieśmieszny żart Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 Niestety nie - gierka niszowa, mało osób zainteresowanych to i czasy takie, a nie inne... Powinni zrobić to, co PUBG niedawno i połączyć bazę graczy konsolowych. Tyle że na XBOXach ludzie grają w to od ponad roku, plus masa osób używa tam myszek i klawiatury do takich tytułów, więc sam już nie wiem... Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 Na PS4 też pełni myszek i innych cronusow - tego nie unikniemy na reddicie widzę jeszcze płaczą o input lag na sterowaniu, nienawidze tego:/ zauważyłeś coś Wredny? Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 No nie jest to CoD czy PUBG niestety - dynamika celowania jest dość ślamazarna. Sporo rzeczy można ogarnąć w ustawieniach czułości, ale ogólnie trzeba się przyzwyczaić chyba. Kurde, klimat, oprawa (jednak), udźwiękowienie, emocje, wygląd i animacje przeładowywania broni to cudeńko, no i wciąga, ale to czekanie na następny mecz... Choć byłem zbyt surowy, przed chwilą odpaliłem Quickplay, włączyłem stoper i wyszło mi 4 minuty i 30 sekund od początku szukania do ruszenia postacią - ale nadal to wystarczająco, by wytrącić z rytmu i zniechęcić do kolejnego podejścia. Odnośnie sterowania jeszcze... Poniżej filmik pewnego konsolowego wymiatacza, na którym pokazuje swoje ustawienia, ale on poleca celować ruchem postaci, a prawą gałkę tylko do lekkiej korekty celownika, więc dośc specyficzna metoda raczej. Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 Udało mi się wygrac pierwszy meczyk w Quickplay, ubijając w końcówce dwóch typów, dzięki czemu zostałem również ostatnim przy życiu na serwerze Pierwszego typa nawet nie zauważyłem, schodząc z wieży, ale to tylko pokazuje, jakie celowanie jest ciężkie, skoro typ mnie nie ubił podczas tego manewru. Super sprawa z tym strzelaniem przez drewniane ściany/podłogi itp. Ostatniego typa powinienem skasować wcześniej, bo zarówno psy, jak i spłoszone kruki dały mi znać o jego obecności, ale całe szczęście miałem dobrą kampę i musiał do mnie wejść - łatwy kill przez podłogę Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 5 godzin temu, Wredny napisał: ale on poleca celować ruchem postaci, a prawą gałkę tylko do lekkiej korekty celownika, więc dośc specyficzna metoda raczej. Czy to twój pierwszy FPS? Żartuję. Wiem, że to twój ulubiony i jedyny gatunek w jaki grasz. To nie jest jakaś specyficzna metoda masa ludzi tak gra. Movement jest bardziej precyzyjne na kontrolerze niż aiming nawet bardziej niż WASD na klawiaturze. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 No zawsze się koryguje aima ruchem postaci. Weź puść lewy analog i spróbuj kogoś ubić celując samym prawym - no dużo trudniej jest. Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 19 lutego 2020 Opublikowano 19 lutego 2020 27 minut temu, devilbot napisał: Czy to twój pierwszy FPS? Żartuję. Wiem, że to twój ulubiony i jedyny gatunek w jaki grasz. To nie jest jakaś specyficzna metoda masa ludzi tak gra. Movement jest bardziej precyzyjne na kontrolerze niż aiming nawet bardziej niż WASD na klawiaturze. Nie wiem, po co ta złośliwość znowu, bo nie gram tylko w FPSy, a najbardziej lubię gierki action adventure z kamerą zza pleców, więc pudło. W każdym razie to taka metoda celowania rodem z oldshoolowych strzelanek typu DOOM czy Quake, bo grając w takiego PUBGa np to latając na boki ciężko coś trafić i celuje się wybitnie prawą gałką. 1 Cytuj
Boomcio 4 040 Opublikowano 20 lutego 2020 Opublikowano 20 lutego 2020 11 godzin temu, devilbot napisał: . Wiem, że to twój ulubiony i jedyny gatunek w jaki grasz E, tam gwnoprawda. Wredny gra we wszystko, nawet anczartedy. 1 Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 20 lutego 2020 Opublikowano 20 lutego 2020 Słaba linia obrony, ziom Już lepiej, jakbyś napisał, że w Dark Souls, Final Fantasy, albo inne Divinity - tak na przyszłość, jak chcesz wspominać o mojej wszechstronności A wracając do gierki to teraz mogę odpowiedzieć na pytanie, które zadał @Rozi - solo można, ale nie polecam, bo przeważnie trafia się na duety (a jak pozwolimy w opcjach to nawet na trio) i raczej trzeba być FPSowym wymiataczem, żeby wyjść żywcem z takiego spotkania. Cytuj
Boomcio 4 040 Opublikowano 20 lutego 2020 Opublikowano 20 lutego 2020 E, samemu to ujowo w takie gry. Ale faktycznie 2, 3 zgranych chłopa i jest pazur. Zbieram środki i może wbiję, jak wymaksujemu gr breakpoint. Cytuj
Wredny 9 515 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 @Amer, łap analizę DigitalFoundry: W skrócie - najpiękniej wygląda na XOX, ale ogólnie wyszystkie konsole trzymają płynne 30fps, poza wyjątkami, gdy włączasz i wyłączasz dark vision (taki "zmysł detektywa") na podstawowych konsolach. 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 25 lutego 2020 Opublikowano 25 lutego 2020 Cross play z Xbotami się szykuje do tego nowa mapa, nowe bronie, nowy boss itd https://www.huntshowdown.com/roadmap 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 25 lutego 2020 Opublikowano 25 lutego 2020 No no niech troszkę popracują nad gierka i się weźmie na przecenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi