Frantik 2 600 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 (edytowane) Gdzieś tak od wiosny 2015 roku jest sobie taki lekki, śmieszkowy "serialik o zombie", a przynajmniej bardzo ogólnikowo rzecz charakteryzując. Pamiętam, że z nudów zacząłem oglądać i nawet miło się zaskoczyłem. Choć było proceduralem, miało to ikrę, swój styl, przyjemny humor i bardzo sympatyczną (także dla oka) główną bohaterkę. No i tak minął mi sezon pierwszy, z automatu potem zaliczyłem drugi, który... zaczął mnie już męczyć i ledwie dobrnąłem do finału. Sam nie pamiętam już, czemu tak się działo. Może za dużo było mdłego wątku miłosnego, a może innych uczuciowo-obyczajowych dram. W każdym razie trzeciej serii już nie widziałem. Możliwe, że po prostu stwierdziłem, że za dużo mam seriali i odpadło w ramach drobnej "czystki", nieistotne. W każdym razie dziś natknąłem się pierwsze recenzje rozpoczynającego się sezonu numer 4 i, jako ze nawet mam ochotę na obejrzenie czegoś lżejszego, począłem się zastawiać, czy by może nie wrócić do śledzenia perypetii Liv. Ktoś może ogląda i służy swoją opinią? Z tego co czytam serial nadal jest proceduralem - szkoda, że nijak nie ewoluował w "fabułę ciągłą", jak to fajnie stało się w przypadku Grimm czy też, częściowo, Czarnej Listy. Wiem, że materiałem źródłowym jest tu komiks i adaptacja rządzi się swoimi prawami, ale myślę, że i tu kreatywnie dałoby się coś podziałać. (komiksu nie znam) Edytowane 28 lutego 2018 przez Frantik Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 Oglądam od początku.Tematyka zombie+Lekkie zagadki ja w csi:)+za każdym razem inny sposób podania papu.Ale z 3 sezonem robi się burdel i zaczyna wiać nudą. Spoiler serum odzombiaczające:)+nijaki główny zły odkąd blondas stracił pomięć po zażyciu serum. Cytuj
Plugawy 3 757 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 No właśnie ja skończyłem na 3 sezonie, bo zrobiło się nudno. Ciągnąłbym to dalej, ale miałem lepsze rzeczy do ogladania. Cytuj
Frantik 2 600 Opublikowano 1 marca 2018 Autor Opublikowano 1 marca 2018 Widzę, że jest na Netfliksie, to spróbuję przebrnąć przez ten 3 sezon. Czwarty pewnie wskoczy jakiś czas po zakończeniu emisji w TV? To może minąć i rok, ale zobaczymy. Akurat skończył mi się serial do prasowania, to iZombie jak znalazł. Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 4 sezon też będzie na Netflix w miarę na bieżąco, odcinki będą pojawiać się z tygodniowym opóźnieniem. Lubię ten serial pierwsze 2 sezony były świetne, 3 przekombinowany, 4 po wydarzeniach z 3 to nawet sobie nie wyobrażam jak oni z tego wybrną, żeby to się dało oglądać dalej. No i pani prokurator... miód malyna Cytuj
Frantik 2 600 Opublikowano 11 marca 2018 Autor Opublikowano 11 marca 2018 Dotarłem do połowy trzeciego sezonu. Nie ogląda się tego źle... ale i zachwycać się nie ma czym. Fabularnie nie dzieję się w zasadzie nic i faktycznie brakuje głównego złego. Zostaje lekki procedural z nadal fajną główną bohaterką. Cytuj
sprite 1 806 Opublikowano 12 maja 2018 Opublikowano 12 maja 2018 (edytowane) Nie wiem czy kogoś interesuje, ale 5 sezon został właśnie potwierdzony. Edytowane 12 maja 2018 przez sprite Cytuj
Frantik 2 600 Opublikowano 12 maja 2018 Autor Opublikowano 12 maja 2018 (edytowane) No oglądam 4 sezon na Netfliksie, ale w sumie z coraz mniejszym zainteresowaniem. Formuła się trochę wyczerpała, IMO. Próbują w tym sezonie wplatać jakieś elementy dramatu społecznego, ale raczej średnio to pasuje do ogólnego tonu serialu. Choć z drugiej strony lepsze to, niż mdłe rozterki miłosne głównej bohaterki z poprzednich sezonów. Edytowane 12 maja 2018 przez Frantik Cytuj
Shen 10 200 Opublikowano 12 maja 2018 Opublikowano 12 maja 2018 Oglądałem na bieżąco pierwszy sezon ale po kilku odcinkach się znudziłem. Cytuj
sprite 1 806 Opublikowano 12 maja 2018 Opublikowano 12 maja 2018 Dokładnie tak samo miałem. W połowie 1 sezonu przerwałem i nigdy nie wróciłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi