Gość _Be_ Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 4 godziny temu, 20inchDT napisał: Dawno już nie włączałem division 2. Trzeba będzie sprawdzić ten raid. Przez ten system lootu i rekalibracji nie mam ochoty w to grac na powaznie i bede wracal tylko po to, żeby ukonczyc dlc i achievementy. Zieloni będziecie grać? Chyba w tym forumowym klanie było powyżej 8 osób? :p No trzeba bedzie zagrać. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 (edytowane) Raid nie bedzie posiadał matchmakingu, więc albo ustalony z góry skład albo szukanie ekipy po kryjówkach. Edytowane 15 maja 2019 przez Ryo-San Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 (edytowane) No nie do końca bo klan może być aktywny i będziesz miał np 35 osób online ale co z tego jak 32 będą już ogrywać raid z innymi : ) Jestem cholernie ciekaw mechanik jakie tam będą. Edytowane 15 maja 2019 przez Ryo-San Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 Wart świeczki ten Division 2? 1nka mi się mega podobała ale gdzieś widziałem że bugi z 1nki pojawiają się w 2jce. Dużo zmieniło się w gameplayu względem 2jki? Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 (edytowane) @Kalel Sam feeling strzelania jest taki sam natomiast wszystko inne jest zmienione jak dla mnie na plus. Trochę zyebali z system lootu ale widzę że cały czas pracują i zmiany w każdym kolejnym patchu idą na plus. Jak Ci się jedynka podobała to dwójka na bank Ci podejdzie. Setki godzin gry a grę widzę na grupach można wyrwać już za 100-120 zeta. Brać i grać. Edytowane 15 maja 2019 przez Ryo-San 1 Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 Na reddicie już jest taki shitstorm że nie ma matchmakingu w raidzie ze zaraz pewnie go dodadzą Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 A ktoś juz grał raid? No dobranie 8 osób bez matchmaking to w sumie dość skomplikowana operacja. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 (edytowane) W Destiny też nie ma przecież martchmakingu raidowego i nikt z tego powodu do chooya nie płacze Edytowane 15 maja 2019 przez Ryo-San Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 Ja jednak też wolałbym żeby był, czasem mam szybka godzinkę albo dwie i nie chce mi się jeszcze tracić 30 min na szukanie ekipy zwłaszcza ze to 8 osób. 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 (edytowane) Tylko jeżeli raidy będą chociażby zbliżone mechaniką do tych z Destiny to w zasadzie nie ma opcji żeby przejść taki raid randomowym teamem. Wydaje mi się że dużo osób nie wie czym są raidy i myślą ze to taka misja tylko że na 8. Myślę że martchmakingu nie ma dlatego żeby zaoszczędzić ludziom flustracji w postaci bezowocnego grania z randomami. Przecież jakbym miał przechodzić jakikolwiek raid w Destiny 2 z randomami to bym sobie wolał strzelił w łeb Edytowane 15 maja 2019 przez Ryo-San Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 No to trudno najwyżej nikt by z randomami tego nie przeszedł ale myślę, że po czasie każdy by kto by chciał by się tego raidu nauczył, co i gdzie robić w jakim momencie. W grze też jest chat więc to dla mnie nie jest tłumaczenie. A tak to będzie pewnie dużo osób co nawet tego nie zobaczy. To tak jakby wyrzucić z R6 granie z randomami bo przecież bez taktyki/komunikacji nie da się wygrać. Chcesz się męczyc grasz z randomami nie chcesz to grasz ze swoimi. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 1 godzinę temu, Ryo-San napisał: W Destiny też nie ma przecież martchmakingu raidowego i nikt z tego powodu do chooya nie płacze Hmm ale to nie dość, ze 6 osób to jeszcze nie sądzę żeby w TD mechaniki wykraczały poza standardowe strzelanko Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 (edytowane) Gdzieś w sercu wierzę że to będzie coś dużo więcej niż zwykły DPS czy na trzyyy czterech ryyy wszyscy wciskają przycisk bo wtedy będę koorewsko mocno rozczarowany Edytowane 15 maja 2019 przez Ryo-San Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 Generalnie ich tlumaczenie jest w sumie glupie. "Ten raid jest taki trudny ze nie da sie go zrobic z randomami, wiec zloz grupe randomow poprzez discorda i listy przyjaciol zeby znalezc reszte randomow do twojej druzyny" troche kek. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 No i pewnie wtedy ludzie sobie zdadzą sprawę że to nie ma sensu. Zresztą problem z randomami jest taki że wychodzą z drużyny jak coś nie idzie a tutaj bankowo będzie zylion zgonów i niepowodzeń. Cytuj
Wredny 9 510 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 Jeśli chodzi o Raid, zwłaszcza taki na 8 osób, to nie widze problemu, że nie dali matchmakingu - takie aktywności tylko ze zdeterminowaną ekipą, a nie z randomami, którzy wychodzą z gry przy pierwszym zgonie. 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 (edytowane) Z tego co piszą to raid będzie można ograć i w mniejszej ekipie ale poziom trudności będzie zawsze wyskalowany na 8 graczy do tego przy śmigle w którym raid się będzie odpalało będzie możliwość "ręcznego wyszukiwania graczy" cokolwiek to znaczy. Zakładam że będzie można zaprosić graczy z listy znajomych i tych którzy są aktualnie w pobliżu także luźno. Edytowane 15 maja 2019 przez Ryo-San Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 No latwo nie jest i zdecydoweanie jest potrzebna komunikacja. Szczegolnie teraz, jak niektore mechaniki sa dosc niejasne. W kazdym badz razie pierwszego bossa jeszcze nawet nie przeszedlem Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 My też walczymy już chyba z 2 godziny z Pacyfikatorem. To jest pełnoprawny raid w chooy za(pipi)isty! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi