Ryo-San 1 756 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) @WisnieR Jakie tam buildy macie? Bo wczoraj ledwo przeżyliśmy wymagający na Tidalu A tu liga dzisiaj wystartowała i trzeba będzie speedrunować heroici Edytowane 17 Marca 2020 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Tak w ogóle to Neptun nie zniknął mi do zrobienia, jedynie skończył się event. Robiąc go w wyznaczonym czasie wpada eventowa skrzynka. To chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 a tak trochę z innej bajki bo nie chce mi się odgrzebywać tematu z TD1 Chciałem sobie wrócić do najlepszego dodatku ever w grach czyli do genialnego Survivalu z pierwszej Dywizji. Problem jest przy instalacji gry a dokładnie przy instalacji Manhattanu. Gra się instaluje, patche się ściągają, wszystko cacy. Wybieram swoją postać na której mam nabite dobre 3000 godzin i cyk instalacja Manahattanu i tak pasek stoi w miejscu i ani drgnie. Godzina, dwie czy dziesięć bez znaczenia. Mieliście może podobny problem? Ktoś mi radził żebym zdefragmentował dysk w konsoli ale to mi się średnio widzi póki co bo musiałbym wszystko z niego usunąć a nie chce mi się znowu ściągać wszystkich gier w które aktualnie gram. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Build na max DPS na karabinach szturmowych. Policyjne M4 na god rollu do tego prawie wszystko w crit + poświęcenie z perfect glass cannon. Z setów to komplet providence + 1 fenris.Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Wczoraj ze znajomym farmiliśmy cały wieczór Lincolna, kilkanaście runów na wymagającym, tony złota i egzo klaty ni wuja... decyzja, zmieniamy na Heroica i bum. Po pierwszym razie obaj to mamy. Może fart, nie wiem. Poszliśmy za ciosem i zmieniłem poziom świata na Heroic. Zrobiliśmy 5 pkt kontrolnych na 4 lvl, efekt to kolejne dwa egzo - kabura i smg oraz fhuj itemów z max atrybutami. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Gdzie się zmienia poziom trudności świata? Nijak nie mogę znaleźć i ciągle mam normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Gdzie się zmienia poziom trudności świata? Nijak nie mogę znaleźć i ciągle mam normalny. Mapa, obława i tam pod trójkątem ustawienia globalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Tylko trzeba pamiętać, że za każdym razem obława się zeruje do końca, także lepiej by było gdy na jakimś poziomie jesteś już trochę dalej z obławą to lepiej byłoby to skończyć, a wtedy można sobie ustawić poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Resetuje się na całą piątkę celów, czy ci poboczni pozostają zaliczeni? Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Skończ polowanie na Naptuna, przed zmianą poziomu świata inaczej zresetuje Ci postępy. Po ubiciu Neptuna, gra zapamięta progres i będziesz mógł pozniej kontynuować obławę na następny cel - na tym samym poziomie na którym ubiłeś Neptuna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Ale dziś poleciały. Miałem prawie god rolla ale ten... Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Zapodajcie jakies fajny solo buildy Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Qwa, czy wam też tak długo szuka ludzi w matchmakingu, o ile ktoś z was też ta gra? Ja piedole, za dobrze pamiętam, że wcześniej takich problemów nie było i bardzo szybko wynajdowało ludzi do misji, a tu nawet po 5 minutach w dupie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Różnie. Zależy jaka misja ale faktycznie czasem jest dramat. Dziś 2/3 znalazło błyskawicznie a do 3ciej w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Ja widzę, że od zepsucia balansu, szybciej mi znajdowało ludzi na normalu niż trudnym (wcześniej nawet na heroicznym było git). Teraz jak na trudny przełączyłem, to jest dramat czasami, że o wyższych nie wspominając. Nie dziwne, jak na byle chłystka idzie mi cały magazynek PM ze 104k dmg, a pancerz schodzi szybciej niż... sam nie wiem co. Ludzie widać nie chcą się z tym męczyć, a tylko elity jadą na wyższych poziomach trudności. Edytowane 29 Marca 2020 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Jakieś rady dla nooba?Wbiłem 5 level świata, chce jak najszybciej wyfarmic dobre eq lv 500.Docelowa broń karabin/karabinek szturmowy(strzelający serią)Rozumiem że teraz już zostaje tylko farma broni pod kontem bonusów i zabawa przy stole?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Te sezonowe poziomy na endgame, które dają symboliczne bonusy do off/def/int to za ilestam tam tygodni gdy skończy się sezon 1 zostaną wyzerowane? Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) 23 godziny temu, PiotrekP napisał: Ja widzę, że od zepsucia balansu, szybciej mi znajdowało ludzi na normalu niż trudnym (wcześniej nawet na heroicznym było git). Teraz jak na trudny przełączyłem, to jest dramat czasami, że o wyższych nie wspominając. Nie dziwne, jak na byle chłystka idzie mi cały magazynek PM ze 104k dmg, a pancerz schodzi szybciej niż... sam nie wiem co. Ludzie widać nie chcą się z tym męczyć, a tylko elity jadą na wyższych poziomach trudności. Ale trudny nie jest wcale taki trudny. Specem nie jestem ale solo także w misjach i twierdzach na trudnym daję radę. Za to 3 poziom (wymagający) na niektórych misjach jest ciężki nawet w zespole. Nie wiem czy to reguła - bo był to mój debiut - ale na Kapitolu poziom 3 gdy wyleciało w środku 4 złotych podpisanych jako zbuntowani agenci to przeżyłem szok - gąbki to mało powiedziane - byli twardsi niż grubasy z minigunem i zadawali znacznie więcej obrażeń. Tak z ciekawości - to byli npc oczywiście? (zachowywali się jak npc) Edytowane 30 Marca 2020 przez friedrich Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Rouge agenci losowo potrafią wpaść na misji lub na punkcie kontrolnym. Na misji często nie da się ich położyć bo latają jak alteci i ciężko znaleźć dobre miejsce do taktycznego ostrzału ale na wymagającym na otwartym świecie kładę solo takich dwóch lub czterech jak gramy w grupie. Na Heroicu jeszcze się ani razu nie udało bo są jak (pipi)ane czołgi. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Ale przecież już jest balans przywrócony, build na tanka działa, build pod kryta działa. Lecimy z znajomymi misje na heroicu jakby były story. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Ja tych buildów nigdy zbyt nie ogarniałem i dalej niezbyt ogarniam. Tak, gram w to "na luzie" (i otwarcie to przyznaję), starając się dać balans na pancerz/dmg, bo widzę, że skrajne wartości nic mi nie dają. Albo ginę w kilka sekund, albo pukawki zadają żałosne obrażenia. Póki co mam PM z 102k dmg i dwa karabiny 245k/400k dmg. Edytowane 31 Marca 2020 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 W aktualnym stanie balansu nie ma opcji hybrydowych. Albo idziesz full DPS albo tank albo full skille. Mi się już osobiście zaczyna nudzić ta gra. Mam build na DPS'a z Sacrifice, Contractors Gloves i Fox Prayers. Oczywiście A1M1/Bakers Dozen. Drugi build na full tank tarcza pod 20mln do tego Forge, Motherly Love i Liberty. Trzeci na True Patriot i tarcza na 6mln + DMG i Artificer Hive/Pulse. Heroic nadal są wyzwaniem przez głupie skalowanie DMG od ognia czy spam dronów, a próba czegokolwiek na legendarnym kończy się porażka i 20mln tarczy schodzi w 2 sekundy. Ja już ledwo co mogę jeszcze lepsze staty wyciągnąć z mojego builda, więc nie wiem dla kogo ten tryb legendarny jest zrobiony? Dark Zone? No fajnie jak wszyscy latają na bugu z focusem, a sama idea jest jakaś chora, gdy typ może ci się zrobić rouge za plecami potem poczekać 60 sekund i już nie jest rougiem. Bez sensu. Powinno być tak, że wybierasz stronę i się zaczynacie bawić w walkę o loot i helikopter. Było by dużo ciekawiej. Solo nie ma co tam wchodzić. Szkoda bo tryb fajny, a jest też tam unikalny drop. Po ostatnim patchu niestety leci (pipi) straszne więc i chęci mniej. Jakoś tak co raz mniej mi się chce w to grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Mam build pod DPS ale najchętniej biegam w dwóch opcjach taktycznych (zawsze lubiłem taktyka): 1. 3 x Hard Wired plus egzotyczna kamizelka z bonusem do pancerza i ratunkowym odradzaniem pancerza: obrażenia 58tys Szturmowy, 460tys snajperka. 87tys na wieżyczce i 2,3mln na minach (9 min). Da się podkręcić staty na umiejętnościach ale wymaga to specjalizacji taktyka, której jeszcze nie zrobiłem. lub 2. 4 x Hard Wired: karabin szturmowy i snajperka jw; obrażenia 101tys na wieżyczce i 2,6mln na minach (10 min). I też da się jeszcze podkręcić bo są wolne moce przerobowe. Opcję 1 wykorzystuję podczas biegania swobodnego po mieście, opcję 2 na misjach i w ekipie. Build sprawdza się do poziomu wymagający. Wyżej jeszcze nie grałem. Osobiście bieganie w czystym DPS jest dla mnie nudne. Edytowane 31 Marca 2020 przez friedrich Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Odnośnie DPS Glitcha na którym jechało bardzo dużo osób. Powiem tak: nawet mi ich koorwa nie żal Edytowane 31 Marca 2020 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi