Opublikowano 17 marca 20205 l @WisnieR Jakie tam buildy macie? Bo wczoraj ledwo przeżyliśmy wymagający na Tidalu A tu liga dzisiaj wystartowała i trzeba będzie speedrunować heroici Edytowane 17 marca 20205 l przez Ryo-San
Opublikowano 17 marca 20205 l Tak w ogóle to Neptun nie zniknął mi do zrobienia, jedynie skończył się event. Robiąc go w wyznaczonym czasie wpada eventowa skrzynka. To chyba tyle
Opublikowano 17 marca 20205 l a tak trochę z innej bajki bo nie chce mi się odgrzebywać tematu z TD1 Chciałem sobie wrócić do najlepszego dodatku ever w grach czyli do genialnego Survivalu z pierwszej Dywizji. Problem jest przy instalacji gry a dokładnie przy instalacji Manhattanu. Gra się instaluje, patche się ściągają, wszystko cacy. Wybieram swoją postać na której mam nabite dobre 3000 godzin i cyk instalacja Manahattanu i tak pasek stoi w miejscu i ani drgnie. Godzina, dwie czy dziesięć bez znaczenia. Mieliście może podobny problem? Ktoś mi radził żebym zdefragmentował dysk w konsoli ale to mi się średnio widzi póki co bo musiałbym wszystko z niego usunąć a nie chce mi się znowu ściągać wszystkich gier w które aktualnie gram. Jakieś pomysły?
Opublikowano 18 marca 20205 l Build na max DPS na karabinach szturmowych. Policyjne M4 na god rollu do tego prawie wszystko w crit + poświęcenie z perfect glass cannon. Z setów to komplet providence + 1 fenris.Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 19 marca 20205 l Wczoraj ze znajomym farmiliśmy cały wieczór Lincolna, kilkanaście runów na wymagającym, tony złota i egzo klaty ni wuja... decyzja, zmieniamy na Heroica i bum. Po pierwszym razie obaj to mamy. Może fart, nie wiem. Poszliśmy za ciosem i zmieniłem poziom świata na Heroic. Zrobiliśmy 5 pkt kontrolnych na 4 lvl, efekt to kolejne dwa egzo - kabura i smg oraz fhuj itemów z max atrybutami. Polecam
Opublikowano 19 marca 20205 l Gdzie się zmienia poziom trudności świata? Nijak nie mogę znaleźć i ciągle mam normalny.
Opublikowano 19 marca 20205 l Gdzie się zmienia poziom trudności świata? Nijak nie mogę znaleźć i ciągle mam normalny. Mapa, obława i tam pod trójkątem ustawienia globalne.
Opublikowano 19 marca 20205 l Autor Tylko trzeba pamiętać, że za każdym razem obława się zeruje do końca, także lepiej by było gdy na jakimś poziomie jesteś już trochę dalej z obławą to lepiej byłoby to skończyć, a wtedy można sobie ustawić poziom.
Opublikowano 19 marca 20205 l Resetuje się na całą piątkę celów, czy ci poboczni pozostają zaliczeni?
Opublikowano 19 marca 20205 l Skończ polowanie na Naptuna, przed zmianą poziomu świata inaczej zresetuje Ci postępy. Po ubiciu Neptuna, gra zapamięta progres i będziesz mógł pozniej kontynuować obławę na następny cel - na tym samym poziomie na którym ubiłeś Neptuna.
Opublikowano 28 marca 20205 l Autor Qwa, czy wam też tak długo szuka ludzi w matchmakingu, o ile ktoś z was też ta gra? Ja piedole, za dobrze pamiętam, że wcześniej takich problemów nie było i bardzo szybko wynajdowało ludzi do misji, a tu nawet po 5 minutach w dupie jesteś.
Opublikowano 28 marca 20205 l Różnie. Zależy jaka misja ale faktycznie czasem jest dramat. Dziś 2/3 znalazło błyskawicznie a do 3ciej w ogóle.
Opublikowano 29 marca 20205 l Ja widzę, że od zepsucia balansu, szybciej mi znajdowało ludzi na normalu niż trudnym (wcześniej nawet na heroicznym było git). Teraz jak na trudny przełączyłem, to jest dramat czasami, że o wyższych nie wspominając. Nie dziwne, jak na byle chłystka idzie mi cały magazynek PM ze 104k dmg, a pancerz schodzi szybciej niż... sam nie wiem co. Ludzie widać nie chcą się z tym męczyć, a tylko elity jadą na wyższych poziomach trudności. Edytowane 29 marca 20205 l przez PiotrekP
Opublikowano 29 marca 20205 l Jakieś rady dla nooba?Wbiłem 5 level świata, chce jak najszybciej wyfarmic dobre eq lv 500.Docelowa broń karabin/karabinek szturmowy(strzelający serią)Rozumiem że teraz już zostaje tylko farma broni pod kontem bonusów i zabawa przy stole?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 29 marca 20205 l Te sezonowe poziomy na endgame, które dają symboliczne bonusy do off/def/int to za ilestam tam tygodni gdy skończy się sezon 1 zostaną wyzerowane?
Opublikowano 30 marca 20205 l 23 godziny temu, PiotrekP napisał: Ja widzę, że od zepsucia balansu, szybciej mi znajdowało ludzi na normalu niż trudnym (wcześniej nawet na heroicznym było git). Teraz jak na trudny przełączyłem, to jest dramat czasami, że o wyższych nie wspominając. Nie dziwne, jak na byle chłystka idzie mi cały magazynek PM ze 104k dmg, a pancerz schodzi szybciej niż... sam nie wiem co. Ludzie widać nie chcą się z tym męczyć, a tylko elity jadą na wyższych poziomach trudności. Ale trudny nie jest wcale taki trudny. Specem nie jestem ale solo także w misjach i twierdzach na trudnym daję radę. Za to 3 poziom (wymagający) na niektórych misjach jest ciężki nawet w zespole. Nie wiem czy to reguła - bo był to mój debiut - ale na Kapitolu poziom 3 gdy wyleciało w środku 4 złotych podpisanych jako zbuntowani agenci to przeżyłem szok - gąbki to mało powiedziane - byli twardsi niż grubasy z minigunem i zadawali znacznie więcej obrażeń. Tak z ciekawości - to byli npc oczywiście? (zachowywali się jak npc) Edytowane 30 marca 20205 l przez friedrich
Opublikowano 30 marca 20205 l Rouge agenci losowo potrafią wpaść na misji lub na punkcie kontrolnym. Na misji często nie da się ich położyć bo latają jak alteci i ciężko znaleźć dobre miejsce do taktycznego ostrzału ale na wymagającym na otwartym świecie kładę solo takich dwóch lub czterech jak gramy w grupie. Na Heroicu jeszcze się ani razu nie udało bo są jak (pipi)ane czołgi.
Opublikowano 30 marca 20205 l Ale przecież już jest balans przywrócony, build na tanka działa, build pod kryta działa. Lecimy z znajomymi misje na heroicu jakby były story.
Opublikowano 31 marca 20205 l Ja tych buildów nigdy zbyt nie ogarniałem i dalej niezbyt ogarniam. Tak, gram w to "na luzie" (i otwarcie to przyznaję), starając się dać balans na pancerz/dmg, bo widzę, że skrajne wartości nic mi nie dają. Albo ginę w kilka sekund, albo pukawki zadają żałosne obrażenia. Póki co mam PM z 102k dmg i dwa karabiny 245k/400k dmg. Edytowane 31 marca 20205 l przez PiotrekP
Opublikowano 31 marca 20205 l W aktualnym stanie balansu nie ma opcji hybrydowych. Albo idziesz full DPS albo tank albo full skille. Mi się już osobiście zaczyna nudzić ta gra. Mam build na DPS'a z Sacrifice, Contractors Gloves i Fox Prayers. Oczywiście A1M1/Bakers Dozen. Drugi build na full tank tarcza pod 20mln do tego Forge, Motherly Love i Liberty. Trzeci na True Patriot i tarcza na 6mln + DMG i Artificer Hive/Pulse. Heroic nadal są wyzwaniem przez głupie skalowanie DMG od ognia czy spam dronów, a próba czegokolwiek na legendarnym kończy się porażka i 20mln tarczy schodzi w 2 sekundy. Ja już ledwo co mogę jeszcze lepsze staty wyciągnąć z mojego builda, więc nie wiem dla kogo ten tryb legendarny jest zrobiony? Dark Zone? No fajnie jak wszyscy latają na bugu z focusem, a sama idea jest jakaś chora, gdy typ może ci się zrobić rouge za plecami potem poczekać 60 sekund i już nie jest rougiem. Bez sensu. Powinno być tak, że wybierasz stronę i się zaczynacie bawić w walkę o loot i helikopter. Było by dużo ciekawiej. Solo nie ma co tam wchodzić. Szkoda bo tryb fajny, a jest też tam unikalny drop. Po ostatnim patchu niestety leci (pipi) straszne więc i chęci mniej. Jakoś tak co raz mniej mi się chce w to grać.
Opublikowano 31 marca 20205 l Mam build pod DPS ale najchętniej biegam w dwóch opcjach taktycznych (zawsze lubiłem taktyka): 1. 3 x Hard Wired plus egzotyczna kamizelka z bonusem do pancerza i ratunkowym odradzaniem pancerza: obrażenia 58tys Szturmowy, 460tys snajperka. 87tys na wieżyczce i 2,3mln na minach (9 min). Da się podkręcić staty na umiejętnościach ale wymaga to specjalizacji taktyka, której jeszcze nie zrobiłem. lub 2. 4 x Hard Wired: karabin szturmowy i snajperka jw; obrażenia 101tys na wieżyczce i 2,6mln na minach (10 min). I też da się jeszcze podkręcić bo są wolne moce przerobowe. Opcję 1 wykorzystuję podczas biegania swobodnego po mieście, opcję 2 na misjach i w ekipie. Build sprawdza się do poziomu wymagający. Wyżej jeszcze nie grałem. Osobiście bieganie w czystym DPS jest dla mnie nudne. Edytowane 31 marca 20205 l przez friedrich
Opublikowano 31 marca 20205 l Odnośnie DPS Glitcha na którym jechało bardzo dużo osób. Powiem tak: nawet mi ich koorwa nie żal Edytowane 31 marca 20205 l przez Ryo-San