erykgx 151 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Cześć, wypadłem trochę z obiegu (ostatnia moja konsola to Xbox 360), a chciałem sobie sprawić w końcu nowego X'a. Powiedzcie mi jakie są głowne różnice w tych trzech wersjach które teraz są na rynku (w ogóle co to ku.rwa ma być xd) i czy opłaca się brać wersję S (albo dlaczego nie ta najstarszą), jeżeli jedyne w sumie na czym mi zależy to ograć wszystkie klasyki tej generacji i resztę czssu spędzić przy Fifie. Jak ktoś ma to może podrzucić jakiś konkretny artykuł porównujący wszystkie wersje i z czego rezygnuje kupując starą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Podstawowe pytanie - na jakim ekranie będziesz grać? Cytuj Odnośnik do komentarza
erykgx 151 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) No własnie chodzi o to, że mój telewizor to stary samsung hd ready i pewnie na nim głownie będę grał. Ewentualnie mogę podłączyc sobie to do jakiegos monitora full hd. Edytowane 5 Marca 2018 przez erykgx Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 To xbox one ci wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 One S to po prostu wersja slim konsoli, niczym się nie różni od zwykłego Xbox One. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Grubasek czyli pierwszy One będzie w sam raz, dostaniesz go za 500-600 zł, na fifke będzie i game passa by ograć podstawowe klasyki. Edytowane 5 Marca 2018 przez MYSZa7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 18 minut temu, MaZZeo napisał: One S to po prostu wersja slim konsoli, niczym się nie różni od zwykłego Xbox One. Ma wsparcie dla HDR Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 5 minut temu, maciekww28 napisał: Ma wsparcie dla HDR Wiem, ale w kontekście jego sprzętu to przecież nie ma znaczenia bo i tak z tego nie skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Tylko Xbox One X Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nie jestem pewien czy warto pakować się w grubasa (One), widziałem sporo ciekawych ofert na używane S (dość mała gabarytowo) i tą bym brał, najlepiej jak najtaniej I tak w końcu będziesz rzeźbił jedynie w fifę. Masz też artykuł: http://www.eurogamer.pl/articles/2016-08-02-xbox-one-s-test 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Kwestia ilości środków, które chcesz przeznaczyć na zakup konsoli. Masz dwie opcje jedynie, więc sprawa jest prosta: 1. Becelujesz 2K na XOX i cieszysz się śliczniuteńką, ohh i ahh, najmocniejszą na rynku konsolą do której z czasem zaserwujesz sobie soczysty odbiornik TV (co w sumie prędzej czy później i tak staje się faktem) 2. Banknotów wystarczy jedynie na zakup S-ki? Dozbieraj jeszcze trochę i... patrz punkt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 No chyba, że zmieni odbiornik jak nowy X wyjdzie. Ja bym szukał mega okazji na slimkę albo grubaska do takich potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza
erykgx 151 Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nie no X'a narazie odrzucam. Budżet to 800-1000 razem juz z jakąś gierka. 500 giga to mega mało co? Jest jakaś różnica pod względem głośności i grzaniem się miedzy grubasem a slimką? Rozmiar nie ma dla mnie znaczenia w ogole (thats what she said). Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Grubas jest cichszy, ale należy dodać, że obie konsole są bardzo ciche. Ja bym brał grubasa, poza rozmiarem, s niczym więcej nie przekonuje w twoim przypadku. FAT jest tańszy, więcej na gierki zostanie, a jak masz zamiar głównie grać w fife, to i 500 GB wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 15 minut temu, erykgx napisał: Nie no X'a narazie odrzucam. Budżet to 800-1000 razem juz z jakąś gierka. 500 giga to mega mało co? Jest jakaś różnica pod względem głośności i grzaniem się miedzy grubasem a slimką? Rozmiar nie ma dla mnie znaczenia w ogole (thats what she said). Normalnie 500 gb stykałoby na luzie tym bardziej, ale biorąc pod uwagę rosnącą w mega siłę usługę Game Pass to może być tak se. Jeżeli planujesz GP (naprawdę warto) to jednak wersja 1tb będzie lepsza. Wtedy też nie musisz, szukać zestawu z gierkami bo za 29zł/na miech masz tyle dobra, że nie będziesz wiedział w co grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Slimka 1TB w dobrej cenie albo grubas 500gb i jakis dysk zewnetrzny na okazji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
erykgx 151 Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Dysków mam pod dostatkiem, zapomniałem że jest możliwość podłączenia, więc ten problem odpada. Skłaniam się do fata 500 gb. Jeszcze jedno. Jak wyglada sprawa padów? Gdzies mi migneło, że te biale od slima są lepsze, prawda to? Opłaca się brac używane pady w ogóle czy celować w nówkę? (bo i tak chce kupić dodatkowy zeby miec dwa). No i game passa oczywicie kupię, wydaje się ze to bardzo fajna sprawa, tym bardziej ze w zadna z tych gier nie gralem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Od slima mają poprawione bumpery i wejście jack na headset (bez przejsciówki, którą wymagały pierwsze modele fatów) tak samo jak pózniejsze faty. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Grubasek 1tb ma już nowszego pada. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Pada polecam raczej nówkę bo nigdy nie wiadomo kto trzymał używanego w łapach Nie wiem jak tam jest na rynku wtórnym ale może wyrwiesz jakas sama konsole i dokupić nówkę pada? Dysk zewnętrzny i tak polecam bo jest to najlepszy sposób na przenoszenie gier pomiędzy konsolami gdybyś kiedyś chciał wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Tiaaa ewentualnie ten drugi jak czasami będzie kanapowy multi grany. Z drugiej storny nowy pad to prawie połowa fata Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nowe wersje padów z jackiem i lepszymi triggerami są od terabajtowych grubasów, w slimkach mamy z kolei troszkę inną obudowę, która z góry jest praktycznie cała matowa, a gripy z doły są lekko chropowate. Taka kosmetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza
k0ntra 402 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Xbox One S oraz Xbox One X mają czytnik Ultra HD Blu-ray. Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 A czy S nie ma przypadkiem lepszych bebechów od grubasa? Bo obiło mi się o uszy, ze gry chodzą nieco płynniej? Nie tak jak na XOX, ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 bedziesz mial jednego fpsa wiecej w niektorych grach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi