Opublikowano 7 grudnia 20177 l Kolekcja HD trylogii DMC zapowiedziana na 13-go marca 2018:http://www.capcom-unity.com/dubindoh/blog/2017/12/07/devil-may-cry-hd-collection-coming-to-pc-ps4-and-xbox-one-on-march-13-2018
Opublikowano 7 grudnia 20177 l XDDDD kupi się za 50 zł kiedyś. No ale to już pewniak ze będzie DMC V :sexkonik: Szkoda ze switcha osrali, na niego bym sobie wziął.
Opublikowano 8 grudnia 20177 l Marzy mi się system z 3/4 w DMC1... kosa by z tego wyszła. Odpaliłem jedynkę ostatnio na emulku i tak jak klimat jest pierwsza klasa tak mechanika już trąci znoszonym klapkiem
Opublikowano 19 grudnia 20177 l W dniu 7.12.2017 o 17:11, Hendrix napisał: Kolekcja HD trylogii DMC zapowiedziana na 13-go marca 2018:http://www.capcom-unity.com/dubindoh/blog/2017/12/07/devil-may-cry-hd-collection-coming-to-pc-ps4-and-xbox-one-on-march-13-2018 He he... Capcom już konkretnie świruje - remaster remastera, jak w przypadku OKAMI - pewnie też będzie to wyglądało jak na PS3 i niewiele lepiej chodziło... W dniu 9.12.2017 o 09:47, Nemesis napisał: Mam już tą kolekcje na PS3 a Wy nie? No w sumie mam, ale może kiedyś, do kolekcji dorzucę - używkę za 50zł nie będzie mi żal
Opublikowano 14 lutego 20187 l Powiem Wam, że mnie kusi ta kolekcja. Nie grałem w części 1-3, a 4 przeszedłem chyba ze 3 razy, tak mi się spodobała.
Opublikowano 14 lutego 20187 l Ja to zdecydowanie kupię dla 1 i 2, których nigdy nie ograłem, ale pewnie w jakimś promo. Trójeczka też pewnie pęknie, bo wspominam bardzo miło te kilkukrotne przejście Edytowane 14 lutego 20187 l przez Wiolku
Opublikowano 14 lutego 20187 l 1 godzinę temu, Shagohad napisał: Powiem Wam, że mnie kusi ta kolekcja. Nie grałem w części 1-3, a 4 przeszedłem chyba ze 3 razy, tak mi się spodobała. Jak nie grałeś w 1 i 3 to bierz śmiało. Fantastyczne części do tego 1 to w sumie prekursor slasherow jakie teraz widzimy więc warto zaczerpnąć trochę historii.
Opublikowano 14 lutego 20187 l Egzakli. Jedynka klimatem (poza sentencjami Dante'go) miażdży dżondra. Czuć siłę zadawanych ciosów. Jedynka nie jest tak szybka i dynamiczna jak dwójka czy trójka, ale jest na pewno lepsza pod kątem gameplayu. Takie jest moje odczucie. Czwórka to takie the best of.
Opublikowano 15 lutego 20187 l 9 godzin temu, Yap napisał: Jedynka nie jest tak szybka i dynamiczna jak dwójka czy trójka, ale jest na pewno lepsza pod kątem gameplayu. Odrzucając nostalgię to jedynka ma już dzisiaj co najwyżej słabo-średnia. Trójka na tym polu wygląda o wiele lepiej, i piszę to jako devilowy zje.b.
Opublikowano 18 lutego 20187 l W Jedynkę dalej gra się fajnie, ale gameplay nie ma startu do DMC3 czy DMC4, te dwie gry są o wiele bardziej dynamiczne i złożone.
Opublikowano 19 lutego 20187 l DMC1 dalej się broni klimatem, żadna późniejsza część nie poszła feelingiem z jedynki. A co do walki dwójka miała o wiele sztywniejsze machanie mieczem. Edytowane 19 lutego 20187 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 19 lutego 20187 l 3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: DMC1 dalej się broni klimatem, żadna późniejsza część nie poszła feelingiem z jedynki. Kwestia gustu, ale próbując być jak najbardziej obiektywnym to masz rację. Jedynka była mroczna, spójna i bez pajacowania ze strony bohaterów. Moc. 3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: A co do walki dwójka miała o wiele sztywniejsze machanie mieczem. Dwójka to w ogóle na żadnym polu nie wypada dobrze. Machanie mieczem wygląda jak machanie kartonowym modelem, żadnego powera w tym nie czuć.
Opublikowano 19 lutego 20187 l Jedynka jest po prostu mocniejsza. Z trójki pamiętam szybkość i tańce. Nie żeby to było złe, bo milionslash Agni&Rudrą śni mi się do dziś i w ogóle wykorzystanie broni w trójce to piękna sprawa, ale pył zamiast posoki to jakoś tak...DMC1, Dante ze swoim HHHHA! i tąpnięciu mu towarzyszącemu, bryzgająca krew i ryki bestii to jednak lepsze łajno.
Opublikowano 1 marca 20187 l Preorder złożony na pieca (cała kolekcja DMC, wraz z DMC4 SE i DmC w jednym miejscu? Jeszcze jak!). Z jednej strony wkurzam się sam na siebie za karmienie raka kiepskich remasterów robionych po łebkach po godzinach przez studentów informatyki i nabijanie kabzy Capcomowi po raz czwarty (każdą z gierek w serii kupiłem przynajmniej raz w premierowej wersji + kolekcja HD na X360 i PS3) za dokładnie to samo. Z drugiej jak pomyślę o DMC i DMC3SE na padzie od XO i w 1080p to momentalnie mam miękkie nogi, mokro w gaciach i poci mi się nie tylko czoło. Będzie orane, ale Capcomie - następnego Devila nie wciśniecie mi bez cyferki "5" w tytule.
Opublikowano 1 marca 20187 l Grałem tylko w demo pierwszej części z OPSM, więc za dwanaście dni łykam kolekcję.
Opublikowano 1 marca 20187 l Ciekawi mnie Twoje zdanie jako totalnego nowicjusza. Koniecznie wpadnij napisać coś więcej jak pograsz. BTW - może warto wydzielić osobny temat dla "nowej" kolekcji?
Opublikowano 1 marca 20187 l To jest wydzielony temat dla nowej wersji kolekcji Devil May Cry, która ukaże się 13 marca 2018 roku na konsole Playstation 4, Xbox One i nie-konsolę PC. Taka będzie okładka. Koszt gry wyniesie 129 złotych, czyli jest to cena bardzo dobra. Nigdy nie grałem w te części Devil May Cry, więc będzie to pierwsze i mam nadzieję, że niesamowite spotkanie.
Opublikowano 8 marca 20187 l Przepraszam za post pod postem, pewnie nie scali. Dorwałem jedynkę z Twitch Prime na piecyku, odpaliłem przez ten ich śmieszny launcher i gaddejm Klimatycznie jednak jedynka jest najlepsza, zamczysko i warstwa audio nadal dają radę. Gameplay trochę się zestarzał, ale po jakimś czasie przypomniałem sobie, że w tej części walka z demonicznym ścierwem nie była jeszcze centralną częścią rozgrywki, a leżała dokładnie obok eksploracji i wylewającej się zewsząd atmosfery. Z takim nastawieniem gra się przyjemniej, drewniane sterowanie postacią nie przeszkadza aż tak mocno. Ot, stara szkoła robienia giereczek - w 2001 ryło to czachę, dziś jest oldschoolem. Co tam jeszcze - tekstury potrafią straszyć pikselozą, brakuje efektów znanych z PS2 w kilku miejscach (blur przy wystrzale z broni) i... tyle. Sięgam pamięcią w przeszłość i jeśli mnie ona nie myli to dokładnie tak samo wyglądały wersje X360 i PS3. Będzie rzeź na premierę całości.