estel 806 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Powiem wam, że pograłem w to kilkanaście godzin (?) tylko w coopie z jednym ziomkiem. Biegamy od punktu A do B, nie wiemy za bardzo jaka jest fabuła. Strzela się ok, ale męczy ograniczenie do tylko dwóch umiejętności. Miejscówki robią wrażenie. Miasto ma charakter, ulice są zasyfione, budynki wewnątrz realistyczne i różnorodne. Zdecydowanie najmocniejszy punkt gry. Muzyka nawet nie wiem czy jest jakaś. Dźwięk jest ok. Niestety sam gameplay loop jest nudny. Gdyby nie ziomek, z którym po prostu gadamy bzdury i się śmiejemy, to pewnie nie byłbym w stanie w to grać. Absolutnie generyczne postacie typu prezydent komandos. Denerwuje mnie też, że idziemy robić jakąś misję, stronghold, czy coś innego, i nie wiadomo jakie nagrody są za to. Rozbiliśmy jeden ze strongholdów na 28 poziomie chyba i nie mam pojęcia co za to dostaliśmy. Może jakiegoś loot boxa. Zero satysfakcji z nagród po questach, co powoduje że nie chce się ich robić. Szczególnie, że i tak wszystkie sprowadzają się do tego samego schematu. No i bronie. Jest kilka typów broni, ale wszystkie dla mnie są takie same. Nie czuć żadnej różnicy w karabinie z poziomu 1, a poziomu 30. Strzela się tak samo, brzmi tak samo. No ten z 30 ma jakieś skille pasywne, ale w ogóle się to nie przekłada na taki casualowy gameplay jaki my uskuteczniamy. Natrafiłem też w głównym HQ na jakąś stację roboczą, gdzie mogę rozwalać przedmioty, żeby odblokowywać jakieś inne cechy i ładować w nowe przedmioty. Nie do końca rozumiem jak to działa, ale wygląda na to że cały endgame loop polega tylko na craftowaniu nowego ekwipunku, żeby... no właśnie co? Numerki były wyższe? Bo tak jak pisałem zmian w gameplayu nie ma żadnych. Za to na plus jest granie w coopie - nie było problemu żebym ja na poziomie 1, grał z ziomkiem który miał poziom 30. Gra się skaluje, więc oboje zadajecie dmg. Druga strona tego medalu jest taka, że skoro gra się skaluje to też nie czuć żadnej progresji siły bohatera np. mogłoby się wydawać że na 30 poziomie będę zamiatał jakiś januszy na ulicach jak szmaty, ale nic z tego. Nawet dodam, że tacy przypadkowo spotkani przeciwnicy potrafią być mocniejsi niż ci spotkani w misjach. Podsumowując - średniak. Ja swoją kopię kupiłem za 12,5 zł na jakiejś promocji na Uplay i za tą cenę nie mogę narzekać. Myślę, że więcej niż 50 zł bym nie dał. 6/10 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 3 grudnia 2020 Autor Opublikowano 3 grudnia 2020 No to trza szukać pudła pod sex. Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 W takim razie może kiedyś dokończę na PS5 Kurde, przydałaby się ekipa, która by mnie przez raid przeciągnęła - kiedyś próbowałem z ekipą konkretnych wymiataczy, ale strasznie im tylko zawadzałem. Ogólnie widzę, że to nie żarty, jak np w pierwszym Destiny, gdzie noob mógł usiąść w kąciku, a resztę odwalił za niego zespół hardkorów - tu każdy ma jakąś rolę i jak się obija to drużyna leży. Cytuj
Kaczi 829 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Jakby co ja gram na XSX dopiero 12 lvl jakby co to Katchi85 zapraszam:) @Figuś wiadomo kiedy ten updacie ma być? Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Gdzieś tam mi się w tych tweetach przewinęło że luty marzec ale to tylko gdybanie 1 Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 5 stycznia 2021 Opublikowano 5 stycznia 2021 2 lutego next genowy update. Ostatnio wróciłem z kumplem do dywizji, po dłuższej przerwie. Poprzednio graliśmy na premierę dodatku z NYC i po powrocie znowu gra się zajebiście. Widać, że trochę poprzesuwali suwakami balansu, jedziemy na poziomie heroic i poziom trudności jest idealnie dopasowany. Zwykłe moby nie są bezsensownym mięsem armatnim, a mocniejsi przeciwnicy nie są nie do przejścia. Wystarczy odrobina nieuwagi, by paść, ale przy odrobinie skupienia teamem snajper + tank rozwalamy wszystko. No i te spotkania z rogue agentami, ależ to podnosi ciśnienie. Czuć ten pieprz. 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 (edytowane) Może byśmy zebrali 8 osób i zrobili forumkowe Dark Hour i Iron Horse. Tzn zrobili to za duże słowo ale spróbowali zrobić. Ja już nie grałem w to milion lat. Właśnie instaluje żeby zobaczyć co się zmieniło. Ekipa mi się już kompletnie posypała i każdy uciekł do różnych klanów ale sądzę że jednego czy tam dwóch przewodników bym znalazł. Żeby było łatwiej to możemy polecieć rajdy na 30lvl. Czyli w zasadzie potrzebujemy jeszcze 5-6 osób @Wredny @Voytec piszecie się? Termin oczywiście do uzgodnienia. Co do konsoli do PS Edytowane 20 stycznia 2021 przez Ryo-San Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 Ha ha ha Ty chyba zapomniałeś, co było kiedyś, jak z tymi Twoimi ziomkami-cyborgami, próbowaliśmy się z tym zmierzyć A jeszcze jak Ty "nie grałeś w to milion lat" to ja juz w ogóle wymiękam Dla mnie to idealnie byłoby, jak w Destiny, gdzie mógłbym się skitrać w kąciku i ktoś by mnie bronił przed całym złem świata, a tutaj tak się nie da 1 Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 aż z ciekowaści sprawdzę wersję na PS5 po tym updejcie. Pewnie pogram krócej niż mi się będzie pobierać to wszystko Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 A to był już update? Mam grę na dysku, ale nic mi nie zassało, po włączeniu gry też nic nie zaczęło się ściągać. Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 Update ma być na początku lutego. 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 3 godziny temu, Wredny napisał: Ha ha ha Ty chyba zapomniałeś, co było kiedyś, jak z tymi Twoimi ziomkami-cyborgami, próbowaliśmy się z tym zmierzyć Pamiętam xD ale wtedy nie było jeszcze podziału na rajdy na 30 i 40 lvl a to jest bardzo duża różnica. Do tego jest jeszcze RAID na poziomie explore ale to szkoda sobie psuć zabawę na tym poziomie. Do tego nie zalicza do trofek Cytuj
WisnieR 2 774 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 Jakby co to wołajcie mam tanka na foundry bulward zrobionego pod rajd nawet. 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 Hmmm, nawet chętnie bym spróbował ale ostatnio grałem właśnie przy okazji tamtego podejścia Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 Czyżby jakaś wariacja przetrwania z jedynki? Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 22 stycznia 2021 Opublikowano 22 stycznia 2021 Event na start next gen patcha. Nie mogę się doczekać 2 lutego, ta gra nadal działa i wygląda zajebiście, a jak dojdzie 60 fps, to Ostatnio trochę się bawiłem snajperem, tak to wyglą w teorii: build - https://gamerdvr.com/gamer/humulin/video/121443449 strzelnica - https://gamerdvr.com/gamer/humulin/video/121443485 A tak w praktyce: https://gamerdvr.com/gamer/humulin/video/123047572 satysfakcja z sadzenia bułek jest niesamowita Szkoda, że praktycznie nikt z forumka nie gra na xboxie Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 stycznia 2021 Opublikowano 22 stycznia 2021 Nie wiem jak będzie na konsoli, ale grałem na PC i to prawda, że miejscówki wyglądają fajnie, ale jednak jesteśmy artystycznie ograniczeni tym, że wszystko się dzieje w mieście. No i sam gameplay trochę nudny po kilku godzinach, ale to pewnie już zależy od osobistych preferencji. Grałem w coopie tylko. Cytuj
kakus 13 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 Po update na XSX gra wygląda KOZACKO !!!! Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 Potwierdzam, potwierdzam. Już wcześniej było ładnie na ps4, ale teraz + + Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 A jak z tym 60FPS? Są wyczuwalne dropy? Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 Mi nic nie droopiło przez ok 3 godziny gry. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 5 lutego 2021 Autor Opublikowano 5 lutego 2021 Lipa trochę, że Massive nie zrobiło crossrealm i przenoszenie kont na wszystkie systemy jak jest u Bungie, gdzie wszystko wymasterowane na PS4 mam, no łącznie ze wszystkimi dodatkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi